- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.341
Teşekkür ederim bilgiler için. Dikkate alıcam mutlaka dedikleriniOdanın nem ve sıcaklığını gösteren bir cihaz aldık, onu takip ediyorum gün içinde. Sıcaklığı 24-25 derece, nemi 40-50 arası tutmaya çalışıyorum. Nem düşünce hemen buhar makinasını çalıştırıyorum. Önceden yapmıyordum, bebeğim istinasız her sabah burnu tıkalı uyanıyordu, hırıltılı nefes alıyordu. Her sabah burun temizliğiyle uğraşıyordum. Şimdi daha rahatız. Petek üzerine su kabı da koymak işe yarar, bizim ev eski olduğu için eski tip demir döküm petekler var, o yüzden işe yaramıyor. Şu üstü ızgaralı klasik petekler varsa sizde yukarıdan ısı verdiği için su kabı çok işe yarar. Yetmezse buhar makinası tavsiye ederim.
Bence senin makine çıkarmıyor sütünü eğer sütün olmasa o kadar bez nereden gelsin. Hem emzirme sonrası sağıyormuşsun demekki tamamen boşaltabiliyor memeyi maşallah. Uyku değişebilir bebekten bebeğe.Her çişte değiştiriyor musun yoksa dolmasını mı bekliyorsun iyice? Ben prima premium care kullanıyorum çizgi tamamen mavi olduğunda da değiştirmiyorum bazen; anca 4 bez yapıyorSabah 7 De uyandıysa akşam 11 de uyusa o arada 6-7 bez değiştiriyoruzdur. Gece zaten açmıyorum altını sabaha kadar uykusu bölünmesin diye.
Ama benimkisi kısa aralıklarla çok emiyor. Yani emip 2 saat uyuduğu gün içinde nadirdir. 10-15 dk uyuyor en fazla. Yarım saatte 1 saatte bir de emiyor 15-20 dk. Akşama doğru 1 saat uyuyor bazen. Gece de çok uyanıyor. Sürekli bir emme halinde. Onun için çok sıkıntı çekiyorum hiçbir şey yaptırmıyor bana beslenmesinde sıkıntı yok ama uykusunda var.
Bence senin makine çıkarmıyor sütünü eğer sütün olmasa o kadar bez nereden gelsin. Hem emzirme sonrası sağıyormuşsun demekki tamamen boşaltabiliyor memeyi maşallah. Uyku değişebilir bebekten bebeğe.Her çişte değiştiriyor musun yoksa dolmasını mı bekliyorsun iyice? Ben prima premium care kullanıyorum çizgi tamamen mavi olduğunda da değiştirmiyorum bazen; anca 4 bez yapıyor
Kasım indiriminden aldık. Roborock max5 mi neydi. Günlük temizlik için çok iyi .Kızlar robot süpürge alacağım kullanıp memnun olduğunuz bir model var mıdır?
Merhaba procto glyvenol sürüyorum sabah akşam çatlağın üstüne. Çok rahatlatıyor kanamayı da kesiyor.Arkadaslar.merhaba...dogumdan beri benim nohut buyuklugunde hemoroidim disa sarkmisti ve bazenn kayboluyordu veya kabizken disari cikiyordu...simdi de cok afedersiniz buyuk tuvaletimden sonra kanama oluyor...basina gelen varmi?muhtemelen catlak olmus....bebegim daha kucuk ve salgin var diye acikcasi doktora da simdilik gidemiyirum benzer durum yasayan varsa ne onerebilir?
Daha once de arada hafif kann olurdu ama iki seferdir baya geliyor ve cok aciyor....bunu alacagim mutlaka cok tesekkur ederimMerhaba procto glyvenol sürüyorum sabah akşam çatlağın üstüne. Çok rahatlatıyor kanamayı da kesiyor.
Cnm merhaba nasılsınız bebeğin nasıl oldu umarım toparlamışsınızdır. Bende grip oldum virüs mü grip mi henüz bilmiyorum.Kızlar 3 aylık bebeğim maalesef kovid pozitifçok üzgünüm çok telaşlı.. çok ateşli ve çok huysuz dua edin bir an önce toparlasin ne olur
Kızlar emzirme aralıklarınız nasıl? Benim bebe saat başı emmek istiyor, çişli bez sayımızda 4-5 45 günde de 1.2 kilo anca almış normal mi acaba bıktım valla göğüslerim de boş zaten. Doktor normal diyor ama böyle de saat başı istemesi normal mi
Aynen canım ya her iş yarım yamalak valla gün içinde işimi hallettim hadi uzanayim yok. Bi de aile büyükleri bu çocuk doymuyor doymuyor dedikçe iyice sinirim bozuluyor saat başı meme istemesi ona işaretmiş sözde. Bazen yemek yiyecek fırsat bulamiyorum şu emzirme sıklığından. Hem emsin istiyorum hem biraz daha bana zaman tanisin istiyorum ama olmuyo sanırımBenimkisi de öyle yarım saatte bir 1 saatte bir emmek istiyor. Ayda 1 kilo -1300 gram arasında değişiyor aldığı kilo. 600 700 gram alsa bile yeterli besleniyor demekmiş. Onlara yetiyor demek ki ama uzun süre emse uzun süre uyusa bizim için daha iyi olur. 3 saatte 1 emzirenlere özeniyorum.
Yedigim semizotu köyden tazeydi minik minik yapraklari vardi cok koyu renkliydi ondan diye dusunuyorum, marketten aldigimda bisey olmamisti. simdi normale döndü kakasiAy sormuşsun doktora şimdi gördüm :) tm ozaman sıkıntı yok sevindim :))
Biz yeni atlattik hiriltinin nerden geldigi onemli eger burundan geliyosa sorun degil de cigerden geliyorsa duruma gore nebulizatörle hava vermek gerekiyor biz 3 tane ilac verdik havayla. 10 gunde ancak iyilesti. Son çare antibiyotikti gerek kalmadi sukur. Gecmis olsunKızlar ya benim bebeğimin burnu tıkanık gibi hırıltısı var ara ara da öksürüyorbugün doktora gittik doktor burun spreyi verdi. Ama çok tatmin olmadım. sürekli burnunu da temizliyorum ama fayda etmiyor. Yavrum uykusundan sürekli uyanıyor rahatsız oluyor. Böyle bir durum yaşayan var mı?
Sütün gayet iyi canım artık çok almayacaklar zaten çiş kaka varsa sütün iyi demektir göğüslerin boş değil artık memelerimiz terbiye oluyor zaten çektikçe geliyor biraz emseler yeter. Bu senin bebeğinin sık sık emme durumundan ben de muzdaribim iki hafta sonra çalışmaya başlayacağım ve üç saatte bir gibi bi düzenimiz yok canı ne zaman isterse alıyorum memeye bi düzen kuramadımKızlar emzirme aralıklarınız nasıl? Benim bebe saat başı emmek istiyor, çişli bez sayımızda 4-5 45 günde de 1.2 kilo anca almış normal mi acaba bıktım valla göğüslerim de boş zaten. Doktor normal diyor ama böyle de saat başı istemesi normal mi
Ben makine basligini yani biberon ve vakum yapilan kismi yikiyorum biberon deterjaniyla sonra da kaynar suda ys bekletiyorum vrya tencerede 5dakika kaynattiktan sobra suzuyorum ve kagit havlu ile kurutuyorumMerhaba sağım yapan anneler makinenin temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Yıkasam bi dahaki sağıma kadar kurumuyor dolaba koysam bu sefer soğuk oluyor
Ah canım işte kıyamadık hiç her istediklerinde memeye dayadık ondan oldu bunlar bence ben şu an çalışmıyorum evdeyim ama seni anlıyorum özellikle uykunun ortasinda tekrar dalmak için ille de meme araması zor oluyo. bir de şöyle düşün belki evden ayrılman onun için de alışkanlıklarını değiştirmesi açısından faydalı olacaktır, bir süre sonra mecburen kendi kendien dalmayı ögrenecek. İlk zamanlar ayrılık anksiytesi denen durumu yaşayıp hırçınlaşır belki ama memede uyuma durumunu bırakabilir.Uyku eğitimine başlamak lazim ama başlayacak motivasyon hiç yok bendeSütün gayet iyi canım artık çok almayacaklar zaten çiş kaka varsa sütün iyi demektir göğüslerin boş değil artık memelerimiz terbiye oluyor zaten çektikçe geliyor biraz emseler yeter. Bu senin bebeğinin sık sık emme durumundan ben de muzdaribim iki hafta sonra çalışmaya başlayacağım ve üç saatte bir gibi bi düzenimiz yok canı ne zaman isterse alıyorum memeye bi düzen kuramadımbide benim oğlan memede uyumak istiyor hep gece uykumuz yok çünkü fark ediyor ki beşikte uyanıp meme istiyo ağzına alıyor öyle uyuyor
Rota ile alakalı olduğunu sanmıyorum. 4. Aya yaklaşıyoruz uyku gerilemesi olabiliyormuş. Benim oğlum da 3 gündür saat başı uyandı uyumadı dalamadı falan dün gece düzeldi hatta rota ilk dozu dün aldıKızlar rota aşısıdan sonra bebeğinin uyku düzeni bozulan var mı?
Birkaç gündür uykuyu banda haram etti kendinede valla gözlerimden uyku akıyor geceleri zırt pirt uyanıyor huzursuz sürekli yatakta debeleniyorGece mamadan sonra mışıl mışıl uyurdu şimdi uyumuyor ne kadar sürecek bu durum acaba hayır bide 5.ay 2.doz var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?