2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Benim de çoktandır yoktu bugün başladı Migren kötü ya öyle parolla falan geçecek gibi de değil
Parol ne ki migrenin yanında çeken bilir hormonlar migren ataklarını tetikliyomus bide kan basıncimiz arttığından çok baş ağrısı da normalmiş malesef

Kizlar iyiakşamlar hala benim gıbı tansiyon düşüklüğü yasayan var mi. Hep 8 7 cok.halsizlesiyorum. biseyler deniyorum azcik yükselip sonra gene dusuyo.

Kızlar ilk gebeliğimde doğumum 1 Ekimdi. Eylülde gelir zannediyordum. Hiç de öyle olmadı. 1 ekimde doğum yaptım :)))
İlk gebelikler zamanını bekleyebilir. Bilginiz olsun :))
Benım kızım 31 haftalık gelıodu benım dıkkatım sayesnde 2 cm açıkla durdurduk 36 ya kadar durdu 36 bitince dgdu.kasımda doğacak kızım ekım 21 de doğdu

Benım kızım 31 haftalık gelıodu benım dıkkatım sayesnde 2 cm açıkla durdurduk 36 ya kadar durdu 36 bitince dgdu.kasımda doğacak kızım ekım 21 de doğdu
Canım bu rahim ağzı açıklığı oluyormuş hatta dikiş falan atılıyormuş.Bunun kontrolünü doktor ne zaman yapıyor.Ya da nasıl anlaşılıyor sen biliyor musun?

Canım bu rahim ağzı açıklığı oluyormuş hatta dikiş falan atılıyormuş.Bunun kontrolünü doktor ne zaman yapıyor.Ya da nasıl anlaşılıyor sen biliyor musun?
Bana öyle bi kontrol yapmadılar.sdece ben doktpra dedim altta baskı hıssedıom cıkacak gbı faln dedım sonra doğum haneyr gonderdı alttan parmkla baktılar 2 cm acık var dedıler artık benlemı alakalı bılemıorum

Ban de bundan korkuyorum allah korusun bu şekilde bebeğini kaybedenler olmuş buralardan okuduğum kadarıyla.inşallah zamanında sağlıkla gelirler.Şu an biz ne desek boş.normal ya da sezeryan olması ileriki dönemlere bağlı.

Allah korusun aynen öyle şimdiden hiç bişey belli olmuo son sanıyeye kadar

Hikayemiz ayni doktorun ssvd yapiyor mu? Ben kendime guvenemiyorum yaaa ben ilk dogumda suni sancilara ve nstde 100leri gormeme ragmen hic sanci hissetmedim. 18saatte 2cm aciklik zor Oldu ve suyum sular seller gibi geliyordu aclik susuzluktan artik seseryana karar verdim Bir de rahmim gerideydi ve one gelmedi ikinciye savd ye hic alistiramadim kendimi, yoksa arastirmis ve doktorlarin listesinide yapmistim ama suan gözüm yemiyor
Kızlar benim alt taraf çok gergin 2 gündür tam göbeğimin altı ve kasıklarım ve aşaği baskı yapıyor sizde durumlar nasıl.
Ben 9+5 im ve bulanti kusma disinda hiçbir sorunum yok Derdim midemle
Sırayla dogurdugumuz zamanlarda da susmuyor bu çocuk napmali diye yazarız İnşallah
Ya ozaman iste buralar biraz ıssızlaşıyor herkes uykusuzluk yorgunluk yogunluk derken
Kizlar iyiakşamlar hala benim gıbı tansiyon düşüklüğü yasayan var mi. Hep 8 7 cok.halsizlesiyorum. biseyler deniyorum azcik yükselip sonra gene dusuyo.
Benimse gebelikte tansiyonum genelde dusuk ama 10-6 civari oluyor, bu da beni pek yormuyor. Doktoruna danistin mi?
Çati muayenesi genelde 36. Haftalrda yapiliyor, rahim Agzi acikligi konusunu bilemiyorum canim ama bende de erken dogum riski vardi mesela ve doktorum alttan muayeneyi 32.haftada rahim ultrasonu ile yapip ölcmustu ama acilmam Yoktu. Genelde acilma olmasi icin duzensiz sancilar hissedilir, sanirim o sekilde anlasiliyor.

Kızlar lütfen testime Bi bakın adetime 3 gün var ikinci çizgi dağılmış gibi ben testi yaptım 5 dk bekledim sonra markete gittim geldiğimde böyleydi var mı sizce

Eklentiler

• IMG_20191231_160914.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 40
Yok canım ben tam anlatamadım.Rahim ağzı yetmezliği diye birşey varmış burada okudum hatta.12 14.haftada bile açıklığı oluşup dikiş atılanlar olmuş ya da bebek pat diye düşüp kayıp yaşayanlar olmuş çok hissedilen birşey değilmiş.inşallah biz hayırlı bir şekilde doğum yaparız.

Kizlar tansiyon demisken ufak bir tavsiye vermek isterim, evinizde tansiyon aletiniz varsa haftada bir iki kez olcum yapin ya da disari ciktikca eczanelerde yanda aile sagligi merkezlerinde olcturun olur mu ihmal etmeyin suan erken ama ilerleyen haftalarda erken bulgu onemli olabiliyor, sadece tedbir amacli

He anladim o bir rahatsizlik ve baya ciddi bir durum allah kimseye yasatmasin yaaa duydum birkac kisiden ama belirtilerini malesef bilmiyorum. Güzel düsünelim en güzeli bu sen baya ilerledin zaten, artik bebisin sana sıkıca tutundu, 12.hafta sonrasinda riskler cok düsüyor artik rahat nefes alabilirsin kuzum

Evet çok şükür.Bakalım cuma günü gideceğim inşallah hayırlı haberler alırım.gebeliğin her anı riskli ve stresli çok şükür ben rahat atlatıyorum ama arada aklıma geliyor bir sıkıntı var mı yok mu diye kendimi yokluyorum 9 ay böyle olacak sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…