2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Gebelik tansiyonu Cat cat yüzüme söylemişti Ben o hafta Tansiyonum 16-17 gördü doktorum görene kadar Doktorum sen ona bakma O seni bi kere gördü ben başından beri takip ediyorum dedi rahatladım Arada yükseliyor ama gelişimi devam ediyor çok şükür Inşallah tamamlariz beraber ..
Psikoloji düzenli beslenme,sağlıklı dinlenme çok büyük etken Gerisi Allah'a kalmış Dogurayim zaten o doktoru arayacağım Ikı çift lafım olacak bazı doktorlar öyle bazıları da böyle Bende yerinizde olsam çok tuhaf olurdum ki perinatolog 'dan sonra yaşadım biliyorum

Anladım bende söyledim eşime şuan 30 haftadayim Allah nasip ederse.acaba bunun etkisi ne zaman geçiyor birakinca

32 hafta dediklerine göre 5 hafta falan 37 yi bekleşek en az .. Ama benim annem de çok kullanıyordu Ameliyat olacağı zaman bir hafta önceden kesmek yeterliydi.. Gebelikte belk8 farklıdır Ben sadece tahmin paylaştım

Canim hepsinin çaresi var şükür ki . ondan ben biraz rahatım galiba elimden kremi düşürmüyorum o ayrı ama olacaksa da çaresi var. Eskiden yoktu ya onlar çare bulamadı oyle çatlaklı kilolu selülitli çirkin kaldılar ondan öyle diyorlar biz şanslıyız

Kizlar hediyelik kapi süsü falan yaptıracak mısınız?Kimse gelmeyecek ama ben en azından cekirdek ailelerimize hediyelik yaptirayım diyorum 4/5 tane ablaya abiye anne babaya falan gibi
Ben 2 sini de yaptırdım. Hediyelik de magnet yaptırdım . Açacak magnet Kardeşime ve 1 2 arkadaşıma vermek içinn. Ama ben 25 tane yaptırdım cok bile. Guzel ama magnet açacak bence. Tavsiye ederim

Evet canim oyle derlerdi bizimkiler başka adı varmi bilmiyorum ama ay süt versiyonu daha felakettir tabi cocukta damak tadi daha anne karninda oluşuyor saka gibiler bazi insanlarda bir inat var ki akıllara zarar. Yahu kardesim cocugun yoğurt yemiyorsa yemeyecektir beyhude çaban niye. onu yemez ayran içer peynir yer kefir içer. Ya da kimi yumurta yemez. Yemek zorunda sanki. Ama et yer iste ben bu konulara da cok zorlandığım icin zayıf kaldım . Daha hala bir yerde yiyim sebzenin içinden eti ayırırım. Eti ayrı yerim yani. Havuc yemem yoğurt asla sade sekilde yemem. Koyun ürünlerinin hic birini yemem. Suçlusu ben degilim tabakla arkamdan zorla koşturan annem tabiki. Bir de bu tabakla peşinden koşulan başka çocuklar var şuan anneleri önünden tabağı alıyor. Birisi ölüm diyeti yapiyor mesela bende tersi oldu tabi. Beslenme ile ilgili sorunlar bebeklikten başlar ben mamayı dahi annemin suratına tüküruyormusum e zorla yedirirse oyle olur

Ben 2 sini de yaptırdım. Hediyelik de magnet yaptırdım . Açacak magnet Kardeşime ve 1 2 arkadaşıma vermek içinn. Ama ben 25 tane yaptırdım cok bile. Guzel ama magnet açacak bence. Tavsiye ederim
bende açacak magnet düşünüyorum 30 adet vs yeterli yakın çevre aile için fln adeti ne kadara geldi cnm
fiyat araştıyordum bende :)

Bak mesela ben detaylı ultrasonda sadece 1 defa girdim oda 24. Haftada . Doktordan doktora çok değişiyor demekki uygulamalar.
Ha yok canim ulkeden ulkeye degisiyor diyelim
Yasadigim ulkede her kontrolde oyle ultrason olmuyo sadece kalp atisini dinliyoruz birde kimildiyomu yada suyu varmi diye bakiliyo 1 bilemedin enfazla 2 dk suruyo
Ama burada her trimestirda detayli ultrason var oda baya bi suruyo yani ortalama 30-40dk suruyo
Buda bizim ucuncu olucak insallah

Kizlar hediyelik kapi süsü falan yaptıracak mısınız?Kimse gelmeyecek ama ben en azından cekirdek ailelerimize hediyelik yaptirayım diyorum 4/5 tane ablaya abiye anne babaya falan gibi
Kapi susu yaptirmam sanirim ama dogum hatirasi yaptirmak istiyorum insallah
Yaklasik 50tane yaptiririm
Iste akrabalara yakinlara bebek gormeye gelenlere vermek icin
Bebek mevlutu hayalmi olur artik bilmiyorum

Ay okurken anneni hayal ettim biran
Yazik ya kadina zulmetmisin valla

bide canim nekadarda olsa bizim cocuklugumuz farkliydi arkadsm vardi benim hergun kapinin onunde oynardik dahada kucuklugume gidecek olursak koyde yasiyorduk yine surekli disardaydik dogayla ic iceydik.
simdi insan komsusuna komsuyu birak akrabasina bile guvenemio ben 5.katta otruyorum asansor yok ha deyince disari apartmanin onune cikaramiorum.ben yaninda olmadan konsuya faln gondermiorum.evdede ne kadar ilgilensekde bizmde isimiz oluyor oda hemen skilio telefon istio vermemek icin direniorum ama dusununcede uzuluorum yanliz cani sklio die veriorum.kardesnide en cok bunun icin yapmak istedik bakalim insallah dsndgm gbi olurda beraber oynarlar.

aynen cnm katılıyorum bizim çocukluğumuz da komşuluk vardı arkadaşlarımızla oynardık şimdi çocuklar yalnız büyüyor hele bu korona sürecin de iyi ce sıkıldı evde bizimkide sürekli oyun istiyor kardeş iyi olucak inş kıskanmazsa :)

Benimkide öyleydi ama büyüdükçe hareketleri sertleşiyor güçleniyor benimkide bazen çok acıtıyor. Kasılmada bir yerde toplanma gibi oluyor ayırt edersin aslında

Benimkide öyleydi ama büyüdükçe hareketleri sertleşiyor güçleniyor benimkide bazen çok acıtıyor. Kasılmada bir yerde toplanma gibi oluyor ayırt edersin aslında

Canım bugüne özel bisye ilk defa olunca telaslandim ... Yetişkin yumruk atar gibi Totoyu alıp sağa koyuyor sola koyuyor sonra dışarı doğru ittiriyor Sanki bı yerde toplanıyor gibi.. sonra sert şekilde toplandigi yerden diğer yere geçiyor sanki Ahh hemen anne karnında konuşsa keşke İYiyim dese.. Düzenli olarak magnezyum kullanıyorum Soda da tüketiyorum kasılmaları önlemesi için doktorum vermişti .. bı anlasam Cevabınız için teşekkür ediyorum

Hayır canım sadece corasprin kullanıyorum yüksek tansiyondan dolayı başlamıştı.
Geçmiş olsun Tansiyon Gebelik sonrası mi olustu ? Nasıl seyrediyor ,? bende de var bende o yüzden kullanıyorum Ecopirin .. Önceden 12/8 di Bu haftalarda 13/9 lari bulabiliyor Doktor sinir demişti Geçmezse bana gel diye.. Şimdi de 14 te gel dedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…