2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Benim bebeğim sol tarafıma geçiyor Poposunu kaburgalarima dayayıp ittiriyor sanki icim eziliyor Yaşayan var mı ? yada ilk gebelikte başına gelen varsa yapabileceğim bişey var mi?
Canım normal yani bebek sonucta istediği gibi hareket eder bunun için ne yapabilirizki çocugu durdurcak halimiz yok.

Benim bir düşük olmuştu tedbir amaçlı kullanıyordum.iste banada bırak falan demedi daha bakalım çoğu 32 de birakmis

Aynen o nts belli bir şartı yok benim doktorum 30. Haftadan itibaren her iki haftada bir kontrole gidince sokuyor nts ye birde evde sancı oldu vs rahatsızlık hissettin kontrol için gidersen o zaman da nts ye sokuyorlar. Benim bildiğim kadarıyla iyi bir takip ve kontrol altındaysan senin talep etmene gerek kalmadan doktor zaten bakıyor.

Bende kullandm ikincisine korktum ama iki taneydi içinde akıntı devam aynen ama diğer şikayetlerim gitti bir seferinde bide ilaç prospektusunde kullanılması sakıncalı diyo hamilelikte mecbur olmadıkça kullanmayın diyodu ikinciyi almaya korktum

Üni sınavına bende kayitliyim da doğum haftasına geliyo benim en geç haziranın son haftası demişti doktor siz kaç haftalık oluyosunuz o zaman

Canım normal yani bebek sonucta istediği gibi hareket eder bunun için ne yapabilirizki çocugu durdurcak halimiz yok.

Benim bebeğim çok daha yumuşak hareket ediyordu , şimdiki hareketleri çok sert yumruklar gibi Hareket etmesinden memnunum ama kasılma mi ? yoksa normal mi artık büyüdüğü için mi böyle onu anlamaya çalışıyorum Dövüyor sanki içerden ..

Benim bir düşük olmuştu tedbir amaçlı kullanıyordum.iste banada bırak falan demedi daha bakalım çoğu 32 de birakmis

Düşük için çok üzüldüm..Bana özellikle 32 demişti ,yoksa heryer kan gölüne döner unutma sakın demişti .. İşte 32 haftada gittiğimde 34 te bırakalım dedi.. 32 haftayı tamamladiysaniz Mutlaka doktorunuzla konuşun.. Ben eşimi de sıkı sıkı tembihledim Olası erken doğum durumu gelişirse Doktora mutlaka Ecopirin kullandığımı hatirlat diye Hatta bebek dosyasina kullandığım ilaç adları ve saatlerini özellikle yazacağım .. Bizim sancıyla aklımıza bile gelmeyebilir.. Eğer varsa hastalık geçmişinizi de ekleyin Bulunsun elinizin altında ...

Hastaneye pike çarşaf götürmeyi düşünüyor musunuz ?
Evet ve çamaşır suyu da götürmeyi düşünüyorum kendim temizlemezsem tuvaleti bile kullanamam otellerde de böyle pinpirikliyim ki hastane dokunma yerleri aklıma geldikçe tuhaf hissediyorum Corona dan değil bu eskiden beri otobüslerde bile tutamaclardan falan tutmak zorunda kalırım, asansör düğmesine basarım diye dezenfektansiz cikmazdm sanırım takigim biraz bunlara

Anladim canim tesekkur ederim aciklama icin
Yanlis hatirlamiyorsam 10 yil once burada 36.haftadan sonra oluyo nts, tabi sikayetin varsa o baskada
Tabi simdi durum ne bilmiyorum
32.haftamda 3.detayli ultrasonum var ozaman sorarim nezaman oluyor diye

Anladim canim tesekkur ederim aciklama icin
Yanlis hatirlamiyorsam 10 yil once burada 36.haftadan sonra oluyo nts, tabi sikayetin varsa o baskada
Tabi simdi durum ne bilmiyorum
32.haftamda 3.detayli ultrasonum var ozaman sorarim nezaman oluyor diye
Bak mesela ben detaylı ultrasonda sadece 1 defa girdim oda 24. Haftada . Doktordan doktora çok değişiyor demekki uygulamalar.

Size.dogumla.ilgili bişey söyledi mi doktor ? Tarih verdi mi.. Sanki öyle bişey konuşmuştuk diye hatırlıyorum
6+6 haftalıkken kağıdıma 15 Haziran yazdı. 36+2 günlük oluyorlar. Ki oğlum önden gidiyor. 36+6 falan olmuş olur o gün. Kızda da tam tersi 35+6 falan olur kızın 36 ya girmesini söyleyeceğim. Hatta ben en son 38 i görmek istiyorum dedim beklerseler neden olmasın dedi. Suları, konumları gayet iyidi. Açılma yok. Anladığım kadarıyla sancı, kasılma yok. Çarşamba kontrol günü. Nts ye gireceğim büyük ihtimalle. İnşallah bir sorun çıkmaz. Belki sancı var ama anlamıyorum

Canım ya hayırlısıyla atlaticaz inşallah
İkiz oldukları için ekstra merak ediyorum Bana da perinatalog erken dogurursun demişti Doktor her muayenede iki hafta oteliyor .. Sancı olsa fark ederiz herhalde.. Hayırlısıyla Çarşamba güzel şeyler duyariz/duyarsınız inşallah ..

Niye erken doğurursun dedi. Böyle kafadan kağıda yazınca ben bir garip olmuştum. Kalp atışı için gittim doğum tarihi de verdi hayırlısı canım 34. Haftayı doldurduk mu gerisi gelir inşallah seninki neye göre önce erken dedi onu anlamadım bir sıkıntı yokki iki hafta ötelemiş. Senin bebek tek inşallah 38 leride görürsün canım

Anladım bende söyledim eşime şuan 30 haftadayim Allah nasip ederse.acaba bunun etkisi ne zaman geçiyor birakinca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…