2020 Şubat Anneleri

Çok üzüldüm başınız sağ olsun. Belki de üzüntü stres kaynaklıdır kaşıntılar. Stres kaynaklı kaşıntılar da geceleri artar mesela. Sonuçlar çıkmadan bi şey demek için erken ve dediğim gibi kolestaz bile olsa endişe etmeyin, ilaç çok işe yarıyor. Geçen sene doğum yapan bi arkadaşıma da 33.haftada kolestaz teşhisi konmuştu, ilaçla değerleri düştü ve 38.haftada kendiliğinden plansız normal doğum yaptı. İnternetteki bilgiler özellikle tıbbi makaleler nadir de olsa her durumdan bahsediyor hepsini okudum ve göçtüm ben de. :) Hatta teşhisi kendim koydum gittim, onaylandı ve oturup ağladım doktorda daha çok erken diye. Ama dahiliye ve kadın doğum doktorumun dediği kolestazın hamilelikte çok da nadir görülmediği, buna rağmen meslek hayatları boyunca hiç bebek ölümüyle karşılaşmadıkları yönündeydi. Çok nadir durumlarda 37den önce erken doğuma alınır, o vakalar da erken dönemde kolestaz olan gebeler için geçerlidir dediler.

Avuç içlerinde ve ayak tabanında kaşıntı yoksa kolestaz olmama ihtimalin çok yüksek. Bence yaşadığın kayıptan dolayı strese bağlı bi kaşıntı yaşıyorsun. Ki o da karaciğeri etkiliyor malum. Hamilelik haftandan dolayı nolursa olsun şanslısın sakın dert etme kolestazı molestazı. 37 de olsa 40 da olsa minnak olacaklar zaten, arada pek fark yok, prematüre kategorisine bile girmiyo 37.hafta. hem öğrenecez bi şekilde içgüdüsel ne yapacağımızı, bebeğe nasıl bakacağımızı. Sıkma canını.

selam kızlar
bende bebişimin kıyafetlerini yıkadım en son battniyeleri yıkandı şimdi onları asıcam kurusunlar
kuruyanları çarşafın arasına koydum tozlanmasın diye
teyzeleri gelecek ütüsünü yapacaklar
yarında kendi kıyafetlerimi yıkarım onlarda çıksın aradan
doğum çantası bi haftayı geçer yine hazırlamam çünkü hastane çıkış setimizde gelmedi daha
size bi sorum olcak kızlar kendi pijama takımlarınızı falan bebeğin deterjanıylamı yıkadınız
onlarınki sonuçta zararsız oluyo ben organik almıştım acaba onunkiylemi yıkasam diyorum kendiminkileride

Evet sıfır eşyalar zaten,pijamalarınla bebek kıyafetlerini bir arada yıkayabilirsin ben öyle yaptım.

Aaaa ne oldu bu kadar hamile merakı galiba bu

hahha oluyor sekerim bazen kendi horlamama uyaniyorum hattaki sen cok kiloda almadin ama yinede eskisi kadar rahat nefes alip veremiyoruz ya yatincada iyice tikaniyoruz,
banada bulasik makinesi bosaltmak ölüm gibi geliyor,egilip kalkmak cok zor birde sen benden 3 hafta öndesin

neden acaba dusuncemde uzun ince hayal etmistim seni şekerim neden boyle oldu 6 kiloya kilo demem burda arkadasin 13 kilo almis 6 kilonun lafimi olur

hala gogüsucu kremine karar veremedim kizlar,elada lansinoh almistim hicbir ise yaramamisti,sonra eve gelen hemsire bir marka onermisti gidip hemen eczaneden aldirdik o cok iyi gelmisti ama simdi o markayi hatirlamiyorum 4 sene gecti ustunden

neden acaba dusuncemde uzun ince hayal etmistim seni şekerim neden boyle oldu 6 kiloya kilo demem burda arkadasin 13 kilo almis 6 kilonun lafimi olur
Valla ben kimin kac kilo aldigindan ziyade baska biseyi merak ediyorum. Yani misal 170 boyunda biri suan kac kilo gibi :)
Boya gore baZ aliyorum ben hep nedense.

yerim begumu ya kuzucukvallahi ac artik esine su mevzuyu karar verin ebru cok zaman kalmadi kagida yazmak nedir

Valla ben kimin kac kilo aldigindan ziyade baska biseyi merak ediyorum. Yani misal 170 boyunda biri suan kac kilo gibi :)
Boya gore baZ aliyorum ben hep nedense.

tabi canm boy onemli ama sen 6 kilo aldiysan dogumdan 2-3 ay sonra baslangic kilondan dahada zayif olursun

demekki horlamamız normalmiş sevindim eşime dedimki nasıl oluyormuş horlama sesinden uyuyamamak görmüş oldun kendisi yüzünden az uykusuz geceler geçirmedim

yaa nası kilo almadım kız 9-10 kilo aldım daha ne alayım ama şu son bir haftadır nefesim yetmemeye başladı. aksi gibi kız da bi huysuz bi uyuz bu aralar, hem bedenen hem ruhen yoruyor beni. işlerim bitmiyor bir türlü, tek başıma yetişmeye çalışıyorum. ay bu aralar vallahi bi dellendim

sen de daha ağırlaşmadan tüm hazırlıklarını bitir bence. hiç ilkindeki gibi olmayacak bu işler öyle görünüyor

yerim begumu ya kuzucukvallahi ac artik esine su mevzuyu karar verin ebru cok zaman kalmadi kagida yazmak nedir
yok unutmasın diye kağıda yazıp vericem dedim
yoksa konuşarak halledicem tabii hatta bu akşam konuştum. tamam kabul etti, diretmeyecek kendi istediği isimde. ama listemdekileri de beğenmedi onu napıcaz bir tek Mete olabilir dedi.

acilen bana erkek ismi bulun aklınıza ne gelirse yazın

hala gogüsucu kremine karar veremedim kizlar,elada lansinoh almistim hicbir ise yaramamisti,sonra eve gelen hemsire bir marka onermisti gidip hemen eczaneden aldirdik o cok iyi gelmisti ama simdi o markayi hatirlamiyorum 4 sene gecti ustunden
Garmastan mı almıştın acaba

tabi canm boy onemli ama sen 6 kilo aldiysan dogumdan 2-3 ay sonra baslangic kilondan dahada zayif olursun
Karnim dev gibi oldu benim ya.
Ama karnim hariç heryerim ayni.
Esim nasil tasiyon bu karni diyo
Bide baya aci cekiyorum ben,kimildadikca ogluşum. Esime gore kilo almadigim icin karnima sigmiyormus da cok sıkışıyormuş da. Alakasi yok, benden minyonlar daha zayiflar 3.5 kilo bebegi tasiyor dedim. Onlarin karnina sigiyoda benim koca karnima mi sigmicak hihh dedim

Benimkiler Ömer ve emir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…