- 11 Haziran 2019
- 404
- 512
- 53
- 30
Aynen canim bende basta su mu geliyor diye tedirgin oldum ama internette baktim kullanan çoğu kişinin basina gelmis. O yüzden rahatladim. Doktoruna sorunca burayada yaz canim.Aynen cnm çamaşırımı değişmeme rağmen ıslanıyor. Açıkcası acaba su mu geliyor diye de endişelenmedi değilim. Eşimin kuzeninin eşide erken doğum yapmıştı dün onu aradım onunki biraz su gelmiş sora gece boyu sızma olmuş ondan endişelendim ama biyandan da içerideki enfeksiyonuda tedavi ettiğinden akıntı olabileceğini düşündüm birde sanki doktor laf arasında bahsetmiş gibiydi ama akşam muayeneye gidince sorucam yine burayada yazarım
Çok doluyu bilmiyorum ama bizim de idrar torbasındoluyduMrb hanımlar. Kontrolden çıktım şimdi bana bebeğin idrar torbasının çok dolu olduğunu söyledi moralim bozuldu.ne demek bu diye sordum boşaltımla ilgili bir sıkıntısı olabilir dedi. Hiç böyle birşey duydunuz mu ? Dün sanki bir arkadaşa daha mesanesi çok dolu demişti yanlış mi hatırlıyorum
Size de takip ettirin dedi mi peki ? Böbreklerle ilgili sıkıntı olabilir dedi korktum ben ya . Kendi hastası olmadığımız için de pek ilgilenmedi zatenÇok doluyu bilmiyorum ama bizim de idrar torbasındoluydu
Şimdi anladım. Bu haftaki tahlilinde çok yüksek çıkmıştı zaten ondan güzel beslenemedi herhalde,protein atılımı azalınca kilo alımı da düzene girer inşallah.Benim de idrarımda yüksek protein çıkmıştı. Belki de bu yüzden doğru diyorsun. Benim tansiyon direnç yok. Evet. Ancak Fmf hastalarında protein kaçağı oluyor. Ben normalde de hamilelik öncesi 24 saatlik idrar biriktiriyordum bobreklerimin durumuna bakmak için. Bende hep bu risk var. Protein biriktikce Allah göstermesin böbrek kaybı yaşanıyor bu rahatsızlıkta. Ara ara baktırmak gerekiyor. Inşallah gelip geçici olur. Çok teşekkür ederim ilgin için. Inşallah @Kaizen S de sağlıkla alır kucağına onu da ocak annelerinden takip ediyorum. Allahım vaktinde sağlıkla almayı nasip etsin yavrularımızı hepimize.
İlk defa karşılaşmışsın hemen moralini bozma. Ama doktoruna gitmek için de çok bekleme bence 10 gün sonra değil ilk fırsatta git, öğren ki için rahatlasın. Belki şansa o an öyle denk gelmiştir sonra idrarını boşaltmıştır , tekrar bakılması lazımMrb hanımlar. Kontrolden çıktım şimdi bana bebeğin idrar torbasının çok dolu olduğunu söyledi moralim bozuldu.ne demek bu diye sordum boşaltımla ilgili bir sıkıntısı olabilir dedi. Hiç böyle birşey duydunuz mu ? Dün sanki bir arkadaşa daha mesanesi çok dolu demişti yanlış mi hatırlıyorum
Ben hissediyorum canım ritmik bir şekilde karnında hareket hissediyorsun çok tatlıBebek nasıl hıçkırıyor karında ben de bunu çok merak ediyorum :)
Kaç hafyalıkken hissediliyor hıçkırıklar ve nasıl oluyor
İnşallah canım tek duam vakti zamanında doğması, ciğer geliştirici iğne yapıldı doğumdan önce. Oğlumun solunum sıkıntısı yoktu 2,5 kilo doğmuştu küvöze tedbir amaçlı aldılar, sütüm gelmişti ama bebek küçük olduğu için ememedi şırıngayla biberonla beslemeye çalıştık ama galiba aç kaldığı için sarılık oldu. Işın tedavisi aldı küvözde sonra hastaneden çıktık ama kontrolde tekrar sarılığı yükselmişti tekrar küvöze aldılar. Sarılık çok uzun sürdü 3 kez hastaneden çıktık tekrar yattık. Seninkinin de kilosu çok iyi maşallah inşallah son zamana kadar bekler daha da büyür güçlenir kuzumInşallah bu sefer vaktiyle alırsın kucağına canım. Benim de erken dogum riskim çok yüksek. Bugün 31 artı 3 olduk. Resmen 1 gün bile çok değerli benim için. Senin bebeğin doğdugunda küvöze girmiş miydi? Sağlığı nasıldı öncesinde ciğer geliştirici iğne vurmuşlar miydi? Benin yeğenim 34 artı 1 de dünyaya geldi. O küvöze girmedi ciğer iğnesi vurulmuştu.
Maşallah kızına canım hep böyle güzel ilerler inşallah, sonunda memlekete geldin. Mehmet nalbanta mı gittin memnun kaldın mıKızlar günaydın. Kontrol olduk 2 kg. olmuş kızım herşey yolunda dedi yine yüzünü göstermedi. Karın sertliğini normal buldu eski değerlerime baktı ekstra tahlil istemedi. İdrarda yanma var mı dedi yok dedim. 2 hafta sonra gel dedi. Tahmini doğum tarihi olarak ocağın son haftası dedi. Çalışamaz raporu aldım. Oğlum ilk defa muayeneye girdi ve sorun çıkarmadı. Ama hastane koridorlarını birbirine katmadan edemedi.
İnşallah bu hafta güzel kilo alır da açığı kapatır annesi, protein ağırlıklı beslenmeye çalış muz, kaşar peyniri de iyi kilo aldırıyor bebişlereBugün doktora göründüm. Malesef geçen haftaya göre kilo almamış tam 1 hafta olmuştu. Doktor bizim için ölçüt 14 gün dedi. Üzüldüm kızlar. Tek tesellim buydu biliyorsunuz. Dualarınıza ihtiyacım var inşallah haftaya yüzüm güler. Şuan 31 artı 3 üz. 1700 g dedi bebek için. Gecen haftaki gibi.
Birkaç gün sonra başka doktora daha gidersin canım, moralinin bozulması çok normal ama strese girme, inşallah anlık bişeydir sonrasında boşaltmıştır idrarınıKendi doktorum afyonda . Ben Hatay da bir öZel hastaneye gittim ama moralim bozuldu ya . Kendi doktoruma gitmeme 10 gün var . Sen bi takip ettir dedi bu doktor
Yok öyle birşey demedi sindirim sistemi çalışmış ne güzel idrar torbası dolmuş dediSize de takip ettirin dedi mi peki ? Böbreklerle ilgili sıkıntı olabilir dedi korktum ben ya . Kendi hastası olmadığımız için de pek ilgilenmedi zaten
Teşekkür ederim canım darısı tüm anne adaylarının başına. Mehmet beye bu 3 . Gidişim doğumu ailem burda olduğu için mecbur Tokat’ta yapıcam. Ama ne zaman gelsem bekletiyor randevu sıraları kaymış oluyor. Eşim çok incelemedi diyor ama bazı doktorlar bir sorun görmeyince pek konuşmuyor artık alıştım bu tavırlara. Ama ablam sezaryan tecrübesi olarak herkes ona danışıyor demişti normal doğumda yaptırıyor. Sen kime gidiyorsunBen hissediyorum canım ritmik bir şekilde karnında hareket hissediyorsun çok tatlı
İnşallah canım tek duam vakti zamanında doğması, ciğer geliştirici iğne yapıldı doğumdan önce. Oğlumun solunum sıkıntısı yoktu 2,5 kilo doğmuştu küvöze tedbir amaçlı aldılar, sütüm gelmişti ama bebek küçük olduğu için ememedi şırıngayla biberonla beslemeye çalıştık ama galiba aç kaldığı için sarılık oldu. Işın tedavisi aldı küvözde sonra hastaneden çıktık ama kontrolde tekrar sarılığı yükselmişti tekrar küvöze aldılar. Sarılık çok uzun sürdü 3 kez hastaneden çıktık tekrar yattık. Seninkinin de kilosu çok iyi maşallah inşallah son zamana kadar bekler daha da büyür güçlenir kuzum
Maşallah kızına canım hep böyle güzel ilerler inşallah, sonunda memlekete geldin. Mehmet nalbanta mı gittin memnun kaldın mı
İnşallah bu hafta güzel kilo alır da açığı kapatır annesi, protein ağırlıklı beslenmeye çalış muz, kaşar peyniri de iyi kilo aldırıyor bebişlere
Inşallah bu sefer vaktiyle alırsın kucağına canım. Benim de erken dogum riskim çok yüksek. Bugün 31 artı 3 olduk. Resmen 1 gün bile çok değerli benim için. Senin bebeğin doğdugunda küvöze girmiş miydi? Sağlığı nasıldı öncesinde ciğer geliştirici iğne vurmuşlar miydi? Benin yeğenim 34 artı 1 de dünyaya geldi. O küvöze girmedi ciğer iğnesi vurulmuştu.
Kızlar günaydın. Kontrol olduk 2 kg. olmuş kızım herşey yolunda dedi yine yüzünü göstermedi. Karın sertliğini normal buldu eski değerlerime baktı ekstra tahlil istemedi. İdrarda yanma var mı dedi yok dedim. 2 hafta sonra gel dedi. Tahmini doğum tarihi olarak ocağın son haftası dedi. Çalışamaz raporu aldım. Oğlum ilk defa muayeneye girdi ve sorun çıkarmadı. Ama hastane koridorlarını birbirine katmadan edemedi.
cnm şimdi eski yazıları tekrardan okudum senle genetik hastalığın dışındaki rahatsızlıklarımız benzermiş nerdeyse aynı durumdayız şuan aramızda 3-4 gün var. Benim bebiş genelde 3-4 gün arası geriden geliyordu en başından yumurtlamadan sora denediğim için. Ama dünkü ultrasonda doktor kilosu boyu haftasıyla uyumlu dedi 1.735 gr kilo.Benim karnım çıkık, bazen daha çok şişkinlik oluyor Ödemden sanırım ozmnlar yüzüm ellerimde şişiyor. Ama 1,5 aydır aynı kilodayım tabi benim iştah problemim yok en başından beri çok iştahlıyım.Sana vurdularmı peki ciğer geliştiriciyi?. Biz 2 doz dün gece vurulduk 2 de bu gece vurulcam ve nst ye alıcak tekrardan. Seninde söylediğin gibi 1 gün bile çok önemli umarım 34-36. Haftaları atlatırız sorunsuz. Rabbim yardımcımız olsun. Pazarteside 5 gün rapor vericek cuma günüde 32+0 oluyorum ozmnda çalışamaz raporu verecek. Bende normalde son haftaya kadar çalışacaktım. Dün dedimki 32 de çalışabilir raporu alacaktım oldu cnm başka dedi doktor Allah korusun sora yoğunbakımlarda uğraşır durursun dedi. Kesinlikle dinleniyorsun dedi.
Canım çok geçmiş olsun. Iyi ki başka doktora göründün de önlem alındı. Gerçekten Allah'a emanetiz. Evet günlerimiz çok yakınmış. Ilk zamanlar rahim ağzını olctugunde doktor dinlenmem istirahat etmen lazım demişti. Ki ben öğretmenim yazındı bunu söylediğinde. Ve çok dikkat ediyordum gene evde istirahat halindeydim. Hatta calismamam gerektiğini söyledi eylül atı girdiği gibi de heyet raporu yazdı. Allah o doktordan bin kat razı olsun. Benim ataklarım zaten çalışmaya engel olacakmış. Surundurecekmks beni. Yoksa ben okulumda 1. Sınıfı alacak 37. Haftaya kadar çalışacaktım. Öyle düşünüyordum kendime nasıl guveniyormussamIlk zamanlar bu kadar şikayetim yoktu. Hayat planladığımız gibi olmuyor ne yazık ki. Bambaşka bir sürece girdik. Allah sonumuzu hayır etsin. Inşallah sen de sağlıkla alacaksın kucağına. Dün receteni gördüm baya bir koruyucu önlem almış doktorun. Bana da nidicart yazmıştı. Baya oldu yazalı şuan kullanmıyorum. Progestanı da 28. Haftada bırakmıştık. Doktorum hep bana 34 u görelim ciğer iğnesi yapalım alalım diyor. Dayanamayacağımı düşünüyor. Şimdilik sanırım risk görmesi o yüzden ciğer iğnesi vurulmadım. Bir sonraki gidişimde soracağım 32 artı 1 de gideceğim. Bakalım ne diyecek. Doktorların bizi bizden daha çok düşünmesi çok güzel gerçekten. Iyiki sana da rapor yazıyor bol bol dinlen canım doktorlarımız haklı. Nasıl olsa sonrasında hep çalışacağız. Doktorum öyle demişti bana.
Şimdi anladım. Bu haftaki tahlilinde çok yüksek çıkmıştı zaten ondan güzel beslenemedi herhalde,protein atılımı azalınca kilo alımı da düzene girer inşallah.
Sen genel olarak nasılsın?
Dikkat edersek inşaAllah normal zamanda tamamlarız dedi doktorum. 34ten ve sezeryandan felan hiç bahsetmedi. Şuan her ihtimale karşı önlem alıyoruz dedi. İnşaAllah sorunsuz atlatırız.
Teşekkür ederim canım. Haklısın aslında Erzurum’daki doktorumdan ben istiyordum tahlil yapmasını bu doktora ısrar etmedim nedense. Yakında yaptıramazsam iki hafta sonra kontrolde baktırırım. Karın sertliği için sanırım magnezyumu ikiye çıkardı.MaşaAllah cnm bebişinin gelişimine sevindim. İdrarında yanma olmuyormuş bendede olmuyor ama sen yinede her ihtimale karşı aile hekimliğinde bir idrar kültür ver elinde bulunsun içinde rahat olsun. Zaten aslında düzenli olarak vermek gerekiyor bazı doktorlar sanırım bunu önemsemeyip gözardı ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?