2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Kızlar merhaba, dün detaylı ultrasonum vardı. U,atmak istemiyorum, yüzde 1 görülen umblikal arter diye bir durum çıktı. Bebeğe giden tek damar ve dönen tek damar olma durumu. Normalde 3 olurmuş herkeste. Şimdi asıl sıkıntı, bu durumun görülme sebebi ya kalp hastalığı, ya böbrek, ya trizomi 18, ya annenin yaşı, ya annenin şeker hastalığı deniyor. Doktorum nifty önerdi, trizomi 18'i seceneklerden elemek için. Ama her halükarda bu kordon durumundan düşük ağırlıklı, kalp ya da böbrek hastası, yemek borusu olmadan vb. doğumlar oluyormuş. Ben de kendimi her sonuca hazırlamaya çalışıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Böyle bir durumu ilk kez duyuyorum da, aranızda duyan var mı?

Ben bilmiyorum ama happy mom diye bir uygulama var, ordaki forumda görmüştüm bir iki kere böyle bir şeyin başlığını canım istersen oraya da yaz.

Benim kızım 54 cm dogmustubazen imkansız olmuyor....kilosu da 4 un üzerinde ydi... doktor normal doğumda çok yirtilman olur dediği için sezeryani tercih etmiştim.... Benden önce bı bayan doğum yapmıştı ultrasonda 4 kg altı gözüküyormus ama doğduğunda 4 kg üstü çıkmış.ve tekrar bayiltip yırtıkları dikmisler...en çok ta o gözümü korkutmustu...

Trizomi 18 olması durumunda bebek genellikle doğuma kadar gelemiyormuş, gelenler de 1 yaşa kadar anca yaşıyormuş.
Uygulamanın arama kısmına tek arter yazarsan bunla ilgili başlıklar da çıkıyor bulamazsan özelden atarım sana yazılanları ama benim okuduklarımda bebekler hep doğmuştu inşallah bir şey olmaz kalbini sıkma

Eki Görüntüle 2605310 25 haftadan selamlar göbeği çıkmayanlar bunu nasıl başardı
Bende bilmiyorum nasıl başardılar :))) benimm baştan beri göbeğim çıktı ve su an gerçekten kocaman sağlıklı olsunlarda mühim değil çok şükür Allahima herkes sagliklica doğum yapar inşallah

Eklentiler

• IMG_20200315_144742.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 88
Ben bebek anne odasında kalacaksa gardrop vs. Alınması taraftarı değilim, sürekli üst değiştirildiği için kendi sifonyer cekmecenizi kullanabilirsnz bebek için
Benim yatak odam bana suan için yeterli gelmiyor.bende çocuğun dolabını biraz büyük alırsak bende rahatlarım biraz diye düşünmüştüm

Bence müdürüne bağlı bu işler. Benimki istemez. O raporundan sonra kaybın olsaydı zaten yeni bir rapor sunardın mantık olarak. İstemezler canım gerek yok.
Ben de müdüre bağlı olduğunu düşünüyorum umarım skntı olmaz bakalm
Aslında bir değişiklik olmadığına göre durum devam ediyor diye düşünülmeli, kolaylaştırılması işler ama işte...

Değiştirsim var doktoru ama artık geç kaldık herşeye normal olabilir diyo
Şuan sınırda senin tansiyonun 15 /10 a çıkmasın çok dikkat et tuzlu yeme stresten uzak dur bol su iç her ihtimale karşı 1 kutu alfamed al
Çok yükselirse içersin ben baştan beri kullanıyordum son iki haftadır tansiyon çok düştüğü için kestik.Ama 14. 9 olursa yine başla dedi.Takıntı oldu günde 3 4 kez ölçüyorum.

Yok canım kendi odama beşik almıcam ben direkt kendi odasında alıstırıcam hem öyle alışması daha iyi ben yanında olucam hep zaten hem de odam küçük zaten yerim yok
Odalar yan yanaysa sıkıntı olmaz
Ama yatak odası ile çocuk odası uzak ise sizin için zor olur.... Benim odalar birbirine uzaktı bebek odasını kullanamamıştım

Ben ve stresten uzak kalmak biraz zor su aralar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…