- 26 Mart 2017
- 3.227
- 5.556
- 158
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #32.321
Doktorla mı görüşseniz mamayı değiştirmeden önce bilemedim, ben doktor değiştir demedikçe kendim değiştirmedim. Bu 4. mamamız. Geçen hafta gittiğimizde ben dedim bu defa değiştirmek istediğimi, kabızlık sorunu geçtiği için yine kabız yapmayacak daha temiz içerikli bir mamaya geçmek istediğimi söyledim. Doktorumuz önce eski ve yeni mamayı karıştırarak vermemi, sonra bir eski mama bir yeni mama vermemi, bebek alıştıktan sonra tamamen yeni mamaya geçmemi söyledi. Bebeklerin sindirim sistemlerinin alışması için gerekliymiş bu. Birden değiştir diyen doktorlar da olabilir bizim eski doktorumuz gibi ama bu yöntem içime sindi. Bu yenidoğan döneminde çok hassaslar, doktora sormadan değiştirmekten korktum benAmin inşallah
Bi yandan da çok mama değistirmekten korkuyorum midesine zarar vermem demi ?
Benim oglaninda alerjisi var ilk ay kilo aldırmadı ben . Beni etmesi ve mama vermeme rağmen almadı çünkü alerjisi varmış. Masasının içinde süt.benim yediklerimde süt. Olduğu için günde 6 kere kaka yapıyordu. Kakasinda makus ve küçücük kan parçası çıkınca kesinleşti. Hiç bir testte çıkmıyor kan testinde bile. Ama alerjik için özel mamaya ve kendimde diyet yapınca düzeldi. İlk bir ayda sadece 400 gram almışken. İkinci ayda 1.nci ay kilosjndan 1400 gram almış. Mutlaka önce siz emziriyirsaniz diyet yapın süt ürünlerine karşı. Sonra mamasını değiştirinBemim de emerken yapıyor doktor randevuma da daha 2 hafta var. Gidince sorayım.
Biz geçen hafta sadece 100 gram almışız bu hafta 250 3 haftada sadece 500 gram almışız çook az doktorda yavaşlamış kilo alması dedi çünkü ilk ay çok almıştı. Çok emiyor aslında çokta kusuyor
Suyun ne zararı var ? Ben kaçırmış olduğum için soruyorumSu hiç vermiyorum başlarda annemler ver dedigi icin veriyorudumhaftada bir iki ama burdaki arkadaslarlarla konustuktan sonra hic vermedim mamasini da degistirdim gecen hafta ama onu da sevmei hep kustu tekrar eski mamaya donduk
Dil konusu geçmiş. Bizimkinin de dili hep dışarıda sizin de öyle mi?Yemeyen bebek çok zor acikmiyormu ağlamıyormu yaçok şaşkınım ama yinede canı sagolsun öyle böyle buyucekler. Benimkide çok kusuyor dili dışarda hep fok fok ben aptamil 1 vermiştim onu bazen içmişti aptamil conformil acı biraz. Şekerli su veriyordun ya sen onu kes bence bide öyle dene canım şekerli suyu seviyolar iştahını kapatiyordur belki bi dene diyebilirim.
Çok sevindim canım stres yapma yedir güzelce direkt sakın yatırma benim bebeğimi ben hemen asla yatırmıyorum kucağıma alıp gazını çıkarıp konuşuyorum odaları geziyoruz aynalara bakıyoruz hemen yatmasın ki çıkarmasın bol şifa olsun minik kuşaKizlar çok şukur şimdi besledim 120ml içti mamayi sevdi galiba ya da çok uzun sure aç kaldigi için yedi bilmiyorum birdahiki ogun belli edecek
Dil konusu geçmiş. Bizimkinin de dili hep dışarıda sizin de öyle mi?
Yani tiroitlerine baktırdım bisi çıkmadı sizin bilginiz var mı bu konuda
Suyun ne zararı var ? Ben kaçırmış olduğum için soruyorum
Su bebekte tokluk hissi yaratıyor ve az yiyor. Doktorlar 6 Aydan önce anne sütüyle yeterince su aldığı için önermiyor. Bu aylarda dilinin dışarıda olması da normal karşılanıyor ağızlarıyla tanıma dönemi olduğu için.Dil konusu geçmiş. Bizimkinin de dili hep dışarıda sizin de öyle mi?
Yani tiroitlerine baktırdım bisi çıkmadı sizin bilginiz var mı bu konuda
Verilen cevaplar normal olduğu yönünde.. umarım yanlış yapmiyoruzdur canım.. bizim son 4-5 gündür bu şekilde öğlenleri de az yemiyor iyi yiyor ama eskisi gbi değil sanki bilmiyorum.. umarım kiloda düşüş yaşatmaz bu durum bizeBeslenme arası bizde de uzadı. Gece uykuda olsa bile bir kere emzirmeye çalışıyorum ama çok emmiyor. Kendisi uykuyu tercih ediyor. Karnı aç olsa ağlar diye düşünüyorum. Yanlış mı yapıyorumAcaba.
Bizimki bildiğin dışarıda. Yani çoğu bebekte öyle olmadığı için korktum . Ama öyle ise çok iyi.Su bebekte tokluk hissi yaratıyor ve az yiyor. Doktorlar 6 Aydan önce anne sütüyle yeterince su aldığı için önermiyor. Bu aylarda dilinin dışarıda olması da normal karşılanıyor ağızlarıyla tanıma dönemi olduğu için.
Yaa evet gündüz baya zorluyordaDoktorumuz 8 saat durabilir ama öyle bebek nerde demişti :) sizinkini gösterelimne güzel maşallah
Kisim 2 bucuk aylik sadece 2 defa kustu simidye kadar ama burdaki doktorlar hic birsey anlamiyor malesef mamayi degistirmek istedigimi soyledim hayir diyor cocuk uşutu hic birseyi yok diyor oksuruyor burnu akiyor yesil kaka yapiyor kusuyor ve sonuc hic birsey yok o yuzden doktorun ne dedigi artik cok umrumda degil pazartesi baska doktora goturecegim bulgaristanda olan doktorumu aradim gecen haftlar gitigimde bulgaristana ates icin ogsuruk burun tikanikligi icin ilac istedim yazdi telefondan aradm nekadar verecegimi soyledi ates icin agri icin olan bir surup var 1+aylik tan sonra veriliyor onu verdim 2 gun icinde toparladi ben her besledikten sonra 10 dk dik tutuyorum gazini almadan yatirmiyorum ama kizim mamayi israrla yemiyor mamayi degistirmekten baska carem yoktu maleseffDoktorla mı görüşseniz mamayı değiştirmeden önce bilemedim, ben doktor değiştir demedikçe kendim değiştirmedim. Bu 4. mamamız. Geçen hafta gittiğimizde ben dedim bu defa değiştirmek istediğimi, kabızlık sorunu geçtiği için yine kabız yapmayacak daha temiz içerikli bir mamaya geçmek istediğimi söyledim. Doktorumuz önce eski ve yeni mamayı karıştırarak vermemi, sonra bir eski mama bir yeni mama vermemi, bebek alıştıktan sonra tamamen yeni mamaya geçmemi söyledi. Bebeklerin sindirim sistemlerinin alışması için gerekliymiş bu. Birden değiştir diyen doktorlar da olabilir bizim eski doktorumuz gibi ama bu yöntem içime sindi. Bu yenidoğan döneminde çok hassaslar, doktora sormadan değiştirmekten korktum ben
Kusma için de aklıma geldi de; bizim bebiş 2 hafta önce her beslenme sonrası ve arası sürekli kustu bir hafta, ben de üşüttü mü acaba diye yazdım hocaya. Ateşi olmadığından üşütme ihtimalini eledi doktorumuz. Beslenme sonrası gazını iyi alın, Dik tutun, Hızlı hareket ettirmeyin ve hemen altını açmayın üstünü basını hızlı değiştirmeyin Bunlar biraz kusmayı azaltır
Üşütme olsa ateşi çıkar ve emmesi azalabilir demişti. Bunları yapınca kusması azaldı ama oyun halısı düz zemin olduğu için kusuyor orada yine hala ara ara. Yine de eskiye göre az kusmaya başladı.
Bizde de durum aynı hatta yazmıştım gece 7 saat aralıksız uyumaya başladı gündüzde öyle meme diye pek aranmıyor bile ben aklıma geldikçe teklif ediyorum o da isterse emiyor bi ara saydım hatta bana baya az geldi emme zamanlarıVerilen cevaplar normal olduğu yönünde.. umarım yanlış yapmiyoruzdur canım.. bizim son 4-5 gündür bu şekilde öğlenleri de az yemiyor iyi yiyor ama eskisi gbi değil sanki bilmiyorum.. umarım kiloda düşüş yaşatmaz bu durum bize
Doktor tavsiye etmiyormus mamadan zaten gerekli olani alıyormuş ama bulgaristand hastaneden çikmadan doktorlar bile şekerli su veriyorSuyun ne zararı var ? Ben kaçırmış olduğum için soruyorum
Amin canim sağol bende yatırmiyorum 10 dk kadar dik tutuyorum gazini cikartiyorum zaten 2 bucuk aylik toplam 2 defa cikardi o da hasta oldugu içinmi mamayi degistirdik diye mi tam bilmiyorum gece uyanmiyor uykusunda emmesine ragmen uyur halde kaldiriyorum midesine gitsin rahat uyusun diye çok sukur simdi tekrar verdim 90cc icti inşallah bundan sonra boyle yapmaz sutunu yedi bitiri diye oyle bir rahatladim ki cok mutlu oldumÇok sevindim canım stres yapma yedir güzelce direkt sakın yatırma benim bebeğimi ben hemen asla yatırmıyorum kucağıma alıp gazını çıkarıp konuşuyorum odaları geziyoruz aynalara bakıyoruz hemen yatmasın ki çıkarmasın bol şifa olsun minik kuşa
Canım ben de kilo alamadığı dönemde günde 2 kere mama veriyordum birşey farketmemiş resmen kilo alımındaDoktor normal mama verme kesinlikle dedi. Ben yine de dinlemeyip mama aldım. Günde iki kez verdim iki gün ama meme reddi olur gibi oldu. Memeye gelince ağzını açmamaya başladı. Korkup bıraktım mamayı.
Kızımın Kilosuna kafamı çok takıyorum. Reflü olduğu için çok zorlamamaya çalışıyorum. Kusarken morarıyor bazenKilo vereyim diye dikkat etmeye başlamıştım ama sütüm yağlansın diye yeniden saldım artık bal tereyağ yiyorum aklıma geldikçe
Hiç aglamadi.İşlem sırasında anestezi olduğu icin anlamadı zaten hatta doktor ne olur ne olmaz diye emzik yada maması varmı yanınızda dedi hazır bulundurdum ama ağlamadigi için gerek kalmadı.Bebeğini sünnet ettirenler iyileşme süresi kaç gündü? Bebeginiz işlem sırasında ağladı mi sonrasında ateş huzursuzluk oldumu bizde haftaya yaptiracaz da
Bizim iki taraflı fıtık ameliyatı ile birlikte oldu sünneti, çok ağrısı vardı, bayağı huzursuzdu. ilk günler çişini yaparken ağlıyordu. Bizede ağrısı için fitil, yarası içinde sadece kantaron yağı verdi. 1 hafta boyunca günde 3 defa kantaron yağı sürdük, krem falan kullanmadık. Çok şükür bir problem yaşamadık. Tamamen iyileşmesi 1 haftayı buldu.Bebeğini sünnet ettirenler iyileşme süresi kaç gündü? Bebeginiz işlem sırasında ağladı mi sonrasında ateş huzursuzluk oldumu bizde haftaya yaptiracaz da
Çay boş gitmez ki yanında kek-pasta da versinlerDoktor tavsiye etmiyormus mamadan zaten gerekli olani alıyormuş ama bulgaristand hastaneden çikmadan doktorlar bile şekerli su veriyorİçebildigi kadar verin diyorlar hatta bebeğin kilosu yerindeyse gece 12 den sabah 6 kadar mama vermeyin gece uyanirsa çay yada su verin diyorla
Beslemeyince de uyumuyorlar ki, benim de gündüz öyle oluyor, ne zaman uyansa aranıyor, yarım saat bile olsa veriyorum mamaPeki sizce her uyanışta beslemek normal mi benim bebeğim en az iki kere kalkıyor ve ben her seferinde emziriyorum rutin gibi bi şey oldu bu kilosu çok önde gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?