2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

23.haftama girdim. Şimdiye kadar 7 kilo aldım Biliyorum son aylar kilo alımı artar ama başlarda böyle kilo alıp da doğuma kadar fazla kilo almamak mümkün müdür ki?
Ben kizimda toplamda 16 kilo aldim ve ilk 5 ayda 10 alip son 4 ayda 6 aldim herkes gider mersine ben tersine hesabi suanda ilk 5 ayi +8 ile kapadim ins yine 16 yi gecmeden tamamlarim
Gunaydinlar. Haberde gördüm. Ingilterede yenidogan bi bebegin korona virus testi pozitif cikmis. Hani bebekler etkilenmiyordu
Ben de korktum haberi gorunce ama 0-6 yas cocuklarda bu virusun baglandigi protein yokmus bu sebeple cocuklar tasiyici konumundaymis yani hastalik belirtisi gostermiyorlar. Buna dayanarak cocuklarimdan yana rahat olmaya calisiyorum
Normal canim korkulcak bisey yok, bende de sizma oluyor islatmiyor ama anliyorum gogus ucu kenarlarinda kurumus beyazliklar oluyor kizimda da olmustu yani olagan bir durum artik memisler sut uretiyor zaten
Bende olmuyor bende şimdi korkmaya başladım sutum olmayacak mi acaba diye
Olmamasi da normal, olmasi da doganin kanunu bu, o süt gelecek Allahin izniyle
Değiştirsim var doktoru ama artık geç kaldık herşeye normal olabilir diyo
Degistirebilirsin tabiki eger istersen, ilk gebeligimde 30. Haftada mecburi doktor degisimi yapmistim ama cogu doktor gebelikte olanlra olagan der, sen sadece sıkı takip et tansiyonunu, sinirda gibisin. Sakin kalmaya calis bol su
Kızlar baş dönmesi oluyor mu sizlerde ara sıra?
İlk ay oluyordu gecti ama bir kac defa tansiyonum dusunce gozlerimin onunde donen seyler vardi benim tansiyon 9-5 civarında seyrediyor, normalde de zaten tansiyonum dusuktur pek etkilemiyor beni

Anladım benim ilk kez dün oldu çok fena bugünde oldu bir kere yattıgım yerde sanki tansiyonum da bugün 11/6ydı baş dönmesi tansiyon düşerse mi olur genelde acaba

16 kilonun kaçını doğumda kaçını sonra verdin peki

Çamaşır suyu çok zararlı ama sana da zarar veriyor bi doktorun yazısını okumuştum bebeğin kıyafetlerini özenle yıkıyorsunuz ama kendi atletinizi kıyafetlernizi kokulu deterjanlarla yıkıyorsunuz duş jeli kullanıyorsunuz bu yüzden bebekleriniz ilk zamanlar emmede sıkıntı yaşıyor göğüslere tene siniyor kimyasal maddeler diye.. daha uzun bi sürü şey yazıyordu ve çok haklı gelmişti bana. Olabildiğince kimyasaldan uzak durmalıyız

Kızlar bende ara ara doğum korkusu oluyor. Napcam bilemiyorum. Hastanelere de gitmek sıkıntı, zaten devletteki psikiyatrlara hiç güvenmiyorum. Sadece ilaç yazıyorlar gibi geliyor bana. Allah yardımcımız olsun.

Kızlar az önce eşim birşey anlatıyordu ben baya gülme krizine girdim ve idrarımı tutamadım sanırım kaçtı azıcık normal midir yaa ilk kez basıma geliyo

Çok normal cnm. Süt dediğin ne ki zaten azıcık bir şey geliyordur senin de. Benim şimdiden başladı. İlk bebeğimde de 6 aylıkken başlamıştı. Göğüs ucunda hassasiyet yapıyor sadece. Sıkma ama.
40 haftaya varmadan 54 cm doğan çocuk yoktur gibi geliyor, kaldı ki eğitim alırken ortalama kilo, baş çevresi, boy oranları var, bunlar öğretiliyor. O yüzden hep takibi yapılıyor, doğduktan sonra bile. Bunlar ortalama değerler. Benim anlattığım kişi 38,5 39.haftadaydı ve ayrıca ortalama değerden bahsettim. Ve sapma payının çok yüksek olduğundan. İstisna olur mu olur tabi ama istisnalar kaideyi bozmaz :)
Kızlar bende ara ara doğum korkusu oluyor. Napcam bilemiyorum. Hastanelere de gitmek sıkıntı, zaten devletteki psikiyatrlara hiç güvenmiyorum. Sadece ilaç yazıyorlar gibi geliyor bana. Allah yardımcımız olsun.
Bende de oluyor cnm. Düşünmemeye çalışıyorum. Nasılsa başıma gelecek diyorum. Bu sefer daha kolay olur inşallah diyorum, kendimi teskin etmeye çalışıyorum.
Reflü olayi baslayan var mi, 1 haftadir ciddi manada agzimdan aci su geliyor ne yesem
Bir şeyler yedikten sonra uzanma cnm, dik otur, dik dur. Ben de en baştan beri çok şiddetli olmayan şekliyle var.

Gece rüyama giriyor canım ya doğumla yatıp doğumla kalkıyorum. Son ana kadar hastaneye gitmeyeyim diyorum. Ebeler habire açıldı mı diye bakıyor ya. Sonra bide kontrol altında olmak iyidir diyorum. İlkinde oğlanın kalp atımı yavaşlamıştı hemen müdahale edip keseyi patlattı doktor. Orda olmak güzel bir şey tabi. Mecbur gidicem napıyım. Kafam karışıyor bu sorularla.

Canım sen yaşadında biliyosun korkuyosun ben hiç yaşamadan bilinmezden tırsıyorum kendimi rahatlatmaya çalışıyorum dünyada milyonlarca kadın başardı bende başarmak zorundayım öyle ya da böyle bebek çıkacak bir şekilde diye ama bu rahatlama bir gün sürüyor en fazla:)

Canım Allahın izniyle başaracaksın, başarıcaz ama o saatler biraz sancılı geçiyor işte. Bir de herkeste uzun sürmeye bilir. Benim 3 saatte doğuran arkadaşım var. İnşallah onun gibi oluruz biz de.

Kızlar az önce eşim birşey anlatıyordu ben baya gülme krizine girdim ve idrarımı tutamadım sanırım kaçtı azıcık normal midir yaa ilk kez basıma geliyo
Olur olur olmaz mı hiiiççç.hapşurunca da oluyor. Cuma günü bu yüzden eve gittim. Üstümü değişip işe tekrar döndüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…