- 20 Mayıs 2020
- 1.857
- 3.244
- 83
- 33
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #32.681
Seni çok iyi anlıyorum… muhtemelen gece uykusu alamadığımız için böyleyiz hele senin iki çocuk vardı eminim çok zorlanıyorsundur ben de geceleri bitkin hissediyorum önce bi sakin ol vitamin kullan sonra o içindeki boşluk için birileriyle dertleş biraz sen zamanı yap belki bir terapi almayı düşünebilirsin ben de deniyorum bazen dışarı çıkıp dertsiz oturan insanlqrı görünce imrenip üzülüyorum mesela bu duygumu aşamıyorumKızlar ben kendimi iyi hissetmiyorum iyorum aşırı derecede yorgunum, bitkinim hiç enerjim yok gibi içimde boşluk var gibi hiç ağrımayan başım ara ara ağrıyor benim gibi hisseden varmı?
Geçmiş olsun biz de hastalığın eşiğinden döndük abisi okuldan getirdi bebekte de hırıltı burun akıntısı öksürük başlamıştı ki hemen serum fizyolojik sıkıp sık sık burnunu çektik gece yatarken tıkanmasın diye başucuna soğan kesip koyduk.. Pamuğa nane yağı damlatıp yatağına yakın koydum.. Nebulizatore bazen serum fizyolojik bazen iyotlu su koyup bebeğin yakınında çalıştırdım en önemlisi sık sık emzirdim.. Büyüğüne de emzirme hariç aynılarıni yaptım ikisi de ilaçsız atlattı..Kızlar o kadar dikkat etmemize eşimlt odaları bile ayırmamıza rağmen bebiş grip oldu babadan bulaştı geniz akıntısı ve burun tıkanıklığı var. Üzerine bugün 2 aylık aşılarımızı da olduk evde kaos var. Bebeği grip olanlar neler yaptınız? Doktor randevumuz Perşembe o zamana kadar ne yapabilirim ?
Biz de yazın ortasında doğunca sadece hastanede şapka takmıştık şimdi duştan sonra falan takmak istiyoruz çıkarana kadar ağlıyor.. Kapşonlu yelek ve swetlerinin şapkaları ile alıştırmaya çalışıyorum onlar da sıkıntı çıkarmadı..Kızlar bebekleriniz bereye alıştı mı ? Bizim ev aşırı sıcak olduğundan doğduğundan beri hiç giydirmemiştim.sadece dışarı çıkarken giydi birkaç kere. Şimdi de havalar serinledi ama benim kız asla durdurmuyor başında. Yıkıyor ortalığı. Gözlerini açamıyornasıl alıştırabilirim acaba
Ahaha aynıyız gerçektenAhh arkadaşım kendimden bir tane daha buldum ne mesudumseninle kahvelerimizi alıp saatlerce bu konuyu konuşabilirim deli muamelesi görmeyeceğime emin olarak emmeden durunca da acaba iştahsızlık mı var diyorum ben
Kesinlikle takviyelerden ziyade bende de işe yarayan su ve yeşillik tüketmek oluyorKralice55 wanderingstar walla kızlar sütümün olduğuna eminsem emzirmek problem değil benim için o yüzden ben sağımı bırakmama kararı aldım gece bebiş uyuyunca power pump yapıyorum ondan bir saat sonra yatmış oluyorum ama gündüz daha zor benim için sağım yapmak hem elimde o uyuduğu İçin süt stoğum oluyor mama vermektense emin olamadığım zaman kendi sütümü veriyorum ayrıca ben ağustosa kadar ücretsiz izindeyim işe başlayacaklara sağıma başlamasını tavsiye ederim hem süt artar hem depolamış olursunuz Bir de şu var çeşit çeşit anne çayı ve laktamax gibi takviyeler kullandım ama sağım ve su(kesinlikle en az 3lt) dışında fayda eden olmadı ayrıca kendi sağlığınız için multivitamin de tavsiye ederim kesinlikle. Benim ikinci çocuğum bu zamana kadar karşıydım dışardan vitamin almaya ama hata etmişim ilk kızımda doğum sonrası yarısı döküldü saçlarımın şimdi dökülme yok öyle çok uzun oldu kusura bakmayın
Bir emzirme danışmanı diyor ki yedikleriniz değil yerken mutlu olduklarınız süt yaparKesinlikle takviyelerden ziyade bende de işe yarayan su ve yeşillik tüketmek oluyorBir de ceviz kaju fındık falan sütü yağlandiriyor. Ben ne yazik ki çok su vb tüketemiyorum kendimi zorlayıp iyi su içtigimde süt de iyi oluyor. Ama yeşillik marul roka ıspanak bende işe yaradi. Bir de balık yedigim günler göğüslerim dolu dolu oluyor
Dedi canım doktor mamayı keselim dedi. Ama dediğim gibi kesmeyi denedim. Ama göğüsümün süt dolmasına izin vermiyor tosbik sürekli memede oluyor. Mama verdiğimde en azından 3 saat istemiyor memeyi o sırada göğsüm doluyor vermediğim de sanki göğsüm bomboş sıkıyorum sağıyorum süt gelmiyor. Doktor doğum kilosu fazla olduğundan sürekli besle demişti bende sürekli besledim saatte bir emzirdim ama şuan o bir saati 2 saate çıkaramıyorum. Memeyi vermediğimde yırtıyor kendini sürekli meme arıyor babasında dururken bile meme arıyor. Sadece ayakta gezdirerek sakinleştirebiliyorum. Onun dışında memeyi vermessem çığlıkığlığa. Bu yüzden gece 90 cc mama veriyorum sadece aslında fazla değil tek bir sefer gibi düşünüyorum bence sürekli memede durduğu için fazla kilo aldı doktorum 4. Ay bakalım dedi emzirme aralarını sanırım 3 saate bir çıkarıcaz. Nasıl yapıcam hiç bilmiyorum oyun halısı aldım ama en fazla 15 dk oyalanıyor orda nasıl 3 saat oyalayıp meme vermiycem hiç bilmiyorumSütün yaramış işte maşallah mama neden kiSenin günde bir kez verdiğin mama mı onu tok tutup büyütüyor sence?! Doktorun mamaya gerek yok demedi mi yorum yapmadı mı hiç?
Canım biz dolaptan bakmıştım ama sıfır ürün.Kızlar sünnet yaptıranlar sunnet kıyafeti nasil aldiniz sehzade takimlari oluyor ya nerden aldiniz internetten mi ben bulamıyorum da
Teşekkür ediyorum demeyeceğim bende. Emerken de bayağı tıkanıyor yavrum açıyorum aslında burnunu ama geri doluyorGeçmiş olsun biz de hastalığın eşiğinden döndük abisi okuldan getirdi bebekte de hırıltı burun akıntısı öksürük başlamıştı ki hemen serum fizyolojik sıkıp sık sık burnunu çektik gece yatarken tıkanmasın diye başucuna soğan kesip koyduk.. Pamuğa nane yağı damlatıp yatağına yakın koydum.. Nebulizatore bazen serum fizyolojik bazen iyotlu su koyup bebeğin yakınında çalıştırdım en önemlisi sık sık emzirdim.. Büyüğüne de emzirme hariç aynılarıni yaptım ikisi de ilaçsız atlattı..
Ben de öyleyim doğumdan beri evlat sevgisi mutluluğu çok ayrı ama onun dışında hep aynı döngünün verdiği bıkkınlık durgunluk var hele gece uykusu olmayinca çok zor. Gözaltlarim hsla mor mesela zaten yatkındım aynada kendime bakınca da eski bakımlı günlerimi özlüyorum ama kuaföre gidecek firsatim bile yokSeni çok iyi anlıyorum… muhtemelen gece uykusu alamadığımız için böyleyiz hele senin iki çocuk vardı eminim çok zorlanıyorsundur ben de geceleri bitkin hissediyorum önce bi sakin ol vitamin kullan sonra o içindeki boşluk için birileriyle dertleş biraz sen zamanı yap belki bir terapi almayı düşünebilirsin ben de deniyorum bazen dışarı çıkıp dertsiz oturan insanlqrı görünce imrenip üzülüyorum mesela bu duygumu aşamıyorum
Ben de böyleyim bir de bunları düşündüğüm için utanıp vicdan azabı çekiyorum böyle bi kısır döngüBen de öyleyim doğumdan beri evlat sevgisi mutluluğu çok ayrı ama onun dışında hep aynı döngünün verdiği bıkkınlık durgunluk var hele gece uykusu olmayinca çok zor. Gözaltlarim hsla mor mesela zaten yatkındım aynada kendime bakınca da eski bakımlı günlerimi özlüyorum ama kuaföre gidecek firsatim bile yok( depresyona mı girdim nedir anlamadim ya büyüynce geçer dediler geçmek bilmedi
Çok geçmiş olsun serum fizyolojik ile sık sık yikamaniz biz öyle yapıyoruzKızlar o kadar dikkat etmemize eşimlt odaları bile ayırmamıza rağmen bebiş grip oldu babadan bulaştı geniz akıntısı ve burun tıkanıklığı var. Üzerine bugün 2 aylık aşılarımızı da olduk evde kaos var. Bebeği grip olanlar neler yaptınız? Doktor randevumuz Perşembe o zamana kadar ne yapabilirim ?
Ben de sarılık olduğu için gık dese emzirdim max yarım saat kendisi durur o da nadir babası oyalarsa o zaman rahatım ama o uzun oyalama sürelerinde de ya yemek hazırlıyorumdur ya etrafı topluyorumdur dışarda artık emzirme odası vs aramıyorum takıyorum önlüğü bir köşede oturup emziriyorum yoksa dışarı da çıkamayacağım hiçDedi canım doktor mamayı keselim dedi. Ama dediğim gibi kesmeyi denedim. Ama göğüsümün süt dolmasına izin vermiyor tosbik sürekli memede oluyor. Mama verdiğimde en azından 3 saat istemiyor memeyi o sırada göğsüm doluyor vermediğim de sanki göğsüm bomboş sıkıyorum sağıyorum süt gelmiyor. Doktor doğum kilosu fazla olduğundan sürekli besle demişti bende sürekli besledim saatte bir emzirdim ama şuan o bir saati 2 saate çıkaramıyorum. Memeyi vermediğimde yırtıyor kendini sürekli meme arıyor babasında dururken bile meme arıyor. Sadece ayakta gezdirerek sakinleştirebiliyorum. Onun dışında memeyi vermessem çığlıkığlığa. Bu yüzden gece 90 cc mama veriyorum sadece aslında fazla değil tek bir sefer gibi düşünüyorum bence sürekli memede durduğu için fazla kilo aldı doktorum 4. Ay bakalım dedi emzirme aralarını sanırım 3 saate bir çıkarıcaz. Nasıl yapıcam hiç bilmiyorum oyun halısı aldım ama en fazla 15 dk oyalanıyor orda nasıl 3 saat oyalayıp meme vermiycem hiç bilmiyorum
Ahh o 10 kilo çok güzel zayıflamıştım ne zamandır kilo almıyordum da ama şu an aynadaki görüntüme inanamıyorum çok çirkin hissediyorum kendimiBen de böyleyim bir de bunları düşündüğüm için utanıp vicdan azabı çekiyorum böyle bi kısır döngübakımsızlık bende de var üstüne 10 kilo fazlalık inşallah geçecek şu an zordayım gece uyusam yine daha katlanılabilir olur diye düşünüyorum ve yavrumu çok seviyorum ama elimde değil böyle düşünmek sanırım lohusa psikozu bu zamana bıraktım baktım tükeniyorum terapi alacağım ben
Hangi vitaminleri kullaniyorsunuzBu ara bizim çiş de azaldı senin anlattığın gibiyiz aynı huzursuzluk yok gülüp oynuyor ama memede aktif 3-4 dk bu da süt bitti herhalde dedirtiyor bana tartmıştım 3 günde 100gr almış çıktı kakamızın düzeni aynı günde bir max iki kez yapardı yine öyle ben sağımı bırakmıştım iki gündür yeniden başladım bakalım ptsi tekrar tartacağım ama dünden beri sağdığım sütten takviye yapıyorum yine
Ben ilk kızımda hiç vitamin kullanmamıştım saçlarım yarı yarıya azaldı şimdi kullanıyorum vitamin ve çok faydasını gördüm dökülme gayet normal banyodan banyoya sayılır o da öyle çok değil
Bende var ama normal doğum benim kiKizlar hala dikis yerlerimde ara ara sanci oluyor.. cok hafif.. geçiyor sonra tekrar basliyor..mormal midir.. sizde de ayni problem var mi..
Pregnacare multivitamin içinden ayrıca omega kapsülleri de çıkıyorHangi vitaminleri kullaniyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?