- 21 Ocak 2019
- 798
- 568
- 103
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #32.661
Doktor takibindeyim canim ama almiyor mamayi ben cok direttim keyfini ben kacirjyirum boyle ypmamla . bebegim huysuz degil. Ozellikle cisli bez saydim dun gayette yapiyor doydugunu anliyorum gozle gorunur bi zayiflama girmuyorum hatta kilosu guzel gorunuyor acaba tartilarimiw yanlis tartiyor. Kafam allak bullak yorum beni bu dusuncelerCanım bebeğinin boyu uzamış ve kilo almamışsa zayıflamış demektir, bebeklerde kilo kaybı pek iyi sayılmaz, günden günde kilo alması gerekir ki, kemikleri kalinlasiyo, uzuyo, doktorun mutlaka kilo takibine çağırmıştır, sen doktorunun söylediklerine güven ve tavsiyelerini uygulamaya çalış, çünkü kilo kaybı zamanla büyümenin durmasına sebep olabilir Allah korusun.
Oyleymis onuda yeni ogrendim. Ben hep biri Bitmeden oburune atliyorum birde oyle denicem . Gercekten ilk gelenlwr su gibi sefaf hic ona dikkat etmemistim belkide o su gibi sutle doluyor midesi. Gercekten cok kisa emiyor cok imreniyorum uzun uzun memede kalan bebeklereMerhaba emzirdiğiniz süreye takılmayın bebekler ilk 5 dk aralıksız emdiklerinde sütün %80-90 ını alırlar ama kilo alım problemi varsa önsüt oranınız yüksek olabilir %70 i sudur ve yağ oranı düşüktür emzirme öncesi o kısmı sağabilirsnzi
Bir de bir meme boşalana kadar hep aynısını emzirin sürekli meme değiştirirseniz de hep önsüt almış olur bebişiniz.
Benim kızda 5-10 dk arası emer 3 dk bile emdiği oluyorbende eskiden takıyordum 1 saat emziriyorum vs diyenler olunca ama süt sorununuz yoksa süre önemli değil içimiz rahat olsun
Ben 4 çeşit emzik aldım birkaç saniye aventi tuttmuştu ama onu da almadı en son chicco phsio Soft aldım uyuturken veriyorum onu daha çok emiyor kabul etti denemez ama ara ara alıyor ve biz en çok onu beğendikKızlar emzik markası onerirmisiniz. Kullandigimiz emziken memnun değilim
Bugün ben de dayak yemiş gibi uyandım eklemlerim ağrıyor gibi sanki tuhaf bir halsizliğim varKızlar ben kendimi iyi hissetmiyorum iyorum aşırı derecede yorgunum, bitkinim hiç enerjim yok gibi içimde boşluk var gibi hiç ağrımayan başım ara ara ağrıyor benim gibi hisseden varmı?
Sütün yaramış işte maşallah mama neden kiKilo mevzusu baya konuşulmuş. Bende endişeliyim bu konuda. Bizimkininde kilosu fazla gidiyor sanırım. 4125 doğdu ilk ay kontrolünde 5253 olmuştu. Şimdi 2 ay 20 günlük ve 7300 olmuş. Gece bir sefer 90 cc mama veriyorum onun dışında sürekli memede . Ve sütümün tadına baktım çok şekerli bildiğiniz şerbet gibi. Şuan 65 cm olmuş aslında boyuna göre öyle çok kiloluda durmuyor ama obez olurmu diye de endişe duyuyorum. Sabaha kadar kollarımda emerek uyuyor uyurken bile yutkunuyor. Ama hiç kusmuyor çok nadir kusuyor. Özellikle yediğim bişeyde yok sadece günde 4 litre su . Sabah kahvaltı bile yapmadığım çok oluyor. Mamayı hiç vermemeyi denedim ama o zaman da göğsümde süt olmuyor sürekli emdiği için en azından mama verince bi 3 saat dinlendiriyorum o sıra süt oluyor. Tartı bozukluk olabilirmi acaba hiç 7 kilo gibi de durmuyor bilemedim kafam da deli Sorular..
Tüm gün emzirdim son emzirmeden 40 dk sonra sağıyım dedim çıkmadı işte doğru dürüstAma emme isteği devam edince insan sürekli acaba diyor ilk kızımda böyle değildi bu kez dediğin gibi emzirmenin tadını alamadım yutkunma sesi dinlemektenemzirdikten ne kadar sonra sağdın
Merhaba benim doktorum anne sütü ile beslenen bebek obez olmaz mamada o ihtimal var demişti. Obez olur diye endişelenmeyin ama mama vermeyin bence gerek yok şu durumda keyfine içiyordur doymadığı vs için değilKilo mevzusu baya konuşulmuş. Bende endişeliyim bu konuda. Bizimkininde kilosu fazla gidiyor sanırım. 4125 doğdu ilk ay kontrolünde 5253 olmuştu. Şimdi 2 ay 20 günlük ve 7300 olmuş. Gece bir sefer 90 cc mama veriyorum onun dışında sürekli memede . Ve sütümün tadına baktım çok şekerli bildiğiniz şerbet gibi. Şuan 65 cm olmuş aslında boyuna göre öyle çok kiloluda durmuyor ama obez olurmu diye de endişe duyuyorum. Sabaha kadar kollarımda emerek uyuyor uyurken bile yutkunuyor. Ama hiç kusmuyor çok nadir kusuyor. Özellikle yediğim bişeyde yok sadece günde 4 litre su . Sabah kahvaltı bile yapmadığım çok oluyor. Mamayı hiç vermemeyi denedim ama o zaman da göğsümde süt olmuyor sürekli emdiği için en azından mama verince bi 3 saat dinlendiriyorum o sıra süt oluyor. Tartı bozukluk olabilirmi acaba hiç 7 kilo gibi de durmuyor bilemedim kafam da deli Sorular..
Ahh arkadaşım kendimden bir tane daha buldum ne mesudumTüm gün emzirdim son emzirmeden 40 dk sonra sağıyım dedim çıkmadı işte doğru dürüsthaklısın ama şöyle benim bebegim mamada versem aynı açmış gibi hareketlere devam ediyor ağlama değil ama ağız şapirdatma meme versem alma vs yani belki de huyları böyledir
Evet canım solgar brewerst yeast b12 kullanıyorum. Sabah tok 3 tane akşam tok 3 tane içiyorum. Sabahları 1 adet ocean mumy içiyorum bir de.Merhaba solgarın brewers yeast b12 sini mi kullanıyosunuz? Bende onu kullanıyorum. Acaba aç tok günde kaç kere içiyorsunuz?
Teşekkür ederim canım. Deneyeceğim bizde sanki meme reddi başladı. İnatlaşıyor. Elini ağzına götürül emiyor emiyor emziği alıyor biberonu alıyor memeye gelince basıyor yaygarayı başını geri çekiyor sanki dönmüşler gibi ağlıyor . Emziği de biberonu da bıraktım dün itibariyle.Ben medikalcilerden eds beslenme sondası(hortumu) alıyorum 5 numara zaten sadece o da yetiyor. İstersen 60 ml lik büyük enjektörler var onlardan alıp mamayı ona da koyabilirsin öyle verirsin alıstırmak için sıkarak. Ben direkt biberona koyuyorum beslenme sondasını kendi ordan çekerek içiyor. Trendyol da da satılıyor Bıçakçılar marka 5 numara
Benim de basim agriyor ama surekli memede yatan bebege bakmakyan benxe boynumuz rutuluyo bas agrisi yapiyo...yorgunuz cunku duzenli ve araliksiz yatamiyoruz...benim bi de gazim var com ve eskiden de olan mide hassasiyetimKızlar ben kendimi iyi hissetmiyorum iyorum aşırı derecede yorgunum, bitkinim hiç enerjim yok gibi içimde boşluk var gibi hiç ağrımayan başım ara ara ağrıyor benim gibi hisseden varmı?
Tüm gün emzirdim son emzirmeden 40 dk sonra sağıyım dedim çıkmadı işte doğru dürüsthaklısın ama şöyle benim bebegim mamada versem aynı açmış gibi hareketlere devam ediyor ağlama değil ama ağız şapirdatma meme versem alma vs yani belki de huyları böyledir
Kızlar bende sizdenimAhh arkadaşım kendimden bir tane daha buldum ne mesudumseninle kahvelerimizi alıp saatlerce bu konuyu konuşabilirim deli muamelesi görmeyeceğime emin olarak emmeden durunca da acaba iştahsızlık mı var diyorum ben
Canım çok geçmiş olsun.benimde büyük kızım getirdi okuldan grip,ailece dökülüyoruz eşim ve ben çocuklardan ağır geçiriyoruz minigiminde genzi doku sürekli burnu tıkanıyor fizyolojik serum sterimar burun aspiratorunu kullandım hiç fayda etmedi eşim eczaneden fizyolojik serum aldı şırıngaya burnuna sıkıyorum.cok aferdersin yeşil yeşil sümükler akti yavrum nasil nefes almış bugün biraz kan pıhtısı geldi sanırım burun aspiratoru ike tahriş ettim yavrunun burnunu. Şırınga ile daha kolay ve acısız oluyor sende dene istersen kuzum osman gönülal 'ın videosunu izle orda detaylı anlatıyorKızlar o kadar dikkat etmemize eşimlt odaları bile ayırmamıza rağmen bebiş grip oldu babadan bulaştı geniz akıntısı ve burun tıkanıklığı var. Üzerine bugün 2 aylık aşılarımızı da olduk evde kaos var. Bebeği grip olanlar neler yaptınız? Doktor randevumuz Perşembe o zamana kadar ne yapabilirim ?
Merhaba, doktora götürdünüz mü sonra.. Benim kızımda kahverengi kustu eşimi bekliyorum ama nette yazılanlar korkuttuKızlar az önce bebegim kustu. Ama kahverengi bir kusmuk doktorada attim internette mide kanamasi diyor çok korkuyorum aynı durumu yaşayan varmi. Saat sabahin 6si olduğu için doktor görmedi henüz mesaji
canım aynı şey abimiz getirdi bugün tıkanıklık var ateşi 37.3 oldu panikledim baya ateşi kaç sizin doktora mı görürsem acabaCanım çok geçmiş olsun.benimde büyük kızım getirdi okuldan grip,ailece dökülüyoruz eşim ve ben çocuklardan ağır geçiriyoruz minigiminde genzi doku sürekli burnu tıkanıyor fizyolojik serum sterimar burun aspiratorunu kullandım hiç fayda etmedi eşim eczaneden fizyolojik serum aldı şırıngaya burnuna sıkıyorum.cok aferdersin yeşil yeşil sümükler akti yavrum nasil nefes almış bugün biraz kan pıhtısı geldi sanırım burun aspiratoru ike tahriş ettim yavrunun burnunu. Şırınga ile daha kolay ve acısız oluyor sende dene istersen kuzum osman gönülal 'ın videosunu izle orda detaylı anlatıyor
Doktoru aramıştım göğsünde ağrı çatlak varmi dedi evet ikisi var dedim büyük ihtimalle göğüsun yara olmuş kanamış bebekte onu içmiş ve kahverengi olarak kusmuş dedi. Kırmızı renk olursa acilen fakülteye götürun dedi. Çok şükür bir daha öyle kusmadi. Korkulacak renk kırmızıymis bizimki kahverengiydiMerhaba, doktora götürdünüz mü sonra.. Benim kızımda kahverengi kustu eşimi bekliyorum ama nette yazılanlar korkuttu
Benim doktorum günde bi kere mama verdiğim zaman ver gitsin üzmeyelim bu çocuğu bu verdiğin mama onun çerezi demişti günde bi kere için @brc0006Sütün yaramış işte maşallah mama neden kiSenin günde bir kez verdiğin mama mı onu tok tutup büyütüyor sence?! Doktorun mamaya gerek yok demedi mi yorum yapmadı mı hiç?
Biz de korona sandık ikişer kere pcr verdik rinovirüs soğuk algınlığı çıktı bebeğim de yakalandı ki hep maskeliydik evin içinde ama oldu işte biz doktora gittik iki şurup yazdı geçmezse gelin dedi çok şükür geçti evde de günde 6 kere sterimar serum fizyolojik sıktım üstüne doktor buhar makinesi tavsiye etti bir de kuru soğanı ikiye kesip üstüne 5-6 tane karanfil batırıp yattığı odada tuttum çok şükür onun ağırlaşmadı. Ben bittim bu sırada 2 gün 38.5-39 ateşleydim çocuğu emzirmek harici alamadım kucağıma. Çok çok geçmiş olsun size hemen atlatın inşallahKızlar o kadar dikkat etmemize eşimlt odaları bile ayırmamıza rağmen bebiş grip oldu babadan bulaştı geniz akıntısı ve burun tıkanıklığı var. Üzerine bugün 2 aylık aşılarımızı da olduk evde kaos var. Bebeği grip olanlar neler yaptınız? Doktor randevumuz Perşembe o zamana kadar ne yapabilirim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?