Etrafimda birkac kisiden duydum canim dogum esnasinda bile sancilar gelince donen bebisler olabiliyormusSelam kızlar herkese mutlu yıllar diliyorumm..❣
Bu yil hayal ettigimizden bile daha güzel ve huzurlu gecer insallah
dogum yapmis arkadaslari tebrik ediyorum en kisa zamanda ins bebislere saglikla kavusurlar..
Ben de artik yavas yavas zorlaniyorum derste falan nefes nefese kaliyorum anlatirken, az kaldi ins donemi saglikla kapatmayi hedefliyorum. Fakat 10 gündür gecmeyen bir gribe sahibim :/ ihlamur zencefil limon bal, denemedigim kalmadi ama nafile..
Özellikle burun tikanikligi beni mahvediyorsaglikli olan arkadaslar cok dikkat edin diyecegim ama bulasacagi varsa engel olamiyor insan, diger gripli arkadaslarima da gecmis olsun bi care yontem bulursaniz lutfen benimle de paylasin :)
ben de hala cantasini tam olarak hazir edemeyenlerdenim, daha cok zaman varmis tozlanir kirlenirmis gibi geliyor bir yandan, bir yandan da hastaliktan firsatim olmadi hic 1 posta yikadim ama utuleyemedim halahurc siparis ettim artik o gelince baslarim diye dusunuyorum.. planim onumuzdeki haftasonuna tamamlayabilmek..
son olarak benim bebis suan makat gelis. Gecen haftasonu doktora kontrole gittik 36 ya kadar donmezse %95 donemez sonrasinda da dedi. Bu durumda sezeryan olmasini öneririm dedi. Benim özellikle normal/sezeryan diye bir tercihim yoktu hep doktora/duruma göre diyordum.. son anlarda bas gelise dönen tanidiginiz, duydugunuz vakalar var mi? :)
Evet doktorda öyle söyledi zorlamıcam seni bebekle senin durumuna göre bakıcaz dedi zamana bıraktım yani 2 hafta sonra belli olur artık :)Sen sezaryen mi istiyosun? Bi sebep yoksa kendini şartlama, sebebi korkuysa eğer sezaryen de korkutucu bişey.
Son anda karar değiştirme hakkın her zaman var ama bence normal olacakmış gibi düşün ve öyle hayal kur :)
Amin inşallah canım korkularım var zamana bıraktım artık hakkımızda hayırlısı ne olursa o olsunMasaAllah kuzuyacanim sadece korkundan dolayi sezaryen istiyorsan bence iyi dusun cunku vajinal dogum zaten olmasi gereken bir dogum sekli normali o sezaryen bir ameliyat cesididir karnin kac kat kesilecek dikislerin olacak hemen ayagi kalkamayacaksin bunlar bence daha tedirgin edici bir sey doktorunda normali oneriyorsa son anda da bir sıkıntı cikmayacaksa bence normali dene en azindan son anda baktin olmuyo bebek gelmiyo zaten her halukarda sezaryene aliniyoruz o durumlarda yine de son karar senin saglikla gelsin bebislerimiz
Bence kendini nasıl rahat hissedeceksen artı ve eksilerini düşünerek tabi önce doktorunun düşüncesine göre hareket et bence sonuçta senin rahat olman önemli sen nasıl rahat hissediyorsan bence onaeçeneği seç herkesin bünyesi farklı sen daha iyi bilirsin bu konuda doktoruna güveniyorsan birlikte karar alın kimseyi dinleme benceNts sancım çıkmadı 20 lerde suyu falanda iyi 2618 gram olmuş kızım doktorum normal diye ısrar ediyo çok istiyosan 27 sinde alırım diyo tam 39 haftalık oluyo o zaman ama 37 de çatı muanesi yapıcak ona göre karar vericez artık doğum şekline güvenmek istiyorum bakalım hayırlısı ne ise o olsun her gittiğimde beni ikna ediyo sağolsun
Bebek hareketlerni iyi takip et diye uyarıyo sürekli
Bide yürüdüm biraz bacak arasındaki kemikler yanlar belim ağrıdı
Geçmiş olsun canım seninde ilk bebiş sanırım sağlıkla kucağımıza alırız inşallahDonmek zaten tam bir iskencealt tarafi sagdan sola donuyorum sanki karnimi desiyolar bu farkli bir agriydi ama cok sukur gece de kaldi suan iyiyim
Hamileliğin ilk ve son ayları zor geçer derken ne demek istediklerini anladım 8. Ay başlatı bile iyiydim :)))Ben aynı durumdayım başımı kaldıramıyorum
Tesekkur ederim. Evet ilkGeçmiş olsun canım seninde ilk bebiş sanırım sağlıkla kucağımıza alırız inşallah
ayni duygularr içindeyim vala canimAllah kolayliklar versin canim
Ben halıları vermedim, en son 2018 mayista yikatmistim
Seneye veririm artik.
Imkan varsa yardimci tutulsun tabiki ya lazim sonucta su siralar. Ama esim hallediyor elinden de geliyor Allah icin. Kv de difrize bi sürü sey getiriyor Bahar icin. Bebekten yemek yapamadikca ordan idare edecem.
Cok heyecanlaniyorum oğluma kavusacagim icin. Ama cok da korkuyorum yaaaa.
Göz acip kapayana dek geciverse su dogum zamani ve akabindeki 15 gun ne var sankii :))))
Donen de var donmeyende cnm o bebisin keyfine kalmis grip konusunda kesinlikle doktora git 1 haftadir cekiyorum sesim kisildi oksurek de ek geldi sen dusun artik gecemi gündüzümüSelam kızlar herkese mutlu yıllar diliyorumm..❣
Bu yil hayal ettigimizden bile daha güzel ve huzurlu gecer insallah
dogum yapmis arkadaslari tebrik ediyorum en kisa zamanda ins bebislere saglikla kavusurlar..
Ben de artik yavas yavas zorlaniyorum derste falan nefes nefese kaliyorum anlatirken, az kaldi ins donemi saglikla kapatmayi hedefliyorum. Fakat 10 gündür gecmeyen bir gribe sahibim :/ ihlamur zencefil limon bal, denemedigim kalmadi ama nafile..
Özellikle burun tikanikligi beni mahvediyorsaglikli olan arkadaslar cok dikkat edin diyecegim ama bulasacagi varsa engel olamiyor insan, diger gripli arkadaslarima da gecmis olsun bi care yontem bulursaniz lutfen benimle de paylasin :)
ben de hala cantasini tam olarak hazir edemeyenlerdenim, daha cok zaman varmis tozlanir kirlenirmis gibi geliyor bir yandan, bir yandan da hastaliktan firsatim olmadi hic 1 posta yikadim ama utuleyemedim halahurc siparis ettim artik o gelince baslarim diye dusunuyorum.. planim onumuzdeki haftasonuna tamamlayabilmek..
son olarak benim bebis suan makat gelis. Gecen haftasonu doktora kontrole gittik 36 ya kadar donmezse %95 donemez sonrasinda da dedi. Bu durumda sezeryan olmasini öneririm dedi. Benim özellikle normal/sezeryan diye bir tercihim yoktu hep doktora/duruma göre diyordum.. son anlarda bas gelise dönen tanidiginiz, duydugunuz vakalar var mi? :)
Bencede erkenden yapmayalım 2 hafta kala falan ideal sanırım.Çünkü benim küçük bide oğlum var doğum Şubat sonu şimdi yapsam o zamana kadar tekrar kirlenir.Ama tabi kendimi zor tutuyorum yapmamak içinBen yapabilceklerimi yaptım tabi tekrar üstünden geçilecek.
Diğer işler eşimdeymiş öyle diyo, ama şuan karşımda huzur içinde uzanmış film izliyo hiç hareket yok. Ne söylesem tamam o bende ya diyo bi girişimi yok.
Bi de erkenden yapmayalım evrene mesaj gider diyo bi anda da batıl inançlara sardı
Ben antepliyim ve burda Özel doğuma 2200 istedi o kadar param yok.Ama aynı özel gibi ilgili ve uzman bi doktor buldum.Doğumdan tek kişilik oda veriyorlar.Doktorum dan da memnunum, mücahitler hastanesinde doğum yapacağım canim
Grcekten büyük bi lütuf canım çok şanslısın.Benim oğlum 1.5 yaşında akşama kadar canım ilgilen yemek yedir temizlik yap yemek yap yorgunluktan ölüyorum ama eşim eve gelince uzanıp tv izliyor yani oğlumn bütün günü bnmle geçiyor hiç ilgilenmiyor geçen kv söyledim kızdı eşime ama yine değişmedi ayniBenim hemen hemen hergün yaptığım isler onlar canim. Ustune benim erken dogum riskim bile vardi. Vardi diyorum artik baraji gectikben dogurmadiysam sen de dogurmannn
Maşallah ari gibiyim ( sıkıyosa olmayım, eşim kızımızı oyalıyor bu büyük bi lütuf)
Sizin için erken tabi de benim 15 günüm kaldı artık mabadını kaldırıp harekete geçse iyi olucakBencede erkenden yapmayalım 2 hafta kala falan ideal sanırım.Çünkü benim küçük bide oğlum var doğum Şubat sonu şimdi yapsam o zamana kadar tekrar kirlenir.Ama tabi kendimi zor tutuyorum yapmamak içinah bu kadınlar
Valla kafama buyruk biriyim aslında dediğim dediktirBence kendini nasıl rahat hissedeceksen artı ve eksilerini düşünerek tabi önce doktorunun düşüncesine göre hareket et bence sonuçta senin rahat olman önemli sen nasıl rahat hissediyorsan bence onaeçeneği seç herkesin bünyesi farklı sen daha iyi bilirsin bu konuda doktoruna güveniyorsan birlikte karar alın kimseyi dinleme bence
Bazı sağlık sorunlarında mecburen olgunlaşmayı bekleyemiyoruz, ama keyfi sezaryen olacaksa sancıyı bekleyip öyle sezaryen yapmayı öneriyolar. Randevulu olan sezaryeni planlaması çok daha basit olduğu için genelde o tercih ediliyo ama ısrar ederseniz yapılır.DOĞUM KENDİ BAŞLAMALIDIR
Bu nöbetçi olduğum günlerde ilginç doğumlara şahit oluyorum. Bu sefer 3 ayrı doğum hikayesi var. Ama ben bir tanesini anlatayım.
18 yaşında genç bir kızımız. İlk doğumu. Sabah 09’da gördüğümde 6 cm açıklık vardı. Kendine inanan yüzüyle ve doğumu kabullenişi ile ebelerin gözünde de şimdiden farklı biri olmuştu.“Çok iyi gidiyormuş doğumun.” dedim. “Biliyorsun doğum senin işin ve kendini bırakırsan bedenin ne yapacağını biliyor.” Beni tanımadığından sadece “evet” diyerek cevapladı.Akşam vizitinde yanındaydım. 14:15’ de güzel bir doğum yapmış. Yüzü gülüyordu.
“Nasıl geçti?” diye sordum.
“Aynen sizin dediğiniz gibi” dedi. ”Kendimi bıraktım ve çok kolay oldu.”
Asıl hikaye bundan sonra başladı. Yan yataktaki, yine o gün doğum yapan bir gebenin annesi söze karıştı. 4 çocuğunuda evde doğurmuş bir kadın içinden gelerek,
“ Olmamış meyveyi taş veya sopayla düşürmeye kalkarsan dalı kırarsın, oysa olgunlaşmasını beklersen ağacı azıcık sallamanla kucağına düşer.”
Resmen büyülendim. Belki uzun bir açıklama ile anlatacağım şeyleri kadın bir cümleyle özetlemişti. Hem de benden daha iyi mesaj vererek. Bunu eğitimlerimde kullanacağımı söyledim.Doğumları daha olgunlaşmadan zorlar olduk. Korktuk, korkutulduk. 37-38 haftalık gebeliklerde , bir sebep yokken bile,“olmuştur bu” diyerek kararlar aldık. Sezaryenleri beklemeden randevularla yaptık. Bu arada kimbilir ne dallar kırdık.
Yavaş yavaş bilimsel çalışmalar, kırdığımız dalları gözler önüne seriyor. Ama biz hala 3 maymunu oynuyoruz. Ve olgunlaşmamış meyveleri koparmak için dallarımızı kırıyoruz.
Son söz Dünya Sağlık Örgütü’nün “Doğuma götüren kanıta dayalı 6 uygulama” listesinden bir tanesi:
“DOĞUM KENDİ BAŞLAMALIDIR.”
Biz bunu asırlardır biliyorduk da neden unuttuk?
Op.Dr.Hakan Çoker
Keşkesiz Doğum Uzmanı ve Eğitmeni
Mayıs / 2007
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?