2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Gözünüz aydın Allah bağışlasın bebeğiniz nasıl sıhhatlidir insallah sağlıcakla buyutun inşallah nasıl anladınız doğum yaptığınızı anlatır mısınız
Perşembe sabah rutin kontrole gittiğimizde 1.5cm açılma olduğunu söyledi doktorumuz. Ve yatışımın yapılıp takip edilerek doğurtacağım dedi. Sonrasında lavman ve yavaş yavaş artan ağrılarla 4 cm.e ulaştı. Ardından doktor suyumu patlattı. Sonrasında sancılar daha da şiddetlendi. Gece 11den sonra sıklaştı ama açıklığım 7-8cmde kaldı. Doktor da ilaç ile destekleyerek daha da sıklaştıran istedi. Bu kısım inanılmaz yorucu oldu. Artık sancıya dayanmaya güç toplayamaz hale gelmiştim ki doğumu başlayalım dedi doktorum. 3 kere ıkındım. Sonra da çocuğum geldi
Epizyotomi yapıldı. Ama şuanda ikimiz de iyiyiz

Çok teşekkür ederim , şimdi yoğun bakımda serumla besleniyor ya siz 3.güne kadar mama falan vermişmiydiniz
Hayır süt anne bulmuştuk, daha doğrusu bebek yoğun bakımda bebeği yatan bir bir aile durumumuzu görüp süt anne olmayı teklif etti, Allah razı olsun, sayelerinde bebişim hep anne sütü aldı. Kendi sütümü 4. Gün verdiler. Mama verilecekse de buna biz karar verecek durumda değildik, doktor kararı olacaktı. Size de mutlaka bilgi verirler, illa süt vereceğiz diye aç bırakmazlar çocuğu. Doktor gerekli gördüğü şekilde besler minnoşu. Yenidoğan yoğun bakım gerçekten bebeklere çok hassas davranılan bir birim, hemşireleri bile çok farklı. hiç gözünüz arkada kalmasın. Ne gerekiyorlarsa yaparlar, siz sağmaya devam edin. Hastanede uzun kalacaksanız sıcak su torbası koyabilirsiniz memelere, sonra masaj yaparak sağabilirsiniz.

kist sonradan yok oldu mu acaba?
evet doğum yapmadan önce kist için gitmiştim doktor ne kisti kist kaybolmuş da bebek beslenemıyor sıkıntıya girmiş diyip ertesi gün. doğuma aldılar yanı kaybolduğunu söylemişti..doğduktan sonra baktırma fırsatım olmadı ama yok dedıyse yoktur gitmiştir sizinde mi öyle kist dediler sıkmayın canınızı kaybolur doğuma kadar

Evet oyle dedi banada bu haftalarda olusuyo cikiyo genelde sonra kendiliginden kayboluyor kafana takcagin bisey degil dedi insss

Evet oyle dedi banada bu haftalarda olusuyo cikiyo genelde sonra kendiliginden kayboluyor kafana takcagin bisey degil dedi insss
ben 21 haftamda ayrıntılıda öğrenmiştim 28 haftadan sonra geçer olmadı doğumda yok oluyor zaten demişti radyolog ben o zamana kadar hiç sıkıntı etmedim nasıl olsa geçecek dıye 30 haftamda gittiğimde hala var olduğunu öğrenınce bıraz burulmuştum ama doktor yok olduğunu bile görememiş öylr bir üstün körü bakmış mı bebeğin gelişim geriliğini bile görememiş belki çookk önceden bile kapanmıştı da doktorun gözü kördü demek..gönlün ferah olsun

Canım mutlaka duş al ve meme ucundan kenarlara doğru masaj yap. Rezene iç, imkanın varsa duştan sonra uyu. Kalkınca memelerinin doldugunu hissedersin, taş gibi oluyolar.

bugun saglik ocagi monovit d vitamini verdi. ama bi türlü cozemedim. damlamiyo. 3 kere damlatcaksin dedi hemsire. ama degdirince bi nokta kadar cikiyo. diline degdiriyorum ben de 3 kere. acaba ben mi yapamadim. damla mi damlamasi lazim.?

Kizlar rahim agzi yumusamasi sizce doguma kac gun kaldiginin anlamidir rahim agzi cok yumusamis ama kapali dedi acilik yok plasenta iyice olgunlasmis dedi yolladi su kadar zaman falan bisey demedi artik dogsun istiyorum

bugun saglik ocagi monovit d vitamini verdi. ama bi türlü cozemedim. damlamiyo. 3 kere damlatcaksin dedi hemsire. ama degdirince bi nokta kadar cikiyo. diline degdiriyorum ben de 3 kere. acaba ben mi yapamadim. damla mi damlamasi lazim.?

Kuzum sallayarak diline dök. Ben öyle yaptım. Sallamadan dökülmüyordu.

Kızlar 38+2 oldum ama hala oğlumun gelesi yok doğumun birkaç gün öncesinden belirtileri var mı nelerdir acaba?

tamamen ters cevir ağız kısmı yere baksın bekle damlıyor ben kaşığa döküp veriyorm

Kizlar rahim agzi yumusamasi sizce doguma kac gun kaldiginin anlamidir rahim agzi cok yumusamis ama kapali dedi acilik yok plasenta iyice olgunlasmis dedi yolladi su kadar zaman falan bisey demedi artik dogsun istiyorum
Benim geçen haftadan beri hem yumuşama hem 2 cm açıklık var ama gelen giden yok

Bazen öyle oluyor. Ketçap mayonez gibi hızlıca salla birkac kez açılıp damlamaya başlayınca bebeğe verebilirsin

merhaba arkadaslar . carsamba gunu dogum yaptim hala sütüm gelmedi . erken gelmesi icin ne yapabilirim acaba..mama veriyoruz ama oyle de kakasini kati ve zorla yapıyor. bu durumu yasayan anneler var mi ?

merhaba arkadaslar . carsamba gunu dogum yaptim hala sütüm gelmedi . erken gelmesi icin ne yapabilirim acaba..mama veriyoruz ama oyle de kakasini kati ve zorla yapıyor. bu durumu yasayan anneler var mi ?

Benim 3 doğumda da 3 gün sonra geldi. Çok normal. Bugün yarın gelir endişelenme. Güzel uyku ve sıcak dur en iyi gelen iki sey

38+ 6 yim bugün kontrolum vardı çatı muayenesi de yaptı açıklık yok dedi 40 haftayı bulabilir dedi bebeğim 3500 Gr olmuş çok korktum bayanlar aslında korkacak bişey yokta ben kendimi kastın baya doktor zorlandı sizde aynı şeyleri yasadinizmi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…