Ben bilmiyorum ama happy mom diye bir uygulama var, ordaki forumda görmüştüm bir iki kere böyle bir şeyin başlığını canım istersen oraya da yaz.Kızlar merhaba, dün detaylı ultrasonum vardı. U,atmak istemiyorum, yüzde 1 görülen umblikal arter diye bir durum çıktı. Bebeğe giden tek damar ve dönen tek damar olma durumu. Normalde 3 olurmuş herkeste. Şimdi asıl sıkıntı, bu durumun görülme sebebi ya kalp hastalığı, ya böbrek, ya trizomi 18, ya annenin yaşı, ya annenin şeker hastalığı deniyor. Doktorum nifty önerdi, trizomi 18'i seceneklerden elemek için. Ama her halükarda bu kordon durumundan düşük ağırlıklı, kalp ya da böbrek hastası, yemek borusu olmadan vb. doğumlar oluyormuş. Ben de kendimi her sonuca hazırlamaya çalışıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Böyle bir durumu ilk kez duyuyorum da, aranızda duyan var mı?
Benim kızım 54 cm dogmustuBebeğin kilosu da ultrasonda gördüğünüzün aynısı olmayacak çoğunuzun. Şimdi yine de daha kolay, bebek büyüdükçe sapma payı artıyor. 300 yahut 500 gr değişik çıkacak genellikle. Ya artı ya eksi. Ölçümlerin tahmini olması sebebiyle. Bazı dr'lar tutturabiliyor. Yani size 3,500 deyip 3,100 kg doğurma ihtimaliniz çok yüksek. Bizim bir tanıdığı korkutmuşlardı boyu 56cm kilosu 4kiloyu geçiyor diye. (56 cm nerdeyse imkansiz tabi) (bebekler ortama 48-52 cmarası doğar) 50 cm 3,5 kg falan doğdu.
Uygulamanın arama kısmına tek arter yazarsan bunla ilgili başlıklar da çıkıyor bulamazsan özelden atarım sana yazılanları ama benim okuduklarımda bebekler hep doğmuştu inşallah bir şey olmaz kalbini sıkmaTrizomi 18 olması durumunda bebek genellikle doğuma kadar gelemiyormuş, gelenler de 1 yaşa kadar anca yaşıyormuş.
Bende bilmiyorum nasıl başardılar :))) benimm baştan beri göbeğim çıktı ve su an gerçekten kocaman sağlıklı olsunlarda mühim değil çok şükür Allahima herkes sagliklica doğum yapar inşallah
Ama canım montusur odaları 2-3 yaşa uygun değil mi ?Ben de bu 3lu ile odasını yapmayı düşünüyordu ama montesur odalar da aklımı çelmeye başladı bebek gelişimi icin çok öneriyorlar ama emin olamadım
Benim ki de aynı açken daha bı hareketli oluyoBenim oğlan da sanırım karnım çok doluyken değil az doluyken daha hareketli.
Benim yatak odam bana suan için yeterli gelmiyor.bende çocuğun dolabını biraz büyük alırsak bende rahatlarım biraz diye düşünmüştümBen bebek anne odasında kalacaksa gardrop vs. Alınması taraftarı değilim, sürekli üst değiştirildiği için kendi sifonyer cekmecenizi kullanabilirsnz bebek için
Ben de müdüre bağlı olduğunu düşünüyorum umarım skntı olmaz bakalmBence müdürüne bağlı bu işler. Benimki istemez. O raporundan sonra kaybın olsaydı zaten yeni bir rapor sunardın mantık olarak. İstemezler canım gerek yok.
Aslında bir değişiklik olmadığına göre durum devam ediyor diye düşünülmeli, kolaylaştırılması işler ama işte...Yok ya öyle bir rapor sunduysan tekrar istemezler herhalde benim de taa 9 Haftalıkken mide bulantısı nedeniyle aldığım rapor vardı orda hamile olduğum belli ama bizim kurum gıcık biraz üstünden çok zaman geçti hamilelik devam ediyor mu diye isteyebilir.
Anladım, tabi eğer dolabınız yetersizse iyi olur yeni bir dolap almanızBenim yatak odam bana suan için yeterli gelmiyor.bende çocuğun dolabını biraz büyük alırsak bende rahatlarım biraz diye düşünmüştüm
Değiştirsim var doktoru ama artık geç kaldık herşeye normal olabilir diyoPeki normalmi diyor ilaca filan başlamayı düşünıyormu.
Şuan sınırda senin tansiyonun 15 /10 a çıkmasın çok dikkat et tuzlu yeme stresten uzak dur bol su iç her ihtimale karşı 1 kutu alfamed alDeğiştirsim var doktoru ama artık geç kaldık herşeye normal olabilir diyo
Oluyor canım normal şeyler bunlar ..Kızlar baş dönmesi oluyor mu sizlerde ara sıra?
Bu haftalarda olunca biraz korktum açıkcası. Tansiyonumuda takip ediyorum sıkıntı yok tansiyondaOluyor canım normal şeyler bunlar ..
Odalar yan yanaysa sıkıntı olmazYok canım kendi odama beşik almıcam ben direkt kendi odasında alıstırıcam hem öyle alışması daha iyi ben yanında olucam hep zaten hem de odam küçük zaten yerim yok
Odamın hemen dibinde canım 2 adımlık mesafe öyle diyim o yuzden zaten rahat kafamOdalar yan yanaysa sıkıntı olmaz
Ama yatak odası ile çocuk odası uzak ise sizin için zor olur.... Benim odalar birbirine uzaktı bebek odasını kullanamamıştım
23 te oldumKizlar teteniz aşısının ilk dozu ne zamana kadar yapılmalı.21 haftalıkken yapılırmi.yoksa 20 demi yapılmalıydı
Ben ve stresten uzak kalmak biraz zor su aralarŞuan sınırda senin tansiyonun 15 /10 a çıkmasın çok dikkat et tuzlu yeme stresten uzak dur bol su iç her ihtimale karşı 1 kutu alfamed al
Çok yükselirse içersin ben baştan beri kullanıyordum son iki haftadır tansiyon çok düştüğü için kestik.Ama 14. 9 olursa yine başla dedi.Takıntı oldu günde 3 4 kez ölçüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?