- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #32.701
Ah geçmiş olsun, korkuyorum bende bebişi grip edeceğiz diye, grip aşısı olmuştuk bu yüzden. Çabucak toparlanın umarımBiz de korona sandık ikişer kere pcr verdik rinovirüs soğuk algınlığı çıktı bebeğim de yakalandı ki hep maskeliydik evin içinde ama oldu işte biz doktora gittik iki şurup yazdı geçmezse gelin dedi çok şükür geçti evde de günde 6 kere sterimar serum fizyolojik sıktım üstüne doktor buhar makinesi tavsiye etti bir de kuru soğanı ikiye kesip üstüne 5-6 tane karanfil batırıp yattığı odada tuttum çok şükür onun ağırlaşmadı. Ben bittim bu sırada 2 gün 38.5-39 ateşleydim çocuğu emzirmek harici alamadım kucağıma. Çok çok geçmiş olsun size hemen atlatın inşallah
Benimkilerin birinde patolojik reflu var. Beslenmesinde herhangi bir değişiklik yapmadım ilaç kullanıyoruz.Arkadaslar bebegi reflu olan var mi?neler yapiyorsunuz?beslenmesini kac saatte yapiyirsunuz ve nerde nasil yatiriyorsunuz..benim dunden beri pek huzursuz
Merhaba ,bizimki de kusuyor ve refluden kaynakli oldugunu dusunuyorum arada beslenmeye bagli 2-3saniyligine oksuruyor da...biz de izmirdeyiz ve doktorumuz ahmet babacan...oneririm kendisini...yorumlara da bkabilirsini zatenKızlar, İzmir’de yaşayanlar çocuk doktoru önerileriniz var mı ? Bir süreliğine burda olcam bi doktora başlamam gerekiyor, kusması da çok arttı anlamıyorum her mamadan sonra mutlaka kusuyor. Yedir , kussun, üst değiştir sonra tekrar ağlıyo acıkıyo tekrar yedir, kus...böyle bir döngüye girdik. Sizlerin nasıl , kusması var mı ?
Nasil anlasildi patalojik olduguBenimkilerin birinde patolojik reflu var. Beslenmesinde herhangi bir değişiklik yapmadım ilaç kullanıyoruz.
Sürekli huzursuzdu kriz şeklinde ağlamaları vardı. Kusma zaten doğumdan beri fışkırır tarzda. Kilo alimi normal diye önemsememişti doktor ama son kontrolde sadece 125 gram aldığını görünce patolojik reflu tanısı koyup ilaca başladı.Nasil anlasildi patalojik oldugu
Gelin sarılalımBen de o kadar bunaldım ki bu sıra her şey üzerime geliyor. Ev basıyor resmen içim daralıyor
Kendimi çok mutsuz çaresiz hissediyorum
Sanki dışarda akan devam eden bir hayat var ama benim hayatım bitmiş gibi hissediyorum
Bebeğim sürekli ama sürekli emiyor. Emmediği zamanlarda da sürekli ağlıyor. Oturduğum yerden saatlerde kalkmıyorum tuvalete bile günde en fazla 2 kere gidiyorum. Yemek desen eşim destek olmasa aç kalırım.
Çok özgür bi hayatım vardı, şimdi çocuklu olmanın zorlukları altında eziliyorum sanki..sürekli ağlıyorum… ne zaman geçecek acaba bu süreç
Çok iyi yapmışsınız çok teşekkür ederim canımAh geçmiş olsun, korkuyorum bende bebişi grip edeceğiz diye, grip aşısı olmuştuk bu yüzden. Çabucak toparlanın umarım❤
Ben artık sütü mütü geçip emziren anne diyetine gireceğim bi soğuk algınlığı atlattık dedim etkilenmesin çocuk bekledim artık yavaştan giriş yapacağım bari ondan yüzüm gülsünBen de sarılık olduğu için gık dese emzirdim max yarım saat kendisi durur o da nadir babası oyalarsa o zaman rahatım ama o uzun oyalama sürelerinde de ya yemek hazırlıyorumdur ya etrafı topluyorumdur dışarda artık emzirme odası vs aramıyorum takıyorum önlüğü bir köşede oturup emziriyorum yoksa dışarı da çıkamayacağım hiç
Ahh o 10 kilo çok güzel zayıflamıştım ne zamandır kilo almıyordum da ama şu an aynadaki görüntüme inanamıyorum çok çirkin hissediyorum kendimi
Kuzum bizim atesımiz çıkmadı hiç sadece burun tıkanıklığı yaşıyoruz.bir yerde dinlemistim Yeni doğan bebeklerde ateş 37 yi geçerse doktora başvurun diyordu carpol içirin eğer geçmezse düşmezse ateşi doktora götürün derim canım,çok geçmiş olsun bitanem.rabbim şifa versin yavruma kıyamamcanım aynı şey abimiz getirdi bugün tıkanıklık var ateşi 37.3 oldu panikledim baya ateşi kaç sizin doktora mı görürsem acaba
Biraz uzuldum yazdıklarınızı okuyunca o kadar cabuk buyuyolarki sonra cok ozluceksiniz bu hallerini sabredin biraz kendinize de iyi bakin bu arada bende oyle zor bi erkek cocugu buyuttum simdi cok ozluyorum onun bebekligini. bu arada ozendirmek gibi olmasin ama cok akilli tatli bi kiza sahibim su anGelin sarılalımBenim bebeğimi anlatmışsınız sanki ve benim ruh halimi… şu an yanımda annemler var muhtemelen önümüzdeki hafta tek kaldığımda ben de böyle olacağım yine tuvalete vs gidebiliyorum haftaya bakıcı başlayacak yanımda bir ay birlikte bakacağız belki yardımı dokunur hoş onda duracağını da sanmıyorum Belki bizim bebeklerimiz zor bebeklerdir belki geçecek diye kendimi avutuyorum bugün 8 saat uyumadı ve hala direniyor istiyor ki memede yatsın onu da anlıyorum ama çok zormuş bir çocuk büyütmek ikinciyi kesinlikle düşünmüyorum artık bugünden sonra hele hiç… benim de çok özgür bir hayatım vardı şimdi dağlar kadar uzakta anneliği çok sevdim ama uykusuzluk dinlenememek beni de mahvediyor yavaş yavaş… yavruma da kötülük yapıyorum gün sonuna doğru uyumadığı için karşısında da yorgun bitkin bi anne buluyor o da bu durumu hak etmiyor…
Hepimiz aynı sürecten geçiyoruz şuan bizi en iyi birbirimiz anlarız.Forumda bir çoğumuz böyle.. sanki o özlediğimiz uzun uzun, öğlene kadar deliksiz uyumalar gece uyanmaksizin sabah etmeler hiç gelmeyecek gibi..Arkadaşlarla oturulup edilen hoşsohbetler keyifle içilen kahveler.Dişarda doyasıya gezmeler,afiyetle yenilen yemekler.Ama geçecek diye ümit ediyorum gerçi büyüdükçe başka dertleri olacak diyorlar ama iyi yani şuan en zorunu atlatiyormuşuz.En azından emeklemeye, yürümeye başlasalar herşey daha güzel olmaya başlayacak diye düşünüyorum.Ben de o kadar bunaldım ki bu sıra her şey üzerime geliyor. Ev basıyor resmen içim daralıyor
Kendimi çok mutsuz çaresiz hissediyorum
Sanki dışarda akan devam eden bir hayat var ama benim hayatım bitmiş gibi hissediyorum
Bebeğim sürekli ama sürekli emiyor. Emmediği zamanlarda da sürekli ağlıyor. Oturduğum yerden saatlerde kalkmıyorum tuvalete bile günde en fazla 2 kere gidiyorum. Yemek desen eşim destek olmasa aç kalırım.
Çok özgür bi hayatım vardı, şimdi çocuklu olmanın zorlukları altında eziliyorum sanki..sürekli ağlıyorum… ne zaman geçecek acaba bu süreç
Ahmet babacan a gidiyorum canım. Ben memnunumKızlar, İzmir’de yaşayanlar çocuk doktoru önerileriniz var mı ? Bir süreliğine burda olcam bi doktora başlamam gerekiyor, kusması da çok arttı anlamıyorum her mamadan sonra mutlaka kusuyor. Yedir , kussun, üst değiştir sonra tekrar ağlıyo acıkıyo tekrar yedir, kus...böyle bir döngüye girdik. Sizlerin nasıl , kusması var mı ?
Kesinlikle buyudukce kolaylasiyor. Hani bazilari diyor ya bunlar daha iyi gunlerin.. oyle bisey yok. Buyudukce rutinleri olusucak, kendilerini ifade edicekler, deliksiz uyuyacaklar, netflixte ki dizileri takipleyecegiz birbirimize burdan onerecegizHepimiz aynı sürecten geçiyoruz şuan bizi en iyi birbirimiz anlarız.Forumda bir çoğumuz böyle.. sanki o özlediğimiz uzun uzun, öğlene kadar deliksiz uyumalar gece uyanmaksizin sabah etmeler hiç gelmeyecek gibi..Arkadaşlarla oturulup edilen hoşsohbetler keyifle içilen kahveler.Dişarda doyasıya gezmeler,afiyetle yenilen yemekler.Ama geçecek diye ümit ediyorum gerçi büyüdükçe başka dertleri olacak diyorlar ama iyi yani şuan en zorunu atlatiyormuşuz.En azından emeklemeye, yürümeye başlasalar herşey daha güzel olmaya başlayacak diye düşünüyorum.
Merhaba ,bizimki de kusuyor ve refluden kaynakli oldugunu dusunuyorum arada beslenmeye bagli 2-3saniyligine oksuruyor da...biz de izmirdeyiz ve doktorumuz ahmet babacan...oneririm kendisini...yorumlara da bkabilirsini zaten
Teşekkürler kızlarAhmet babacan a gidiyorum canım. Ben memnunum
Merhaba. Bu dönemde bebişler özellikle yakın mesafedeki nesnelere odaklanmakta güçlük çekerler. O yüzden göz hareketleri şaşı gibi olur.Arkadaslar.merhaba biz 2ay 4 gunluk olduk...bebegimde bazen yani com nadiren.sasi baktigini goruyorum ozellikle bir seyi odaklamaya calisirken oluyor.ama.dedigim.gibi bazi gunler goruyorum....panik yapip.goz doktoruna goturmelimiyim yoksa 6.ayda goz muayenesi var zaten beklemelimiyim bilemedim....yani bu ayda normalmidir?
Cok güzelmiş canım❤ bende bakiyimCanım biz dolaptan bakmıştım ama sıfır ürün.
Öyle senin dediğin gibi şehzade takımı beğenmiştik ayına uygun değilmiş iptal ettik son anda böyle birşey aldık hem mevlüt hem sünnet için zaten aynı zamana denk geldi.
Tecrubesizlikten ne yapacagimi bilemedim...insallah gecer ..Rabbim evlatraimizi korusun insan kendine gelsin ons ne gelecekse diyoMerhaba. Bu dönemde bebişler özellikle yakın mesafedeki nesnelere odaklanmakta güçlük çekerler. O yüzden göz hareketleri şaşı gibi olur.Bir nevi minik olmalarının verdiği tecrübesizlik yani... Tabi zamanla düzelmesi gerekir. Düzelmezse ihmal etmemek lazım.
Geçen gün bende parka çıkardım . Uyuyor diye önlüğü almamıştım. Uyandı sürekli ağladı. Bende üzerimdeki hırkayı ters giyip emzirdimBen de sarılık olduğu için gık dese emzirdim max yarım saat kendisi durur o da nadir babası oyalarsa o zaman rahatım ama o uzun oyalama sürelerinde de ya yemek hazırlıyorumdur ya etrafı topluyorumdur dışarda artık emzirme odası vs aramıyorum takıyorum önlüğü bir köşede oturup emziriyorum yoksa dışarı da çıkamayacağım hiç
Ahh o 10 kilo çok güzel zayıflamıştım ne zamandır kilo almıyordum da ama şu an aynadaki görüntüme inanamıyorum çok çirkin hissediyorum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?