- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #32.021
Ben fisher price klavyeli almıştım, yavas yavas ilgisini çekiyor daha uzun kalmaya başladı. Ayrıca gelişimleri için faydalı doktorda oyun halısına koy, dönence, oyuncaklarla ilgisini çekmeye başla demişti.Oyun halisi alanlar memnun mu bebekler vakit gecirebiliyormu almayı düşünüyorum kızlar boşuna para vermekte istemyrm
Mustela Stelatopia kullanıyoruz, cildi kuru ve kızarıyor. Şimdilik bu yeterli geliyo.Merhaba kızlar nemlendırıcı krem ne kullanıylrsunuz ben mustelayı kullanıyorum ama havalar soguyunca yetersız kaldı bızde
Anne olduktan sonra emin ol o korku herkeste oluyor. Doğumdan sonra rahatsızlanıp hastaneye gittiğimde, doktor covidsin dediğinde ilk aklıma bebeğim gelmişti çok ağlamıştım orda. Hissettiğin endişe, sorumluluk, annelik içgüdüsü çok normal. Ama sürekli bunu düşünerekte kötüyü çağırma. Allahım hepimize cocuklarımızla sağlıklı uzun ömürler versin. Güzel dualar et, güzel şeyler düşünArkadaslar merhaba.benim gebelikten once de mide sindirim sikintim varsldi ama Allahin isin gebelikte cok buyuk sikinti yasamadim...dogumdan sonra ise mide hassasiyetim ve afedersiniz geyirme ve alttan gaz cikarmalarim.fazlalasti...4yildir.mide ilaci laiyorum doktoruma gidiyordum...yeniden ilac verdi ama icimde.hep.bir korku var ya Allah korusun kotu bir hastaliga cevirdiyse veya bebegime doymadan ölursem telasi sariyir icimi kac gundur...doktoruma endoskopi yapalim mi dedim en son 2sene once yaptirmistim bana gerek yok dedi ama iste bu sacma.ve karamsar dusuncelerime hakim olamiyorum..anksiyetem mi var onu dabilmiyorum ama aklima hep kotu seyler geliyor elimde olmadan....sadece sizinle paylasmak istedim bunu esimle.paylasmak istemedim beni bu donemde anlayacagini pek dusunmuyorum
Ben kontrollerin yapıldığı hastanede yaptırdım,dışardan almadım onlar verdiler.rota virüsü aşısını nerede yaptırdınız özel hastane mi? aile hekimliği mi?
Benim kizim da kundakta asla durmazdi ama kundaklayinca daha rahat uykuya daldiklarini okudum birkac yerde, sonra alistirmaya calistim aglasa da kundakla kucagima alip sakinlestirdim kundaktan ayirmadim, oyle oyle alisti simdi kundakla uyutuyorum daha rahat uykuya daliyorAy benimki mümkün değil kundakla durmuyor, kollarını hareket ettirmediği zaman sinirlenip ağlıyor, yeni doğduğunda alıştırmak gerekiyordu sanırım.
Annelikte normal bence ben de istemsizce düşmüştüm bana bir şey olursa bebeğime kim bakar diyeArkadaslar merhaba.benim gebelikten once de mide sindirim sikintim varsldi ama Allahin isin gebelikte cok buyuk sikinti yasamadim...dogumdan sonra ise mide hassasiyetim ve afedersiniz geyirme ve alttan gaz cikarmalarim.fazlalasti...4yildir.mide ilaci laiyorum doktoruma gidiyordum...yeniden ilac verdi ama icimde.hep.bir korku var ya Allah korusun kotu bir hastaliga cevirdiyse veya bebegime doymadan ölursem telasi sariyir icimi kac gundur...doktoruma endoskopi yapalim mi dedim en son 2sene once yaptirmistim bana gerek yok dedi ama iste bu sacma.ve karamsar dusuncelerime hakim olamiyorum..anksiyetem mi var onu dabilmiyorum ama aklima hep kotu seyler geliyor elimde olmadan....sadece sizinle paylasmak istedim bunu esimle.paylasmak istemedim beni bu donemde anlayacagini pek dusunmuyorum
Benim bebeğim sadece mamayla besleniyor, bizde de çıkmıştı, kuruluktan demişti doktor. Farklı nedenlere bağlı olabiliyor demek kiDün iki aylık kontrolümüz vardı. Bebeğimin yüzünde arada kırmızı kırmızı sivilce gibi şeyler çıkıyordu. Burada da konuşmuştuk. Benim yediklerimden kaynaklanıyormuş. Paketli gıdalar, market ürünleri ve şekerli yiyecekler yapıyormuş. Ayrıca domates ve çilek de yapar dedi.
Çok memnunuz, ayak piyanolu jimnastik merkezi aldık. Gün içinde toplamda bir saat vakit geçirebiliyor. Tek seferde 15-20 dk sonra ilgisi dağılınca hemen alıyoruz, hevesi kaçmasın diye. Kendi kendine de duruyor bir süre. İleride daha uzun zaman geçirir diye düşünüyorumOyun halisi alanlar memnun mu bebekler vakit gecirebiliyormu almayı düşünüyorum kızlar boşuna para vermekte istemyrm
Ben sadece uyuturken kundak yapıyorum. Çünkü ellerini ayaklarını kıpırdatmaktan uyuyamıyor. Uyusa bile kendisini uyandırıyordu. Rahat oldu bizde uyku problemimiz vardı.Benim kizim da kundakta asla durmazdi ama kundaklayinca daha rahat uykuya daldiklarini okudum birkac yerde, sonra alistirmaya calistim aglasa da kundakla kucagima alip sakinlestirdim kundaktan ayirmadim, oyle oyle alisti simdi kundakla uyutuyorum daha rahat uykuya daliyorsize de tavsiye ederim deneyin
Aynı biz de öyleyiz aç diye yapıyor diyordum iyice doyurunca da yaptığını görünce kabullendim bizimkisi de asla sesli ortamda uzun süre uyumuyor uyutup odasına koymam lazım o zaman 3 saat bile uyuyor ama salonda bizimle asla uyumuyor en fazla yarım saat uyudu o da bir kere şu ara kendisi de durmuyor emmek istiyor tok bile olsa ve memede uyuyorDelirmek üzereyim saatlerdir kızımı uyutuyorum yerine yatiriyorum pat uyaniyor. Kac kere denedim saymadım artık uykusuzluktan ölüyorum ayagmda salladim emzirdim ayaga kalktim kucagimsa gezdirdim. Gozlerim kapaniyor yazarken suan sinirden agliyorum. Esneyip duruyor uykusu var direniyor sebepsizce
Kaç saat uyuyor geceEvt dogdugu gunden beri kundakliyorum tum gece uyuyor cok rahat kendide alisti gece uykusunda girmek icin bekliyor her gece uykusu gelince agliyor kundaklamaya basladigimda susuyor bunu bekliyor her gece
Gece uykusuna 20:30/21:00 gibi yatiriyorum once besliyorum ondan sonra uyuyor 00/01:00 arasi yiyor uyanmadan uykusunda mışkırıyor aç diye uykusunda yiyor ondan sonra sabah bazen 03:00 bazen 4/5 uyaniyor yiyor bez degistiriyoruz fln 30/40 dk uyanik kaliyor tekrar uyuyor sabah 9 gibi uyaniyor ben yaninda uyuyorsam kesintisiz uyuyor kendi gece uyanmadigi surece beslemek icin uyandirmiyormAynı biz de öyleyiz aç diye yapıyor diyordum iyice doyurunca da yaptığını görünce kabullendim bizimkisi de asla sesli ortamda uzun süre uyumuyor uyutup odasına koymam lazım o zaman 3 saat bile uyuyor ama salonda bizimle asla uyumuyor en fazla yarım saat uyudu o da bir kere şu ara kendisi de durmuyor emmek istiyor tok bile olsa ve memede uyuyordün AVM’ye gittik 15dk’dan fazla uyumadı sesten nefret ediyor resmen
Kaç saat uyuyor gece
Maşallah benim kizim 2 aylik 6 gunluk. 60 bazen 90cc içiyor bana da az geliyorAkşamları göğüsü yumuşayıp sütü azalan var mı? Memeyi almıyor yumuşak diye. Mama veriyorum 2 gündür. Ama hiç doymuyor. 180-200 cc içti daha 45 günlük bebek içer mi bu kadar yoksa doyma hissi mi yok
Bebeğimde değil ama bende vardı. Bebekken annem önemsememiş. Üst ön dişlerimin arasında açıklık var biraz. Doktor dudak bağından olabilir dedi. İleriki yaşlarda da ciddi diş eti çekilmesi yapabilir dedi. Geçen yıl operasyonla aldırdım.Kızlar bebeğinde dil dudak bağı olanlar var mı?
Sanırım benim bebeğimin böyle kontrole gittiğimde göstereceğim.
İleride peltek konuşmaya,geç konuşmaya,gaz yutmaya,mastite, yetersiz süt alımına memede uyuma,yetersiz kilo alımı vs gibi sorunlara yol aciyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?