2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Amin inşallah
Bi yandan da çok mama değistirmekten korkuyorum midesine zarar vermem demi ?
Doktorla mı görüşseniz mamayı değiştirmeden önce bilemedim, ben doktor değiştir demedikçe kendim değiştirmedim. Bu 4. mamamız. Geçen hafta gittiğimizde ben dedim bu defa değiştirmek istediğimi, kabızlık sorunu geçtiği için yine kabız yapmayacak daha temiz içerikli bir mamaya geçmek istediğimi söyledim. Doktorumuz önce eski ve yeni mamayı karıştırarak vermemi, sonra bir eski mama bir yeni mama vermemi, bebek alıştıktan sonra tamamen yeni mamaya geçmemi söyledi. Bebeklerin sindirim sistemlerinin alışması için gerekliymiş bu. Birden değiştir diyen doktorlar da olabilir bizim eski doktorumuz gibi ama bu yöntem içime sindi. Bu yenidoğan döneminde çok hassaslar, doktora sormadan değiştirmekten korktum ben

Kusma için de aklıma geldi de; bizim bebiş 2 hafta önce her beslenme sonrası ve arası sürekli kustu bir hafta, ben de üşüttü mü acaba diye yazdım hocaya. Ateşi olmadığından üşütme ihtimalini eledi doktorumuz. Beslenme sonrası gazını iyi alın, Dik tutun, Hızlı hareket ettirmeyin ve hemen altını açmayın üstünü basını hızlı değiştirmeyin Bunlar biraz kusmayı azaltır
Üşütme olsa ateşi çıkar ve emmesi azalabilir demişti. Bunları yapınca kusması azaldı ama oyun halısı düz zemin olduğu için kusuyor orada yine hala ara ara. Yine de eskiye göre az kusmaya başladı.

Bebeğini sünnet ettirenler iyileşme süresi kaç gündü? Bebeginiz işlem sırasında ağladı mi sonrasında ateş huzursuzluk oldumu bizde haftaya yaptiracaz da

Benim oglaninda alerjisi var ilk ay kilo aldırmadı ben . Beni etmesi ve mama vermeme rağmen almadı çünkü alerjisi varmış. Masasının içinde süt.benim yediklerimde süt. Olduğu için günde 6 kere kaka yapıyordu. Kakasinda makus ve küçücük kan parçası çıkınca kesinleşti. Hiç bir testte çıkmıyor kan testinde bile. Ama alerjik için özel mamaya ve kendimde diyet yapınca düzeldi. İlk bir ayda sadece 400 gram almışken. İkinci ayda 1.nci ay kilosjndan 1400 gram almış. Mutlaka önce siz emziriyirsaniz diyet yapın süt ürünlerine karşı. Sonra mamasını değiştirin

Su hiç vermiyorum başlarda annemler ver dedigi icin veriyorudumhaftada bir iki ama burdaki arkadaslarlarla konustuktan sonra hic vermedim mamasini da degistirdim gecen hafta ama onu da sevmei hep kustu tekrar eski mamaya donduk
Suyun ne zararı var ? Ben kaçırmış olduğum için soruyorum

Dil konusu geçmiş. Bizimkinin de dili hep dışarıda sizin de öyle mi?
Yani tiroitlerine baktırdım bisi çıkmadı sizin bilginiz var mı bu konuda

Kizlar çok şukur şimdi besledim 120ml içti mamayi sevdi galiba ya da çok uzun sure aç kaldigi için yedi bilmiyorum birdahiki ogun belli edecek
Çok sevindim canım stres yapma yedir güzelce direkt sakın yatırma benim bebeğimi ben hemen asla yatırmıyorum kucağıma alıp gazını çıkarıp konuşuyorum odaları geziyoruz aynalara bakıyoruz hemen yatmasın ki çıkarmasın bol şifa olsun minik kuşa

Su bebekte tokluk hissi yaratıyor ve az yiyor. Doktorlar 6 Aydan önce anne sütüyle yeterince su aldığı için önermiyor. Bu aylarda dilinin dışarıda olması da normal karşılanıyor ağızlarıyla tanıma dönemi olduğu için.

Beslenme arası bizde de uzadı. Gece uykuda olsa bile bir kere emzirmeye çalışıyorum ama çok emmiyor. Kendisi uykuyu tercih ediyor. Karnı aç olsa ağlar diye düşünüyorum. Yanlış mı yapıyorum Acaba.
Verilen cevaplar normal olduğu yönünde.. umarım yanlış yapmiyoruzdur canım.. bizim son 4-5 gündür bu şekilde öğlenleri de az yemiyor iyi yiyor ama eskisi gbi değil sanki bilmiyorum.. umarım kiloda düşüş yaşatmaz bu durum bize

Bizimki bildiğin dışarıda. Yani çoğu bebekte öyle olmadığı için korktum . Ama öyle ise çok iyi.
Ben mama dan sonra suyu ağzının içinde pamukcuk olmasın diye çok az veriyorum. Tokluk hissi yaratcak kadar değil

Kisim 2 bucuk aylik sadece 2 defa kustu simidye kadar ama burdaki doktorlar hic birsey anlamiyor malesef mamayi degistirmek istedigimi soyledim hayir diyor cocuk uşutu hic birseyi yok diyor oksuruyor burnu akiyor yesil kaka yapiyor kusuyor ve sonuc hic birsey yok o yuzden doktorun ne dedigi artik cok umrumda degil pazartesi baska doktora goturecegim bulgaristanda olan doktorumu aradim gecen haftlar gitigimde bulgaristana ates icin ogsuruk burun tikanikligi icin ilac istedim yazdi telefondan aradm nekadar verecegimi soyledi ates icin agri icin olan bir surup var 1+aylik tan sonra veriliyor onu verdim 2 gun icinde toparladi ben her besledikten sonra 10 dk dik tutuyorum gazini almadan yatirmiyorum ama kizim mamayi israrla yemiyor mamayi degistirmekten baska carem yoktu maleseff

Bizde de durum aynı hatta yazmıştım gece 7 saat aralıksız uyumaya başladı gündüzde öyle meme diye pek aranmıyor bile ben aklıma geldikçe teklif ediyorum o da isterse emiyor bi ara saydım hatta bana baya az geldi emme zamanları
Ama ben kendim tartıyorum kilosu iyi artıyor demekki yetiyor bu periyot küçük hanıma
Evde tartıya bi tek bi de onunla çıkıyorum aradaki farka bakıyorum aşağı yukarı doktor ile tutuyor tabi onlarda ki daha hassas bi tartı en azından artış görmek rahatlatıyor öyle yapın

Doktor tavsiye etmiyormus mamadan zaten gerekli olani alıyormuş ama bulgaristand hastaneden çikmadan doktorlar bile şekerli su veriyor İçebildigi kadar verin diyorlar hatta bebeğin kilosu yerindeyse gece 12 den sabah 6 kadar mama vermeyin gece uyanirsa çay yada su verin diyorlar

Eklentiler

• 2375D917-6276-4419-9BBC-7B1BDFA0E4AD.webp
    45,2 KB · Görüntüleme: 36
  • EDF1327D-477B-49AB-AD17-77B8E2622F80.webp
    66,4 KB · Görüntüleme: 39
  • C53B9FA5-EA39-46F9-9B5F-17CFBB6EE03E.webp
    39,6 KB · Görüntüleme: 45
  • A1E9DE70-095D-4D15-8CB8-8E8093E6E73A.webp
    45,6 KB · Görüntüleme: 45
Amin canim sağol bende yatırmiyorum 10 dk kadar dik tutuyorum gazini cikartiyorum zaten 2 bucuk aylik toplam 2 defa cikardi o da hasta oldugu içinmi mamayi degistirdik diye mi tam bilmiyorum gece uyanmiyor uykusunda emmesine ragmen uyur halde kaldiriyorum midesine gitsin rahat uyusun diye çok sukur simdi tekrar verdim 90cc icti inşallah bundan sonra boyle yapmaz sutunu yedi bitiri diye oyle bir rahatladim ki cok mutlu oldum inşallah birdaha boyle yapaz

Canım ben de kilo alamadığı dönemde günde 2 kere mama veriyordum birşey farketmemiş resmen kilo alımında ben denemedim ama burada eds yöntemini deneyen arkadaşlar vardı biberon yerine iyi bir alternatif sanırım meme reddi de yaşamamak için, ben zaten silikon uçla emzirdiğimden meme reddi gibi birşey söz konusu olmuyor biberondan faklı gelmiyo galiba. benim bebeğim hem sütüm azaldığı için hem de tek memeyi reddedip memede uyuduğu için kilo alamadı. kiloma dikkat etmedim hiç herşey yiyorum ama çok zayıfladım belki ondan sütüm yaramıyor çok üzülüyorum 2 haftadır kuru incir kuru kayısı badem fındık humana çay bestlak damla rezene çayı ve şu şoklarda satılan maltana malt içeceği içiyorum hepsinin yararı oluyo ama göğüslerim sadece geceleri doluyor gündüz yine yumuşak onca şey tüketmeme rağmen ama benimkini en çok yağlandıran sanırım fındık badem ceviz falan oldu

Bebeğini sünnet ettirenler iyileşme süresi kaç gündü? Bebeginiz işlem sırasında ağladı mi sonrasında ateş huzursuzluk oldumu bizde haftaya yaptiracaz da
Hiç aglamadi.İşlem sırasında anestezi olduğu icin anlamadı zaten hatta doktor ne olur ne olmaz diye emzik yada maması varmı yanınızda dedi hazır bulundurdum ama ağlamadigi için gerek kalmadı.
Sonrasında anestezi geçince ağrısı başlar ağlar sandık ama yine aglamadi şükür.
Burda en önemli nokta sünnetten sonraki ilk 1-2 gün bezini sürekli değiştirin kalmasın çisli kakali çok.Bize kremler verdi ve fitil.Kremleri karıştirip bezine pipisine denk gelecek şekilde sürdük her bez değişiminde.
Kremlerden birinide ayriyetten o bölgeye sürdük.Doktor bile şaşırdı çok hızlı iyileşmiş diye.Ama mesela başka bir arkadaşımız aynı doktora yaptırdı onunki iltihap kapmış.Kimisine o bölgeye karton bardağı kestirip koyduruyorlar idrarı değmesin diye bizim doktor öyle birşey yaptırmadı yapmıyoruz öyle dedi.Sizinki nasıl tedavi verir bilmem ama bezini sık sık değiştirin kremleri düzenli kullanın bizimki anestol krem,vaselin birde adı b ile başlayan bir krem vermisti.Bir kaç günde fitil attık çok uysaldi.

Bizim iki taraflı fıtık ameliyatı ile birlikte oldu sünneti, çok ağrısı vardı, bayağı huzursuzdu. ilk günler çişini yaparken ağlıyordu. Bizede ağrısı için fitil, yarası içinde sadece kantaron yağı verdi. 1 hafta boyunca günde 3 defa kantaron yağı sürdük, krem falan kullanmadık. Çok şükür bir problem yaşamadık. Tamamen iyileşmesi 1 haftayı buldu.

Çay boş gitmez ki yanında kek-pasta da versinler

Peki sizce her uyanışta beslemek normal mi benim bebeğim en az iki kere kalkıyor ve ben her seferinde emziriyorum rutin gibi bi şey oldu bu kilosu çok önde gidiyor
Beslemeyince de uyumuyorlar ki, benim de gündüz öyle oluyor, ne zaman uyansa aranıyor, yarım saat bile olsa veriyorum mama gece uyanmıyor genelde ama kıpraşmaya başlayınca besliyorum, yoksa rahat uyuyamıyor, bence bebek istediğinde beslenmesi lazım yoksa huysuzlaşıyorlar, emeklemeye başlayınca verir fazla kilolarını, iştahsız bebek olmasindansa iştahlı olması çok iyi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…