- 20 Mayıs 2020
- 1.857
- 3.244
- 83
- 33
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.441
Meme müptelası demek ki… Ben de aynıyım nasıl uyutacağımj bilmiyorum bas bas bağırıyor desteksiz uyku fln hikaye bizim için. Bilmiyorum ya belki de bizimkiler uykuyu çok sevmiyor seven bebek uyuyor ben umudumu kaybettim valla üç yıl uyuma yok diyorlar uykuyu sevmiyorsa böyle gider ben de daha çocuk yapmamNasıl uyutmayacağımı bilmiyorum ki. Memeye gelince hemen gözler kayıyor kapanıyor yarım saat gözü kapalı emiyor emiyor yutuyor sonra tamamen doyunca kendini çekiyor uyumaya devam ediyor. Yani dakka 1 gözler kapalı emiyor. Ben hiç bilmiyorum napcam. O zaman uyandırcam demekki sürekli
Ben d
Meme müptelası demek ki… Ben de aynıyım nasıl uyutacağımj bilmiyorum bas bas bağırıyor desteksiz uyku fln hikaye bizim için. Bilmiyorum ya belki de bizimkiler uykuyu çok sevmiyor seven bebek uyuyor ben umudumu kaybettim valla üç yıl uyuma yok diyorlar uykuyu sevmiyorsa böyle gider ben de daha çocuk yapmam
Suan kizim 3.5 aylik ilk doz icin gec mi kaldikMutlaka yaptir ağızdan damla olarak yapiliyo ateş huzursuzluk hiçbişey olmuyo bebeğe görümcemin oğlu geçirdi 5 günde 4 kilo verdi çocuk süzüldü ve çocuklar arasinda cok yaygın üstelik evdekilere de geçebilir Allah korusun
Merhaba bebeginiz kac aylik acabaBizde bugün olduk canim rota vr menenjit saat 9.30 da olduk 13.30 da ağrısı başladı calpol verdim uyudu akşam da ateşlenir gibi
Pazartesi günü yaptırdık. 3 ay 10 günlükken yapıldı. Ben de menenjit aşısını düşünüyorum kararsız kaldım. büyük oğlumda yaptırmadım. Aile hekimliği devletin yaptığı aşı yeterli diyor özelde gittiğimiz doktor imkanınız varsa yaptırın diyor.Kizlar rota aşısı yaptirmayan var mi. Ben yaptirmadim.. ama virusten korkmuyor da değilim
Deniyim en kısa zamanda yoksa kel kalıcam. Bebek senden çekiyor vitaminle destekleyelim dedi doktor ama dışardan da destek lazımYves rocher in saç dökülmesine karşı şampuanı var bana çok iyi geliyor deneyebilirsiniz.
Canım hangi mamayı kullanıyorsunuz. Biliyorsun bizimde aynıydı doktor mamasını değiştirdi 1 haftadır daha rahatız.Biz de öyleyiz şimdiye kadar kesintisiz bir defa 3 saat uyudu onun dışında uzun uyku yok. Bizimki zaten gazlı full kolik geçmedi de. Sadece tatlı anları artıyor gülümser anları arttı ama hala gaz devam. Uykuya dalmazsa gazını çıkarıyor ağızdan. Ama uykuya geçmişse ne kadar pat pat yapsam da ağızdan gaz çıkarmıyor. O zaman dediğin gibi bi süre sonra gaz oluyor ve ona uyanıyor tekrar emzirme tekrar gaz çıkar(a)mama tekrar uyku tekrar uyanış. Benimkinin mide gazı da çoook bağırsak gazı da. Uykudan hep çığlık atıp minik bi pırtla uyanıyor ve dahası var ıkınıyor ama çıkaramıyor. Belki diyorum gaz bitse uyur. Osman gönülal ın videosu vardı iki üç çeşit mide gazı çıkarma (ağızdan) şekli var hepsini deneyin olmazsa tamam öyle bırakın diyor.
Sizin ebe zaten tutarsız davranmış başta sen ebeye bakma boşver zaten daha dürüst hesap bile yapamıyorHaklısın ama yaz ayında sadece çıtçıtlı atlet ile yeni değişmiş kuru bez ve ilk ay olduğu için anca 30 cc icebiliyorkende ayrıca hastanede çıplak 4000 kg ölçülüyor ken ertesi günü sağlık ocağında aynı kilo çıkıyor ama olmaz 3700 yazalım diyorbugün 3 ay kontrolümuz vardı ceket mont ayakkabı yok normal kıyafet çorap yeni kuru bez aşı için uyanmasını beklerken tok olmayan mideyle 7000 kg (MaşaAllah ) geldi hemen 150 gr düşelim dedi 6600 yazalım dedi (matematik te sıfır )ses etmedim alıştım artık galiba birbirimize ısınamadık çünkü bu ebe yeni geldi buda oğluma denk geldi maalesef
Sorunumuz ne biliyor musun? Memede uyutmak. Ben de memede uyutuyorum çok sarsmıyorum sonra o mide gazı bağırsağa iniyor ve mahvediyor çocuğu. İki ucu boklu değnek hesabı. Çok pişmanım memede uyutmada gittikçe dalma süresi de uzuyor keşke hamileliğimde desteksiz uyku konusunu bilseydim. Uyku eğitimi için de vaktim yok sizin varsa en azından 6. Ayda başlayın ben çalışacağım yapamıyorum
Ahh kızlar bende sizdenim.Benin oğlum da memede uyuyor bazen sallayarak uyutuyorum ama çoğunluk hep memedeyiz.Öyle olunca haliyle gazını çıkarmıyorum uyanmasın diye Öylece uyuyor.Aslinda uzun uyuduğu zamanlar oluyordu ama bu 3 ayda atak muhabbeti yüzünden mi bilmiyorum değişti düzeni şık uyanıyor çok uykusuz kalıyorum.Gazini artık kendi kendine çıkarıyor bazen yatakta debeleniyor ana genelde aciktiginda yapıyor bunu cunku emzirince geri uyuyor.Tabi belki gazda arada sıkıştırıyor olabilir ama genele baktığımızda gazli günleri geride bıraktık.Beni yoran sadece gün içinde sürekli memede vakit geçirmemiz arada oyun halısı ana kucağına bırakıyorum ama sıkıldığında yine memeye dönüyoruz ve ben çok bunaldim.Simdi birkaç gün sonra ise başlıyorum artık eşimin annesi bakacak artık kadın ne yapacak nasıl idare edecek bilmiyorum neyse ki 1 sene erken cikicam ama olmadigim saat dilimi içinde kayınvalidem nasıl oyalacak bebeğimi bilmiyorum...hadi ben memeye alıp susturuyorum ama bakalım şimdiden stres bastı.Nasıl uyutmayacağımı bilmiyorum ki. Memeye gelince hemen gözler kayıyor kapanıyor yarım saat gözü kapalı emiyor emiyor yutuyor sonra tamamen doyunca kendini çekiyor uyumaya devam ediyor. Yani dakka 1 gözler kapalı emiyor. Ben hiç bilmiyorum napcam. O zaman uyandırcam demekki sürekli
Peki bebeginizde yan etkiler oldu mu.. kabızlık vs..Pazartesi günü yaptırdık. 3 ay 10 günlükken yapıldı. Ben de menenjit aşısını düşünüyorum kararsız kaldım. büyük oğlumda yaptırmadım. Aile hekimliği devletin yaptığı aşı yeterli diyor özelde gittiğimiz doktor imkanınız varsa yaptırın diyor.
Ben uyandırmaya çalışıyorum, bir omzuma alıyorum bir yatiriyorum, gıdıklıyorum falan az da olsa gözünü açtığında zaman tekrar omzuma alıyorum ama bazen ne yapsam da uyanmıyor, o zaman da yapacak bisey yok yerine yatiriyorum.Bebek memede uyumuşsa napıyorsun peki
Kızlar maşallah bebeklerinize kiloları çok iyi. Sanırım en zayıf benim kızım var. 1 haftadır mama veriyorum anca 5250 oldu. Bütün kontrolümüz vardı doktor kabul edilebilir kiloda şimdi dedi.geçen hafta çok zayıf bulmuştu.
Bir arkadaşım bebeğin gelişimi geri dedi çok kızdım biraz tartıştık. Evet önemli olan sağlıklı olması ama çok zayıf
Sütümün rengi açıldı ve yaramadığını düşünüyorum artık. Anne sütünü tamamen kesmeyi bile düşünüyorum midesini boşuna doldurmasın mama yesin diye
Ya da yarı yarıya mı beslesem diye düşünüyorum. Memeyi tam boşaltmadan mama mı versem ne yapsam kafam çok karışık ne yapacağımı bilemiyorum
Tesekkurler.Maşallah annesi çok iyi kilo almışbence de anormal bisey olsa hemşire söylerdi zaten, 2 hafta önce doktor kontrolümüz de vardı o da söylerdi.
Canım ben adet oldum ama hiç umutlanma değişen bişi olmuyo, yine ter basiyor yine afakanlar geliyorYani baska bisey aklima gelmiyor...adet oak dert olmamak dert bu donemde...ama yinde olmak isterdim insan rahatliyor...karnim sis geziyorum adet oncesi gibi ama tik yok hatta bazen adet agrisi oluyo ,oldum derken ne gelen var ne giden
Kilo 6130gr boyumuz da 63.5cm çıktı bizimKız bebeklerinizin 3 aylık kontrolünde boy kilosu ne kadar çıktı kızlar, yarın 3 aylık olacağız ama doktor izinde olacagi için bizi 4. Ay kontrolüne çağırdı, 3. Ay kontrolüne gitmeyeceğiz, az önce sağlık ocağında ölçtürdük ,kilo 5900 boy da 66cm çıktı, kilo normal de boy için üst sınırı 65 cm diye okudum, hemşire anormal bisey var falan demedi.
Anne sütü mü alıyor 3 saatte bir? Bir de çişli bezleriniz dolu dolu mu oluyor? Benim kızımın bezi 3-4 oluyor gün içinde düzeni değişmezse günde bir de kaka yapıyor çiş rengi normal koyu değil durmaz ağlar hali de yok son ay 800gr aldı ama endişe ediyorum bez sayısı az mı diyeBizim yeme düzenimiz genelde 3 saatte bir..
Cisli bez sayısı günde 6-7 çiş.. aylık kilo alımı 1000-1300 arası bgun kontrolümüz vardı 1100 almış şuan 3 ay 10 günlük 6900 kilosu normal ayına göre iyi dendi
Ben ne yaptigimi yazayim canim. Hic yorulmuyorum boylelikle. Uyku duzenimde normal.Kızlar ben her gün 3-4 saatlik uykuyla yaşıyorum 3,5 aydır. Bunun bi çözümü yok mu. Artık bıktım çok uykusuzum ve çok gerginim. Gündüz 0 uyku. Bildiğin 0 uyku. Emiyor gazını çıkarmaya çalışıyorum 15 dk pat pat yapıyorum sırtına çıkmıyor, yerine koyuyorum uyur diye 15 dk sonra uyanıyor gaz çıkarmak için bir daha da uyumuyır uykusu açılıyor. Kısır döngü. Sürekli aynı. Gazı çıkmıyor, önceden çıkartırdı(gerçi yine uyumazdı) artık çıkmıyor çıldırma noktasındayım. Siz napıyorsunuz? Gazını her seferinde çıkartıyor musunuz? Çıkıyorsa nasıl kaç dakikada çıkıyor, çıkmazsa sizinki de ağzından gaz çıkarmak için uyandırıyor mu kendini. Omzuma alıp çıkartmaya çalışıyorum gazını.
Canım atlet ve body vardı bir de bezi ama bez boştu yeni değismiştimÜstünde ne kıyafetler vardı acaba tartılırken
Aynen tartıya beraber bakıyoruz ben tartıda ne gördüysem o benim için 1 gr bile önemli.. matematiği benimle aynıSizin ebe zaten tutarsız davranmış başta sen ebeye bakma boşver zaten daha dürüst hesap bile yapamıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?