2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

benım doktrum hiç öylebişey demedi benımkıde 2500 dü 33+3de.
bi sınır marmış canım 3.500 mu 3000 mü öle bişey fazla olursa sezeryana alıolarmış riske atmak istemıolar sanırm.
ben kızımdayken 2 kilonun altnda demslerdi ve 2700 doğmuştu bundada yanılıolarsa die dsnuorum

Kiloları net bilgi değil mi ki ? Aynen tiske atmak istemiyolarmış. Ben normal istiyorum ya fazla kilo alırsa yapacak bir şey yok ama sezeryandan çok korkuyorum.

Kiloları net bilgi değil mi ki ? Aynen tiske atmak istemiyolarmış. Ben normal istiyorum ya fazla kilo alırsa yapacak bir şey yok ama sezeryandan çok korkuyorum.
Bana ultrasonda ölçtüğümüzden +- 300 gr degisir dedi doktorum. en son 34. Haftada gittim 2.500 gr dedi haftasiyla uyumlu dedi . Haftada 250 gr almasi normal bundan sonra dedi. Bu hesaba gore 4 kilo dogacak

Bana ultrasonda ölçtüğümüzden +- 300 gr degisir dedi doktorum. en son 34. Haftada gittim 2.500 gr dedi haftasiyla uyumlu dedi . Haftada 250 gr almasi normal bundan sonra dedi. Bu hesaba gore 4 kilo dogacak
Aynen bizde hesaplayınca öyle bir sey çıkıyor yani hem haftasıyla uyumlu hem normal doğuma uygun değil oluyor sacma değil mi ?

Sezeryan icin herseyi bahane ediyolar bence, arkadasim 4300kg normal dogum yapti (not: turkiyede degiliz, sezeryan bahane derken tr icin demek istedim)

Canim erken dogum riskini tetikler hormonlar yuzunden o yuzden sıkma dokunma bile

Normalden bikaç bardak fazla su içmeye başlamak bu sefer de amniyon sıvısının artmasına sebep olmaz di mi ya?
Yok canim su vucudumuzun dolasimi icin onemli. Benim ilk hamileligimde son 1 ay kala suyumun az oldunu soyleyip durdu drlar fazla su icsemde etkili olmuyor bir doktor bana havuc suyu icmemi onerdi cok yapamadim ama hep az dediler. Yani ictigimiz sular oraya eklenmiyo oyle

Sezeryan icin herseyi bahane ediyolar bence, arkadasim 4300kg normal dogum yapti (not: turkiyede degiliz, sezeryan bahane derken tr icin demek istedim)
Artık dilimin ucundakini tutamayacağım. Şu sizin Türkiyeyi yerip Avrupa Avrupa demenizden gına geldi. Her postunuzda bunu vurguluyorsunuz. 9 ay olacak bıkmadınız. Ezberledik Avrupalısınız. Çokmu güzel mülteci hayatı anlamadımki. Ne Avrupaymış arkadaş. Burası Türkiye. Biz memnunuz. Sezeryanda tü kaka değil. Demekki Türkiyede insana daha çok değer veriliyor annede bebeğide riske atılmıyor.

Ben 5 saatlik yola gidecegim yatarak gitmeyi dusunuyorum insallah bi sıkıntı olmaz
Bizde gittiğimiz yerde kalacak bir otel bulamadığımız için bende gitmekten vazgeçtim.aynı gün 3 saat gidip 3 saat gelmeyi göze alamadı.bence sürekli yatarak değilde bir saat yatarak sonra bir 10 dk mola 1 saat oturarak yine 10 dk mola vererek git.kan akışını etkilememiş olursun.bende gitseydim böyle yapmayı düşünüyordum.

malesefki degıl canım yanılma payları var ama benım son haftalarım buyuzden burnumdan gelmişti.bana 2 den az doğacak kesinlikle burda doğum yapma küvezimz yeterli degil faln dediler kesin küveze alınır dediler bide son anda kalp atışlarıda zayfladı ama çok şükür doğduğunda 2700 dü gayet saglıklıydı küveze faln konulmadı.
doğum masasına çıktım ebe bile eliyle yokladı bu dedı 2 den az hiç ellemeyin kendi doğursun yırtığı olmasın dedi zorladım zorladım çıkmadı sonra baktı çıkmıo diğer eblere el atın dedi

Ayy kızlar gece doğuruyorum sandım belime bir agrı gırdı yatay şekilde boylu boyunca sırtımın ortasndan biraz da yukarı doğru çıktı kasıklarımdada adet agrısı vardı.gözlermden yaş geldi resmen hiç belim agrımıyordu.gündüzden biraz agrır gbi oldu.
Neyse uzandım biraz dinlndince geçti ama resmen kopuyodu belim.
Sebebini sonra anladım yerden 5 litrelk sütü kaldırdım pişirmek için tencereye boşalttm ondan bi 5 dkka sonrada böyle oldum sanırım sebebi buydu ama artık sona yaklaştgmda hissedıorum.sanki bebegmn hareketleride canszlaştı.Zaten bu hareketleri nasıl takip edecegim bilemiorum ve korkuyorum

Canim erken dogum riskini tetikler hormonlar yuzunden o yuzden sıkma dokunma bile
biliyorum canım sürekli sıkmıyorum zaten arada merak işte
Kizlar üst bacaklarimin ic kismi agriyor (yani basenlerimin iç kismi ) birkaç gündür böyle ama bugün uyutmadı bunu yaşayan var mı neyin nesi bu belirti..
benim sürekli ağrıyor kasıklarimla biraz aşağısı bacağımın içi hareket ettikçe tutulmuş gibi çatı ağrısı deniyor sanırım
Dün bende doğurcam sandım valla belim acayip ağrıdı kasıklarım ve adet ağrısı gibi karnım da taş gibiydi kasılma da oldu bilmiyorum gece de çok zor uyudum bugün yine aynısı olursa acile gidicem sanırım benimki tam aksine ya bı ara daha hareketsizdi şimdi sürekli hareket halinde içim bı tuhaf oluyor dara gelemiyor benim sipa herhalde

Hanimefendi aksine ben burada doktorlarima olsun calistigim ortamda olsun her daim turkiyeyi onde tutuyorum. Turkiyede bi hastalansan mudehale herzaman daha cabuk oluyor diye mesela. Covidde bile gorduk bu olayi, kucuk bir ulkede olmamiza ragmen olu sayisi vaka sayisi turkiyeyle esit denilecek kadar, onlemler cok gec alindi vs vs. Benim sadece sezeryan olayi hos bulmadigim bir olaydi
Sanirim yanlis anlasiliyorum
Birdaha hicbir kiyaslama yapmam
Belki konusma tarzimdan, yazma tarzimdan size farkli gelmis olabilir ama saglik olsun
Asla ve asla turkiyeyi kucuk gormedim hep ustun goruyorum bu konuda etrafimdaki insanlar bilir

bı sıkıntı olmaz inşallah canım.benımkıde harektlide birazdaha azaldı gbı yada ben çevremde hareketı azaldı klmesnı çok duydgm için pskolojik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…