- 27 Temmuz 2018
- 6.650
- 7.357
- 198
- 31
- Konu Sahibi Birumutbekleyen
-
- #12.961
Ay kızlar acil durum elim ayağıma dolanmış durumda şu an. Bugün iyi bir özel hastanede kontrolüm vardı. Pandemiden ötürü gidemiyordum ya bulunduğum küçük şehirde bir yere...neyse zaten endokrinde ölçümlerim vardı haşimato troidi olduğum için gitmişken bir de hacettepe çıkışlı genç bir kadın hekimden de randevu alayım demiştim kadın doğum bölümünde hem de bebişi de görürüz dedim. Doktoru aşırı sevdim çok tatlı bir insan... Çok ilgilendi. Şeker yüklemesi yapıldı mı dedi. Dedim yooo... Bulunduğum şehirde doktor adını dahi anmadı yani... işte ne olacak kasabadan bozma bir yerde yaşıyorum sonuçta bence hatta köy....
Her neyse... tamamen aç mısın dedi. Dedim yok meyve yedim az da poğaça yedim. dedi yok tam aç değilsin. Ama iki tür şeker yüklemesi var. şimdi 50 mg olarak tokluk şekeri bakarız. eğer yüklemeden sonra yüksek çıkarsa tam olarak açlık olarak 100gr şeker yüklemesi yaparız dedi. iyi güzel ben gayet rahat gittim kan verdim. sonra 50 gr bir içecek verdiler içtim. sonra 1 saat aç durdum yine bişey yemeden gittim tekrar verdim. ve 169 çıktı. ve 140 altı çıkması gerekiyormuş.
Kısaca büyük ihtimal bende gebelik şekeri var ne yapacağım? Dedi ki iki üç gün içinde sabah tamamen aç 9 da kan veriyorsun. sonra 100gr şeker yükleniyor. 1 saat aralarla tekrar hiç bir şey yemeden 3 kez kan vereceksin. Bu 4 ölçümde ikiden fazlası değer dışı çıkarsa sende gebelik şekeri var demektir seni endokrine yollarım dedi.
Çok fazla meyve yiyorum evet... Diyet ile yırtarım umarım da... Bu testi yaptırmanın yolu tek bu mu yani.... Saatlerce aç durmak midemi fena etti çünkü.
Bu arada bebek gayet iyi 800gr olmuş. Yüzünü gösterdi hareketlerini de gördüm inanılmaz bir şey çok heyecan verici resmen içimde bir kanguru yafrusu var zıp zıp
Kızlar yarın A101'e fisher price anne bebek bakım çantası geliyor 60 tl'ye. İnternette en ucuz 69 TL aynı marka +kargoda var tabi. Erken gidebilirsem ve beğenirsem almayı düşünüyorum.
Bu fisher price canım. İnternette baktım aynısı 69 liradan başlıyor, 79 89 diye ilerliyor. Videosu vardı, standart anne bebek çantası gibi duruyordu, yarın bulabilirsem bi bakıcam iş görür bişeyse alıcam. Bebek arabasına asma aparatı filanda varmış.Ay ben geçen A101'den aldım onu ama Weigo diye bir marka. Anne bebek bakım çantası diyordu 30 TL idi. Bir tane kalmıştı işime yarar diye aldım ama öyle çok kaliteli filan bir şey değil. Üzerinde great moms happy babies yazıyordu hoşuma gitti o yüzden ... pazarlamacıların direk hedefiyim yani
@canimmkendimm
Sende sorun yokmuş işte demek ki... Ben çok su içiyorum mesela ve bu bir diyabet belirtisiymiş kağan kocatepe videolarına baktım öyle diyor.
Canım çok endişelenme bendede çıktı endokrine gönderdi endokrinde kendi şeker ölçüm aleti verdi hatta doğum yaptıktan sonra geri getirirsin dedi çünkü devletin yazdıklarında değilmiş ayriyetten diyetisyene gönderdi şimdi ikisi bir takip ediyorlar hergün açlık ve tokluk her öğünde ölçüyorum çok şükür şimdilik iyi gidiyor sakın sitres yapma oda çıkartıyor şekeri iki gün önce tekrar gittim kontrole sakin sitres yapma tetikler dediAy kızlar acil durum elim ayağıma dolanmış durumda şu an. Bugün iyi bir özel hastanede kontrolüm vardı. Pandemiden ötürü gidemiyordum ya bulunduğum küçük şehirde bir yere...neyse zaten endokrinde ölçümlerim vardı haşimato troidi olduğum için gitmişken bir de hacettepe çıkışlı genç bir kadın hekimden de randevu alayım demiştim kadın doğum bölümünde hem de bebişi de görürüz dedim. Doktoru aşırı sevdim çok tatlı bir insan... Çok ilgilendi. Şeker yüklemesi yapıldı mı dedi. Dedim yooo... Bulunduğum şehirde doktor adını dahi anmadı yani... işte ne olacak kasabadan bozma bir yerde yaşıyorum sonuçta bence hatta köy....
Her neyse... tamamen aç mısın dedi. Dedim yok meyve yedim az da poğaça yedim. dedi yok tam aç değilsin. Ama iki tür şeker yüklemesi var. şimdi 50 mg olarak tokluk şekeri bakarız. eğer yüklemeden sonra yüksek çıkarsa tam olarak açlık olarak 100gr şeker yüklemesi yaparız dedi. iyi güzel ben gayet rahat gittim kan verdim. sonra 50 gr bir içecek verdiler içtim. sonra 1 saat aç durdum yine bişey yemeden gittim tekrar verdim. ve 169 çıktı. ve 140 altı çıkması gerekiyormuş.
Kısaca büyük ihtimal bende gebelik şekeri var ne yapacağım? Dedi ki iki üç gün içinde sabah tamamen aç 9 da kan veriyorsun. sonra 100gr şeker yükleniyor. 1 saat aralarla tekrar hiç bir şey yemeden 3 kez kan vereceksin. Bu 4 ölçümde ikiden fazlası değer dışı çıkarsa sende gebelik şekeri var demektir seni endokrine yollarım dedi.
Sürekli tatlı bişey yeme isteğinde varmı? Eşimde tip 1 diyabet. O da gece kalkar su içer mesela, bende çok su içerim ama şekerim hep düşük çıkar. Zaten gebelikte çıktıysa bu hastalık doğum sonrası geçiyormuş yüksek ihtimal.
tedaviniz hayırlı olsun.inşallah pozitif haberle dönersinizMerhaba arkadaşlar bende haziran da tüp bebek tedavisine başladım 22 hazıranda opu oldum. Opudan kaç gün sonra adet oldunuz. Adet olunca transfer hazırlığına başlıcam hayirlisi ile
Tesekkuler 41 yumurta toplandı bazı rahatsızlıklarım olduğu için tranferim son anda ertelendi adet olmayı bekliyorumtedaviniz hayırlı olsun.inşallah pozitif haberle dönersinizbende hiç beklenilmedi. yumurtalarım toplandıktan 3 gün sonra transferim yapıldı
MaşallahTesekkuler 41 yumurta toplandı bazı rahatsızlıklarım olduğu için tranferim son anda ertelendi adet olmayı bekliyorum
Benim opu olalı bugün 9.gunum bir belirtide yok doktorum opudan iki hafta sonra olursun dedi ama umarım gecikmzMaşallahSizde benim gibi pco sunuz sanırım benimd e 31 toplanmıştı :) rahim dinlendirme yapacak muhtemelen doktorunuz ben opudan sonra ki 5. Gün olmuştum en fazla bir hafta sonra olmuş olursunuz merak etmeyin inşallah sağlıklı güzel embriyolarnız olsun ❤
Bünyeden bünyeye fark ediyorBenim opu olalı bugün 9.gunum bir belirtide yok doktorum opudan iki hafta sonra olursun dedi ama umarım gecikmzsizinde gebeliğiniz hayırlı olsun sağlıkla kucaginiza alın insallah
Tesekkuler 41 yumurta toplandı bazı rahatsızlıklarım olduğu için tranferim son anda ertelendi adet olmayı bekliyorum
Ben şu ana kadar hiç şekerimi ölçtürmemiştim. Sürekli tatlı yeme isteğim de olmaz genelde eskiden beridir çok fazla tatlıya düşkünlüğüm de yok... Sadece troid hastasıyım onu biliyorum. Gece kalkıp su içmem ama uyanır uyanmaz yarım litre içerim kahvaltıdan sonra çok fazla içerim. Genelde suyu çok içerim. Umarım 100gr'lık yüklemede çıkmaz. Gebelikteki tip 2 oluyormuş sanırım evet doğum sonrası geçer de ben bebek için endişelendim ya çok kilo alırsa diye..
Merhaba arkadaşlar bende haziran da tüp bebek tedavisine başladım 22 hazıranda opu oldum. Opudan kaç gün sonra adet oldunuz. Adet olunca transfer hazırlığına başlıcam hayirlisi ile
@canimmkendimm canım seninde sami ulusa aldığın randevu iptal oldumu.bana şimdi msj geldi randevunuz iptal olmuştur diye.sinir oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?