Ay şaka gibi yedek kıyafetle gezmek lazım deseneOlur olur olmaz mı hiiiççç.hapşurunca da oluyor. Cuma günü bu yüzden eve gittim. Üstümü değişip işe tekrar döndüm.
Bakalım ben nasıl olcamBence hersey mumkun, her hamilelik farkli olabiliyor
Ben ilkinde 7kilo vermistim hamilelikte bunda aliyorum
Ay maşallah inşallah ben de öyle bişey olurumBen kizimda toplamda 16 kilo aldim ve ilk 5 ayda 10 alip son 4 ayda 6 aldimherkes gider mersine ben tersine hesabi suanda ilk 5 ayi +8 ile kapadim ins yine 16 yi gecmeden tamamlarim
Ben de korktum haberi gorunce ama 0-6 yas cocuklarda bu virusun baglandigi protein yokmus bu sebeple cocuklar tasiyici konumundaymis yani hastalik belirtisi gostermiyorlar. Buna dayanarak cocuklarimdan yana rahat olmaya calisiyorum
Normal canim korkulcak bisey yok, bende de sizma oluyor islatmiyor ama anliyorum gogus ucu kenarlarinda kurumus beyazliklar oluyorkizimda da olmustu yani olagan bir durum artik memisler sut uretiyor zaten
Olmamasi da normal, olmasi dadoganin kanunu bu, o süt gelecek Allahin izniyle
Degistirebilirsin tabiki eger istersen, ilk gebeligimde 30. Haftada mecburi doktor degisimi yapmistimama cogu doktor gebelikte olanlra olagan der, sen sadece sıkı takip et tansiyonunu, sinirda gibisin. Sakin kalmaya calis bol su
İlk ay oluyordu gecti ama bir kac defa tansiyonum dusunce gozlerimin onunde donen seyler vardibenim tansiyon 9-5 civarında seyrediyor, normalde de zaten tansiyonum dusuktur pek etkilemiyor beni
Ben öyle belirtiler göstermeye başladım bikaç gün önce. His kaybı değil de bi akşam lavaboya kalktığımda işaret parmağım uyuşuktu sonra geçti, bi de bileklerim kollarım ağrımıştı bi akşam, ben de karpal tünele yormuştum. Şimdi bileğimi fazla hareketlere sokmamaya çalışıyorum bakalım tekrarlayacak mıKarpal tünel sendromuna yakalananlar bu ellerdeki his kaybı bazılarında doğumdan kalan bir rahatsızlık olarak kaliyomus yaşayan var mı başka
Evet öyle ama hasta olmaktan çok korkuyorum yaÇamaşır suyu çok zararlı ama sana da zarar veriyorbi doktorun yazısını okumuştum bebeğin kıyafetlerini özenle yıkıyorsunuz ama kendi atletinizi kıyafetlernizi kokulu deterjanlarla yıkıyorsunuz duş jeli kullanıyorsunuz bu yüzden bebekleriniz ilk zamanlar emmede sıkıntı yaşıyor göğüslere tene siniyor kimyasal maddeler diye.. daha uzun bi sürü şey yazıyordu ve çok haklı gelmişti bana. Olabildiğince kimyasaldan uzak durmalıyız
Benim de yeni başlayan korkum ne biliyor musun? Sezaryen olmak. Karnıma o neşteri vurup açma görüntüsü aşırı ürkütüyor hissetmesem de o görüntüyü gördüm ya bi kere çıkmıyor aklımdanGece rüyama giriyor canım ya doğumla yatıp doğumla kalkıyorum. Son ana kadar hastaneye gitmeyeyim diyorum. Ebeler habire açıldı mı diye bakıyor ya. Sonra bide kontrol altında olmak iyidir diyorum. İlkinde oğlanın kalp atımı yavaşlamıştı hemen müdahale edip keseyi patlattı doktor. Orda olmak güzel bir şey tabi. Mecbur gidicem napıyım. Kafam karışıyor bu sorularla.
İnşallah canım zaten senin ikinci Allahın izni ile daha hızlı ilerleyecektirCanım Allahın izniyle başaracaksın, başarıcaz ama o saatler biraz sancılı geçiyor işte. Bir de herkeste uzun sürmeye bilir. Benim 3 saatte doğuran arkadaşım var. İnşallah onun gibi oluruz biz de.
Genelde tansiyon dusuklugunden olur ama şekere de bakmak lazim. Aclik ve tokluk sekerine baktir istersenAnladım benim ilk kez dün oldu çok fena bugünde oldu bir kere yattıgım yerde sanki tansiyonum da bugün 11/6ydı baş dönmesi tansiyon düşerse mi olur genelde acaba
Benimki sezeryandi, dogumdan 3-4 gun sonra tartildigimda sanirim 6kilo gitmisti. 6. Aya kadar kendime serbestlik vermistik ek gidaya kadar, o ara 2-3 kilo verdim. Ek gida sonrasi diyet ve spor yaptim kalanin hepsi gitti16 kilonun kaçını doğumda kaçını sonra verdin peki
Bir defa yaptin canim, hic kafani bulandirma. Bebisini kucagina alacagini düşün sadece, aklina korkutucu seyler gelince positif dogum hikayelerini oku. Ben de korkuyorum ama biliyorumki sezeryandan sonra 5-6 gun sorluk ceksemde sonrasi rahat olacak hepimiz toparlayip tekrar bebeklere odaklanacagizKızlar bende ara ara doğum korkusu oluyor. Napcam bilemiyorum. Hastanelere de gitmek sıkıntı, zaten devletteki psikiyatrlara hiç güvenmiyorum. Sadece ilaç yazıyorlar gibi geliyor bana. Allah yardımcımız olsun.
Cok normalKızlar az önce eşim birşey anlatıyordu ben baya gülme krizine girdimve idrarımı tutamadım sanırım kaçtı azıcık normal midir yaa ilk kez basıma geliyo
Ben yasadim yani cokta şaapmamak lazimBenim de yeni başlayan korkum ne biliyor musun? Sezaryen olmak. Karnıma o neşteri vurup açma görüntüsü aşırı ürkütüyor hissetmesem de o görüntüyü gördüm ya bi kere çıkmıyor aklımdan
Sen sezeryan mı düşünüyorsun canımBenim de yeni başlayan korkum ne biliyor musun? Sezaryen olmak. Karnıma o neşteri vurup açma görüntüsü aşırı ürkütüyor hissetmesem de o görüntüyü gördüm ya bi kere çıkmıyor aklımdan
Doğumun hangi şekli olursa olsun inşallah bebeklerimiz sağlıklı doğar. Çektiğimiz acıları bize mis kokularıyla unuttururlar inşallah =)Genelde tansiyon dusuklugunden olur ama şekere de bakmak lazim. Aclik ve tokluk sekerine baktir istersen
Benimki sezeryandi, dogumdan 3-4 gun sonra tartildigimda sanirim 6kilo gitmisti. 6. Aya kadar kendime serbestlik vermistik ek gidaya kadar, o ara 2-3 kilo verdim. Ek gida sonrasi diyet ve spor yaptim kalanin hepsi gittizayiflayinca gobek mobekte kalmadi ama suan yine duba gibiyim o ayri
Bir defa yaptin canim, hic kafani bulandirma. Bebisini kucagina alacagini düşün sadece, aklina korkutucu seyler gelince positif dogum hikayelerini oku. Ben de korkuyorum ama biliyorumki sezeryandan sonra 5-6 gun sorluk ceksemde sonrasi rahat olacak hepimiz toparlayip tekrar bebeklere odaklanacagiz
Cok normalbebek mesaneye baski yaptigi icin oluyor
Ben yasadim yani cokta şaapmamak lazimodak noktamiz bebegimizi kucagimiza almak olsun, yoksa her dusunce insani urkutebilir
Hayır normal istiyorum ama bir sebepten sezeryan der doktor diye korkuyorum ve anladığım kadarıyla doktorum sezeryancı instagramında sürekli ameliyatlar var normal doğum çok çok azSen sezeryan mı düşünüyorsun canım
Belli olmaz o canım. Benim 40 haftam doldu bebek gelmeyince suni sancı denedi doktor. Öyle doğum yaptım. Olmasaydı son çare sezeryan olacaktım. Neşter diyorsun ya normal doğumda da kesi atılabiliyor ama ondan hiç korkma çünkü hiç hissetmedim kestiğini. Sancı vurduğu an kesiyor ve sancı daha baskın olduğu için hiç duymuyorsun bile. Hakkında hayırlısı hangisi ise o olsun. Hep böyle dua et. Bunu en iyi Rabbim bilir.Hayır normal istiyorum ama bir sebepten sezeryan der doktor diye korkuyorum ve anladığım kadarıyla doktorum sezeryancı instagramında sürekli ameliyatlar var normal doğum çok çok az
Canım bu kesiyi aşağı doğru mu yaptılar sana Türkiyede hep aşağı doğru yapılıyor ama yanlış bir uygulama orada sinirler var diye makaleler var kafam karıştıBelli olmaz o canım. Benim 40 haftam doldu bebek gelmeyince suni sancı denedi doktor. Öyle doğum yaptım. Olmasaydı son çare sezeryan olacaktım. Neşter diyorsun ya normal doğumda da kesi atılabiliyor ama ondan hiç korkma çünkü hiç hissetmedim kestiğini. Sancı vurduğu an kesiyor ve sancı daha baskın olduğu için hiç duymuyorsun bile. Hakkında hayırlısı hangisi ise o olsun. Hep böyle dua et. Bunu en iyi Rabbim bilir.
Kendini bağışıklığını güçlendirerek ikna edebilirsin bence bilinçaltına nasıl mesajlar gönderdiğimizde önemli ki doğum konusuda bunlardan biri :)Evet öyle ama hasta olmaktan çok korkuyorum ya
Evet aşağı doğru yaptı ama aşırı değildi. Bebeğim 3310 kiloydu. Bende bir his kaybı olmadı çok şükür. Doğum öncesi neysem şimdi de öyleyim his konusunda.Canım bu kesiyi aşağı doğru mu yaptılar sana Türkiyede hep aşağı doğru yapılıyor ama yanlış bir uygulama orada sinirler var diye makaleler var kafam karıştı
Amin inşallah hayırlı olan olur diğerini görmedim ya daha insancıl geliyorBelli olmaz o canım. Benim 40 haftam doldu bebek gelmeyince suni sancı denedi doktor. Öyle doğum yaptım. Olmasaydı son çare sezeryan olacaktım. Neşter diyorsun ya normal doğumda da kesi atılabiliyor ama ondan hiç korkma çünkü hiç hissetmedim kestiğini. Sancı vurduğu an kesiyor ve sancı daha baskın olduğu için hiç duymuyorsun bile. Hakkında hayırlısı hangisi ise o olsun. Hep böyle dua et. Bunu en iyi Rabbim bilir.
Kefir, kivi, portakal yerken kendimi iyi hissediyorum ilk haftalar ağır bir grip geçirdim ya onun da etkisi var sanırım korkumaKendini bağışıklığını güçlendirerek ikna edebilirsin bence bilinçaltına nasıl mesajlar gönderdiğimizde önemli ki doğum konusuda bunlardan biri :)
Çok haklısın cnm, ben sezaryen olmuştum ama buraya yazmıyorum neler yaşadığımı arkadaşlar etkilenmesin diye, doğum ne şekilde oluyorsa olsun ZorGece rüyama giriyor canım ya doğumla yatıp doğumla kalkıyorum. Son ana kadar hastaneye gitmeyeyim diyorum. Ebeler habire açıldı mı diye bakıyor ya. Sonra bide kontrol altında olmak iyidir diyorum. İlkinde oğlanın kalp atımı yavaşlamıştı hemen müdahale edip keseyi patlattı doktor. Orda olmak güzel bir şey tabi. Mecbur gidicem napıyım. Kafam karışıyor bu sorularla.
Plasenta previa olmuştum ben, plasentan aşağıda demek bu. Rahmin ağzını tam kapatıyor mu peki? Ben sapasağlam doğurdum, aralarda kanamam vs oluyordu ama ufak tefek. Fazla yorulma yürüme yasaktı. Korkma dikkatli ol sadece.Detaylı ultrason da plesenta previa totalist teşhisi konuldu.... Erken doğum riski ,kanama riski varmış.... Daha önce böyle bişey yaşayan oldu mu? İnternette araştırdım ama çok ciddi atlatanlarda hafif atlatanlarda var.....
Ben ilkini sezaryen olmama rağmen hiç öyle video açmadım biliyor musun etkilenirim çünkü biliyorum. Sağlık için ne gerekiyorsa o olacak diye düşün, teslimiyet iyi oluyor bu gibi durumlarda.Benim de yeni başlayan korkum ne biliyor musun? Sezaryen olmak. Karnıma o neşteri vurup açma görüntüsü aşırı ürkütüyor hissetmesem de o görüntüyü gördüm ya bi kere çıkmıyor aklımdan
Aminnn aminnnn aminnnnn❤Doğumun hangi şekli olursa olsun inşallah bebeklerimiz sağlıklı doğar. Çektiğimiz acıları bize mis kokularıyla unuttururlar inşallah =)
Evet canım olumlama çok önemli. Rabbime şükürler olsun sağlıkla dünyaya geldi bebeklerimiz. İnşallah buradaki tüm arkadaşlarımızla birlikte sağlıklı nur topu gibi bebekler dünyaya getiricez:)Çok haklısın cnm, ben sezaryen olmuştum ama buraya yazmıyorum neler yaşadığımı arkadaşlar etkilenmesin diye, doğum ne şekilde oluyorsa olsun Zoryapacak bir şey yok malesef. Ameliyat da ayrı sıkıntı oooo neler yazarım şuraya tırstıklarım hakkında. Ama son ana bırakalım her şeyi. Olumlama yap. Hem normal doğumun ikincisi daha kolay oluyormuş gerçekten. Hatırlamamaya çalış ve bu kez daha güzel olacak diye olumlama yap. Ben hep pozitif düşünüyorum. Hatta rüya bile görüyorum ameliyattan çıkmışım nasıl rahatım ağrım sancım hiç yokmuş falan. Olumlu düşünce gerçekten farkettiriyor.
Plasenta previa olmuştum ben, plasentan aşağıda demek bu. Rahmin ağzını tam kapatıyor mu peki? Ben sapasağlam doğurdum, aralarda kanamam vs oluyordu ama ufak tefek. Fazla yorulma yürüme yasaktı. Korkma dikkatli ol sadece.
Ben ilkini sezaryen olmama rağmen hiç öyle video açmadım biliyor musun etkilenirim çünkü biliyorum. Sağlık için ne gerekiyorsa o olacak diye düşün, teslimiyet iyi oluyor bu gibi durumlarda.
Aminnn aminnnn aminnnnn❤
Benım 2 kaybım ve 1 kızım var bende bu gebeliğimden önce pıhtılaşma oldgnu öğrendim ve hamıle kaldıgım andan beri iğne kullanıyorum ayrıca düşk olmasın die progestanda kullanıyorum şimdilik herşey yolunda bakalımKızlar selamBende bu gruptaydım ama malesef sekizinci haftada bebeğimin kalbi durdu. Pıhtılaşma ve kromozom testi yaptırdım. Kromozom testleri temiz çıktı. Pıhtılaşma da mthfr c677t heterozigot ve pai 1 4g/4g homozigot çıktı. Diğerleri normal. Aranızda kan sulandırıcı kullanarak gebeliğine devam eden var mı acaba? Bendeki değerler hafifmiş sanırım aöa bi kayıp olduğu için tekrar hamilelik olursa iğne başlayacaz. Nasıl bi süreç bizi bekliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?