2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

7 kiloya diyetisyene mi yönlendirdi eyvah eyvah demek beni de yönlendirir.Ben de 8/9 kilo almişimdir 22. Haftdayım 24 te şeker yüklemesine gidicem.Valla ben bir anda kilo aldim anlamadim bu işi.

Selam kizlar, sizlere ihtiyacim var
Doktor kontroluna gidenleriniz benim icin rica etsem birsey sorabilirmi...
Hamilelikte hamama gitmek sakincalimi gidebilirmiyiz?
Bunu benim icin doktorunuza sorarsaniz cok sevinirim
Ben yurtdışında yasadigim icin bizim doktorlarin hamam kulturu olmadigi icin direk sakincali diyecektir cunku normal zamanda bile onermiyolar halbuki ben trimestriel giderdim
Lutfen benim icin sorarmisiniz Allah rizasi icin

Sıcak su yasak

Robotunun marka ve modeli neydi canım Ixoami'ye karar verdim ben de, eşim de ikna oldu gibi kredi ödüyoruz baya pek gönlü yoktu, Fıstık koyacam ben de adını
Enker eufy robovac
Ya yanlış anlamazsanız doğum zamanı jiletle halletmek zor oldu mu? Herkes ağdaya gittim rahattım diyor jiletle temizlenip doğuma giden görmedim
Ben jiletleyince bir hafta kadar temiz kaliyor, epilasyonluyumda Son zamanlarda her hafta duzenli jiletle temizledim sorun yasamadim. Simdi de oyle yapacagim. Bir de cok kasmayin ya o doktorlar ebeler neler goruyor yani kil tüy cokta sorun etmez
Bu konuyu bende meraak ediyordum :)). Çevremde bir kaç arkadaşımı hastanede silikon uca başlatmışlar öyle olunca da normal memeyi tutmuyor çocuk geri..
Benim kizim 2. Aya kadar silikon uc ile emdi, sonra memeye alistirdim. Her duydugunuza da inanmayin
Örnek benim kizim, 3500 den fazla dedi doktorum kizim 3180 dogdu
Canim ilk gebelikte ben de sormustum,doktorum hamam havuz gibi ortamlarda enfeksiyon riski fazla dedi. Ayrica hamam cok sicak ve nabzi artirir ve erken dogumu tetikleyebilirmis. Banyoda da asirinaicak buhardan kacinmak gerekirmis.

Canım o tip sıcak sulu buharlı ortamlar çok riskli kasılmaları tetiklediği için. Hatta normal doğum için ağrılar başladığında duşta sıcak su tutarlar sıcak suya otururlar açılma hızlansın diye. Ben bir gün hastanede kaldım rahimde incelme var erken doğum riski diye bana doktorum ılık su ile duş alın demişti

Ah ahh yasak olmasa bir termal tesise gidesim var ki anlatamam ya da hamama ama yasak zaten girişlerinde hamilelere yasaktır tabelası oluyo bazıları küvette uzun süre sıcak banyoyu bile onermiyo

Tecrübeli anneler çatı ağrısı nasıl oluyor ne zaman başlar bize bilgi verebilirler mi
Kimisinde hiç olmuyor. Kimisinde oluyor çatı ağrısı. Bende 30larda başlamıştı sanırım. Alt bölgedeki kemiklerde yanma gibi ağrı diyebilirim, aşırı baskı, ittiriyorlarmış gibi. Biraz garip bir tabir oldu ama çatı ağrısı olduğu anlaşılır öyle değişik bir şey yani

Kizlar iyi aksamlar aranızda acaba hapsurma tiksirma gibi durumlarda idrar kaçıran varmi. Cok afedersiniz bende bu oluyor hapsurunca hemen ic camasiri degistiriyorum kontrol ediyorum sinirlerim bozuldu
Ben bi sefer yaşadım sinir oluyor insan. Bir de akıntı çoğaldı sanki iç çamaşırı sürekli değiştiriyorum. Günlük pedler güvenilir olmadğı için doktorum kullanma demişti ama yıkanabilir ped aldım onu deneyeceğim bakalm gelince

Canım benim ağrım oluyor ama çatıdan mı kaynaklı bilemedim.

Bu konuyu bende meraak ediyordum :)). Çevremde bir kaç arkadaşımı hastanede silikon uca başlatmışlar öyle olunca da normal memeyi tutmuyor çocuk geri..
Yoo benimki tuttu ben 2 hafta kullandim silikon ucu uclarim olusunca biraktim

Ya ben ilk gebelikte gitmistim ama hic sormadan tehlikeli oldugunu bilmeden 6 7aylik hamileydim

Yikanabilir ped ne ola ki? Bende bakayim bir onlara. Depend kilot baktim ama o lohusalik zamani icin sanırım. Ilk gebelik olunca tecrubesiz de oluyor insan. Evet günlük ped kullanma canim. Ben tuvalet kagidini katlıyorum koyuyorum her girmeme atip değiştiriyorum hem gunluk ped kokuda yapio bence iyi değil.

Sanirim bendede oluyo
Napcaz acaba sinirlerim bozuldu bir ortamda falan olsa rezillik. Gerci cok gelmiyor ama insan huzursuz oluyor. Sebebi ne acaba doktora gidince de insanin aklı kaçıyor bebegi görünce sormayi unutuyor

Benim çok fena başladı bel bölgemde karnımın altında göbeğinde naparsam yapayım çıkacak galiba cildim zaten aşırı kuru cilt tipi bana mısın demiyo hic bisi
Benim cildim de oyle pul pul dokulur ama yaglayinca faydasi oluyor ilk kizimda hergun mutlaka yapardim hatta atletler felan kusmuk gibi kokardi yagdan makinede bi kac kez yikayinca anca kokusu duzelirdi. Hindistancevizi yagindan bahsediyorum. Ama bunda ne vaktim var nede halim dustan sonra surersem ala. Kizim hasta ben hastayim bi turlu iyilesemedik cok sukur ates kalmadi ama oksuruk butun tikanikligi ikimizde de var kisaca bu hamileligimde kendimle pek ilgilenemiyorum muhtemelen bende catlarim hic yoktu oysa.

Kizlar 3 haftadir kizima tuvalet egitimi vermeye calisiyorum cisini yaptirabiliyordum tek 1 kere kakayi yaptirabildim kakayida gorunce dedim ki evet guveni kazandik artik bu is tamam bu hastalik cikti birden nazlandi tuvalet zamani desemde benle inatlasiyor yapmak istemiyorum diyo. 1 dk gecmeden altina birakiyor hem kaka hem cis. Hamilelik hastalik durumu derken sabrim kalmiyor ister istemez tepki vermeye basladim isler hic iyiye gitmiyor. Ara vermek istemiyorum ama bende cok gerginim ara verdim ve altini bagladim hatta o sinirle babasina bez al kizin buyumek istemiyormus altina yapcakmis pis kokacakmis diye usteledim. Suan pismanim belki hasta oldugu icin boyle yapiyordur bilmiyorum ama kendimi kontrol edemeyince kotu davranmaya basliyorum bu durum beni rahatsiz ediyor cocuklari olanlar nasil egitim verdiniz nasil bir yol izlediniz ara verip sonra tekrar baslayinca basarili oldunuz mu? Cok caresizim bunaldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…