- 14 Mart 2008
- 6.069
- 5.237
- 723
- Konu Sahibi Birumutbekleyen
-
- #12.941
Eder ama ilerlemiş sanırım bi kaçEvet canım aynen öyle ya batma gibi kasık ağrıdı gibi yatıyorum sağa sola dönüp geçirtiyorum gene başlıyor4.gün bugün ilaçlarda fayda etmiyormu bunlar acaba
Ayyy inşAllah geçer canım ya valla düzeleceğine ilerledimi naptı bu anlamadım kiEder ama ilerlemiş sanırım bi kaç
Güne geçer canım bende de olmuştu galiba 12 haftalık falandım çok zor oluyor. Bol su iç su içtikçe azalıyor günde 4 litre kesin iç yani idrarından kendini kontrol et İdrar rengin hep açık olsun ki suyu çok içtiğini anla sarı , koyu sarı olursa bil ki çok az su içiyorsun
Yok canım ilerlememiştir daha önce ilerlemiştir o ondan Ağrı yapar benim de aynı olmuştu yataktan bi kalkıyordum kasığıma sancı batıyordu zor adım atıyordum geçiyor bir de ayakları üşütmemek çok önemli ben o günden beri hiç çorapsız gezmedim mesela Temmuz ayına geldik herkes bana güldü evde falan ama ben hep giydim:) özellikle duştan çıkınca çok dikkat ettim duşta soğuk yere basmamaya çalıştım suyu ihmal etmedim bir daha da hiç olmadım ayaklarını sıcak tutAyyy inşAllah geçer canım ya valla düzeleceğine ilerledimi naptı bu anlamadım kiİdrarım hep açık renk canım bolca içiyorum suyu dakkada bir tuvaletteyim. Sabah akşamda antibiyotik gece de fitil atmama rağmen kası ağrısı yaptı bide bugün
Aynen öyle canım kalkıyorum ağrı giriyor yatıyorum arada gelip gidiyor geçiyor arada da sızı oluyor aman nerden çıktı buYok canım ilerlememiştir daha önce ilerlemiştir o ondan Ağrı yapar benim de aynı olmuştu yataktan bi kalkıyordum kasığıma sancı batıyordu zor adım atıyordum geçiyor bir de ayakları üşütmemek çok önemli ben o günden beri hiç çorapsız gezmedim mesela Temmuz ayına geldik herkes bana güldü evde falan ama ben hep giydim:) özellikle duştan çıkınca çok dikkat ettim duşta soğuk yere basmamaya çalıştım suyu ihmal etmedim bir daha da hiç olmadım ayaklarını sıcak tut
Evet tam da sıcaklara denk geldik zor oluyor gerçekten üşütmemek önemli ama hava 30 sa biz şuan 60 hissettiğimiz içinAynen öyle canım kalkıyorum ağrı giriyor yatıyorum arada gelip gidiyor geçiyor arada da sızı oluyor aman nerden çıktı buAllah beterinden korusun da canı sıkılıyor insanın.. bende dikkat etmeye başladım gece uzun giydim altıma canım çok sıcak evin içide
çorap konusunda ben deliyim galiba.hamile kalmadan öncede yaz kış ayağımdan çorap çıkmazdıEvet tam da sıcaklara denk geldik zor oluyor gerçekten üşütmemek önemli ama hava 30 sa biz şuan 60 hissettiğimiz içinondan da enfeksiyon çabuk oluyor işte uzun giy canım gerekiyorsa terliksiz ya da çorapsız gezme enfeksiyon geçene kadar.
Bende öyleyim eşim artık diyordu tatile de çorapla git mayo altına giy diyeçorap konusunda ben deliyim galiba.hamile kalmadan öncede yaz kış ayağımdan çorap çıkmazdıevdekiler yazın bana bakıp buhran geçirirlerdi çıkar şu çorapları diye benimki de huy çorapsız duramıyorum
Evet kuzum sorma Nasıl da sıcaklara denk geldik valla içimiz dışımız ayrı yanıyorEvet tam da sıcaklara denk geldik zor oluyor gerçekten üşütmemek önemli ama hava 30 sa biz şuan 60 hissettiğimiz içinondan da enfeksiyon çabuk oluyor işte uzun giy canım gerekiyorsa terliksiz ya da çorapsız gezme enfeksiyon geçene kadar.
Geçer canım inşallah ama sen geçince tekrar bi idrar kültürü ver orda çıkıyor hep benim doktor hep takip ediyor ayda bir kez mutlaka veriyorum idrar şikayetim olmasa bile tahlil veriyorum takip de kalması gereken bi konu bence hele bizim gibiler içimEvet kuzum sorma Nasıl da sıcaklara denk geldik valla içimiz dışımız ayrı yanıyorTerliksiz yere basamayanlardanım o konuda rahatım Allah’tan bakalım şu bi haftayı da atlatayımda geçmiş olur inş.
valla ben de yanıyorum sıcağı çokta sevmem.soğuğuda sevmemBende öyleyim eşim artık diyordu tatile de çorapla git mayo altına giy diyeşimdi ayaklarım yanmaya başladı terlik giyiyorum sadece ama korkuyorum da alışkanlık olunca çabuk enfeksiyon mantar oluyor insan
Evet canım bende öyle düşündüm vericem içimiz rahat etsin ayy şu 30lara gelsek daha bi rahat olucam daGeçer canım inşallah ama sen geçince tekrar bi idrar kültürü ver orda çıkıyor hep benim doktor hep takip ediyor ayda bir kez mutlaka veriyorum idrar şikayetim olmasa bile tahlil veriyorum takip de kalması gereken bi konu bence hele bizim gibiler içim
Hahah aynı ben gibisin senvalla ben de yanıyorum sıcağı çokta sevmem.soğuğuda sevmembana şöyle hafif sıcaktan bunaltmayan hafiften efil efil esen hava olacak ama genede o çorap çıkmaz.eşimde benle dalga geçer,montunuda giy diyor
Evet ver Canım kültür daha iyi mesela bi canlı bakteri üremesi varsa kültür de çıkıyor ona göre ilaç veriyor doktor kültür 3 günde flaan çıkıyor ama ben her seferinde kültür yaptırıyorum mesela mantarım var çeşidine göre yazıyor kültür de ona göre krem ya da fitil kullanıyorumEvet canım bende öyle düşündüm vericem içimiz rahat etsin ayy şu 30lara gelsek daha bi rahat olucam daşu 20li haftaları bi an önce geçmek istiyorum kültür istememişti idrar vermiştim o gün sorucam kültürüde canım leu++75 yazıyordu
Anladım canım bi dahaki gittiğimde söyleyeyim doktoruma nette de bu haftalarda 22-24 arası enfeksiyonlar görülür diyor ben uymasam bu teoriye olmazdı zaten hiçbirini kaçırmamam lazımHahah aynı ben gibisin senevet bana da öyle hava lazım ama maalesef öyle havalar olmadan soğuktan sıcağa geçtik hemen aman üşütmeyelim de
Evet ver Canım kültür daha iyi mesela bi canlı bakteri üremesi varsa kültür de çıkıyor ona göre ilaç veriyor doktor kültür 3 günde flaan çıkıyor ama ben her seferinde kültür yaptırıyorum mesela mantarım var çeşidine göre yazıyor kültür de ona göre krem ya da fitil kullanıyorum
Anladım canım bi dahaki gittiğimde söyleyeyim doktoruma nette de bu haftalarda 22-24 arası enfeksiyonlar görülür diyor ben uymasam bu teoriye olmazdı zaten hiçbirini kaçırmamam lazım
olsun canım sağlıklı olsunlar Bunlar olacak Gebelikte en sık görülen şeydir enfeksiyon geçer inşallah. Rabbim kucağımıza aldığımız günleri nasip etsin bize hepimize
İnşallah canımevet canım aminnnnnn biz neler atlattık bunlarıda atlatırız Allah’ın izniyle
Canım meyve ve poğaça yediğin için de etkilenmiş olabilir şekerin şuan da bence çünkü bana su bile içirtmediler farkedip doğru sonuç vermiyor diye ama evet 140 ın üzeri var demek diyet önerebilir eğer düşmezse insülin başlatıyorlar galiba inşallah yoktur canım Beyaz ekmek yeme tatlı yeme meyve d ede çok şeker var fazla yememeye çalış günlük bir şeftali mesela ya da bir muz ye bırakAy kızlar acil durum elim ayağıma dolanmış durumda şu an. Bugün iyi bir özel hastanede kontrolüm vardı. Pandemiden ötürü gidemiyordum ya bulunduğum küçük şehirde bir yere...neyse zaten endokrinde ölçümlerim vardı haşimato troidi olduğum için gitmişken bir de hacettepe çıkışlı genç bir kadın hekimden de randevu alayım demiştim kadın doğum bölümünde hem de bebişi de görürüz dedim. Doktoru aşırı sevdim çok tatlı bir insan... Çok ilgilendi. Şeker yüklemesi yapıldı mı dedi. Dedim yooo... Bulunduğum şehirde doktor adını dahi anmadı yani... işte ne olacak kasabadan bozma bir yerde yaşıyorum sonuçta bence hatta köy....
Her neyse... tamamen aç mısın dedi. Dedim yok meyve yedim az da poğaça yedim. dedi yok tam aç değilsin. Ama iki tür şeker yüklemesi var. şimdi 50 mg olarak tokluk şekeri bakarız. eğer yüklemeden sonra yüksek çıkarsa tam olarak açlık olarak 100gr şeker yüklemesi yaparız dedi. iyi güzel ben gayet rahat gittim kan verdim. sonra 50 gr bir içecek verdiler içtim. sonra 1 saat aç durdum yine bişey yemeden gittim tekrar verdim. ve 169 çıktı. ve 140 altı çıkması gerekiyormuş.
Kısaca büyük ihtimal bende gebelik şekeri var ne yapacağım? Dedi ki iki üç gün içinde sabah tamamen aç 9 da kan veriyorsun. sonra 100gr şeker yükleniyor. 1 saat aralarla tekrar hiç bir şey yemeden 3 kez kan vereceksin. Bu 4 ölçümde ikiden fazlası değer dışı çıkarsa sende gebelik şekeri var demektir seni endokrine yollarım dedi.
Canım meyve ve poğaça yediğin için de etkilenmiş olabilir şekerin şuan da bence çünkü bana su bile içirtmediler farkedip doğru sonuç vermiyor diye ama evet 140 ın üzeri var demek diyet önerebilir eğer düşmezse insülin başlatıyorlar galiba inşallah yoktur canım Beyaz ekmek yeme tatlı yeme meyve d ede çok şeker var fazla yememeye çalış günlük bir şeftali mesela ya da bir muz ye bırak
Maşallah anne kuzusunaÇok fazla meyve yiyorum evet... Diyet ile yırtarım umarım da... Bu testi yaptırmanın yolu tek bu mu yani.... Saatlerce aç durmak midemi fena etti çünkü.
Bu arada bebek gayet iyi 800gr olmuş. Yüzünü gösterdi hareketlerini de gördüm inanılmaz bir şey çok heyecan verici resmen içimde bir kanguru yafrusu var zıp zıp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?