Benm daha öncede hamileliğimin başında enfeksynm vardı antibiyotikte kullandım suda eritmeli antbytkte kullandım geçmişti. Bu sefer hiç belirti vermedi idrarda yanma vs yaşamadım direk karnım taş gbi oldu ve gittikçe artmaya başladı ağrımaya başladı karnım o gn hemen doktoruma yazdm ve nst ye bağladılar beni ve hastaneye yatışım oldu. Sende ihmal etme ve doktoruna söyle mtlaka tedbirini alırsın ve için rahat eder. Hastanede tahlilim nasıl çktı blmyrm hep doktor inceledi bana sonuç vermediler ama kültür testide yapıldı o henüz çkmadı inşallah oda temiz çkar kültürde de bşey çkarsa konuşalm demşti dktrm bakalım noluck kontrlm de geldi.Benimde idrar yollarımdq enfeksiyon var. Lökosit 40 41 çıkıyor. Karnım taş gibi semsert enfeksiyon yüzünden mi acaba. 4 te kontrolüm var ilk bunu sorcam doktoruma. İki haftadır karnım çok sert dicem
Grig salgını çokmuş bu sıralar.Umumi tuvaletlerden bulaşır en çok, ben de 32 hafta boyunca mecburen iş yerinin tuvaletini kullandım çok şükür sorun olmadı, dezenfektan kullanabilirsiniz kızlar, alkollü fısfıslar var ben sürekli onunla gezdim. Rossmandan almıştım. Şuan yine ishal ve kusma salgını var mesela.
Su içmek de önemli çünkü enfeksiyon idrarla atılıyor yerleşemiyor.
Erken dogum riski olmasi icin sanirim enfeksiyonun yuksek olmasi ve azaltilamiyor olmasi gerekiyor.Benimde idrarımda enfeksiyon çıkıyor uzun zamandır, bir kere Monurol kullandım, geçen hafta tekrar tahlil yaptı bir haftalık antibiyotik tedavisi verdi, dün bitti, kontrolde söyleyeceğim bakalım geçmiş mi, ama benim hiç şikayetim yok ağrı, yanma falan yaşamıyorum, 3 litreye yakın su içiyorum, sık sık iç çamaşırı değiştiriyorum ütülüyorum falan, anlayamadım sebebini, dış etkenlerden bağımsız olduğunu düşünmeye başladım artık, ama doktor erken doğum falan demedi bana, öyle şeyler düşünmemeye çalışıyorum
Canım ben bol su içtiğim halde böyleyim hamilelikte kortizon kullanmak zorundayım otoımmum olan lupus hastalığım var bağışıklığı baskılamak zorundayız fazla çalışırsa iyi değil bebek için ama baskılayınca da böyle oluyor. Lupusta devamlı enfeksyn yapıyor crp hep yksek antibiyotikte kullanıyrdm sık sık ama işte aniden gelişen kasılma sertliklere de yol açtı malesefKizlar hep deniliyor ya bol su icin enfeksiyona karsi diye. Enfensiyonu olan arkadaslar siz bol su ictiginiz halde mi bunu yasiyorsunuz?
Eger bol su icmek care degilse neden oluyor bu enfeksiyon illeti ya.
Hamileliklerde illaki bi sıkıntı olup şöyle rahat rahat gecirmek cok az kisiye nasip oluyor sanirim.
Kasim kasim kasiliyorum ben de habireee
Neyseki az kaldi canim, son duzlukteyiz.Canım ben bol su içtiğim halde böyleyim hamilelikte kortizon kullanmak zorundayım otoımmum olan lupus hastalığım var bağışıklığı baskılamak zorundayız fazla çalışırsa iyi değil bebek için ama baskılayınca da böyle oluyor. Lupusta devamlı enfeksyn yapıyor crp hep yksek antibiyotikte kullanıyrdm sık sık ama işte aniden gelişen kasılma sertliklere de yol açtı malesef
Amin amin canım inşallah sağlıkla kavuşalım başka ne isteriz kiNeyseki az kaldi canim, son duzlukteyiz.
INŞALLAH kavuşacağız mis kokulu meleklerimize
Is yapmayip dinlenmelisin ama bunu diyemiyorum dedi gulumseyerek. Kizimin nasil bi afacan olduğunu görüyor kontrollerde@KARABATAK_ Canım senn doktorun ne diyor bu kasılmalar sertlikler için ?
Tabi ki canım senin dnlenmen biraz daha zor minnoş bir kızın da var :)Is yapmayip dinlenmelisin ama bunu diyemiyorum dedi gulumseyerek. Kizimin nasil bi afacan olduğunu görüyor kontrollerde
Dedigi sey şu; duzenli hale gelirse cik gel hastaneye. Aksi halde boyle boyle gececek zaman. Bos buldugun heran dinlenmeye calis dedi.
Mg sabah aksam aliyordum zaten. Ek olarak progestanin muadili bir ilaca baslatti sabah aksam o da. Onun etkisi mi bilmiyorum ama kasilmalar aynen devamsada karnimin tas gibi olmasinin sayisi ciddi oranda azaldi.
Merhaba arkadaşalr
Oğlum hala yoğun bakımda , 7 gün bitti ben de giderek bitiyorum
Öyle üzülüyorum onun orda olmasına , benim sıcavık kollarıma ihtiyacı var diye düşünüyorum içim yanıyor ellerindeki iğne izlerini morlukları gördükçe
Ciğerlerindeki sekresyonu ve iltihabı temizlemeye çalışıyorlar , çok yoğun bir şekilde doluymuş yavrumun ciğeri , ne illet ne menem birşey miş , mukustan öte yapışkan ve berbat birşey ...
Solunum cihazına bağlı yavrum , sütünü ağızdan küçük boru ile direk mideye veriyorlar , kuzum emme refleks yapıyor beni istiyor ...
Öyle içinizi duygularımla karartmak istemem,
Rabbim sizlere zamanında hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin
kızlar kusura bakmayın moral bozukluğu stres falan buraya yazamadım. Çok şükür hastaneden çıktık, doğum yapmadım.
Hastane de şekerim çok yüksekti, bunun için endokrin doktoruma gideceğim haftaya. Böbrek ağrım da geçti gibi bir şey baya azaldı. Üroloji Doktoruma gittim. Böbrek genişlemem hala var ama biraz küçülmüş ve enfeksiyon baya azalmış.
Rapor verildi evde dinleneceksin sadece wc ihtiyacı için kalk yürüyüş falan yapma denildi. Sürekli yatman gerekmiyor ama kendini de yorma dedi. Çok şükür annem yakınımda o ilgileniyor. Evde 95 yaşında dedem var annem bel fıtığından yürüyemiyor bile, bir de benimle ilgilenmek zorunda kalıyor. Oradan oraya mekik dokuyor sağ olsun.
Dün kontrole gittim 30+3 de bebek 200 gr almış 1700 kadar olmuş. rahim boyu aynıydı 1 hafta da daha fazla kısalmamış 14 mm hala. doktor her şey iyi görünüyor ama belli olmaz belki 2 saat sonra suyun gelir doğum başlar dikkat et kendine dedi.
bu arada P Prensescann hem gözün aydın hem geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda yavrunu kucağına alırsın. Allah sağlık sıhhat versin.
rahatsız olan, hastaneye yatan arkadaşlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
ay canım çok çok geçmiş olsun. bütün olumsuzluklar üst üste gelmiş hem şeker, hem enfeksiyon.. evet dediğin gibi enfeksiyon başlı başına erken doğum nedeni.. Rabbim şifa versin inşallahhepinize teşekkür ederim Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.
şeker hastanede ciğer geliştirici iğneden dolayı olduğu söylendi. 200 civarı çıktı hep üstelik diyet hastane yemelerine rağmen. Evde ki ölçümler ise diyetime dikkat etmeme rağmen 160-170 çıktı. Haftaya gideceğim artık insülin derse de yapacak bir şey yok.
duman91 bunların sebebi şeker denmedi. Böbrek genişlemem enfeksiyon ve ağrı yaptı. Bu ağrılar da rahim kasılmasına sebep oldu. Zaten enfeksiyon başlı başına erken doğum sebebi. Hastaneye sevk edildikten sonra alttan muayene ederken yoğun enfeksiyon var dendi. böyle Şeffaf ve canımı acıtan bir şeyle bakıldı. Ben kasılıp izin vermedim temizlemem lazım rahatlaman için çok kötü dedi o an. izin verince o alet içimdeyken dezenfekte bir sıvıyla yıkadı. Aslında idrar tahlilinde çok yüksek değildi enfeksiyon doktor hafif enfeksiyon dedi ama muayene de öyle denmedi. Zaten o işlemden sonra verdiğim ilk tahlilde enfeksiyon değerim düşmüştü.
Çok çok geçmiş olsun canim Allahim kuzuna şifa seninde gönlüne ferahlık güç versinMerhaba arkadaşalr
Oğlum hala yoğun bakımda , 7 gün bitti ben de giderek bitiyorum
Öyle üzülüyorum onun orda olmasına , benim sıcavık kollarıma ihtiyacı var diye düşünüyorum içim yanıyor ellerindeki iğne izlerini morlukları gördükçe
Ciğerlerindeki sekresyonu ve iltihabı temizlemeye çalışıyorlar , çok yoğun bir şekilde doluymuş yavrumun ciğeri , ne illet ne menem birşey miş , mukustan öte yapışkan ve berbat birşey ...
Solunum cihazına bağlı yavrum , sütünü ağızdan küçük boru ile direk mideye veriyorlar , kuzum emme refleks yapıyor beni istiyor ...
Öyle içinizi duygularımla karartmak istemem,
Rabbim sizlere zamanında hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin
Evet bende doktoruma sağlık ocağı raporunu götürdüm baksın diye, bakmadı bile, onlarınki güvenilir değil ben burada baktıracağım dedi, acaba özel hastane diye mi yapıyor diye kısa bir düşündüm ama 3 liraymış tahlilBirde idrar tahlilini eğer sağlık ocağında yaptırıp enfeksiyon gözüken varsa ve şikayeti yoksa benim doktorum onu onemsemiyor idrar saatlerce bekliyor diyor herkeste enfeksiyon var steril şartlarda alınmıyor diyor.Ben bundan önce kültür de yaptırmıştım negatif çıkmıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?