2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Ayy evet amin canım benim Allah razı olsun cuma yatışım yapılacak suni şansıyla doğum denenecek Allah’ımın izniyle inşallah sağlıkla olur da kurtulurum, kurtuluruz

Yaa maşallah o kadar iyi geliyor ki böyle doğumları okumak, darısı başımıza:) inşallah bebeğini de böyle kolaycacık sağlıkla büyütürsün hemen. Bir kaç sorum var:)
1-normalde adetlerin sancılı olur mu? Yani o kadar açılmayı hissetmemen alışkın olduğundan mı acaba?
2-doğumdan önceki günler veya haftalar karnında hiç sertleşme-kasılma vs hissettin mi?

Çok normal.Normal doğumdan sonra hemen buyuyup sertleşiyor.Sancının etkisi ile oksitosin fazla salgılanıyor.Sezaryende hemen sütü gelmeyen oluyormuş ,ondan birkaç güne anca oluyormuş .6 aya kadar dolduğunda hep çok sertti benim .Dolduğu anda fıskiye gibi açılıp boşalıyordu bir kismini.6 aydan sonra yumuşama oldu .Bu seferde dolunca ağrı yapıp ,kendi kendine açıldı.Üstüne yatmamaya çalış ,ben çok mastit oldum kanali tikadim diye

Ayy maşallah bak ne kadar da kolay olmuş. Gözün aydın canım, darısı başımıza

O kasılma ,baskı hep oluyor bir yerden sonra merak etme.İlk gebelikte anneler anlamıyor ,korkuyor.Dogum başlamadan önce bebek hareketleri azalıyor .Sadece hickirdigini falan hissediyorsun.Sancın başlayınca zaten sancıdan başka bişi hissetmiyorsun.Oda ara ara geliyor,sonradan sıklasıyor.Tuvalete (ishal gibi ) çıkma hissi oluyor.
Benim mesela ilk doğumdan önce sancılarım çok olurdu.Kasıklarım çok agrirdi.Hayatta hicbirseye ağlamam ,ona ağlardım Benim sancım belimden girip ,kasıklarımdan çıktı.Dogumdan sonra regl sancilarim hiç kalmadı.Herhalde vücut daha büyük bir acıyı yaşayınca ufak olanı unuttu.

Ay canım hayırlı olsun çok sevindim sürpriz olmuş resmen hayırlısıyla almışsın ya kucağına ne güzel

İlk bebeğin kaç haftalık doğdu ? Benim 39. Hafta da geldi.Belki bu kadar bekletmez diyorum ama Sende 39. Haftadssin ya merak ettim
İlk bebeğim 40 haftayı doldurdu gelmedi. Baktık gelmiyor, suni sancı ile doğum yaptım. Şimdi de nerdeyse 39 bitecek, gelmiyor nedense bana 5 sene öncesini hatırlatıyor bu durum ben diyorum bu da ilki gibi mi olacak nedir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…