2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Kızlar Türkiye’de hamilelikte boğmaca aşısı yapılıyor mu? Burda hamilelikte anne ye yapıyorlarmış yaptırmak istemezsen de bebek doğduktan 15 gün sonra bebeğe yapıyorlarmış.
Tam emin olmamakla sanki bir arkadaşım doğumdan sonra ona yapıldığını söylemişti yanlışta anımsıyor olabilirim. şu an için hamilelikte olmadığını biliyorum.

Tam emin olmamakla sanki bir arkadaşım doğumdan sonra ona yapıldığını söylemişti yanlışta anımsıyor olabilirim. şu an için hamilelikte olmadığını biliyorum.
Banada geçen kontrole gittiğimde ebe söyledi.20.haftadan sonra istediğin zaman yaptır dedi.bende bebeğe yapacaklarına bana yapsınlar ama 30.haftalardan sonra yaptırayım dedim.

Banada geçen kontrole gittiğimde ebe söyledi.20.haftadan sonra istediğin zaman yaptır dedi.bende bebeğe yapacaklarına bana yapsınlar ama 30.haftalardan sonra yaptırayım dedim.
Sizde durumlar farklı oluyor ama dokturun gerekli diyorsa kafanı bulandırma. Ben bu süreçte pek bir teslimiyetçi oldum çok araştırır doktorlar ile başa baş nerdeyse tartışırdım sorar sorgulardım. Eşim ve doktorlar sayesinde artık ne derlerse tamam diyorum kafam daha rahat. Şimdide eşim şikayet ediyor hiçbir sormuyorsun diye eserinle gurur duy diyorum

Kızlar Türkiye’de hamilelikte boğmaca aşısı yapılıyor mu? Burda hamilelikte anne ye yapıyorlarmış yaptırmak istemezsen de bebek doğduktan 15 gün sonra bebeğe yapıyorlarmış.
Bebeğe yapılıyor burada diye hatırlıyorum. 4 mü 6.ay mı ne yapılıyor, ismi de pnömokok olabilir net hatırlamıyorum. İlk 1 sene bebek için aşı takvimi kabarık burada. Hepsini yaptırıyorum. Aşı korur.

Bende Temmuz annelerinde hiç boğmaca ağlısını duymadım.doktor, 20.haftadan sonra yaptırman gerekiyor deyince bende biraz ön yargılı baktım.eşimde bebeğe yapacaklarına sana yapsınlar bırak iste diyor. daha şimdiden beni attı bir kenara.öyleyse 28li haftaları görmeyi Allah nasip ederse inşallah yaptırayım kendime

Bende aşı takvimine baktım canım 2.aydan sonra yapışıyormuş.burda gebelikte anneye yapılabiliyormus ilginç biraz bakalım nasıp olursa 28-30 şu haftalarda yaptırırım

benimde 2. doz cuma günü. inşallah virüsten hiçbirimiz etkilenmeyiz
Benim de yarın 3.doz haftaya perşembe de detaylı var ayyy zar zor bi hamile kaldık nerdeyse sokağa çıkma yasağı olcak evde doğurmaz hep beraber eşim ben keser dikerim korkma diyo saka bi yana gerçekten korkuyorum rabbim hepimizin yardımcısı olsun tedbir bizden gerisi rabbimden

Kızlar penti indirim yapmış emzirme sütyenlerine baktımda daha once kullanan, yada alıp suandada kullanıyor olan varmı? Tereddütte kaldım yorumları okuyunca

Zaten öyle.kesin birşey olur yani.o yüzden hiç bu işlere kalkışmayacağım artık.napalım nasibimizde yokmuş.teşekkür ederim canım.
Canım şuan böyle düşünmen istememem çok normal zamanla herşey yoluna girer düşüncelerin değişir bence rabbim gönül muradını versin

Kızlar penti indirim yapmış emzirme sütyenlerine baktımda daha once kullanan, yada alıp suandada kullanıyor olan varmı? Tereddütte kaldım yorumları okuyunca
Pentinin kullanmadım cnm. Ama emzirme sütyeni çok çok lazım bir şey değil. Balensiz bir sütyen gayet iş görüyor. İlk evdeyken zaten hiçbir şey kullanılmıyor. En çok sporcu sütyeni olanlar iş görüyor. Balenliler mastit yapıyor aklınızda bulunsun.

Bundan aldım ben çok rahat. Normalde 90 olmuş bedenim pentide 85C'ye denk geldi.

Hepimize çok güzel bağışıklık diliyorum
Aminnnnn
Turkiye’de gebelikte sadece tetenoz asisi yapiliyor. Bogmaca ve diger asilarin hepsi bebek dogduktan sonraki asi takvimi icerisinde yer aliyor. İlk aşi da birinci ay dolunca yapiliyor
Ben kullanmistim pek memnun kalmadim.bu defa emzirme sutyeni almayi dusunmuyorum. Pentinin cok severek kullandigim ve hala daha kullaniyorim toparlayici bir modeli var onu kullanirim yine. Zaten lap diye ciakrtiyorsunuz gogsunuzu sutyenden bence emzirme sutyeni gereksiz yani bir daha almam ben sadece disardayken onu dugmeli kiyafetler giymek ve yaniniza bir de emzirme ortusu almak yeterli evde zaten atletle dolasiyordum
Oh rahat rahat emziriyorsunuz oyle

Ya ben ilk gebelikte gitmistim ama hic sormadan tehlikeli oldugunu bilmeden 6 7aylik hamileydim
Sorunu cebaplayım canım 32 haftalık hamıleydım eşimin doğum günü akşama kadar uğraştrıcı yemekler yaptım bebegımın hareketlerıne kasılmalarına aldırmadan.Neyse gecede ayıptr solemesi küveti doldurduk sıcak suyla 1 saat durmuşumdur suda.bide üstüne ilişki Allahtan sabah kontrolum vardı veee sonuç 2cm açık bebek gelıo çok şükür ilaçlarla durdurdular 36 haftalık doğurdum

Kaç yaşında camım kızın?Benımkı 3.5 yasında gündüxleri öğrenmişti gece kalmıştı bende dedim doğurmadan gwceyıde öğretiyim besini çıkardım ama ben kaldırırsam yaptı çişini ben kaldırmasam hiç uaynmadı kaç kere altına işedi bende çok yıprandım geve yapmadgı gibi gündüzleride artık altnı ıslatmaya başlaöıştı bende geceye tekrar beze döndüm.bazen sabah kakasını bıle bezıne yapıyor iyimi ettim kötümü ettim bende bilmiyorum.hem gündüz hem gece aynı anda öğretmedgme pişmanım belki daha iyi olurdu.şimdi oyuna faln dalarsa altını damla damla ıslatıo.Bende senın gbi tahammulum kalmayınca sen hiç büyümeyeceksin diorum hatta kardesın doğup çişini öğrenrcek ama sen öğrenemeyevksin bile dedgm oldu malesef

Esınıze cok guldum Emınım boyle bı durumda benım esımde boyle derdı.. Internetten ulastıgım bı takvım paylasmak istedim..

Eki Görüntüle aşı-takvimi.webp

Doğumdan hemen sonra yapılan aşılar ve aşı listesi
Bebeğiniz aşı takvimi çizelgesine göre doğumdan hemen sonra Hepatit B aşısının ilk dozunu olur. Hepatit B, sarılık olarak da bilinen karaciğer üzerinde oluşan bir hastalıktır. Yenidoğan döneminde bu hastalığa geçici olarak maruz kalan bebek sayısı fazladır. Düzenli bakım ve tedavinin ardından sağlıklarına hızlı bir şekilde kavuşurlar. 2 kg’ın altında doğan bebeklerin aşıları bir süre geciktirilebilir.

1.ay Aşı Takvimi: Aşı takvimine uygun olarak Hepatit B aşısının ikinci dozu uygulanır.

2.ay Aşı Takvimi: Bebek rutin kontrolü sırasında bebeğinizin 3 farklı aşı olması gerekmektedir. Bunlar BCG (Verem aşısı), KPA ve 5’li karma aşı’dır. BCG, yani verem aşısı, tüberküloza sebep olan mikroorganizmaya bağışıklık sağlanması için uygulanır. Bazı bebeklerde aşı yapılan yerde ufak bir iz oluşabilir. Karma aşının içeriğinde ise difteri, aselüler boğmaca, tetanoz, inaktif polio ve hemofilus influenza tip B aşısı içermektedir. Bebeğiniz difteriye, yeni doğan tetanozuna ve aselüler boğmacaya karşı antibadiler üretecektir. İnaktif polio aşısı, çocuk felci aşısıdır. Hib, yani hemofilus influenza tip B aşısı, bebekleri menenjite karşı korumak için uygulanan bir aşıdır. KPA, konjüge pnömokok aşısı ile bebeğiniz pnömokok bakterisinin sebebiyet verdiği menenjit, orta kulak iltihabı ve zatürreye karşı bağışıklık kazanır.

4.ay Aşı Takvimi: Bebek verem aşısı dışındaki bir önceki aşılarının ikinci dozlarını alır. 5’li karma aşı ve KPA aşıları bebeğinize uygulanır.

6.ay Aşı Takvimi: Bebeğiniz Hepatit B aşısının üçüncü dozunu ile 4. Ayda uygulanan 5’li karma aşı ve KPA aşılarının üçüncü dozlarını tekrar alır. Ayrıca kendisi için çok da yeni olmayan bir aşı ile tanışır. OPA, daha önceden ve bu ayda da olduğu İPA, yani, inaktif polia aşısı ağızdan damla olarak tekrar verilir. Böylece aşı takvimi için ilk 6 ay tamamlanmış olur.

12.ay Aşı Takvimi: Bebeğiniz KPA’nın son ve rapel dozunu alacaktır. Bu ayda yeni bir aşı ile daha karşılaşacak olan bebeğinize KKK, kızamık-kızamıkçık-kabakulak aşısı yapılır. Su çiçeği aşısı da bebeğinize bu ayda uygulanır.

18.ay Aşı Takvimi: 5’li karma aşı’nın son ve rapel dozu uygulanır. Bir sene önce yapılmış olan OPA’nın ikinci dozu uygulanır ve ilk olarak Hepatit A aşınızın ilk dozu vurulur. Daha önceden Hepatit B aşısı olan bebeğiniz hepatit hastalığının farklı bir formu olan hepatit A’ya karşı da bağışık kazanır.

24.ay Aşı Takvimi: Aşı takvimi çizelgesine uygun olarak bu ay sadece bir sene önce almış olduğu Hepatit A aşısının ikinci dozu bebeğinize uygulanır.

canım olayın etkisiyle böyle düşünebilir eşin ama aslında belki en mükemmelini size verecek bilemeyiz ki belki insanlığa en faydalısını sana verecek Rabbim. musibetler bizleri üzer ama en güzelini arkadan mutlaka verir. olumlama yapmaya çalışın çünkü akıldan geçenler mutlaka olur bilinçaltını rahatlarsa hayata güzel bakar ve güzel dilekler gelir onu bulur. sebepsiz hiç bir şey ama hiç birşey yok bu hayatta. sen önce kendini düşün ve hayata adapte ol tekrar çok yıprandın.

Emzirme sütyenini şu anki ölçüsünden büyük alacaksın değil mi? Ben de alıcam ama neye göre alayım bilemedim

Anladım canım. Ben ikizler de normal Doğum olmuyor diye biliyordum. Mümkünse eğer, başarabilirim diyosan doğur tabi ki normal yolla. En sağlıklısı o gerçekten ama ikizlerde riske etmiyorlar ve sezeryan alınıyor sanıyordum. Hayırlısı olsun inşallah hakkında

Girdiniz mi hala bilmiyorum ama ben mesajınızı yeni gördüğümden şimdi yazıyorum. Doktor bana tok ama mesanen boş olarak gel dedi. Ben de 2 hafta sonra giricem inşallah

Doktorum bana tetanoz aşısı 20. Haftada yaptırmadı 23. Haftamda bugün olacağım.Nedense geç olmamı istedi.Daha sonra boğmaca yaptıracağız sana dedi ama ben rutin zannetim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…