- 29 Kasım 2014
- 1.727
- 2.942
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #32.001
dışarıdan ilacı biz mi alıyoruz pekiBizim aile hekimi yapacak
Benimde karnımda sağ tarafta ağrı vardı eskiden de vardı gebelik yede aynı düşüncelerle gittim tomografi istedim yaptrdik sonuç beklyrm bakalım. Ama insanın içine başı ağrısa bile bebeğime kim bakar bn olmasam napar diye geliyor anne olmak çok zor çok güzel Allah yardımcımiz olsunArkadaslar merhaba.benim gebelikten once de mide sindirim sikintim varsldi ama Allahin isin gebelikte cok buyuk sikinti yasamadim...dogumdan sonra ise mide hassasiyetim ve afedersiniz geyirme ve alttan gaz cikarmalarim.fazlalasti...4yildir.mide ilaci laiyorum doktoruma gidiyordum...yeniden ilac verdi ama icimde.hep.bir korku var ya Allah korusun kotu bir hastaliga cevirdiyse veya bebegime doymadan ölursem telasi sariyir icimi kac gundur...doktoruma endoskopi yapalim mi dedim en son 2sene once yaptirmistim bana gerek yok dedi ama iste bu sacma.ve karamsar dusuncelerime hakim olamiyorum..anksiyetem mi var onu dabilmiyorum ama aklima hep kotu seyler geliyor elimde olmadan....sadece sizinle paylasmak istedim bunu esimle.paylasmak istemedim beni bu donemde anlayacagini pek dusunmuyorum
Linola kullanıyorum çok memnunum. Linolanın losyonunu ve linola face yüz için olanını kullanıyorum. Mustela kadar akışkan değil yoğun kıvamlı.Merhaba kızlar nemlendırıcı krem ne kullanıylrsunuz ben mustelayı kullanıyorum ama havalar soguyunca yetersız kaldı bızde
Evet canım eczaneden biz rotarix aldıkdışarıdan ilacı biz mi alıyoruz peki
Cozum buldun mu ?Kızlar bebegim sürekli kusuyor ve fışkırarak kusuyordu her beslenme sonrası ve hep hıçkırık tutuyor..ağlama nöbetleri her gün
Az CC mama da versem fazlada versem kusuyor bu durum beni çok üzüyor.Az öncede burnundan kustu cok tedirgin oldum bildiğin oluk oluk hem burnundan hem ağzından fışkırtarak kustu .
Sizde böyle bir durum yaşadınız mı?Reflüden şüpheleniyorum fakat burnu dan kusmasıni internette araştırırken pilor stenozu diye birşey okudum moralin hepten bozuldu ağladım biraz.Aylik kontrolüne daha var Eylül'ün 6si gibi
Yarın sağlık ocağına gideceğiz.İnsallah kilo vermemiştir bakalım bu kadar kusmaya
Ben de benzer durumdayım. Gastritim vardı. Hamilelikte çok zorlamadı ama hamilelik bitti mide şikayetlerim başladı. Asit birikiyor sanırım içi acıyo midemin. Ağrı gibi değil acıyo resmen.4 kere endoskopi oldum önceleri. 5. Bünyem kaldırmaz.Arkadaslar merhaba.benim gebelikten once de mide sindirim sikintim varsldi ama Allahin isin gebelikte cok buyuk sikinti yasamadim...dogumdan sonra ise mide hassasiyetim ve afedersiniz geyirme ve alttan gaz cikarmalarim.fazlalasti...4yildir.mide ilaci laiyorum doktoruma gidiyordum...yeniden ilac verdi ama icimde.hep.bir korku var ya Allah korusun kotu bir hastaliga cevirdiyse veya bebegime doymadan ölursem telasi sariyir icimi kac gundur...doktoruma endoskopi yapalim mi dedim en son 2sene once yaptirmistim bana gerek yok dedi ama iste bu sacma.ve karamsar dusuncelerime hakim olamiyorum..anksiyetem mi var onu dabilmiyorum ama aklima hep kotu seyler geliyor elimde olmadan....sadece sizinle paylasmak istedim bunu esimle.paylasmak istemedim beni bu donemde anlayacagini pek dusunmuyorum
Maalesef..doktor ağız ve burunun aynı yerde olmasıyla ilgili yani bu burundan kusmasiyla ilgili kendi terimlerince birşeyler açıkladı ama şuan hatırlamıyorum:)normal gördü.Cozum buldun mu ?
Merhaba cevabiniz icin tesekur ederim ben de 2018den beri mide haatasiyim yani kronik gastrit ve reflu... ve o zamandan beri yeri geldi yilda 2kere endoskopiye girdim... ben karakter olarak asiri evhamliyim ve hipokondriyakim yani hastalik hastasiyim...4yildir da ayni doktordayim ve doktorum cok basarili izmirde sayili gastrologlardandir.beni de cok iyi tanir ...psikolojiktir agrilarin diyor yillardir...beni psikyatriye yonlendiriyor...veridigi ilaclarin ise yaramasi icin psikyatira gitmem lazimmis ..cunku stresli bir karakterim var diye mideme vuruyormus...bir kere gittim ama bana bir ilac verdi 2ay kullandim resmen ruh gibiydim ve bu ne beni ne de esimi mutlu etmedi avukatim diye isim asiri dikkat gerektiriyor ve hafif diye verilen ilaclarla ben bibkac hata bile yapiyirdum cunku dalgindim... haliyle mide agrilarima da pek cozum oldu diyemem ve biraktim psikyatira gitmeyi...benim de gazim var afedersiniz surekli bir geyirme ihtiyaci sbahlari mide hassasiyeti yani orasi komple yarali gibi hissediyorum ...doktorumla watsaptan yazistik yeni dogum yaptigimi da biliyo sadece gebelikte de kullanabilecegim ilac verdi ...endoskopi olmam lazimmi dedim..bana gerek yok seni biliyom zaten dedi...benim de endoskopi olunca 1yil rahatliyorum resmen aa evet sukur bu yil da kotu biseye cevirmemis diyorum ve psikolojikmen rahatliyorum...kudret narlari mi denemedim,cig patates sulari mi ve kullandigim ilaclarin haddi hesabi yok ama cozum bulamadim...hamileyken gariptir o agrilarim son ay haric(yanma vardi son ayda) neredeyse hic yoktu simdi yeniden peyda oldu...Ben de benzer durumdayım. Gastritim vardı. Hamilelikte çok zorlamadı ama hamilelik bitti mide şikayetlerim başladı. Asit birikiyor sanırım içi acıyo midemin. Ağrı gibi değil acıyo resmen.4 kere endoskopi oldum önceleri. 5. Bünyem kaldırmaz.doktora gitmeye de korkuyorum yine ister diye Gaz problemi bende de başladı doğumdan sonra. Bugün aşıya gidince doktora sordum. Normal değil dedi ilaç yazdı ama güvenemedim doktora. Beni tatmin etmedi yaklaşımı.
Hormonlar değişti. Bir insan tanesi getirdik dünyayakolay değil. İlla ki bazı değişimler olacak. Kalıcı olacağını sanmıyorum ama. Belki anca kendine gelecek bedenimiz. Ben kendimi böyle telkin ediyorum
Doktor bize her gün aynı saatte verin dedi, alışkanlık olsun unutmayın dedi. Aç ya da tok demedi. Tok veriyoruz biz öğlen. Saati değişebiliyor az çok bebeğin durumuna göre
ohh fark etmiyor demekki bende oyle yapayim o zaman ben her sabah 9 da yemeden once veriyorum ama bazen unutuyorum uykulu oldugum icin 12 de veriyorum sonra unuttugum gunler ama tok karina da verilebiliyorsa o aman bende oglen saatlerinde veririm ki sabah uykulu unutkanlik olmasinBizim belli bir saatimiz yok sabah ilk beslenmeden sonra veriyorum ben
1 ay once aldim cok memnun kaldim ayakla altinda piyano var cok seviniyor baya oyaliyor ben is yaparka sikilinca salincagina brakiyorum orda da oyaliyorum onda ona derken islerimi rahat yapabiliyorumOyun halisi alanlar memnun mu bebekler vakit gecirebiliyormu almayı düşünüyorum kızlar boşuna para vermekte istemyrm
03.08.21 dogdu kizim 2850grKızlar 2ay kontrollerinde bebekleriniz kiloları kaç çıktı birde bebeğiniz kısmı erkek mi yazabilirmisiniz ?
Kızlar ve erkeklerde kilo alim oranları değişiyor ya
Allah yardımcımız olsun ve esas bebeklerimize dilerim çabucakatlatmsyı nasip etsin inşallahAyni benin oglum ya Butun gün kucakda geziyoruz asls bensiz durmuyor,,, evde geziyoruz bol bol ve gercekden saati geldimi krizi tutuyor agliyor agliyor agliyor gezdiriyorim ayakdq salliyirun uyuyana kadar… agliys agliys göbek fitigi oldu oglumokadar kendini sikiyorki aglarken mosmor oluyor ,,,
Canım benim geçti evet biberonu unuttu ve ben günde bi kereyle bu hale gelmiştik biraz zor oldu bir gece biraz açlık yaşadı ağladı ama sabahına tekrar memeye döndü sizin bebeğiniz çok küçük bunu yapmanızı tavsiye etmem çünkü açlık sarılık tehlikesi var enjektör vs bunları da reddediyor mu peki döndüren çok var emzirme danışmanlığı alıcaktım eğer uzun sürseydiMerhaba naptınız acaba düzeldi mi bebeniz bende aynı durumu yasıyırum bebeğim 8 günlük ama hiç tutmadı tutmuyor da biberona alıştı
Ben de sütüm yok diye bu saatlerde üzülüp mama verirdim günde bi kere artık sorunun açlık olmadığına ikna oldum boşver canım öyle ya da böyle büyüyecekler hiçbirimiz top model değiliz memelerimizin sarkmasını engellemek için emzirmeden kaçınmıyoruz ki elbette hepimiz emzirmek isteriz merak etme güzel güzel büyüyecek kızınBende acemi oldugum icin bunu dusunmedim sutum az diye sağim verdim hep memereddi hastanen cikmadan baslamisti hic tutmadi gece tutuyordu sadece az gelmeye baslayinca cikartiyordu (normal uyanikken verdigimde de igrenip oguruyordu )agliyordu zorlanmak istemiyordu oyle oyle derken 1 aylik anne sutunden kesildi aptamil pre kulaniyorduk malese 1/2 hafta once onuda redetmeye basladi ac ama aptamili emmek istemiyor 6 doktora getirdik kilo alimi iyi dedi doktor degistirmene gerek yok dedi ama 2 aylik cocuk 90 dan 30/40 ml da doymaya basladi ac kaliyor ama fazlasini istemiyordu bende 2 gun once mamasini nestle beba expert ha pre ile degistirdim sukur simdi yine 90ml emmeye basladi sagdigim sutu bile biberondan reddediyor
Canım ben asmnin karşısındaki eczaneden aldım hemşire hanımdan rica ettim diğer üç aşıyı uyguladı rotarixi de ardından ağızdan uyguladıdışarıdan ilacı biz mi alıyoruz peki
Haftaya 3 zorunlu aşı ile birlikte yaptıracağızKızlar rota virüs aşısını 2. Ayda yaptıran var mı?
Bıze doktor bebelac thickener onerdı ama burundan kusma yoktu sadece yedgını oldugu gıbı cıkarturduCozum buldun mu ?
Kendim için de D vitamini kullanıyorum, yağda çözünen bir vitamin olduğu için yağlı öğünler sonrası alıyordum. Bu yönde tavsiyeler okumuştum. Bebişe de tokken veriyim dedim o yüzden, doktor aç ya da tok diye belirtmediğinden inisiyatif kullandımohh fark etmiyor demekki bende oyle yapayim o zaman ben her sabah 9 da yemeden once veriyorum ama bazen unutuyorum uykulu oldugum icin 12 de veriyorum sonra unuttugum gunler ama tok karina da verilebiliyorsa o aman bende oglen saatlerinde veririm ki sabah uykulu unutkanlik olmasin
Bende SilverNurse aldım.
Silver ette 400 falandı Biraz pahalı geldi. İç yüzeyde birşey yok ama dış yüzey karardı çok ilginç. Bu foto 1.gün. Bugün 3.gün ve daha kara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?