2020 Şubat Anneleri

Etrafimda birkac kisiden duydum canim dogum esnasinda bile sancilar gelince donen bebisler olabiliyormus

Evet doktorda öyle söyledi zorlamıcam seni bebekle senin durumuna göre bakıcaz dedi zamana bıraktım yani 2 hafta sonra belli olur artık :)

Amin inşallah canım korkularım var zamana bıraktım artık hakkımızda hayırlısı ne olursa o olsun

Bence kendini nasıl rahat hissedeceksen artı ve eksilerini düşünerek tabi önce doktorunun düşüncesine göre hareket et bence sonuçta senin rahat olman önemli sen nasıl rahat hissediyorsan bence onaeçeneği seç herkesin bünyesi farklı sen daha iyi bilirsin bu konuda doktoruna güveniyorsan birlikte karar alın kimseyi dinleme bence

Donmek zaten tam bir iskence alt tarafi sagdan sola donuyorum sanki karnimi desiyolar bu farkli bir agriydi ama cok sukur gece de kaldi suan iyiyim
Geçmiş olsun canım seninde ilk bebiş sanırım sağlıkla kucağımıza alırız inşallah

Vücudumdaki döküntülerden kurtulamıyorum. Eskisi gibi tüm karnımı sarmış değil ama özellikle göbek deliğimin çevresi çok kötü durumda. Zeytinyağı baya iyi geldi ama çare olmuyo. Gün içinde kaşımamaya dikkat ediyorum, gece farketmeden kaşıyıp kanatıyorum. Bebek gibi ellerime eldiven takıcam artık.
Eşim kızıma kilo almıyo diyosunuz ama bikaç günde göbeğin akıl almaz boyutlara ulaştı dedi çocuk gibi sevindim.
Yarın muhtemelen kontrole gidicem bakalım ne durumdaymış.

ayni duygularr içindeyim vala canim olsum bitsin 15 gunluk olalimlar felan cokmu uctum ne
Donen de var donmeyende cnm o bebisin keyfine kalmis grip konusunda kesinlikle doktora git 1 haftadir cekiyorum sesim kisildi oksurek de ek geldi sen dusun artik gecemi gündüzümü

Ay kızlar saçma sapan rüya gördüm ya hastaneye yatmışım bebek içerdeysen kürtaj gibi birler olacak mışım kan gelmiş benden o Arada birisi doğum yapıyor bebeğini benim kucağıma veriyorlar nasıl güzel tombul ama erkek bebek hiç bir şey anlamadım bu rüyadan

Bencede erkenden yapmayalım 2 hafta kala falan ideal sanırım.Çünkü benim küçük bide oğlum var doğum Şubat sonu şimdi yapsam o zamana kadar tekrar kirlenir.Ama tabi kendimi zor tutuyorum yapmamak için ah bu kadınlar

Grcekten büyük bi lütuf canım çok şanslısın.Benim oğlum 1.5 yaşında akşama kadar canım ilgilen yemek yedir temizlik yap yemek yap yorgunluktan ölüyorum ama eşim eve gelince uzanıp tv izliyor yani oğlumn bütün günü bnmle geçiyor hiç ilgilenmiyor geçen kv söyledim kızdı eşime ama yine değişmedi ayni

Sizin için erken tabi de benim 15 günüm kaldı artık mabadını kaldırıp harekete geçse iyi olucak

Valla kafama buyruk biriyim aslında dediğim dediktir
Doktora güveniyorum da çok şükür herşey normal ilerliyo bebekte normak pozisyonda haksızlıkmı ederim diye düşünüyorum bi yandan kafamı karıştırdı aslında ama zorlamıcam tabi kendimi 2 hafta sonra çatı muanesinden sonra karar vericemm

DOĞUM KENDİ BAŞLAMALIDIR

Bu nöbetçi olduğum günlerde ilginç doğumlara şahit oluyorum. Bu sefer 3 ayrı doğum hikayesi var. Ama ben bir tanesini anlatayım.
18 yaşında genç bir kızımız. İlk doğumu. Sabah 09’da gördüğümde 6 cm açıklık vardı. Kendine inanan yüzüyle ve doğumu kabullenişi ile ebelerin gözünde de şimdiden farklı biri olmuştu.“Çok iyi gidiyormuş doğumun.” dedim. “Biliyorsun doğum senin işin ve kendini bırakırsan bedenin ne yapacağını biliyor.” Beni tanımadığından sadece “evet” diyerek cevapladı.Akşam vizitinde yanındaydım. 14:15’ de güzel bir doğum yapmış. Yüzü gülüyordu.
“Nasıl geçti?” diye sordum.
“Aynen sizin dediğiniz gibi” dedi. ”Kendimi bıraktım ve çok kolay oldu.”
Asıl hikaye bundan sonra başladı. Yan yataktaki, yine o gün doğum yapan bir gebenin annesi söze karıştı. 4 çocuğunuda evde doğurmuş bir kadın içinden gelerek,
“ Olmamış meyveyi taş veya sopayla düşürmeye kalkarsan dalı kırarsın, oysa olgunlaşmasını beklersen ağacı azıcık sallamanla kucağına düşer.”
Resmen büyülendim. Belki uzun bir açıklama ile anlatacağım şeyleri kadın bir cümleyle özetlemişti. Hem de benden daha iyi mesaj vererek. Bunu eğitimlerimde kullanacağımı söyledim.Doğumları daha olgunlaşmadan zorlar olduk. Korktuk, korkutulduk. 37-38 haftalık gebeliklerde , bir sebep yokken bile,“olmuştur bu” diyerek kararlar aldık. Sezaryenleri beklemeden randevularla yaptık. Bu arada kimbilir ne dallar kırdık.
Yavaş yavaş bilimsel çalışmalar, kırdığımız dalları gözler önüne seriyor. Ama biz hala 3 maymunu oynuyoruz. Ve olgunlaşmamış meyveleri koparmak için dallarımızı kırıyoruz.
Son söz Dünya Sağlık Örgütü’nün “Doğuma götüren kanıta dayalı 6 uygulama” listesinden bir tanesi:

“DOĞUM KENDİ BAŞLAMALIDIR.”

Biz bunu asırlardır biliyorduk da neden unuttuk?

Op.Dr.Hakan Çoker

Keşkesiz Doğum Uzmanı ve Eğitmeni

Mayıs / 2007

Kızlar kızlar merhaba
Dün yazamadım hiç annemlerdeydik bide dün son eksiklerimi almaya cıktım gündüz 11 bin adım attım vajina yanlarındaki kemiklerin ağrıdıgını hissettim annemlerdende gece 2 de döndük zar zor uyudum oflaya puflaya ağrıdan
Yarın doktoruma randevu bulabilirsem gidicez bakalım eşim evdeyken.
Şaka maka doğuma az kalıyor kızlar
@KARABATAK_ mesajını gördüm gebelik şekeri olanlarda neden beklenmiyormuş 39-40 haftalar

Bazı sağlık sorunlarında mecburen olgunlaşmayı bekleyemiyoruz, ama keyfi sezaryen olacaksa sancıyı bekleyip öyle sezaryen yapmayı öneriyolar. Randevulu olan sezaryeni planlaması çok daha basit olduğu için genelde o tercih ediliyo ama ısrar ederseniz yapılır.
Ama şu da var sancının oluşu her zaman doğru vaktin geldiğini de göstermez. Bazen erken gelir durdurmaya çalışılır.
30.haftada da doğum başlayabilir. Biçok şey tetikleyebilir.
Tabi doğal olanı en güzeli ama doğru zamanı kestirmek pek kolay değil,en önemlisi sağlığımız.
Hiçbi sağlık sorunu olmayan ve suni hiçbişeye gerek kalmadan ve ideal vakitte doğurabilcek olanlara ne mutlu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…