- 21 Nisan 2019
- 755
- 2.084
- 33
- 41
Ben de bebekte öyle emzirirken kızın saçlar su gibi oluyo ben de tuzlamadım alakası olabilir mi acabaKızlar merhaba. Doğum yapalı 18 gün oldu . Bebeğim ve ben cok terliyoruz, özellikle de geceleri. Hadi benimki lohusalıktan oluyo diyelim. Bebeğimin terlemesi için çok erken değil mi. Tuzlamadın ondan terliyo diyolar. Öyle tuza bala falan pek inanmam ama merak ediyorum niye terlediğini.
Yatarak emzirmeyi bıraktım çok yorulunca yaptım bi kaç kere sonra hep panik oldum uyuyor insan elinde olmadan aman allah korusun ben de ona taktım bu aralarSimdiii mesajlari gorup anlik cevap veriyorum bide toplu vereyim.. goz muayenesini cocuk doktoru genelde hastaneden cikmadan bi yapiyor zaten. Ama bu gozu bozuk mu muayenesi degil o ileri zamanda yapilacak bu katarakt var mi genetik bir goz hastaligi var mi isiga tepki var mi diye yapiliyor. Kalca dedigim gibi 2. Ayda genelde ama 1. Ayda isteyende var biz makat gelis oldugumuz icin 1. Ayda istediler. Bide bizden bobrek ultrasonu istediler. Kulaginda bi kivrim varmis da oyle olunca bobrekte sorun olabilirmisde falan... bisi cikmasi sukur.
Bende cok terliyordum ozellikle geceleri yatak bile islaniyordu ilk zamanlar. Sonra zamanla azaldi hala terliyorum ama artik o kadar degil. Kiyafetler islaniyo sadecebide arada bir.. ama bebek terliyosa cok giyiniyor olabilir. Juliet 47 gunluk daha ilk defa kucagimda olmadan dun terledi. Kucagimdayken emzirirken meme tarafi hep terliyo ama o benden..
@eekk ilgaz gercekten cok guzel bir isim. Benim top listemde olmustur her zaman. Erkek olsa pisti olabilirdik oyle diyim. Sezeryan yeri ihmale gelmez. Oyle köse agrisi oluyor evet ama 1 haftada geciyor sonra arada kendini hatirlariyor. Daha rahatsiz edici olursa mutlaka goster.
Bu arada arkadaslar sutle ilgili yorum yapinca herkes ayni seyi anliyor sanirim aslinda hep soyluyorum. Benim sutumun coklugu ile ilgili sorunum yok. Sutum geliyor hem emziriyorum hem sagiyorum baya var yani.. ama o sutle kilo alisi az oldu. 1. Ayda 700 gr min ustunde kilo alimi beklenirken bizde 450 gr oldu. O yuzden mama takviyesi yapiyoruz. Hic yaramiyorda degil yani. Belki o donem strestten oyle olmustur bilemem ama sut var kilo az... gecen gun hastaneye ugradigimda tarttirdim mamadan beri ne kadar olmus doye 3800 olmus. Yani bu sefer 15 gunde 550 gr almis.
Kizlar yatarak emzirmiyosunuz dimi ama aman diyim dik oturun kafanizi arkaya atin oyle uyuklayin emzirirken. Burnu tek tarafta olsa acik olsun. Ben bunu paranoya yaptimda bu ara.
Oh yine destan yazdim
Gözünüz aydın allah analı babalı büyütsünSlm kizlar subat sonu mart basi annesi olacakken ocak annesi oldum 34+4 te dogdu minigim ☺ 2575 gr 47 cm dogduk. Haftasina gore de kilosu cok iyi dediler. Benim suyum sizmaya baslamisti o yuzden suni ile dogurdum. Suni sanci almadan once ciger gelistirici yapmislardi bebisime bir doz yapip hemen dogumu baslatmamiz gerek demisti doktor. Solunum sikintimiz olmadi cok sukur dogar dogmaz kimse vurmadan aglayarak dogduk22 ocak dogum tarihimiz.
Canım normalde terlemem. Uyurken ter basıyo beni. O da dogumdan sonra çıktı. Ödem atıyosun diyolar. Bebiş de terliyo uyurken. Üstünü incelttim gece. Baktım terlememiş, inşallah kıyafetten terliyodur.Benimki terlemeye yeni başladı, 2.5 aylık olunca terlemesi başladı. Ben de tuzlamadım. Herhalde fazla sıcak oluyor, veya fazla giydiriyorsun. Normalde çok terliyor muydun? Sıcak rahatsız eder miydi? Sen nasılsan bebiş de öyle olurmuş. Ben hep çok üşürüm, Deniz de çok üşüyor. Kendime bakıp onu da benden bir kat fazla giydiriyorum.
Kıyafetleri ince aslında canım. Bi tane ana kucagı almıştık içi yün, fermuarlı bişey. Acaba ondan mı terliyo.Aman tuzlama sakin cok tehlikeli birsey o.. emzirirken terliyosa senin terin olabilir mi?. Emerken terleyebilir. Yatarken terliyosa fazla kalin giydiriyor olabilir misin
İnşallah yoktur canım pek de ihtimal vermiyorum. Doktorlar cok zararlı tuz diyolar. Ben de tuzlamadım. Emzirirken enerji harcıyolar canım, terlemesi normal aslında. Benim oğlan cok hırslı emiyo, o zaman da cok terliyoBen de bebekte öyle emzirirken kızın saçlar su gibi oluyo ben de tuzlamadım alakası olabilir mi acaba
Aylık kontrolünde 5 kg dı canım.hastanede 1 hafta kalıp çıktıktan sonra doktor iştahlı bi bebek doyurmakta zorluk çekebilirsin önce emzir sonra 60 cc mama ver dedi.ilk 1 hafta sütüm yeterli olur diye düşündüm vermedim kilo kaybı oldu.şimdi günde en fazla 2 kez veriyorum öğlen ve akşam uykuya geçmeden kilo alımı güzel oldu.dediğin mamaya bende bakim teşekkürlerBiz oglum icin gecen yil almistik ama soyle bi sorun oldu. Evi hep temiz tozsuz nerdeyse steril tutmak lazim. Tozlari buharla cigerlerine yapistirabiliyormus. Ne zaman kullansak cocuk daha kotuye gitti. Biz de iyi bi sey yapiyoruz sanmistik. Kaldirdik bi daha kullanmadik
Bebis kac kilo ben en fazla 60 ml veriyorum hir ogunde ondan sordum
Her öğün yani iki saatte bir 30 ml aliyo, gece uyuyakaliyorum bazen telafi icin 60 veriyorum
Mama da aptamil kullaniyorum ben de
Aptamil’in conformil almistim gecen kabizlik ve gaz sancisi icin ozel uretim. Daha koyu kivamli ve akisi cok yavas. Biberona alismamasi icin de iyiydi o acidan. Ama eczanelerde hemrn bulunmiyo gecen sefer siparisle getirtmistim. Bu sefer aceleye geldi normal aldim
2 2kedi_1deli
Kanguru araştırıyorum çılgınca. Neko ve boba kanguruların 2. Eli bile dünya para. Zoenka diye bi marka varmış, 378 tl, yazın da kullanabilmek için air modeline baktım ama normal modeller daha konforluymuş. Ay çok kafam karışık. O kadar para verilir mi? Versem kullanır mıyım? Değer mi Acaba ya! Süt sağma makinası da alıcam önümüzdeki ay, 350-400 de o desem gitti 800 lira. Öf be! Kıyamadım paraya
Bi çılgınlık yapıp kanguruyu aldım gitti!
Kızlar selam 40saatyır uykusuzlukla gaz için water gripe night aldık kullanım dozu 5ml yazıyor bana çok geldi bide yutuyor atıyor azından kullanan varsa yardım eder mi
doğduktan itibaren mi 1 aylık 38 haftadan sonra saydığında mı bizde agu falan yok hoş benimki küçük düzeltilmiş 19 günlük normalde 2 ay 20 günlükBizim kalça ultrosunu 1 aylıkkendi henüz gitmedik.göz muayanesi 1-3 ay arasıydı onun için gittik.sorun çıkmadı çok şükür.yarın rop muayanesi yapılıcak
Kızlar bebekler agulara başladı mıbenimki ben konuşup sevdiğim zaman dudaklarını büzerek uzatıyo öpermiş gibi çok tatlı ve komik gözüküyo
Aynen memnun mu acabaTuple olmaz bide gaz kokusu olur. O zaman al uygun bisey, gece lambasi gibi olanlarda var. Hatta R refikaaydin kullaniyodu. Baya uygun seyler var
Canım içtiği gibi geri kusuyorsa tadını sevmemiştir. Biz sma kullanıyoruz. Hipp te çok güzel ama benim kızım sevmedi .Bebişlere mama kullanan arkadaşlar hangisini kullanıyosunuz?gaz yapmayanı hangisidir acaba?günde 1-2 kez mama takviyesi oluyo bizde aptamil kullanıyorum çokta vermiyorum ama çoğu zaman kusuyo mama sonrası..daha yeni 90 cc vermeye başladım
Guzelmis canim bende sevi bebenin vardi bitane onu aldim iyi oldu o da.2 2kedi_1deli ana kucağı için ben e bebekten bunu aldım babyjamin. Kafa kısmına kadar gelmiyor. Çok rahat oldu
Eki Görüntüle 2581972
Puset e direk oturtuyo musunuz yenidoğan aparatıyla mı kullanıyorsunuzGuzelmis canim bende sevi bebenin vardi bitane onu aldim iyi oldu o da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?