- 5 Mayıs 2020
- 144
- 148
- 18
2 takım yeterli olur canımya sezaryen olacagım ben de kısmetse. bı gecelik takımı bı de lohusa pijama takımı aldım yeterli olur mu en fazla 2 gun kalırız sanki
Benimde tansiyonum genelde o değerlerde ama bana bişey demedi bebek de üç hafta ilerdeymis iriymis şeker çıkmadı amaKizlar 10 gun önce kontrole gittigim de sezeryanla haziran son gunleri 38. Hafta demişti dr. Dogum icin, bugun kontrole gittim tansiyonum ilac kullanmama ragmen 13 / 9 un cok altina inmedi, sekerimde hep tam sınırda, eger bebegimin kilosu gelisimi iyi olursa 35 / 36 hafta gibi aliriz dedi yani haziran ortasi, bugün 30+4 uz 1800 civari dedi kilo icin, ayyy cok heyecanliyim kızlar sanki korkmaya da basladim
Çok şükür cnm. Biz de 1,5 kg olmuşuzKontrolümüz güzel geçti, oğluşumda iyiymiş. 29+4 görünüyor 1495kg ve 39cm dedi doktorumuz. Baş aşağı doğum pozisyonundaymış sıpa☺ Şekerimden ötürü herhangi bir sorun yok, suyu da herşeyi de iyiymiş. Bende zaten bir ayda 1kg almışım çok şükür kilo alımım yavaşladı☺ Sizin için titreme hareketlerini de sordum, gayet normal dedi doktor, henüz sinir sistemi gelişmediğinden hareket ettikçe kendilerini durduramayınca titreşiyorlarmışbir de 3 aylık kan şekeri ortalamam için test istedim, inşallah sonucu da güzel çıkar 3 hafta sonra görüşelim dedi doktorum. Buarada sezeryan içinde 38-39 hafta civarı isteriz dedi, 38i geçmek iyi olur dedi. Bende zaten nasipse 38i dolduran istiyorum
Lastikli olsun, sıkı olmasın her şey giyilir valla normal olsun sezaryen olsun. Üst Pijama düğmeli olmalı ama.Şimdi ben doğum sonrası için günlük kapri pijama takımı bakıyorum da, beli lohusalar için olmasa normal olsa, bol olarak alsam giyebilir miyim, yoksa rahat edemez miyim? Bizim ev biraz sıcak oluyo da. Lohusa kapri olarak pek çeşit bulamadım.
Haftaya besigimiz gelicek eşimle yıkama ütüleme islerine basliycaz aliyirum aliyorum eksik de bitmiyo ne çok şey lazımmışSağlıkla gelsin inş cnm korkma içini ferah tutmaya çalış haziran sonu az kalmış çantanı hazır et :)
Sık sık ölç tansiyonunu canım bide mutlaka idrar da protein kaçağı var mi diye tahlil yaptır, bide vücudun da ödem var mi diye dikkat et, tmm doktorlarimizi dinliyoruz ama biraz da bizim kendimizi dinleyip kontrol etmemiz lazımBenimde tansiyonum genelde o değerlerde ama bana bişey demedi bebek de üç hafta ilerdeymis iriymis şeker çıkmadı ama
seni çok iyi anlıyorum canım çünkü ben de öyle oldumDunyam ters dondu sanki suan butun ic organlarim beni protesto ediyo
Icerken tiksindim diyemem sekeri fazlaydi evet ama o an bisey hissetmedim
Yaklasik 20 dk sonra fenalastim
Halada kendime gelmis sayilmam sersem gibiyim
30haftadir hamilelikte kusmayan kadini zorla kusturdular iyimi
Ödem çok fazla zaten bide geceleri vucumda kaşıntı başladıSık sık ölç tansiyonunu canım bide mutlaka idrar da protein kaçağı var mi diye tahlil yaptır, bide vücudun da ödem var mi diye dikkat et, tmm doktorlarimizi dinliyoruz ama biraz da bizim kendimizi dinleyip kontrol etmemiz lazım
Yaaaaa insAllah sağlıkla bı kaç hafta daha en azından 36 kadar bekleyebilir minik aman dikkat et canım hareket konusunda bende temkinli yaklaşıyorum kızımda hareket etmiyor diye gittiğimde açılmam varmış doğuma almışlardı doğumda ebe söyledi kordonda düğüm varmış çok şükür sağlıkla oldu Rabb'im korusun zamanında gelsin insAllah miniklerMerhaba hanımlar ,
Son 2 gündür bebeğimin hareketleri zayıflamıştı ve titreşim şeklinde rahim ağzına doğruydu. Dün telaşlanmak istemedim ama bugün de devam edince korktuk ve doktorumuza gittik. doktoruma anlatınca o benden de panik oldu hemen ultrasona aldı. Bebeğimi inceledi hatta birkaç dakika hareket etmesini bekledi ama maalesef net bir hareket olmadı. Kordonunun dolanmış şekilde durduğunu ama bu durumun 5 kadından 1 inde olduğunu o yüzden telaşlanmamamı söylese de oynamaması büyük sıkıntı nst ye sokalım seni hemen dedi.
ilk defa nst ye girdim sonuçlarımı alıp doktoruma gittim tekrar. İnceledikten sonra sende sancı çıkmış risktesin şuan 24 saat müşaade altına alıcaz dedi ve bir de alttan muayene edip rahim ağzı mesafen iyi hala ama bebeğin kafası biraz aşağıda dedi. Korona dan ötürü orada kalmayı istemedim evim hastahaneye çok yakın evde dinlenip tekmeleri takip edeyim dedim. Tüm sorumluluğu bana bıraktığına dair imza alarak kabul etti. Magnezyum hapımı günde 2 ye çıkarmamı bol su içmemi ve istirahat etmemi söyledi. Şimdi evdeyiz önümüzdeki 2-3 gün bebek hareketlerini takip edeceğim Allahtan eve gelince biraz oynadı da içimize su serpildi.Sizlere de tavsiyem 30. haftadan itibaren bebek hareketlerini çok sıkı takipte olun.
İnşallah canım bakalımYaaaaa insAllah sağlıkla bı kaç hafta daha en azından 36 kadar bekleyebilir minik aman dikkat et canım hareket konusunda bende temkinli yaklaşıyorum kızımda hareket etmiyor diye gittiğimde açılmam varmış doğuma almışlardı doğumda ebe söyledi kordonda düğüm varmış çok şükür sağlıkla oldu Rabb'im korusun zamanında gelsin insAllah minikler
Inan ki korkutmak istemem ya dr una ciddi endiselerin olduğunu soyle ilac tahlil neyse baktir yada hmn baska dr.a görün emin olmak lazim csn tasiyoruz bazi seylerin telafisi olmaz allah korusunÖdem çok fazla zaten bide geceleri vucumda kaşıntı başladı
biz senle çok benzioruzBenim ikinci olunca mi bilmiorum o tarz şeylere hiç para veresim yok cnm zaten kapaliyim taç falan takmam terlikle normalde giyebileceğim bişey alırım snrm
ben hamile kıyafeti aldım ilkinde bunda almadım sadece eşortman aldım kızımda almıştım sürekli kullandım çok rahat bişey ya oyuzden gittim farklı renginide bunda aldım norml zamandada giyerim yine.onun harıcnde hoşgeldin bebek yazılı lc den tşrt aldım kendi aramzda giyiyorum.normal elbiselerim var hamileykende çok hoş oluolar onlardan giyiyyrm derken öle böle gecio zaten bu hamilelğimde bir yerede çıkmadm hiç böle hayal etmemiştimAy şükür benim gibi birisi varmış.❤Herkes ne zaman alacaksın hamile kıyafeti diye sordu ama hiç almadım bende çok çirkin oluyorlar ve bir daha kullanmayacağım kıyafetler çok para. Hep bedenimden bir beden büyük düşündüm ki aldığım iki elbise oldu onları da kendi bedenimde bol kesim aldım
Allah Allah sizi neden bukadar etkiledki acaba ya bende yaptrdim biraz miğdem bulandı okadar bide ağzımda maske vardı havaszlıkta etkiledi gbiDunyam ters dondu sanki suan butun ic organlarim beni protesto ediyo
Icerken tiksindim diyemem sekeri fazlaydi evet ama o an bisey hissetmedim
Yaklasik 20 dk sonra fenalastim
Halada kendime gelmis sayilmam sersem gibiyim
30haftadir hamilelikte kusmayan kadini zorla kusturdular iyimi
Ay Allah korusun çok dikkat et inşallah zamanını bekler sağlıklaMerhaba hanımlar ,
Son 2 gündür bebeğimin hareketleri zayıflamıştı ve titreşim şeklinde rahim ağzına doğruydu. Dün telaşlanmak istemedim ama bugün de devam edince korktuk ve doktorumuza gittik. doktoruma anlatınca o benden de panik oldu hemen ultrasona aldı. Bebeğimi inceledi hatta birkaç dakika hareket etmesini bekledi ama maalesef net bir hareket olmadı. Kordonunun dolanmış şekilde durduğunu ama bu durumun 5 kadından 1 inde olduğunu o yüzden telaşlanmamamı söylese de oynamaması büyük sıkıntı nst ye sokalım seni hemen dedi.
ilk defa nst ye girdim sonuçlarımı alıp doktoruma gittim tekrar. İnceledikten sonra sende sancı çıkmış risktesin şuan 24 saat müşaade altına alıcaz dedi ve bir de alttan muayene edip rahim ağzı mesafen iyi hala ama bebeğin kafası biraz aşağıda dedi. Korona dan ötürü orada kalmayı istemedim evim hastahaneye çok yakın evde dinlenip tekmeleri takip edeyim dedim. Tüm sorumluluğu bana bıraktığına dair imza alarak kabul etti. Magnezyum hapımı günde 2 ye çıkarmamı bol su içmemi ve istirahat etmemi söyledi. Şimdi evdeyiz önümüzdeki 2-3 gün bebek hareketlerini takip edeceğim Allahtan eve gelince biraz oynadı da içimize su serpildi.Sizlere de tavsiyem 30. haftadan itibaren bebek hareketlerini çok sıkı takipte olun.
Bende hiç böyle hayal etmedim en aktif olmamız gereken hızlı kilo aldığımız zamanlarda eve tıkalı kaldıkben hamile kıyafeti aldım ilkinde bunda almadım sadece eşortman aldım kızımda almıştım sürekli kullandım çok rahat bişey ya oyuzden gittim farklı renginide bunda aldım norml zamandada giyerim yine.onun harıcnde hoşgeldin bebek yazılı lc den tşrt aldım kendi aramzda giyiyorum.normal elbiselerim var hamileykende çok hoş oluolar onlardan giyiyyrm derken öle böle gecio zaten bu hamilelğimde bir yerede çıkmadm hiç böle hayal etmemiştim
Allahım korusun vaktinde sağlıkla gelsin inşallah melekMerhaba hanımlar ,
Evet 1 günmüş aslinda daha iyi sanki evde toparlanmak koridorda kısa yürüyüşler yapmak hahahaha zaten bu korona da ancak oyle olur ne bilim kahve içmek rahat rahat giyinmek daha iyi olur ağrı kesiciler ağızdan alırız lazim olursa
[/QUOTE
Evet öyle görünüyor cnm az kaldıkça zaman geçmiyor :)
sürekli canım doktor normal dedi adet agrsı gbi agrın olursa gel dedi oda düzenli olması lazımKızlar dizinde gün içerisinde karinlariniz sertlesiyormu ya bugün sanki biraz fazla oldu gibi benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?