2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Oyun halisi alanlar memnun mu bebekler vakit gecirebiliyormu almayı düşünüyorum kızlar boşuna para vermekte istemyrm
Ben fisher price klavyeli almıştım, yavas yavas ilgisini çekiyor daha uzun kalmaya başladı. Ayrıca gelişimleri için faydalı doktorda oyun halısına koy, dönence, oyuncaklarla ilgisini çekmeye başla demişti.
Merhaba kızlar nemlendırıcı krem ne kullanıylrsunuz ben mustelayı kullanıyorum ama havalar soguyunca yetersız kaldı bızde
Mustela Stelatopia kullanıyoruz, cildi kuru ve kızarıyor. Şimdilik bu yeterli geliyo.
Anne olduktan sonra emin ol o korku herkeste oluyor. Doğumdan sonra rahatsızlanıp hastaneye gittiğimde, doktor covidsin dediğinde ilk aklıma bebeğim gelmişti çok ağlamıştım orda. Hissettiğin endişe, sorumluluk, annelik içgüdüsü çok normal. Ama sürekli bunu düşünerekte kötüyü çağırma. Allahım hepimize cocuklarımızla sağlıklı uzun ömürler versin. Güzel dualar et, güzel şeyler düşün

Dün iki aylık kontrolümüz vardı. Bebeğimin yüzünde arada kırmızı kırmızı sivilce gibi şeyler çıkıyordu. Burada da konuşmuştuk. Benim yediklerimden kaynaklanıyormuş. Paketli gıdalar, market ürünleri ve şekerli yiyecekler yapıyormuş. Ayrıca domates ve çilek de yapar dedi.

Ay benimki mümkün değil kundakla durmuyor, kollarını hareket ettirmediği zaman sinirlenip ağlıyor, yeni doğduğunda alıştırmak gerekiyordu sanırım.
Benim kizim da kundakta asla durmazdi ama kundaklayinca daha rahat uykuya daldiklarini okudum birkac yerde, sonra alistirmaya calistim aglasa da kundakla kucagima alip sakinlestirdim kundaktan ayirmadim, oyle oyle alisti simdi kundakla uyutuyorum daha rahat uykuya daliyor size de tavsiye ederim deneyin

Annelikte normal bence ben de istemsizce düşmüştüm bana bir şey olursa bebeğime kim bakar diye Bu düşüncelere odaklanmamak lazım, bakın bebeğiniz yanınızda, ikiniz de iyisiniz. Ufak tefek sağlık sorunları her zaman karşımıza çıkabilir. Siz güzel şeylere odaklanın, sarılın yavrunuza bol bol. Ben doğumdan 4 gün sonra hastalandım ayağa kalkamadım, ameliyat oldum. Bebeğimi sadece 3 gün taşıyabildim, kucağıma alabildim. Bebeğim ağlıyor öylece bakıyorum, kucağıma alamıyorum. Bir ay daha kucağıma almam yasak. Sütüm üzüntüden stresten kesildi. İstediğim gibi bakılamıyor bebeğe, annem de yaşlı. Hala umutlu olmaya çalışıyorum. Her şeye rağmen. Siz de dirayetli olun, bebeğinizi alın temiz hava alın, birlikte gezin, ikinize de iyi gelir

Benim bebeğim sadece mamayla besleniyor, bizde de çıkmıştı, kuruluktan demişti doktor. Farklı nedenlere bağlı olabiliyor demek ki Geçmiş olsun

Oyun halisi alanlar memnun mu bebekler vakit gecirebiliyormu almayı düşünüyorum kızlar boşuna para vermekte istemyrm
Çok memnunuz, ayak piyanolu jimnastik merkezi aldık. Gün içinde toplamda bir saat vakit geçirebiliyor. Tek seferde 15-20 dk sonra ilgisi dağılınca hemen alıyoruz, hevesi kaçmasın diye. Kendi kendine de duruyor bir süre. İleride daha uzun zaman geçirir diye düşünüyorum

Ben sadece uyuturken kundak yapıyorum. Çünkü ellerini ayaklarını kıpırdatmaktan uyuyamıyor. Uyusa bile kendisini uyandırıyordu. Rahat oldu bizde uyku problemimiz vardı.

Kızlar alakasız ama görümcem süpriz bi sekilde hamile kalmis 11 haftalikken ogrenmis. Bu 3.cocuk ultrasonda plasentanin yerini anlayan var mi bana sağda gibi geldi de. Ramziye bakcam 6 haftalikken bakiliyor cinsiyet icin biliyorum ama bi ihtimal plasentanin yeri degismiyor nasilsa.

Eklentiler

• 20211009_124637.webp
    38,5 KB · Görüntüleme: 31
Merhaba kızlar hepimiz hemen hemen aynı durumda olduğumuz ve aynı sorunlarla başetmeye çalıştığımız için minik bir not düşmek istiyorum... 20-25 tl ye durup durmayacağını bilmediğimden doğum öncesi oyun halısı alıp atmıştım kenara şua 2bucuk aylığız baslarda pek ilgisini cekmesede özellille bugun 40 45 dk halıda vakit gecirdi ben minik bir cıngırakta bağlamıstım ayaklarıyla vurunca tepesinden ses gelmesi icin... 45 dk benim için büyük bir zaman dilimi oldu sanırım baya tekmelendiği icin yoruldu suan mamasinı yedi biraz da emdi ve uyudu...paylasmak istedim sizlerle de belki bir fikir olur

Kızlar bebeğinde dil dudak bağı olanlar var mı?
Sanırım benim bebeğimin böyle kontrole gittiğimde göstereceğim.
İleride peltek konuşmaya,geç konuşmaya,gaz yutmaya,mastite, yetersiz süt alımına memede uyuma,yetersiz kilo alımı vs gibi sorunlara yol aciyormuş

Eklentiler

• IMG_20211009_130835.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 79
Kızlar birde bebeğimin saçları dökülmeye başladı sanki özellikle yanlardan seyrelmeye başlamış.
İlk aylarda dökülmeler olurmuş sonradan yenileri cikcacak tabi ama
Sizlerde başladimı dökülme?
Birde doktorumuzun verdigi yeni gaz damlası çok iyi geldi bitkisel damla Alle viandoydu adı sanırım iceriginde anason,rezene,papatya vs var hemen uykuya dalıyor tavsiye ediyorum kesinlikle

ben hamileliği de bebeğimin her halini de çok sevdim ileride maddi olarak zorluk çekmesini istemediğim için tek çocuk yeter diye düşünüyordum, Allah imkanlarımızı kuvvetlendirsin, Allah kısmet etse de bir kere daha anneliği tatsam diyorum. Her günümüze binlerce şükür. Allah yavrularımızı iyi insanlarla karşılaştırsın…
Yavrumun gün gün gelişimini izlemek çok güzel.
Allah isteyen herkese bu duyguları tattırsın

Bana kimse onun kadar güzel bakamaz

Aynı biz de öyleyiz aç diye yapıyor diyordum iyice doyurunca da yaptığını görünce kabullendim bizimkisi de asla sesli ortamda uzun süre uyumuyor uyutup odasına koymam lazım o zaman 3 saat bile uyuyor ama salonda bizimle asla uyumuyor en fazla yarım saat uyudu o da bir kere şu ara kendisi de durmuyor emmek istiyor tok bile olsa ve memede uyuyor dün AVM’ye gittik 15dk’dan fazla uyumadı sesten nefret ediyor resmen
Evt dogdugu gunden beri kundakliyorum tum gece uyuyor cok rahat kendide alisti gece uykusunda girmek icin bekliyor her gece uykusu gelince agliyor kundaklamaya basladigimda susuyor bunu bekliyor her gece
Kaç saat uyuyor gece

Gece uykusuna 20:30/21:00 gibi yatiriyorum once besliyorum ondan sonra uyuyor 00/01:00 arasi yiyor uyanmadan uykusunda mışkırıyor aç diye uykusunda yiyor ondan sonra sabah bazen 03:00 bazen 4/5 uyaniyor yiyor bez degistiriyoruz fln 30/40 dk uyanik kaliyor tekrar uyuyor sabah 9 gibi uyaniyor ben yaninda uyuyorsam kesintisiz uyuyor kendi gece uyanmadigi surece beslemek icin uyandirmiyorm

Akşamları göğüsü yumuşayıp sütü azalan var mı? Memeyi almıyor yumuşak diye. Mama veriyorum 2 gündür. Ama hiç doymuyor. 180-200 cc içti daha 45 günlük bebek içer mi bu kadar yoksa doyma hissi mi yok

Maşallah benim kizim 2 aylik 6 gunluk. 60 bazen 90cc içiyor bana da az geliyor okadari da fazla diye dusunuyorum 135-150 içmesi lazim galiba

Kızlar yeme ataklarınız oluyor mu ben iki gündür kendimi durduramıyorum. Sürekli bi şeyler yemek istiyorum özellikle tatlı ve hamur işi çekiyor canım

Son düzenleme:
Bebeğimde değil ama bende vardı. Bebekken annem önemsememiş. Üst ön dişlerimin arasında açıklık var biraz. Doktor dudak bağından olabilir dedi. İleriki yaşlarda da ciddi diş eti çekilmesi yapabilir dedi. Geçen yıl operasyonla aldırdım.

Kızlar benim oğlanda kundakla uyumuo gerine gerine uyumayı sevio oyüzden kundaklayıp yatırdığım an ilk gerinmek istemesinde gözler pat açılıo ve çığlık çığlığa bağırıo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…