- 6 Ekim 2008
- 2.603
- 10.609
- 408
Kizlar sabah 7.45 de verdim kan ve idrar verdim idrar sonucum çıktı darisi ptesi kan sonucunaasil onemli olan kan sanirim
O sonuçlar pazartesi çıkıcakmış. Yalnız kolestazda kaşıntılar özellikle el ayakta oluyo dimi?Merhaba. Kaşıntı şikayetiniz mi var?
Eğer öyleyse bu değerlerin normal çıkması teşhis için yeterli değil bilginiz olsun.
ALT, AST, GGT ve Alkalen Fosfataz'a da bakılması lazım.
Hoşgeldin panikcim
Benimde çantam hala hazır değil bebişin kıyafetlerini bi posta yıkayıp ütüleyip yerleştirmiştim.
Dün akşam bi posta daha yıkadım salonda kuruyolar şuan.
Hepsi kurusun ütüleyip önümüzdeki hafta içi bu çanta işini komple halledicem.
Bebiş sürpriz yapıp erken gelse ona sürpriz olacak cıplak kalack
Tez canlı biri olarak nasıl 35 haftaya bıraktım bu işi bilmiyorum
Özelde canımBiran önce bebeğine kavuş inşallah cnm. Özeldemi yatıyor bebeğin geceliği nekadar. Bizde her ihtimali değerlendirmemiz lazım altından nasıl kalkıcaz ona göre kredi başvurusu yaparız
Neler koyacaksınız içine bende daha hazırlamadımHoşbulduk kuzum.
Ben de yıkama işlerini hallettim ama ütülemedim çünkü kurutma makinesinde kurutmak yeterli dedi dr.um. imkan varsa bu harika icadı sana da tavsiye ederim, bebiş olunca da rahat edersin hem.
Her şeyi hallettim son ana iş bırakmayı sevmeyen biri olarak ama bünyem ağırlaştıkça çanta işi kaldı yav. Çeşit çeşit liste var. Bildiğin koca bavul hazırlayacam gibi görünüyo :)) üşeniyoooööömmm...
O sonuçlar pazartesi çıkıcakmış. Yalnız kolestazda kaşıntılar özellikle el ayakta oluyo dimi?
Drkdrk çok endişelendi bence hiçbi sorun çıkmıycak,onun göbeği kalçası bacakları filan kaşınıyomuş. Sen de yaşıyosun, muhtemelen durumun kolestazla alakası yok dimi?
Neler koyacaksınız içine bende daha hazırlamadım
Arkadaşlarda liste vardı sanki ben aklıma geleni koydumHazırlayan varsa bi foto, liste atsın sevabına :)
Als ast saglik ocaginda yaptrcam cnm onlar bu paraya dahil degil üstelik safra asiti biluribun idrar kültürü bunlar hastanede degil duzen laboratuvarinda yapiliyomus oyuzden pahali sanirimBilirubin normal çıkmış.
Alt ast değerleri sağlık ocaklarında bile bakılabiliyor hatta her izlemde bakılır,sizden biraz fazla ücret istemişler :/
Evet cnm istedi tum tetkikleri.idrar sonucu bugun cikti ptesi kan cikcakMerhaba. Kaşıntı şikayetiniz mi var?
Eğer öyleyse bu değerlerin normal çıkması teşhis için yeterli değil bilginiz olsun.
ALT, AST, GGT ve Alkalen Fosfataz'a da bakılması lazım.
Ya altından kalkamayacak değiliz normalde iyi gelirimiz var ama ev borcuna yeni girdiğimiz için elimizde olan biteni hepsini eve ödedik. Kredi çeker altından kalkarız sadece gerçekten bu gereklimi boşu boşuna para ödemek istemiyorum. Sinirlerim çok bozuldu. Kendi memleketimde olsam sağlıkçı çevremiz çok. Devlet hastaneleride güzel. Şuan istanbuldayım buraya geldim geleli hastane işleri benim için tam bir işkence. Eşimlerin sağlıkçı çevreside hiç yok hastaneler aşırı kalabalık sora bulunamıyor şikayetler çok fazla özel sigortada yaptırmadık ama artık eşimle yaptırmayı düşünüyoruz. Eşimin annesi tarafı çoğunluk banka emeklisi özel sigortaları var oyüzden onlar devlete pek gerksinim duymuyorlar.Canim butcenizi en iyi sen bilirsin biz ne desek bosama hem yatis hem dogum masrafli olur baya guvenebildiginiz hic mi devlet ya da arastirma hastanesi falan yok ?
Canım artık yenidoğan hizmetleri ücretsiz hastaneyle konuşmadınız mı
peki kolestazda bn 34+1 oldum bugun ilac kullanabilirmiyim dr bna hic ilactan bahsetmedi eger boyle bisey varsa 37 de almaliyiz bebegi dediEvet ama kolestaz olsa da endişelenmesine gerek yok. Ben de boşuna endişelenmişim zaten okuya okuya vakaları :)
Sabah rutin kan tahlili kontrolü yapıldı. Alt, ast hepsi normale dönmüş ilaç sayesinde. Alt 133 idi, 6 gün sonra 93e düştü bi 12 gün sonra da yani bugün 23e düşmüş. Hiç kaşıntım kalmadı çok mutluyum son iki haftadır :) umarım tekrar coşmaz.
Benim el ve ayakta tatlı tatlı geceleri başladı. Hemen ertesi gün kan vermiştim alt 70 civarı çıkmıştı. İlacı beklettiler. Sonra tüm vücut kaşınmaya başladı. Özellikle kollar bacaklar kalça göğüsler. Döküntü hiç yok. Kaşıdıkça bölgesel kızarıp geçiyodu. Değerler yükselince benim uykular haram olunca ilaca başladık işte.
Anladim canim sen icini ferah tut insaAllah gerek kalmazYa altından kalkamayacak değiliz normalde iyi gelirimiz var ama ev borcuna yeni girdiğimiz için elimizde olan biteni hepsini eve ödedik. Kredi çeker altından kalkarız sadece gerçekten bu gereklimi boşu boşuna para ödemek istemiyorum. Sinirlerim çok bozuldu. Kendi memleketimde olsam sağlıkçı çevremiz çok. Devlet hastaneleride güzel. Şuan istanbuldayım buraya geldim geleli hastane işleri benim için tam bir işkence. Eşimlerin sağlıkçı çevreside hiç yok hastaneler aşırı kalabalık sora bulunamıyor şikayetler çok fazla özel sigortada yaptırmadık ama artık eşimle yaptırmayı düşünüyoruz. Eşimin annesi tarafı çoğunluk banka emeklisi özel sigortaları var oyüzden onlar devlete pek gerksinim duymuyorlar.
Hiç aklımıza onu sormak gelmedi bu akşam onuda sorayım
Pe
peki kolestazda bn 34+1 oldum bugun ilac kullanabilirmiyim dr bna hic ilactan bahsetmedi eger boyle bisey varsa 37 de almaliyiz bebegi dedi
Cok aciklayici olmuş Allah razi olsun google kotu ne varsa yaziyo ani bebek olumleri falan kahroldumKullanabilirsin tabii ki. Daha teşhis konmadığı için bahsetmemiştir. Belki de başka sebepten kaşınıyorsundur, vitaminlerden veya cilt genişlediği için vs.
Ben 3 hafta önce kullanmaya başladım ama 24. Haftadan beri kaşınıyodum. Alt 70 çıkınca teşhis kondu. Diğer hepsi normaldi. Kaşıntı artar ve alt 100'ün üzerine çıkarsa ilaca başlarız dedi 3 farklı uzman dr. 5 gün sonraki tahlilde 133ü görünce günde 3 tane ile ilaca başladık, o şekilde doğuma kadar devam edeceğim.
Benim kadın doğum doktorum da değerleri takip edeceğiz, 300-500 olmadığı yani çok yükselmediği sürece 38'i görsek yeter demişti.
İlaçla normale döndü şu an tüm değerler ama yine de 38de alınacak mı bilmiyorum. Salı kontrolüm var sorarım mutlaka. Gerçi ben kolestaz olmasaydı da 39-40'ı bekleme taraftarı değilim. :)
Endişelenmeyin, kolestaz olsa bile sizin haftanız gayet iyi. Erken başlamamış olacak yani. 3 aylıkken başlayanlarınki resmen dram.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?