bende 23+2 de giricem yani yarınYani ben bu sayfada gebeligimi sizlerle takip ediyorum ama cok farkli ilerliyo
Simdi hangisi iyi hangisi kotu bilmiyorum ben 21. Haftadayim henuz detayliya girmedim 23.u haftada girmis olucam
Benimde cuma kontrol günümMerhabalar,
Insan anne olunca daha tedirgin oluyor malesef . Benimde bu hafta hastane haftam gibidun kan tahlilleri istemisti doktorum ona gittim.Cuma gunu detayli ultrasana, endokrine ve tetanoz aşısı icin sağlık ocagına gidecegim
Aynen cnmaminnn
bizde adliyedeyiz gir çık metrobüs e bin mecburen
çok riskli ama hayat da devam etmek zorunda
Demek ki boyle bi yontemde varmisAslında annenin söylediği çok doğru bi yöntem bana da söylemişlerdi bebekken arada altını aç klozete oturt DİE ama üşendim
Ben aksini iddia etmiyorum
Illaki her gebelik durumuna gore farklidir
Yani burada soylemek istedigim diger ulkelerle turkiye farkli ilerliyor
Mesela 2li 3lu veya 4lu tarama diye bir sey yok burada bu sadece bir ornekti
Ben turkiye yanlis burasi dogruda demiyorum aksine vardir turk doktorlarin bildigi bise burasi ezbere gidiyo
Sadece sezeryan konusunda hem fikir degilim o baska :)
Kaç aylık yavrunuz bilmiyorum ama, 5 ay ara ile iki kez bu eğitimi denemiş biri olarak 27 aylıkken 3 hafta uğraştım artk ikimiz de yiprannca bıraktım, sonraki denemede 1 hafta dolmadan öğrendi hazirbulunuslugu çok çok onemliymis yaşayarak öğrendimLazimlik klozet aparati el yikama icin tabure aldim. Bugun altini bagladim ama yaptiktan sonra kaka yaptim diye soyluyo. Biraktim desemde az evvel bir daha oturttum bi kutu var ici gorunmeyen o klozete oturunca ben onun icine supriz biseyler koyuyorum merak ediyo aciyo seviniyo her seferinde degisik seyler koydum boyle bi oyun bulduk hosuna gidiyo. Supriz kutusu oyunu koyduk adini da. Supriz kutusu oyunu oynayalim mi diyorum tamam derse hadi sen klozete otur ben sana yapayim suprizleri dedim bugun oturmayi kabul etti. Hala emin degilim zorlanmazsa o ve beni de zorlamazsa devam ederim. Altini baglamamin sebebi kakali kulot yikamaktan biktim eskidan anneler yikarmis ya onlari anladim resmentuvalet egitimi kabusum oldu hic kolay degilmis kendi evladi olunca anliyor insan
Saglik sigortamiz oldugu icin uygun ama burasi tibbi olarak turkiyenin yanindan gecemez benceAksini iddia ettiniz demiyorm tabi; bende sizin haftanızdayken detaylı yaptırdım ondan bahsetmek istedim..ama belki baska tıbbı bıdetay vardır ki arkadasın testini 18, haftasından sonra yapıyordur.
Benım perinatalog hekımım , ikili yada üclü testlerin hata payının cok yuksek oldugunu o yuzden kandan dnaya bakılan test ile hata payının cok dusuk oldugunu herkesın bu testi yaptırması gerektiğini söyledi.. Pahalı oldugu ıcın Türkiye'de hala tarama testleri devam ediliyormus.Sizde belkı daha uygun ve devletın karsıladıgı bı durumdaysa bu testle bakılıyor olabilir. Belkı bulundugunuz ülke tıbbı olarak cok daha gelişmiş olabilir. Devlet hastanelerinde ki ultrason cihazlarında sadece karın ıcındekı sıvıyı ve genel olarka goruntulemeyı saglayan ultrason cıhazları var cok geride..
Sezeryan konusunda munkun olsa asla sezeryan olmam .. Umarım saglık kosullarım elverır ve Normal dogum gerceklestırebilirim.
Merhaba doktora gidebildiniz mi?
Küçük parçalar aldık daha. Daha çok bebek bakımıyla ilgili şeylerGunaydin kizlar alisveris yaptiniz mi bebislere
Her hastane farkli uyguluyor Sehir hastaneside 23. Haftaya ayarliyor mesela zaten internetten arastirinca 18 ve 24. Haftalarda yaptirilir diyorYok canim senin icin yazmadim 18. Hafta icin yazmisim ama hangi kafayla yazmisim acaba12 haftadan sonra 2. Trimester oluyo
18 hafta detayli ultrason icin erken diye dusunuyorum ama vardir mutlaka bir sebebi
Biz turkiyeye bakarak herdaim geriden geliyoruz zaten
Evet gittim bir sorunu yokmuş çok şükür her zaman aynı şekilde hareket etmez dedi doktorum bir gün çok hareketli ertesi gün çok az hareketli olabilir dedi.Bu çocuk beni panik atak hastası yaptı
Aynısını düşünüyorum bide yenidoğan bebeği hastanede nasıl koruyacağızBende yayılırsa nasıl hastaneye gidip doğurucam diye kaygılanıyorum zaten şuan bünyelerimiz Hassas virüs e çok açık allah yardımcımız olsun
Saglik sigortamiz oldugu icin uygun ama burasi tibbi olarak turkiyenin yanindan gecemez bence
Komsu ulkeler almanya, hollanda ve fransa gibi avrupa ulkelerininde tip konusunda turkiye kadar ileride oldugunu dusunmuyorum. Kendim sahit oldugum icin bu ulkeleri sayiyorum diger ülkeler icin bise diyemem
Tabikide saglik acisindan sezeryana mecbur kalanlari soz konusu bile edemeyiz ama sirf istek uzerine olan sezeryandan bahsediyorum
Herkesin kendi dusuncesi tabiki
Bende çok korkuyorum sezeryandan ameliyat sonuçta. Ama normal doğumda bişeyler ters gider diyede çekincelerim var hayırlısıBen ortadogu ulkelerı ıle calısan bir firmadayım. İşimizin yanı sıra artık doktor rezervasyonları ıcınde rıcacı olan cok musteri oluyor. Türkiye Sağlık turizmi acısından çok tercih ediliyor ama geneli bulundugunuz ülkeyi bilemem tabi.. Ülkemizdeki hastanelerin rezalet durumlarını gözümle gördüğüm için bu konu benim için hep muallak..Herkes kotu demek değil bu tabi..
Sezeryanla ilgili sadece ameliyat olmaktan cok korktugum için yapılmasını istemiyorum İğneyı dusunmek bile cok zor benim için ama gerekirse boynum kıldan ince tabiki..
Bende çok korkuyorum sezeryandan ameliyat sonuçta. Ama normal doğumda bişeyler ters gider diyede çekincelerim var hayırlısı
Canım öncelikle başın sağ olsunbenim pıhtı testlerim temiz 8 gene bakıldı birinde sadece taşıyıcı çıktım diğeri senin gibi 4G/4g. Ben tedavi ile gebe kaldığım için tedavi öncesi bu testim yapışmıştı. Tüp bebek yaptığım merkez Ankara da, takibimi yaşadığım yerde yaptırıyorum. Normal kadın doğum doktorum bu testin risk taşımadığını kan sulandırıcıya gerek olmadığını söyledi 12. Haftada keselim dedi. Ben merkez ile bağlantımı koparmadım onlarda ayda bir arıyorlar sağ olsunlar. Neyse onlar izin vermedi ilaçlarımın kesilmesine. Dedim doktor risk yok testte ciddi bir sorun yok keselim diyor diye. Taşıyıcı olduğun değilde, 4g/4g olması gereken değil bir gen bile olsa biz riske atamayız kesinlikle üç ilaca devam ediyorsun dedi. Oksapar iğne, coaspirin kan sulandırıcı ikisini kullanıyorum. İkiz olduğu için de 12. Haftadan beri proluton deport diye haftalık iğnem var. Kadın doğumcu bunu da kesecekti buna da gerek yok demişti ama iyiki devam etmişim hepsine şu an için çok şükür iyi gidiyoruz. 22+4 olduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?