- 25 Aralık 2010
- 1.418
- 2.073
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.321
İlk okurken bir sey tattırıyor sandım bende, devamını okuyunca şok oldumKızlar deliriyorum. Kızım 3 buçuk aylık ve kayinvalideme ne zaman gitsek birşeyler yedirmeye çalışıyor. Çocuğun ağzından keki söyleye söyleye zor çıkartırdık.
Çocukla yalnız bırakmayı bırakın yan yana kaldıklarında bile gözüm sürekli üzerlerinde. Verme deyince dinlemiyor. Ne yapacagimi bilemiyorum....
Benim de öyle hem de ilk adetim 40 çıktıktan hemen sonra oldu ve o zamandan beri sütümü arttıramadım sonra da her ay düzenli gelmeye başladı. Sizin belki sadece adet dönemlerinde azalma olurKızlar selam adet olanlarınızın adet zamanında sütlerinde azalma oldu mu ?
Benim resmen kesildi sütüm ben hem sağıp hem emziriyorum hiç mama kullanmadık
Dün regl oldum ve 2 gündür bomboş göğüslerim
Sağınca 150 Cc çıkardı 40 ancak çıkıyor
Dolapta ki sütlerden veriyorum allahtan stok yapıyordum yoksa mecbur mama verecektim
Mama tabiki verilir de dönemsel bir şeyse başlamak istemem sonuçta inşallah bitince geri gelir sütüm
Trendyoldan aldım. https://ty.gl/wggdpti05gAy rica etsem aldığınız sitenin linkini verir misiniz? Trendyolda bulamadım
Sen beceremedin muhtemelen. Yatırarak yaparsan oluyor aslında balgam varsa çıkıyor bi 10 dk fln aşağıdan yukarı pat pat yaparak. Bricanyl da erkilemiş olabilir balgamı yumuşatıyordu kolay çıkmasını sağlıyordu.Bende serum fizyolojik damlatıp burun aspiratörü ile temizliyorum burnunu fayda etmiyor hiç. Cocugum zor nefes alıyor ya geceleri hep tıkanık burnu. Doktora götürdük nazal nem burun damlası verdi bugün kullandık ama fayda etmedi. O dediğin burun yıkamasını da yapmayı denedim ama beceremedim hiç o videodaki gibi olmadı sıktığım serum fizyolojik cıktı geri sadece balgam vs atmadı hiç yada ben beceremedim
Kızlar içinizde danışmanlık alıp sütünü arttıran var mı sütüm çok azaldı iki saat bekledim 50ml çıktı ya max 100ml çıkarabiliyorum delircem mamaya başlarsam tamamen gidecek biliyorum biri yardım etsin bana çok üzgünüm ya
Kızlar içinizde danışmanlık alıp sütünü arttıran var mı sütüm çok azaldı iki saat bekledim 50ml çıktı ya max 100ml çıkarabiliyorum delircem mamaya başlarsam tamamen gidecek biliyorum biri yardım etsin bana çok üzgünüm ya
Ben sağmadım hiç oyüzden azaldı mı anlayamadım. Normal içiyo bebeğim. Ama ben çalıştığım için 1 kere dolaptaki sütlerden veriyoruz daha önceden stok yapmıştım. Genel olarak eskisi gibi dolu değil memelerim. Belkide artık emme saatlerne göre ayarlıyolardır kendilerini bilemiyorum :)) iyki ilk zamanlar süt stoklamışımKızlar selam adet olanlarınızın adet zamanında sütlerinde azalma oldu mu ?
Dolapta ki sütlerden veriyorum allahtan stok yapıyordum yoksa mecbur mama verecektim
Mama tabiki verilir de dönemsel bir şeyse başlamak istemem sonuçta inşallah bitince geri gelir sütüm
MerhabaBirsey sormak istiyorum benim bebeğim ayın 17 sinde tam 3 aylık olcak oyuncaklar dikkatini çekmiyor hiç oyun halısı şöyle bir inceledi ve sevmedi daha çok benimle oynamayı seviyor göz göze gelerek saatle konuşup desenlerle heyecanlanıyor babayla sohbet ediyor bol gülücüklü sizin bebekler oyuncaklariyla oynuyormu yada ilgi gösteriyor mu
Piyanolu oyun halısı aldık biz çok rahat ettik ilk başlarda hemen sıkılıyodu şimdi yarım saat durduğu oluyo oyuncaklara bakıyor aynası var bide üstte oradan kendine bakıp gülüyor en azından evde ufak tefek işlerimi halleder oldum tavsiye ederim3,5 aylık olcak daha hiç oyuncak almadım. Biz de bol bol konuşup gülüşüyoruz. Eline bir şey versem 5 saniye sonra düşürüyor. Daha oyuncak tutacak ya da oyuncakla oynayacak kıvamda değil. Geveze bir şey oldu benim gibi. Konuş gül yetiyor gibi. Ama bana yetmiyor. bir şeylerle oyalanmaya başlasa gidip yemeğimi rahat rahat yaparım en azından.
Zamanla alışır canım bizimde ilk başta pek durmuyorduMerhabaBirsey sormak istiyorum benim bebeğim ayın 17 sinde tam 3 aylık olcak oyuncaklar dikkatini çekmiyor hiç oyun halısı şöyle bir inceledi ve sevmedi daha çok benimle oynamayı seviyor göz göze gelerek saatle konuşup desenlerle heyecanlanıyor babayla sohbet ediyor bol gülücüklü sizin bebekler oyuncaklariyla oynuyormu yada ilgi gösteriyor mu
Elleriyle beni seviyor ellerini yüzümde gezdiriyor yani ellerinin farkında ama oyuncakla işi yok tutmuyor şöyle bir bakıp geçiyor3,5 aylık olcak daha hiç oyuncak almadım. Biz de bol bol konuşup gülüşüyoruz. Eline bir şey versem 5 saniye sonra düşürüyor. Daha oyuncak tutacak ya da oyuncakla oynayacak kıvamda değil. Geveze bir şey oldu benim gibi. Konuş gül yetiyor gibi. Ama bana yetmiyor. bir şeylerle oyalanmaya başlasa gidip yemeğimi rahat rahat yaparım en azından.
İnşaAllah..sağlıklı olsunlarda ben aç aç beklerim yavrumuZamanla alışır canım bizimde ilk başta pek durmuyordu
Odanın nem ve sıcaklığını gösteren bir cihaz aldık, onu takip ediyorum gün içinde. Sıcaklığı 24-25 derece, nemi 40-50 arası tutmaya çalışıyorum. Nem düşünce hemen buhar makinasını çalıştırıyorum. Önceden yapmıyordum, bebeğim istinasız her sabah burnu tıkalı uyanıyordu, hırıltılı nefes alıyordu. Her sabah burun temizliğiyle uğraşıyordum. Şimdi daha rahatız. Petek üzerine su kabı da koymak işe yarar, bizim ev eski olduğu için eski tip demir döküm petekler var, o yüzden işe yaramıyor. Şu üstü ızgaralı klasik petekler varsa sizde yukarıdan ısı verdiği için su kabı çok işe yarar. Yetmezse buhar makinası tavsiye ederim.Nemi alsın diye ketıl kaynatıyorum ama ketılla olcak gibi değil iyi bi buhar makinesi almam lazım. Odasındaki nem derecesini nasıl anlayacam peki? Bizim evde çok sıcak ağustosta doğum yaptım eylülden beri doğalgazı yakıyoruz bebeği üşütmeyelim diye.
Her bebiş ayrı bir rotada ilerliyor bence, geçen haftalarda oyuncaklara uzanan tutabilen bebişler yazılmıştı burada; o zaman benimki yapamıyordu, ilk defa bugün bir oyuncağa uzandı tuttu, 3 ay 1 haftalıkkenMerhabaBirsey sormak istiyorum benim bebeğim ayın 17 sinde tam 3 aylık olcak oyuncaklar dikkatini çekmiyor hiç oyun halısı şöyle bir inceledi ve sevmedi daha çok benimle oynamayı seviyor göz göze gelerek saatle konuşup desenlerle heyecanlanıyor babayla sohbet ediyor bol gülücüklü sizin bebekler oyuncaklariyla oynuyormu yada ilgi gösteriyor mu
Evet ben yazmıştım oyuncaklara uzanıyor eliyle bilinçli olarak tutmaya çalışıyor diyeHer bebiş ayrı bir rotada ilerliyor bence, geçen haftalarda oyuncaklara uzanan tutabilen bebişler yazılmıştı burada; o zaman benimki yapamıyordu, ilk defa bugün bir oyuncağa uzandı tuttu, 3 ay 1 haftalıkkenBizimki de çok konuşmuyor mesela, gün içinde keyfi gelirse aguluyor, genelde sessiz gülümsemeler şeklinde. Ben şunu anladım ki oyuncakları biz tanıtıp ne yapılmasını gerektiğini bıkmadan defalarca göstereceğiz. Öyle yapa yapa oynamaya başladı. Elini tutup götürdüm hep. Şimdi farklı dokulara değdiriyorum elini. Peluş kediye, kumaş aslana, plastik maymuna cici cici yapıyoruz Çıngırak zürafayı merhaba merhaba diye çocuk sesi çıkararak konuşturuyorum onunla, şebeklik modundayız resmen değil mi biz anneler bir gülücük atıversinler diye Sizin bebişiniz de yarın bir bakmışsınız oyuncaklara uzanıverir, her gün yeni bir şey öğreniyorlar
Oyun halısı gerçekten hayat kurtarıyor, biz de o şekilde yemek yiyebiliyoruzEvet ben yazmıştım oyuncaklara uzanıyor eliyle bilinçli olarak tutmaya çalışıyor diyekarnı tok olduğunda yeni emzirdigimde keyfi yerindeyse oyun halisinda 30-45 dk arası duruyor.Her emzirmeden sonra bırakıyorum tabi her bıraktığımda durmuyor ama durduğu zaman evi süpürüyorum,yemek yapıyorum o yarım saatte bile bayağı iş yapıyorum sayesinde hızlı olmayı öğrendim bazen oyun halisindayken karnını fln öpüyorum gidikliyorum ilgiyi seviyor çok hemen gülüyor onunla konuşuyorum bol bol Başlarda benimkide durmuyordu birden duruverdi :)şimdi elini hep ağzına götürüp tırnak yer gibi cekirde. çıtlar gibi hareketler yapıyor ellerini emiyor bol bol salyalari akıyor ağzından baloncuklar çıkartıyor
Dimi hersey bir gülücük için aynen defalarca bıkmadan tanitiyorum ne çok oyuncak oynadım bu arada az eglenmedim değil şimdi fark ettim yemeğimi yiyebilmem de kuzucugum için süt olsun diyeHer bebiş ayrı bir rotada ilerliyor bence, geçen haftalarda oyuncaklara uzanan tutabilen bebişler yazılmıştı burada; o zaman benimki yapamıyordu, ilk defa bugün bir oyuncağa uzandı tuttu, 3 ay 1 haftalıkkenBizimki de çok konuşmuyor mesela, gün içinde keyfi gelirse aguluyor, genelde sessiz gülümsemeler şeklinde. Ben şunu anladım ki oyuncakları biz tanıtıp ne yapılmasını gerektiğini bıkmadan defalarca göstereceğiz. Öyle yapa yapa oynamaya başladı. Elini tutup götürdüm hep. Şimdi farklı dokulara değdiriyorum elini. Peluş kediye, kumaş aslana, plastik maymuna cici cici yapıyoruz Çıngırak zürafayı merhaba merhaba diye çocuk sesi çıkararak konuşturuyorum onunla, şebeklik modundayız resmen değil mi biz anneler bir gülücük atıversinler diye Sizin bebişiniz de yarın bir bakmışsınız oyuncaklara uzanıverir, her gün yeni bir şey öğreniyorlar
Be kadar süreyle sağıyorsunuz?Kızlar selam adet olanlarınızın adet zamanında sütlerinde azalma oldu mu ?
Sen beceremedin muhtemelen. Yatırarak yaparsan oluyor aslında balgam varsa çıkıyor bi 10 dk fln aşağıdan yukarı pat pat yaparak. Bricanyl da erkilemiş olabilir balgamı yumuşatıyordu kolay çıkmasını sağlıyordu.
Benim bi göğsüm hep boş gibi. Emdikten sonra sağıyorum 5 ml bile çıkmıyor. Yine de emzirmeye devam ediyorum. Kilo iyi alıyor. Demek ki bi şekilde süt yok sanıyorsak da onlar alıyor. Sen emzirmeye devam et 50 ml benimkinin yanında şelale.
Çiş durumu nedir peki bezleri doluyor mu iyice mesela günde kaç dolu bez oluyordur?3 saat bekleyip Sütümü sağdım 6 ml çıktı. 10 dk fln sağmaya devam ettim ama damla damla geliyordu. Sağdıktan sonra bebeğim uyandı o sağdığım göğsümü verdim lıkır lıkır içti. Göğsümde süt yoktu ama bebek emmeye başlayınca bi anda doldu sanki. Gerçekten çok tuhaf. Sağmak demek ki gerçekten süt konusunda kesin bilgi vermiyor. Ama 50 ml çok çok iyi bence maşallah.
Be kadar süreyle sağıyorsunuz?
Çiş durumu nedir peki bezleri doluyor mu iyice mesela günde kaç dolu bez oluyordur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?