2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

ya korku sardı beni onca olay yaşadım zaten normal değil pskolojim
daha doğrusu hepimiz için tedirgin yaratıyor bize ilaç da veremezler
bebeği etkiler mi acaba
bende kendimden değil ama karnımdakinden korkuyorum.bünyemde baya zayıf bu hamilelğimde.grip boğaz enfeksiyonu geçirdim durdum bu 5 ayda.Allah sonumuzu hayreylesin

bende kendimden değil ama karnımdakinden korkuyorum.bünyemde baya zayıf bu hamilelğimde.grip boğaz enfeksiyonu geçirdim durdum bu 5 ayda.Allah sonumuzu hayreylesin
aynen hamile olmasam korkmazdım sağlıklı bireylerde sorun olmuyormuş ama hamilelikte çok riskli biz dışarı çıkmasak bile çözüm değil eşler dışarda başka insanla mutlaka görüşürüz

Offf ya benim eşimde ekmekçi sabah beri beynini yedim kolonya aldındı ellerini yıkadın mı para alıp veriyor 50 bakkala gir çık Allah tan ondada tik olmuş kolonya ile yıkanıyrm sanki diyo Allah yardımcımız olsun

aminnn

bizde adliyedeyiz gir çık metrobüs e bin mecburen
çok riskli ama hayat da devam etmek zorunda

Bendz tam tersini dusunuyorum turkiyenin aldigi onlemin yuzde 1ini avrupa almiyo valla
Aralikdan beri birsuru vakalar cikmasina ragmen italyaya giris cikis serbestti daha dun yenice yasaklandi ama bu arada kac viruslu yasamini yitirdi.....
Bizde okullar devam isyerleri acik magazalar vs vs normal yasam devam yani

Bende bula bula yavrularımın doğacağı yılı buldu demekten kendimi alamıyorum
Aynısını bu sabah eşime dedim bi hamile kaldım dünyada felaket üstüne felaket cumartesi doktor randevum var kara kara nasıl gitceğimi düşünüyorum hastanelerle bu kadar haşır neşir olmak zorunda olduğumuz bir dönemde bu virüs çok korkutuyo insanı

Merhabalar,
Insan anne olunca daha tedirgin oluyor malesef . Benimde bu hafta hastane haftam gibi dun kan tahlilleri istemisti doktorum ona gittim.Cuma gunu detayli ultrasana, endokrine ve tetanoz aşısı icin sağlık ocagına gidecegim

Tam doğum yapacağımız zamanlarda virüs haberlerinden tedirgin oluyorum artık ya, sağlık bakanının açıklamasını beklemekten uyuyamıyorum
Bende bula bula yavrularımın doğacağı yılı buldu demekten kendimi alamıyorum

Bebegimiz ilerde okusun diye ona hamile kaldigim zaman icin gunluk tutmaya başlamıştım. Sen karnimdayken dünyada olup bitenler şöyleydi böyleydi yaziyordum hep. Baktim hep olumsuz seyler. Sehitler depremler hastaliklar... biraktim sonra.

Canım nasıl 2.trimester olmuyor 19 haftamın içindeyim 20 haftalık olucam 2.trimesterdayım suan ben
Yok canim senin icin yazmadim 18. Hafta icin yazmisim ama hangi kafayla yazmisim acaba 12 haftadan sonra 2. Trimester oluyo
18 hafta detayli ultrason icin erken diye dusunuyorum ama vardir mutlaka bir sebebi
Biz turkiyeye bakarak herdaim geriden geliyoruz zaten

Aslında annenin söylediği çok doğru bi yöntem bana da söylemişlerdi bebekken arada altını aç klozete oturt DİE ama üşendim

Bende yayılırsa nasıl hastaneye gidip doğurucam diye kaygılanıyorum zaten şuan bünyelerimiz Hassas virüs e çok açık allah yardımcımız olsun

2. Tetanoz dozu cuma günüydü ben de bugün gideyim dedim sağlık ocağı kalabalıklaşmadan şimdi millet panikle hücum edecek hastanelere sağlık ocaklarına. Hemşire 2 gün bile olsa erken vurmayalım geç olmasında sakınca yok ama erken olursa işe yaramaz dedi vurmadı. Cuma tekrar gideceğim.
Hamileleri riskli grupta tanımlamıyorlar ama bağışıklık sistemimiz normal insanınki gibi güçlü değil inşallah sorun yaşamadan atlatırız hepimiz.

benimde 2. doz cuma günü. inşallah virüsten hiçbirimiz etkilenmeyiz

Canım aynen yurtdısında bazı seyler biraz daha farklı işliyormus bana doktorum şöyle demişti hatta yurtdısında hemen keseye falan bile bakmıyorlar acele etmiyorlar demişti bakarlarsa da karından uğrasmıyolarmıs alttan bakıyolarmıs Benim zaten bu haftasonu 19.haftam bitiyor doktorumda bir sorun yok dedi o yuzden onu dinleyip gidicem bide randevu da bulamadım yoksa çok geç kalıcaktım detaylı için

Yani ben bu sayfada gebeligimi sizlerle takip ediyorum ama cok farkli ilerliyo
Simdi hangisi iyi hangisi kotu bilmiyorum ben 21. Haftadayim henuz detayliya girmedim 23.u haftada girmis olucam

Yani ben bu sayfada gebeligimi sizlerle takip ediyorum ama cok farkli ilerliyo
Simdi hangisi iyi hangisi kotu bilmiyorum ben 21. Haftadayim henuz detayliya girmedim 23.u haftada girmis olucam

Benım doktorum 20 haftadakı muayenemde 23. haftada randevu almam gerektıgını ve bebek bıraz daha buyusun oyle gır detaylıya dedıgı ıcın 23te gırdım.. Sizinki normal bence..Ama belli bir aralık vardır doktor o yuzden arkadasa uygun gormustur belki Biz uzman olmadıgımız ıcın yorum yapamayız.. Sadece yasadıgımız sureclerı paylasıyoruz haliyle..

Aslında annenin söylediği çok doğru bi yöntem bana da söylemişlerdi bebekken arada altını aç klozete oturt DİE ama üşendim
Benimde anneannem 7 aylıkken annem beni emzirdikten sonra tuvalete tutarmış yapmaya alışmışım sonra tuvaletm gelince ağlıyormuşum altımın açılmasını bekliyormuşum başta garip gelmişti sonra çocuk gelişimi eğitimi alınca hocalarda bunun olabildiğini söylediler

Eklentiler

• 1583920674692.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 22
Ben aksini iddia etmiyorum
Illaki her gebelik durumuna gore farklidir
Yani burada soylemek istedigim diger ulkelerle turkiye farkli ilerliyor
Mesela 2li 3lu veya 4lu tarama diye bir sey yok burada bu sadece bir ornekti
Ben turkiye yanlis burasi dogruda demiyorum aksine vardir turk doktorlarin bildigi bise burasi ezbere gidiyo
Sadece sezeryan konusunda hem fikir degilim o baska :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…