- 13 Ekim 2020
- 2.295
- 4.402
- 63
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.401
Maalesef öyle iseniz %100 o da coviddir olmasa da olacaktır ama inşallah basit bir griptir.. öyle böyle geçti ama 4 gün ömrümden 4 yıl gibi geçti.. çok cokk zordu.. hala da istahsizligimiz devam ediyor işte zar zor yediriyorum ağlaya zirlaya bir şekilde yiyor.. günde 7-8 öğün yerken bir anda 5 e düştü mesela doktoru düzelecek diyor ama ne zaman blmiyorum 2 hafta oldu hala duzelmesini bekliyorum.. keşke hasta olduğunuzu anladığınz ilk an maske taksaydnz dicem ama neolursa olsun geçiyor bı şekilde ben o kdar korudum bebeği ama geçti işte nasip.. ağzı da yokki konuşup söylesin 4 gün boyunca koca adam gibi inledi durdu yavrumm hcbsey yapamadmAy çok geçmiş olsun çok şükür öyle böyle atlatmışsınız biz önemli değil de cocuklara hele de bebeklere insan cok üzülüyor. Zaten kızım hastaydı öksürüyor hırıltısı var vs dün de ben grip oldum ama bayağı kötüyüm kafam kalkmıyor. Virüs müyüm grip miyim onu da bilmiyorum yarın teste gidicem. Babası calısıyor mecburen ben bebekle bütün gün temas halindeyim zaten hep kucak istiyor. Emziriyorum burnunu cekiyorm maske de takamıyorum haliyle. İnş virüs değilimdir yoksa yüzde yüz geçmiştir bebeğime de.
Bol bol emzir bu dönemde anne sütü çok etkili.. bağışıklıgnin kuvvetlenmesi için bana doktorum her dk emzir demişti gerekiosa uyuma emzir yese de yemese de 1 gram gitse yeter diyordu.. normalde 2.5-3 saatte bir yediriorum ama hasta iken her 30 dkda bir memeye tutuyodum ne yerse kâr düşüncesi ileAy çok geçmiş olsun çok şükür öyle böyle atlatmışsınız biz önemli değil de cocuklara hele de bebeklere insan cok üzülüyor. Zaten kızım hastaydı öksürüyor hırıltısı var vs dün de ben grip oldum ama bayağı kötüyüm kafam kalkmıyor. Virüs müyüm grip miyim onu da bilmiyorum yarın teste gidicem. Babası calısıyor mecburen ben bebekle bütün gün temas halindeyim zaten hep kucak istiyor. Emziriyorum burnunu cekiyorm maske de takamıyorum haliyle. İnş virüs değilimdir yoksa yüzde yüz geçmiştir bebeğime de.
Bence gayet güzel kiloları snn çocuğunu senden daha iyi kimse bilemez canım.. doymuuosa mama almadan uyumuyosa aynı düzen devam et.. sağlığı yerinde olsun zayıf ya da kilosu çok bence önemli dgl.. sen annesisin çocuğuna neyin iyi gelecegni senden başka kimse bilemez doktorda olsa.. ki bence kiloda normal doğum kilosuda etkili tabiki bu durumda benim bebeğim 3600 doğdu bizim doktorumuz kilosunu beğeniyor aynen devam dedi zaten bebek doyup doymadgni artık biliyor çocuk yiyorken yedirmeyeyim mantığı hiç yapmadım, yapmamda kızım ne kdar isterse o kdar duruyor memede bazen 20 dk bazen 10 dk bazen 5.. biberon veriorum mesela mama yapıyorum 90 CC yapyrum bazen hepsini yiyor bazen 60 yiyor bırak ne kdar yemesi gerektgniw kendi belirlesinkilosu fazla dedi mi doktor? bizim de 3 ay 10 günlük 6900 çıktı üzerinde sadece atlet zıbın vardı. Doktorumuz fazla dedi mama verme dedi ama mama vermeyince uyumuyor sütüm bebeğe doygunluk hissi verecek kadar çok değil
Biz bugün gittik. Kilo 6045 boy 61 cm olmuş. Ben sütüm az diye endişe ediyordum. Saat başı emiyor az da ondan mı diye düşünür dururdum. Sağdığımda da ilk zamanlar 50cc ye yakınken şimdi max 35 cc çıkıyor. Ama demek ki sütüm yetiyor. Bir ayda 1200gr almışKız bebeklerinizin 3 aylık kontrolünde boy kilosu ne kadar çıktı kızlar, yarın 3 aylık olacağız ama doktor izinde olacagi için bizi 4. Ay kontrolüne çağırdı, 3. Ay kontrolüne gitmeyeceğiz, az önce sağlık ocağında ölçtürdük ,kilo 5900 boy da 66cm çıktı, kilo normal de boy için üst sınırı 65 cm diye okudum, hemşire anormal bisey var falan demedi.
Aslinda vakit kaybetmeyin gidin hemen. Doktorumuz 6 ayın altındaki bebeklere bu durumlarda yatış verirler normalde dedi. Evde tedavi uyguladık 2 gunde 1 cagirdi bizi. Insallah cok ilerlememistir. Bu arada ayni durumdayiz ben de hasta oldum burnum felaket akiyor maske takiyorum kizima tekrar bulasmasin diye. Kurtulamadik hastaliklardan Allah yardimcimiz olsun gecmis olsun size de.Ya hırıltı burundan gelmiyor içinden geliyor gibi. Ctesi doktora götürdük dinledi ciğerlerini fln sıkıntı yok dedi ama ondan sonra daha bir arttı zaten öksürük hırıltı. Bakalım gecmezse yarın öbürgün bir daha götürücez. Şimdi de ben grip oldum cok fenayım grip miyim virüs mü onu da bilmiyorum.
Ben almıştım ama etkisini göremedim çünkü onda da kafayı yana çevirip yatıyodu. Ana kucağının pedli kafaya oturan kısmı var. Gün içinde onda uyutuyorum sonrasında kafası daha da düzgün şekillendi.Hanimlar bebegimin kafasinin arkasi duzlesti. Duz kafa yastigi aldim ama ise yariyor mu bilgisi olan var mi?
Bende düştüğü kiloyu hesaplamiyorum boyunuda düzgün ölçmuyor doktor en son 59 ölçü o bacağını tam uzatmadan 58 yani boyundan bile 1 cm kısıyor anlayamadım nedenini200 300 gr düşürüyor her seferinde söylerken bizimki de ben de sinir oluyorum. Telefonumda kilo takibi yapıyorum, ben de inadına tartının gösterdiğini yazıyorum hemşirenin söylediğini değil
Yani baska bisey aklima gelmiyor...adet oak dert olmamak dert bu donemde...ama yinde olmak isterdim insan rahatliyor...karnim sis geziyorum adet oncesi gibi ama tik yok hatta bazen adet agrisi oluyo ,oldum derken ne gelen var ne gidenbende olmadım halen adet emzirirken ya da ilgilenirken falan hararet basıyor ben emzirmek etkiliyor diye düşünmüştüm de mantıklı geldi şu anda adet olmayınva vücut tepki veriyordur bu sıcak basmaları ile
Makinelere güven olmuyor, fışkırır tarzda sütü gelenleri iyi çekiyor ama bazılarımızın sütü için daha çok vakum gerek demekki, bebek de daha iyi vakumluyor, ben geçen ay her ihtimale karşı gece calpol vermiştim, bu ay da öyle yapayım bariBiz bugün gittik. Kilo 6045 boy 61 cm olmuş. Ben sütüm az diye endişe ediyordum. Saat başı emiyor az da ondan mı diye düşünür dururdum. Sağdığımda da ilk zamanlar 50cc ye yakınken şimdi max 35 cc çıkıyor. Ama demek ki sütüm yetiyor. Bir ayda 1200gr almışBu arada 2.ay aşılardan sonra ateş olmamıştı. Bugün menenjit aşısı oldu, gece ateşi çıktı. Dikkat edin nasılsa geçen çıkmadı demeyin. Ben de sanırım onun rahatlığı olduğu için kafam rahat uyudum. Ama 38.5 görünce altını değiştirince bir panik oldum. İyiki altını değiştirmeye kalkmışım
Aynen benim de oyle sızı oluyor insallah normal birseydir.. korkuyorumSezaryen yeri değilde dren yeri ağrıyor benim de. Bazen ince bir sızı giriyor
Cok şükür canım bir de biz kızım hasta iken gitmiştik o zamandan bu zamana anca 180 gram alabilmiş okdar zorlamama rağmen yedirmeye calismama rağmen.. hastalık kızımı çok hirpaladi.. yavaş yavaş anca toparlıyor 2 hafta olduMaşallah annesi çok güzel kilo almış
Biz dün yaptırdık doktorumuz eğer bir seçim hakkım olsaydı menenjiti yaptırmz ama rotayı mutlaka yaptırırım demişti. Ben menenjitte yaptiracagm da sormuştum gerçekten gerekli mi diye öyle demişti. Bende braz araştırınca gerçekten gerekli olduğu kanaatine vardım bence atlanmamali, baskasnin çocuğu zarar görmedi diye bizimkide görmeyecek garantisi yok biz tedbiri alalimda gerisi Allah'a emanetKizlar rota aşısı yaptirmayan var mi. Ben yaptirmadim.. ama virusten korkmuyor da değilim
Düşmekte haklı çünkü o an 100 ml içtiği süt 100 gram farkettirir ya da dolu bez 150-200 gram. Bize de soruyor ben hep aynı kıyafet eşdeğerlerinde götürmeye çalıştım. Kendi doktorunuz ölçerken sadece beziyle ölçüyor asla kıyafetleriyle ölçmüyor ve soruyor ne zaman emdiğini. 200-300 gramlar büyük gramlar aslında kilo almadıysa elbiseden çişten dolayı fazla çıkarsa bu sefer yanlış ölçümden dolayı bebeğin sağlığını riske sokmak istemem.Bizim yarın rotarix zamanı 3 aya bir gün kala ölçümleri de yapılacak tabi ama bizim ebe hep kilosundan 200 250 gr düşüyor elbiseleri varmış yazın tek çıt çıtli atletle götürdüğüm de bile 200 gr düştü şimdi ki kıyafetlerle herhalde 500 gr düşer benim için 1 gr bile değerli kendi doktorumuz bile düşmüyor neyse onu söylüyor bir de ebe bezi ne zaman değişti diye soruyor ev yakın olduğu için değişip te gidiyoruz bezimizi 10 dk falan yani 1 saat desem oradanda düşecek kasıtlı mı yapıyor anlamadım..sizde de öylemi elbiselerden bezden gram düşüyor mu ebeniz veya dotorunuz?
Benim doktor da daha sonraya planladı.Arkadaşlar bir kaç kişi menenjitten bahsetmiş fakat bizim doktorumuz vurmadı ilk doz 6-7. Ay gibi yapacağız dedi.. siz nasıl oldunuz ne alaka anlamadm ben
Rota hastalığı çok ağır geçiyor bi arkadaşımın kızı yakalanmıştı iki hafta hastaneye yattı kusma, ishal, ateş çocuk harapolmuştu.Kizlar rota aşısı yaptirmayan var mi. Ben yaptirmadim.. ama virusten korkmuyor da değilim
Evet bizimkide 7. Aydan sonrası için planlariz dedi ve genelde duyduğum hep ilk dozun 7-8 ay gbi yapıldığı anlamadım neyse ki yalnız değilimBenim doktor da daha sonraya planladı.
Rota hastalığı çok ağır geçiyor bi arkadaşımın kızı yakalanmıştı iki hafta hastaneye yattı kusma, ishal, ateş çocuk harapolmuştu.
Mutlaka yaptir ağızdan damla olarak yapiliyo ateş huzursuzluk hiçbişey olmuyo bebeğe görümcemin oğlu geçirdi 5 günde 4 kilo verdi çocuk süzüldü ve çocuklar arasinda cok yaygın üstelik evdekilere de geçebilir Allah korusunKizlar rota aşısı yaptirmayan var mi. Ben yaptirmadim.. ama virusten korkmuyor da değilim
Dün sağlık ocağında 6200 geldi kilosu ama 5900 dedi, 300gr elbiseden düştü, ama hastanede doktor elbiselerini çıkartıp bezini değiştirip öyle ölçüyor o yüzden düşmüyor.Bizim yarın rotarix zamanı 3 aya bir gün kala ölçümleri de yapılacak tabi ama bizim ebe hep kilosundan 200 250 gr düşüyor elbiseleri varmış yazın tek çıt çıtli atletle götürdüğüm de bile 200 gr düştü şimdi ki kıyafetlerle herhalde 500 gr düşer benim için 1 gr bile değerli kendi doktorumuz bile düşmüyor neyse onu söylüyor bir de ebe bezi ne zaman değişti diye soruyor ev yakın olduğu için değişip te gidiyoruz bezimizi 10 dk falan yani 1 saat desem oradanda düşecek kasıtlı mı yapıyor anlamadım..sizde de öylemi elbiselerden bezden gram düşüyor mu ebeniz veya dotorunuz?
Yves rocher in saç dökülmesine karşı şampuanı var bana çok iyi geliyor deneyebilirsiniz.Benim doktor da daha sonraya planladı.
Rota hastalığı çok ağır geçiyor bi arkadaşımın kızı yakalanmıştı iki hafta hastaneye yattı kusma, ishal, ateş çocuk harapolmuştu.
Saç dökülmem düzelir diye umdukça daha da kötüleşiyor avuç avuç saç kaybediyorum. Ne zaman geçecek bu dökülme? Ne kullanabiliriz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?