2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bende aventin o biberonunu kullanıyorum meme reddi olmadı bizde günde 1 yada 2 kez veriyorum bazen hiç almıyor biberonu ama memeyi reddetmedi bence biberonu o kadar sevmiyor benm kızım

Kızlar özel aşılar olan meningokok ve rotavirüs için aile hekimimiz bunları gönderdi imkanınız varsa yaptırın dedi paylaşıyorum
Çok teşekkürler, çok faydalı oldu paylaşımın Rotavirüs aşısının oral yolla verildiğini bilmiyordum, sevindim buna, en azından bir aşı için iğne vurulmayacaklar

Uyku konusu konuşulmuş benim bebe mi fazla uyuyo aklıma o takıldı gece 11 gibi uyuyor 3 ve 6.30 gibi uyanıyor emziriyorum. 6.3ü dan sonra bazen gaz sancısı oluyo 1 saat takılıyoruz tekrar emiyor bazen uyuyo bazen uyumuyo babamız 10 gibi işe gidiyor o saatten sonra tekrar emziriyorum 11.30 a kadar uyuyor. 2 saat uyanık. 1 gibi yine emiyor 3 4 e kdr uyuyor. Akşamları uyumuyor genellikle 11 e kadar. Çok mu uyuyor acaba

Geceleri uyumuyor diye dertlenirken geceleri uyumaya başladı ama bu kez gündüz uykusunu unuttu en fazla 10 dakika uyuyor o da sallarsam tabi sürekli mızmız ağlama halinde gündüzleri. Şu saat oldu yarım yamalak ettiğimiz kahvaltı masasında bulaşıklar duruyo
Yemek de yiyemedim. Ev aldı başını gidiyo. Şöyle köpürte köpürte uzun uzun temizlik yapmayı özledim yahu

Çok teşekkürler, çok faydalı oldu paylaşımın Rotavirüs aşısının oral yolla verildiğini bilmiyordum, sevindim buna, en azından bir aşı için iğne vurulmayacaklar
Ay ne demek böyle şeyleri hep paylaşalım Bu ay yeterince vurulacaklar zaten bide onu vurulmasınlar aynen

canım hangi ayda vurulması lazım bu aşıların ? de özel olarak eczaneden mi getiriliyor?

bir de sen beslenmesini nasıl yapıyorsun ? mama veriyorsan nasıl veriyorsun
Bizim yarın 2. Ay kontrolü var doktorla konuşucaz canım o ne derse yapıcaz bu ay çok aşı var doktorlar 3. Aya bırakma eğilimindeymiş yarın yazarım çocuğun durumuna göre karar veriliyo sanırım.
Biz bi meme reddi yaşadık hatta bi gece aç kaldı diyebilirim şimdi tamamen döndü memeye bir daha da biberon vermedim. Mama da şimdi vermiyorum o meme reddinden sonra hep meme gittik yarın kilo alımımız iyi çıkarsa böyle devam edeceğim ama akşam üstleri memelerim çok yumuşak oluyor bakalım duruma göre davranıyorum ben canım anlayacağın verirsek de kaşıkla. Biberon asla asla.

kaşıkla çok zor oluyo. zor olmasını gectim bi kac defa genzine kacırdım cok kötü.
bu meme red di genelde hangi aylarda oluyo acsba.
bizim ki de kaşıgı almak istemiyor agzını emecekmgibi yapıyor. baştan beri mama meme gidiyoruz korkuyorum red olur diye.
ben ztn 20 gündem sonra kilo aldırabildim alerjisi oldugı ortaya cıktıktan sonra

Kızlar özel aşılar olan meningokok ve rotavirüs için aile hekimimiz bunları gönderdi imkanınız varsa yaptırın dedi paylaşıyorum
Harika bilgiler Canım ayrıca bizim doktor rota için 3 doz olan değil de 2 doz olanı tercih ediyorum. 3 doz olanda yan etki görülme olasılığı fazla ve tecrübelerime göre 2 daha iyi dedi. Aklınızda olsun
Geçen hafta bizim bebişte öyleydi 2 kişi evde bi iş yapamadık onunla ilgilenmekten. Şuan daha iyi kendiliğinden geçiyo stres yapma

kacıncı ayda yapılması gerekiyor peki bu aşılar?
İkinci ayda yapılması gerekiyor dedi doktor rotavirüs için. Menenjit sonra da yapılıyor dedi, o hangi ay sormadım İkinci ay için devletin karşıladığı 3 aşı + ücretli rotavirüs olmak üzere 4 aşıyı aynı gün yapacak

Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.. tipki benim bebeğimi anlatmissin
Canım gece gündüz konusu geçmiş. Ben doğumdan beri hava kararınca bebeklerin odasındaki ışığı açmıyorum. Bebekleri de çok aydınlık odada tutmuyorum. Uyku rutinlerini loş ışıkta yapıyorum en geç 8de uyuyorlar sabah 7de tamamen uyanmış oluyorlar. Gündüz uykusu çok düzensiz ama hala.

Ben rota virüs ve meningokoku 3 ayda yaptırmanızı öneririm 2. Ayda yapılan 3 aşı bebek de zaten ateş yapabiliyor 3. Ayda devletin aşısı yok rota 3 ve 5. Ayda yapılıyor. Meningokoku doktor önerisi ile 2 yada 3 doz uygulanabiliyor

Tamam canim ben de öyle yapmaya çalışayım. Genelde gaz sancılarımız da gece oluyor gittikçe de artıyor geçsin diye gün sayiyorum
Senin bebişler ne durumda inşallah gaz maz kalmamıştır

benimde 2 kere geldi basıma acıyor ama ısrarla wmzirmeye calısıyorum yine düzeldi
Yanlız o göğüsü bebeğim istemiyor mastit olduğu için süt tuzlu geliyir iltihaptan dolayı sodyum miktarı artarmiş...bende baktım gerçekten sütüm tuzlu sağ göğüsteki

Kızlar bizim gaz sancimiz çok vardı yaklaşık 1 aydır, kendisi de mahvoldu bizi de mahvetti, doktorlar kolik dediler, çaresiz kucağımızda tüm evi gezdiriyorduk, kendisi hareket etmeye başlayınca azalarak geçecek dediler, ben de yaklaşık 10 gündür her mamadan önce altını tamamen çıkartıp bezini de açıp öyle 15-20 dakika oyaladım, karşısına da elektrikli soba açtım üşümesin diye, bacaklarını oynatarak gazını kolay çıkartabilsin diye, bezi yokken daha rahat hareket ediyor, tabi bu sırada kazalar da olabiliyor , altına kullan at örtülerden seriyorum, o kadar fark ettiki 2 gündür çok rahatız maşallah, gaz ağlamaları bitti çocuğumun, meğer biz çok yanlış yapıyormuşuz, çocuk besigindeyken üşümesin diye sıkı sıkı örtuyorduk, uyanıkken de hep kucagimizdayi, bacaklarını hareket ettirip gazını çıkarmayı öğrenecek fırsatı vermemişiz ona, gaz sorunu yasayanlar bence bir deneyin, kolik bebekle uğraşmak çok yıpratıcı.

Selam canım geç oldu biraz ama pazar günü değişik birşey öğrenmedim. Sütün artışı yeme içme ile olmaz dedi. Bol bol emzir dinlen sağlıklı beslen dedi. Onun dışında benim oğlan kaka yapmıyor onu sordum. 10 15 gün geçebilir dedi. Sindirim sisteminin gelişmesi ile alakalıymış. Kaka yapmaması beni tedirgin ediyor. Birde kilo alımını hürkanın dr sordum dün. Haftada 100 ile 160 arası değişir her bebeğin bünyesi farklı sağlıklı olması önemli dedi. Benden bu kadar canım.

Ben lansinoh krem surup bol sütyen kullaniyorum lansinoh sürekli kullanınca geçti ucu acimiyo ama emzirme saatim uzarsa memem süt dolunca ağrıyo biraz çekiyorum el pompasiyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…