- 23 Aralık 2020
- 223
- 346
- 18
- 35
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #31.581
Bende aventin o biberonunu kullanıyorum meme reddi olmadı bizde günde 1 yada 2 kez veriyorum bazen hiç almıyor biberonu ama memeyi reddetmedi bence biberonu o kadar sevmiyor benm kızımkızlar ben emzirmeyle birlşkte mama takvşyesi ile devam ediyorum bebegimde alerji oldugu için maması ayrı . en başta da normal mamalardan beni emsin diye az takviye ile gitmiştim ama şuan hiç emmiyor gibi mama veriyorumkilo alması için,
beni de emiyor ama verimli bir emiş oluyormu bilmiyorum.
mamayı aventin anne memesine yakın denen biberonu ile veriyordum. bu arada benim gögüs uclarımda büyük daha dogrusu biberonun ucu kadar var.meme reddi olmaması için kaşık biberon aldım. ama beceremedik daha dogrusu kasık kısmını agzına tuttugum zaman emmek istiyr. daha öncesinde eds ve enjetörle verdim ama cok zor olmasının yanında genzine kacıyor ve bazen damagına geliyor .
şuan için biberondan dolayı meme reddi ihtimalim var mı ya da bineron kullanıp bu durumumyaşayanlar var mı? daha bu olayla karsılaşmafan önlem almak istiyorım
Benmki gece de saat başı yada 2 saat en fazla uyuyor gündüzde 1 saat uyumuyodur sabaha kadar yanımda yatağına alınca kalkıyorSelamlar biz 51 günlük olduk Bebeği benimkiyle gün olarak yakın olan anneler gece kaç saat uyumasına izin veriyorsunuz bebişlerinizin?
Çok teşekkürler, çok faydalı oldu paylaşımınKızlar özel aşılar olan meningokok ve rotavirüs için aile hekimimiz bunları gönderdi imkanınız varsa yaptırın dedi paylaşıyorum
Ay ne demek böyle şeyleri hep paylaşalımÇok teşekkürler, çok faydalı oldu paylaşımınRotavirüs aşısının oral yolla verildiğini bilmiyordum, sevindim buna, en azından bir aşı için iğne vurulmayacaklar
kacıncı ayda yapılması gerekiyor peki bu aşılar?Çok teşekkürler, çok faydalı oldu paylaşımınRotavirüs aşısının oral yolla verildiğini bilmiyordum, sevindim buna, en azından bir aşı için iğne vurulmayacaklar
canım hangi ayda vurulması lazım bu aşıların ? de özel olarak eczaneden mi getiriliyor?Ay ne demek böyle şeyleri hep paylaşalımBu ay yeterince vurulacaklar zaten bide onu vurulmasınlar aynen
Bizim yarın 2. Ay kontrolü var doktorla konuşucaz canım o ne derse yapıcaz bu ay çok aşı var doktorlar 3. Aya bırakma eğilimindeymiş yarın yazarım çocuğun durumuna göre karar veriliyo sanırım.canım hangi ayda vurulması lazım bu aşıların ? de özel olarak eczaneden mi getiriliyor?
bir de sen beslenmesini nasıl yapıyorsun ? mama veriyorsan nasıl veriyorsun
kaşıkla çok zor oluyo. zor olmasını gectim bi kac defa genzine kacırdım cok kötü.Bizim yarın 2. Ay kontrolü var doktorla konuşucaz canım o ne derse yapıcaz bu ay çok aşı var doktorlar 3. Aya bırakma eğilimindeymiş yarın yazarım çocuğun durumuna göre karar veriliyo sanırım.
Biz bi meme reddi yaşadık hatta bi gece aç kaldı diyebilirim şimdi tamamen döndü memeye bir daha da biberon vermedim. Mama da şimdi vermiyorum o meme reddinden sonra hep meme gittik yarın kilo alımımız iyi çıkarsa böyle devam edeceğim ama akşam üstleri memelerim çok yumuşak oluyor bakalım duruma göre davranıyorum ben canım anlayacağın verirsek de kaşıkla. Biberon asla asla.
Harika bilgilerKızlar özel aşılar olan meningokok ve rotavirüs için aile hekimimiz bunları gönderdi imkanınız varsa yaptırın dedi paylaşıyorum
Geçen hafta bizim bebişte öyleydi 2 kişi evde bi iş yapamadık onunla ilgilenmekten. Şuan daha iyi kendiliğinden geçiyo stres yapmaGeceleri uyumuyor diye dertlenirken geceleri uyumaya başladı ama bu kez gündüz uykusunu unuttuen fazla 10 dakika uyuyor o da sallarsam tabi sürekli mızmız ağlama halinde gündüzleri. Şu saat oldu yarım yamalak ettiğimiz kahvaltı masasında bulaşıklar duruyo
Yemek de yiyemedim. Ev aldı başını gidiyo. Şöyle köpürte köpürte uzun uzun temizlik yapmayı özledim yahu
İkinci ayda yapılması gerekiyor dedi doktor rotavirüs için. Menenjit sonra da yapılıyor dedi, o hangi ay sormadımkacıncı ayda yapılması gerekiyor peki bu aşılar?
Canım gece gündüz konusu geçmiş. Ben doğumdan beri hava kararınca bebeklerin odasındaki ışığı açmıyorum. Bebekleri de çok aydınlık odada tutmuyorum. Uyku rutinlerini loş ışıkta yapıyorum en geç 8de uyuyorlar sabah 7de tamamen uyanmış oluyorlar. Gündüz uykusu çok düzensiz ama hala.Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.. tipki benim bebeğimi anlatmissin
Tamam canim ben de öyle yapmaya çalışayım. Genelde gaz sancılarımız da gece oluyor gittikçe de artıyor geçsin diye gün sayiyorumCanım gece gündüz konusu geçmiş. Ben doğumdan beri hava kararınca bebeklerin odasındaki ışığı açmıyorum. Bebekleri de çok aydınlık odada tutmuyorum. Uyku rutinlerini loş ışıkta yapıyorum en geç 8de uyuyorlar sabah 7de tamamen uyanmış oluyorlar. Gündüz uykusu çok düzensiz ama hala.
benimde 2 kere geldi basıma acıyor ama ısrarla wmzirmeye calısıyorum yine düzeldiEvet canım gece bunu denedim göğsüm rahatladı büyük olcude ama sabaha yine şişmiştine olucak böyle sürekli emziremedigim saatlerde sütmü birikiyor şişiyor ..
Yanlız o göğüsü bebeğim istemiyor mastit olduğu için süt tuzlu geliyir iltihaptan dolayı sodyum miktarı artarmiş...bende baktım gerçekten sütüm tuzlu sağ göğüstekibenimde 2 kere geldi basıma acıyor ama ısrarla wmzirmeye calısıyorum yine düzeldi
Selam canım geç oldu biraz ama pazar günü değişik birşey öğrenmedim. Sütün artışı yeme içme ile olmaz dedi. Bol bol emzir dinlen sağlıklı beslen dedi. Onun dışında benim oğlan kaka yapmıyor onu sordum. 10 15 gün geçebilir dedi. Sindirim sisteminin gelişmesi ile alakalıymış. Kaka yapmaması beni tedirgin ediyor. Birde kilo alımını hürkanın dr sordum dün. Haftada 100 ile 160 arası değişir her bebeğin bünyesi farklı sağlıklı olması önemli dedi. Benden bu kadar canım.Öyle evet kiz kardesim sütünü bi sağardı güldür güldür yarisi süt yarisi yağ iki katman olurdu bekletince. Benim oyle degil. Mama veriyorum artik sabah ve aksam 2 kez. Çok sık emiyor benimki de acaba o yuzden mi boyle. Birseyler ogrenirsen mutlaka yaz bana da bekliyorumyeter ki saglikli olsunlar evet napalim
Ben lansinoh krem surup bol sütyen kullaniyorum lansinoh sürekli kullanınca geçti ucu acimiyo ama emzirme saatim uzarsa memem süt dolunca ağrıyo biraz çekiyorum el pompasiylaKızlar ezmirmek benim için işkence olmaya başladı canım çok yanıyor birkaç saat emzirmesem göğüslerim taş gibi oluyor zaten mastit belirtilerim vardı sağ göğsümde kocaman kitle gibi birşey oluşmuştu..aşırı yanıyor ve ağrıyordu sonra o göğüsten emzirdim sıcak duş,su torbası yaptım zeytinyağıyla ovdum ve sagdim bir günde düzeldi.Ama dün gece birkaç saat içinde yine şişti ve acılar içindeyim bebeğim emerken canımdan can gidiyor uçları muhteşem acıyor bagirmamak için kendimi zor tutuyorum...2ay sonra ise baalayacagim emzirme südyenlerim bile olmuyor sıkıyor ee buda mastiti tetikliyor.Ne yapicam bilmiyorum canım çok yanıyor ilk memeyi verdiğimde 10-20 saniye acidqn kıvranıyorum sizler neyapiyorsunuz?
Silikon uçlar vardı onları kulansam faydasını götürmüştüm?
Bir süre sagipmi versem düzelir mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?