- 21 Temmuz 2013
- 4.691
- 2.426
- 173
dimi dimi koy kendı kendıne uyuyordu hoş hala geceleri uyandığında emzirip koyunca yıne uyuyor ama akşam uyanıkken o ilk uykuya geçiş önemli onu becerelirsek on numaraN narantikibi 2 2kedi_1deli
Kızlar başta yatağına bırakıyordum kendisi uyuyordu. Hastanede alışmıştı, ne güzeldi o günler. Gaz Sancıları başladığından beri gaz çıkarmaya çalışırken sırtına masaj yaptığım esnada uyuyor. Bu 3 günlük trajediyi saymazsak son zamanlarda hep böyleydi. 3 gündür uyumuyor pek, acı ve gözyaşı dolu günler. Gaz sancısı yoksa yatağına yatırıp emzik veriyorum öyle uyuyor. Tabiki uykusu varsa uyuyor. Yoksa mümkün değil uyumuyor. O zaman da alıp oynuyorum, başrolde kendisinin olduğu masallar anlatırken çok heyecanlanıyorDoktor dedi ki geceyi gündüzü mutlaka ayırsın. Gündüzleri salona alıyorum, hava kapalıysa ışık açıyorum gündüzü anlasın diye, gece zaten odasındakapatıyorum ışığı, salona getirirsem de ana kucağının şapkasını kapatıp üstüne bir de örtü örtüyorum, karanlıkta kalsın. Uyumasa Bile öyle bırakıyorum karanlıkta. Eğer geceyle gündüzü ayırmazsa ileride de geceleri uyanık kalırmış, öyle alışırmış.
baktım ağlıyor alıp sakınleştirip geri koyuyorum mızırdanıyorsa hiç dokunmadan piş piş devamYatakta aglamadan duruyomu ki ben yataga bile koyamiyorum
benımde geçen yazı denk geldi de onu okuyunca aklıma geldi bu uyku düzeni işi yoksa beraber kucak kucak sarmaş dolaş gün gece boyu koynumda uyur2 2kedi_1deli N narantikibi
Bir de uyku eğitimi araştıracağım. Bir arkadasım uyku eğitimi seminerlerine gitmişti, çok rahat etmişti. seminere gidemem de okuyup araştıracağım.
evde lahana var. nasil koyacam peki .haşlayıp mi .soguk mu sicak miLahana koy göğsüne yumuşatır hemen
evet benim de son hafta azalmıştı hareketleri dr a gitmeyi bile düşündüm ama bir iki yine hareketini hissedince icim rahataldi gitmedim. bence sorun yoktur yerleri daraldi iyice ondandirBen yeni doğum yapanlara birsey sormak istiyorum son haftalarda bebek hareketleri yavaşlıyor dedi doktorum benimde azalmıştı saten durumu iyi cok şükür usg de ama aksamdan beri dahada bi yavaslama var zorlayinca yatinca isik tutunca birkac hareketi ve tekmesi oluyo sizce normalmi dogum belirtisimi bu hastaneye gitmem gerekirmi birde kizim var evde hasta endişeliyim bilginize ihtiyacim var lütfen
dun şişti zaten tam anlamiyla. gece oturarak uyudumşişlikten dolayıda tutamaz bebekler benımde öyle bazen bıberonla verıyorum uzun sure sağmıyorum taş gbi oluyor tutamıyor bence evdeki yöntemler işe yaramadıysa doktora gitmekte fayda var veya bir emzirme danışmanına sorun ben bir ebe takip ediyorun instagramda '' ebeaysee " kullanıcı adı bu evlere emzirme sıkıntısı olanlara vs gidiyor danışman mesaj at belki bir önerisi olabilir..
Bana da süt yapar dediler. Birileri komplo kuruyo olabilir. Gaz yapan şeyleri süt yapar diye kakalayıp dünyadaki tüm bebeleri gaz içinde kıvrandran bi topluluk var
Bu örgüt kimse çıksın ortaya, teslim olsunlar, perişanız. Bir ara sarı leblebi süt yapar dediler, nefret ederim sarı leblebiden. o günlerde de sütüm az, kesilecek mi diye endişeliyim. Akşama kadar sarı leblebi yedim durdum. Sonradan fark ettim ki leblebi dediğimiz şey nohut, bebek gazman gibi oldu tabi, sabahı zor ettikBana da süt yapar dediler. Birileri komplo kuruyo olabilir. Gaz yapan şeyleri süt yapar diye kakalayıp dünyadaki tüm bebeleri gaz içinde kıvrandran bi topluluk var
Emziği her gün vermiyorum ben. Bazen kibar feyzo’daki uykum yok diyen adile naşit gibi bakıyor, o zaman veriyorum. Uyku emziği iyi fikir, olabilir. Şu uyku işini düzenlemek lazım. Şimdilik her koşulda uyuduğu tek yer babasının göbeğidimi dimi koy kendı kendıne uyuyordu hoş hala geceleri uyandığında emzirip koyunca yıne uyuyor ama akşam uyanıkken o ilk uykuya geçiş önemli onu becerelirsek on numarabende dün akşam emziği sadece uyuyacağı vakıt mi versem uyku vaktı geldiğini anlar ilerde diye düşündüm gündüz emzik vemıyorm zaten eşim akşam gelince veriyor oyalansın dıye ama uyku arkadaşı gibi uyku emziği kullanabılırm işe yararsa denemek lazm evet bende karanlıkta uyutmaya dikkat ediyorum gece olduğunda sadeve bebeği göreyim diye gece lambası var uzakta gündüz zaten aydınlık bir akrabanın cocuğu göz bandıyla uyumaya alışmış gece gündüz onu takıp uyuyordu yoksa uykuya gecemıyor zor valla oylede..
Bu örgüt kimse çıksın ortaya, teslim olsunlar, perişanız. Bir ara sarı leblebi süt yapar dediler, nefret ederim sarı leblebiden. o günlerde de sütüm az, kesilecek mi diye endişeliyim. Akşama kadar sarı leblebi yedim durdum. Sonradan fark ettim ki leblebi dediğimiz şey nohut, bebek gazman gibi oldu tabi, sabahı zor ettik
Her gün öküz gibi helva yiyordum. Sonra bu çocuk niye gazlı! 2 2kedi_1deli büyük sevaba girdin. Yazan parmakların dert görmesin arkadasım.
Gece gündüz ayrımına başla tabi ya! Ben başladım da nooldu dersen şimdilik hiçbir şey, bazen sabaha karşı 4’te uyanıyor, geceymiş biraz daha uyuyayım demiyor. Takılıyor 8’e kadar. Ama ileride faydasını göreceğimi düşünüyorum. Ümitliyim.Sabahladim ben yaaa uyumadi yine.. basliycam gece gunduz ayrimina. Gunduz disardaydik pusette pofur pofur uyudu aksam tabi zombi
Gece gündüz ayrımına başla tabi ya! Ben başladım da nooldu dersen şimdilik hiçbir şey, bazen sabaha karşı 4’te uyanıyor, geceymiş biraz daha uyuyayım demiyor. Takılıyor 8’e kadar. Ama ileride faydasını göreceğimi düşünüyorum. Ümitliyim.
Dün gece 12 buçukta banyo yaptırıp yatırdım. Gece biraz rahat uyudu. Artık banyoyu gece yaptırıcam.
Apne olduğunu düşünüyorum. Deniz’e oluyordu 31+2’de doğdu. Vaktinde doğan çok çocuğa da olduğunu gördüm yoğun bakımda. 1-2 gün hastanede kalıp çıkıyorlardı. Düzelmeyecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Geçmiş olsun.Nefesi gidiyor suratı morarıyor ters çevirip sırtına vurdum üç beş saniye oluyor çok korkuyorum şuan tahlil bekliyoruz ama ağlıyorum.37+3 doğduk ama üç hafta geri 34 haftalıkla uyumlu küçük olduğundan olabilir mi.Yarın doktor kontrolümüz var EKG de yarın çekilecekmiş
Hayırlı olsun bebeğiniz. Bugün öğrendik ki tahinli şeyler gaz yapıyorMerhaba herkese, 2 ocak’ta anne oldum cok sukur, bir oglum oldu. Allah herkesin evladini korusun. Ilk zamanlar cok zor gecti ama alismaya basladim, sadece hala emzirirken zorlaniyorum biraz gogus uclarimdan dolayi. Dayanilmayacak bir agri degil ama yine de rahatsiz ediyor. Insallah ona da alisiriz. Yalniz sutum yetmiyor, oglum da doymuyor kontrolunde kilo kaybetmeye basladigi icin doktor mama takviyesi verdi. Icinizde ayni durumda olan var mi? Sut artirmak icin neler yapiyosunuz?
Safta kesesi alındıktan sonra ne ağrısı ki bu? Geçmezse bi doktora gösterirsin, belki dikiş yerleri ağrıyordur. Rejimin yırtıldığı yerin ağrısını hala çekiyorum, hep orası ağrıyor. İnş önemli bir şey yoktur.R refikaaydin baba gobegi diye bi gercek var ama yapicak bisey yok. Bide besiklerimiz ayni mi ne :)
Aaa bu arada mujdemi isterrriiimmm.. sag tarafimdaki kaburgamin alti tekrar agrimaya basladi yani safra kesemin alindigi yer. Dunden beri hareketlerimi baya kisitladi
emziğe karşı değilim ama ağlamıyor kendı oyalanıyor dıye hıc aklıma bıle gelmiyor o yuzden uykudan uykuya verırsem uykuyu bılır tabı ınsallah amin hayaller hayatlar farklı oluyorEmziği her gün vermiyorum ben. Bazen kibar feyzo’daki uykum yok diyen adile naşit gibi bakıyor, o zaman veriyorum. Uyku emziği iyi fikir, olabilir. Şu uyku işini düzenlemek lazım. Şimdilik her koşulda uyuduğu tek yer babasının göbeğigöbeğe yattığı an uykusu yoksa da uyuyor. Eki Görüntüle 2578556
ben yaşadım benım bebeğime oldu hemde çok defa ama en son uzun bir süre nefessiz kaldı mosmoru geç siyaha yakın oldu yuzu zar zor nefes aldı ambulans cagırdk o derece uzun nefes alamadı 1 gece acılde 1 gece servıste kaldık sonuc tıkansa bıle saturasyon düşmüyormuş sıkıntı yok prematüre henuz gelişmediği için dediler zamanla geçti tıkanmadı çok şükür evet insan çok korkuyor tıkandığında ama hemen yüz üstü çekivip sırtını mıncıklar gibi yapıp biraz da hafif hafif parmakları vurunca geçiyor tam emmeyi öğrenene kadar dikkatli emzirip hemen müdahale edilecek malesef biraz zaman gerekiyorNefesi gidiyor suratı morarıyor ters çevirip sırtına vurdum üç beş saniye oluyor çok korkuyorum şuan tahlil bekliyoruz ama ağlıyorum.37+3 doğduk ama üç hafta geri 34 haftalıkla uyumlu küçük olduğundan olabilir mi.Yarın doktor kontrolümüz var EKG de yarın çekilecekmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?