- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.582
- 298
mantar için miydi canım ay o kaşıntı çok beter kızımda geçmemişti baya bı rezillik resmen şükür bu sefer olmadı insAllah olmaz da
kızzzz deme öyleyani elbette uymuyorsa bebeği rahatsız eden birşey vardır kesinlikle ama ne yapsan memnun olmayan bebekler çocuklar da var hayırlısı bklm bazı şeyler çok zor ama ya ben kızıma internet kullandırmiyorum mesela bı çok yaşıtı hatta küçükleri YouTube vs ezbere biliyorken nerden açıldığını bilmez benim kizim tableti vardr ama düşkün değildir saatli dkkali oynar hatta ama misal bı komşum vardı yemek yerken kızına bebeklikten beri hep video açarak yedirdi ben sevmem sağlıklı da bulmuyorum hiç açmam o açtığı için kızım da çok ağlardı isterdi evet hiç bı zmn bundan ödün vermedik her ne kadar bozulsa da komşuma da söyledim dinledi mi hayır şu an sormadan telefonunu alır annesinin internete girer bizde izinsiz alınmaz bebekliktr evet ama sonrasında çok daha zor bence durum kızımın kuralları vardr mesela diğer çocuklarla çoğu konuda ortak nokta bulamıyor bu sefer de iyi midir kötü müdür bilmiorum çocuğun huysuzlugu konusunda bişey diyemem ama benimde yapmam dediğim şeyler var insAllah ki yapmam yine yemek yerken video izletmek gezerek yedirmek vs Rabbim hepimizin gönlüne göre evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin insAllah
Kız aman diyim heyecan falan yapıp sınavda doğum çıkartma
kasintim yoktu aslinda akinti vardi ama fitilden sonra kisnmayada basladim sanki ya napsam ikinci fitili koymasammi yarin .mantar için miydi canım ay o kaşıntı çok beter kızımda geçmemişti baya bı rezillik resmen şükür bu sefer olmadı insAllah olmaz da
kızzzz deme öyleyani elbette uymuyorsa bebeği rahatsız eden birşey vardır kesinlikle ama ne yapsan memnun olmayan bebekler çocuklar da var hayırlısı bklm bazı şeyler çok zor ama ya ben kızıma internet kullandırmiyorum mesela bı çok yaşıtı hatta küçükleri YouTube vs ezbere biliyorken nerden açıldığını bilmez benim kizim tableti vardr ama düşkün değildir saatli dkkali oynar hatta ama misal bı komşum vardı yemek yerken kızına bebeklikten beri hep video açarak yedirdi ben sevmem sağlıklı da bulmuyorum hiç açmam o açtığı için kızım da çok ağlardı isterdi evet hiç bı zmn bundan ödün vermedik her ne kadar bozulsa da komşuma da söyledim dinledi mi hayır şu an sormadan telefonunu alır annesinin internete girer bizde izinsiz alınmaz bebekliktr evet ama sonrasında çok daha zor bence durum kızımın kuralları vardr mesela diğer çocuklarla çoğu konuda ortak nokta bulamıyor bu sefer de iyi midir kötü müdür bilmiorum çocuğun huysuzlugu konusunda bişey diyemem ama benimde yapmam dediğim şeyler var insAllah ki yapmam yine yemek yerken video izletmek gezerek yedirmek vs Rabbim hepimizin gönlüne göre evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin insAllah
Kız aman diyim heyecan falan yapıp sınavda doğum çıkartma
guldur guldure bi adam cikti dioki annem beni 15 yasima kadar gece uyandirip sut icirirdiValla senin o komşun şaşırmış ben diyim sana. Çocuk uyusun diye meme verip memede uyutanlardan farkı yok yani yaptığının.
Ya ben neler neler gördüm bana diyor ki hic hastalanmadi çocuğum ben hep vitaminli besliyorum ya hani. Yani düşün bununla övünüyor. Bunu diyenin çocuğunun elinde kola mi dersin kurabiye mi cips mi dersin. Hani banane beni ilgilendirmez istersen afedersin o salak çocuğuna kaka yedir ama bari yalan söylemebunu dedikten sonra cocugu hastalandı bi de. Bi tanesi de dogumdan once tablet e laf ediyordu simdi tv izletiyor çocuğuna. Ben ondan büyük konuşmuyorum.
Aslında ben şunu demek istedim. Eskiler bunu asla bilmiyordu ve bilmeyecekler. Kansız cocuk uyumaz. Kansizligi da inek sütü yapar. Misal. Yorgun cocuk uyumaz. Ses ve ışığa maruz kalan cocuk yorulur. Yani akşam odadasın ışıklar açık oturmussunuz 3 4 saat o çocuk uyumayabilir . Bunu eskiler biliyor mu tabi ki hayıroyle anneyle de cocuk buyutulmez valla . Yani bence :) iste cocugu uyumayan arkadasim surekli çocuğuna süt ısıtıyordu benim gördüğüm kadarıyla 2 biberon. Yani 500 ml ediyor sanirim. Bazen 2 bazen 3 veriyorum demişti sanirim.bu korkunç bir sey. Doktora gitti ve cocuk ta kansızlık çıktı. Ha ben doktor muyum degilim ama ben bu cehalete dayanamiyorum. Hadi eskiler bilmiyordu onlara kızamıyorum peki simdi boyle analigiyla orda burda ovunenler. Yani ondan diyorum uyumuyor diyenlerin pek çoğu kesinlikl3 sorunu çözemiyor. eskilerin çözemediği gibi. Tabi geri kalanlar dedigin gibi memnun olmayan mizaci gereği aksi doğmuş çılgın çocuklar. Ama bu eminim ki 10 çocuktan 2 sidir hatta 1 idir ha oyle çocuklar var mı var ama az yani.
yani o istisna bebekler bize uğramaz insAllahValla senin o komşun şaşırmış ben diyim sana. Çocuk uyusun diye meme verip memede uyutanlardan farkı yok yani yaptığının.
Ya ben neler neler gördüm bana diyor ki hic hastalanmadi çocuğum ben hep vitaminli besliyorum ya hani. Yani düşün bununla övünüyor. Bunu diyenin çocuğunun elinde kola mi dersin kurabiye mi cips mi dersin. Hani banane beni ilgilendirmez istersen afedersin o salak çocuğuna kaka yedir ama bari yalan söylemebunu dedikten sonra cocugu hastalandı bi de. Bi tanesi de dogumdan once tablet e laf ediyordu simdi tv izletiyor çocuğuna. Ben ondan büyük konuşmuyorum.
Aslında ben şunu demek istedim. Eskiler bunu asla bilmiyordu ve bilmeyecekler. Kansız cocuk uyumaz. Kansizligi da inek sütü yapar. Misal. Yorgun cocuk uyumaz. Ses ve ışığa maruz kalan cocuk yorulur. Yani akşam odadasın ışıklar açık oturmussunuz 3 4 saat o çocuk uyumayabilir . Bunu eskiler biliyor mu tabi ki hayıroyle anneyle de cocuk buyutulmez valla . Yani bence :) iste cocugu uyumayan arkadasim surekli çocuğuna süt ısıtıyordu benim gördüğüm kadarıyla 2 biberon. Yani 500 ml ediyor sanirim. Bazen 2 bazen 3 veriyorum demişti sanirim.bu korkunç bir sey. Doktora gitti ve cocuk ta kansızlık çıktı. Ha ben doktor muyum degilim ama ben bu cehalete dayanamiyorum. Hadi eskiler bilmiyordu onlara kızamıyorum peki simdi boyle analigiyla orda burda ovunenler. Yani ondan diyorum uyumuyor diyenlerin pek çoğu kesinlikl3 sorunu çözemiyor. eskilerin çözemediği gibi. Tabi geri kalanlar dedigin gibi memnun olmayan mizaci gereği aksi doğmuş çılgın çocuklar. Ama bu eminim ki 10 çocuktan 2 sidir hatta 1 idir ha oyle çocuklar var mı var ama az yani.
evet ya biz ne kadar çabalasakta teknoloji çağına geldi bu çocuklar illa ki içine girecekler ama bilinçli kullananlardan olurlar insAllahBir de şunu diyim sen doğrusunu yapıyorsun
Ne kadar geç tanışsa o kadar iyi tabi ki zaten biz bu çocukları bunlardan koparamicaz. Bu çocuklar bunlarla büyüyecek. 10 sene sonra hersey teknolojik olacak. evlilik bile olmayacak ki . Robotlar olacak. Fabrikalar da robotlar çalışacak mesela
Ama ne kadar uzak tutsak o kadar iyi.
Ya mesela tablet dedin bu bahsettiğim çocuğuna vitaminli seyler yediren arkadaş in cocugu da eline ceptelefonunu alıyordu sürekli saçma saçma videolar izliyordu falanbenim annem demişti ki arkadaşıma
Iyi bari sen de rahat is yapiyorsundur rahat ediyorsundur
Düşün yani annem kadar evladından vazgeçmis insan zaten yok ( o aapayrı bir konu zaten ) cahiller ama şimdikiler nolur cahil olmasin ya. Hâlâ yürüteç tartismasi var instagramda . Hâlâ kundak yapmak neymiş bebegin bacagi düzgün olsun diyeymis kolu düzgün olsun diyeymis.düşün yürüteç in yurtdisinda satışı yasaklandı çoğu yerde bizimkiler hala diyor ki ama iş yaparken kolaylık oluyor kundak yaptim bacakları çarpık degil bunlar ne alaka Allah aşkına cocugu 11 saat yatiyor 24 saatlik zaman diliminde uyumuyor diyor. Ne demek uyumuyor onlar uyumayan cocuk görmemis bence. Düzensiz uyku ya uyumamak diyor. Aslinda düzeltilebilir de yani ben mesela hic uyumam. Cok zor bir hayat yaşadım okul hayatım bile mahvoldu. Çünkü uyku öğrenilen bisey ailem öğretmemiş bana ben nasil öğreteceğim cocuga hic bilmiyorum. Çünkü uykunun ne olduğunu bilmiyorum ki. Gorcez artik elimden geleni yapcam Benim yaşadıklarımı yaşasın istemem. Ben aileme hergün beddua ediyorum neredeyse boyle cahil oldukları için.
Vala diyorum ya zor ya çocuklar bizim anda gönülleri bizim değil işte insAllah istediğimiz gibi yetiştirebiliriz her türlü bı yerden patlak veriyor Rabbim sağlık versin dediğin gibikasintim yoktu aslinda akinti vardi ama fitilden sonra kisnmayada basladim sanki ya napsam ikinci fitili koymasammi yarin .
Valla canim telefon bende vermeyi istemedim ama hic istahi yoktu kendi ailem bi geldiklerinde telfn verde yesin dediler ozaman bi alisti simdi hergun alior bazen ceza veriorum telefnu vermiorum.kaynanamda telefon vermeyin demeye getrio tam demioda sonra bigun ben dio ogluna seni kanepeye otrturdum etrafinada yastiklari dizerdim cizgi filimde acardim islerimi yapardim.benden ne farki kaldi. ki ben suan hicde isteyerek vermiorum.
istahsiz cocuk coook zor ya cok gezerek yedirmeyi sevmezdim telefnla izleterek yedirmek istemezdim ama mecbur kaldim.resmen benden ciktigi andan istahszdi ya adam akilli emmedi zorlaya zorlaya 5 aya kadar faln emdi oda mamayla beraber.simdide oyle yalvara yalvara yemek yiyo yerinde hic otrmuo bazen kiziyorum yeme ac kal diorum onuda uygulayamiorum icim el vermio.
iyi huylarida var tabi sevgi dolu kimseyi ayirdetmez herkesi sever cok dillidir seninle otrup sohbet eder.Arkadas delisidir parkta gordugu bi cocukla bile hemen muhabbet kurar massallah oyle yani nasilkibiz dort dortluk degilsek onlarda ole herkesn bi kusuru oluo iste Rabbim saglik sihhat versin hepsine
Evet sindirim olarak ta rahatsız eder canim dogru diyorsun ve hiperaktiflik te yapiyormus ben bunu bilmiyordum mesela bence belirli bir yasta degil hatta hayati boyunca içmese de olur. Insan gelişimine hic katkısı yok cok zararı var gercekten süt ün.guldur guldure bi adam cikti dioki annem beni 15 yasima kadar gece uyandirip sut icirirdibende dedgn gbi belli bi yasa kadar inek sutune karsiyim.bide yine soyluorum belli bi yastan sonra gece beslemekde zararli hem cocugu sindirim olarakda rahatsz eder.kizimda uyguladm bunlari ve gece kisa zamanda deliksiz uyku donemine gecti.Ama iste bazende bilsekde uygulayamadklarmz oluor.
Ay cok biliyorlar cok .eskiden anne usulü muhallebi yedirirlerdi. Mesela benim annem bana şekerli yoğurt yedirirmis bunu övünerek söylüyorlar. Bi De babaannem papara diye bisey yedirirdi. Ne biliyor musun icinde cay var. Bildiğimiz çay. Soğuk biçimde tabağa döküyor üzerine peynir zeytin ekmek. Saka gibi yaa bize bunu yedirirdi kimse de sen napıyorsun demezdi simdi kim çocuğuna acaba yedirir bunlariyani o istisna bebekler bize uğramaz insAllahsebebini araştırmak lazım elbet o konuda katılıyorum
Evet ya bı de yapıp yapıp ardından normalde de hiç vermem yapmam diye inkar edene de ayrı atarım
evet ya biz ne kadar çabalasakta teknoloji çağına geldi bu çocuklar illa ki içine girecekler ama bilinçli kullananlardan olurlar insAllahbazı cahilliklere bende gelemiyorum cidden kızım sarılık oldu çevreden bı sürü yorum yok emzirmiyormusum yok sarı giydirmedim diye geçmiyormus her kafadan ses yaşadıklarını bilemiyorum ailenle olan ama boşver sıkma canını
Vala diyorum ya zor ya çocuklar bizim anda gönülleri bizim değil işte insAllah istediğimiz gibi yetiştirebiliriz her türlü bı yerden patlak veriyor Rabbim sağlık versin dediğin gibi
Ben hepsini birden kışın yaptıracağım. Şu durumda kimse gelmez. Annem, babam, eşimin anne babası ilk etapta biz bizeyiz. Kışa bebek görmeye gelenler olunca. Hem çikolata hem magnet yaptırırım. Bu dediğim de Kasım aralıktan önce olmaz. Sadece dediğin gibi küçük aile için isimli çikolata yaptıracağım kendi kendimize yemek içinKizlar hediyelik kapi süsü falan yaptıracak mısınız?Kimse gelmeyecek ama ben en azından cekirdek ailelerimize hediyelik yaptirayım diyorum 4/5 tane ablaya abiye anne babaya falan gibi
ay o papara mıymış benim akrabalardan da çocuklarına yediren olurdu midem bulanırdi su anda da yeni nesilden süt versiyonunu gördüm içine ne varsa koyuyor bana yine yanlış geliyor damak tadı diye birşey var çocuğa işkence gibi geliyor bilmiyorum yaAy cok biliyorlar cok .eskiden anne usulü muhallebi yedirirlerdi. Mesela benim annem bana şekerli yoğurt yedirirmis bunu övünerek söylüyorlar. Bi De babaannem papara diye bisey yedirirdi. Ne biliyor musun icinde cay var. Bildiğimiz çay. Soğuk biçimde tabağa döküyor üzerine peynir zeytin ekmek. Saka gibi yaa bize bunu yedirirdi kimse de sen napıyorsun demezdi simdi kim çocuğuna acaba yedirir bunlaribir de bazısı sarılık olana gizliden şekerli su verirmiş hastane de ay ben bunlari duydukca deli oluyorum. Bir de demezler mi yooo bise olmadı benim çocuğuma.Yani senin çocuğuna bisey olmamış olması bunu doğru mu kılıyor dimi ama Bi tane kadin var 3 cocuk büyütmüş en küçüğü 6 yasinda. Yani yeni nesil iste bana demez mi cocugu kendin gibi düşün yazik degil mi ona su vermicen mi. Bir de sicak havalarda Abla diyorum emzirirken su diye bisey yok verilmez yani daha bebek dogdugunda 1 2 3 aylikken verecekmisim zaten eskinin bu cocuklar i şimdinin her türlü hastalığı olan insanları bizim nesil iste diyabet insulin direnci obezite hersey
afiyet olsun canım bebise yarasın insAllahŞu saatte uyndım yoğurdun içine reçel döktüm yiyorum sonum hayrolsun
Ben öyle aman aman gösterişli şeyler yaptırmayı düşünmüyorum canım magnet sipariş vericem ama sanırımKizlar hediyelik kapi süsü falan yaptıracak mısınız?Kimse gelmeyecek ama ben en azından cekirdek ailelerimize hediyelik yaptirayım diyorum 4/5 tane ablaya abiye anne babaya falan gibi
Fitiller yapıyor genelde canım akıntıda yapıyor hangi fitili kullandınya hanımlar akıntı için fitil kullannalar kimdi?
ilk fitili cuma gecesi koydum digernide pazar koy dedi doktr.Ama ilkinden sonra sanki daha beter oldum ya kasintim yoktu kasinti basladi bende sadece akinti vardi oyuzden istemistm doktrdan istemez olaydim ya bune bole
Bende yaptırıcam sonucta anı hatıra yani canım yaptırmak gerekir bence virüs yüzünden bunlardan mahrum kalmak istemiyorum eninde sonunda dağıtırız nasılsaKizlar hediyelik kapi süsü falan yaptıracak mısınız?Kimse gelmeyecek ama ben en azından cekirdek ailelerimize hediyelik yaptirayım diyorum 4/5 tane ablaya abiye anne babaya falan gibi
Kapı süsüde yaptırcam beneğimin odasına asıcam illa hastane olarak düşünmüyorum ben olayı açıkcasıKizlar hediyelik kapi süsü falan yaptıracak mısınız?Kimse gelmeyecek ama ben en azından cekirdek ailelerimize hediyelik yaptirayım diyorum 4/5 tane ablaya abiye anne babaya falan gibi
Kan sulandirici iğne ve coraspin kullananlar coraspin ne zaman birakacaksiniz?
Hastaneye pike çarşaf götürmeyi düşünüyor musunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?