2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben d
Meme müptelası demek ki… Ben de aynıyım nasıl uyutacağımj bilmiyorum bas bas bağırıyor desteksiz uyku fln hikaye bizim için. Bilmiyorum ya belki de bizimkiler uykuyu çok sevmiyor seven bebek uyuyor ben umudumu kaybettim valla üç yıl uyuma yok diyorlar uykuyu sevmiyorsa böyle gider ben de daha çocuk yapmam

40 ı çıksın düzelir diyorlardı. Sonra 3 aylık olsun sonra 6 aylık olsun düzelir. Yok gerçekten ben de umudumu kaybetmek üzereyim ve kafayı yiycem. Evet uykuyu sevmiyor zalım. Bakalım napcaz böyle

Kizlar rota aşısı yaptirmayan var mi. Ben yaptirmadim.. ama virusten korkmuyor da değilim
Pazartesi günü yaptırdık. 3 ay 10 günlükken yapıldı. Ben de menenjit aşısını düşünüyorum kararsız kaldım. büyük oğlumda yaptırmadım. Aile hekimliği devletin yaptığı aşı yeterli diyor özelde gittiğimiz doktor imkanınız varsa yaptırın diyor.

Kızlar maşallah bebeklerinize kiloları çok iyi. Sanırım en zayıf benim kızım var. 1 haftadır mama veriyorum anca 5250 oldu. Bütün kontrolümüz vardı doktor kabul edilebilir kiloda şimdi dedi.geçen hafta çok zayıf bulmuştu.
Bir arkadaşım bebeğin gelişimi geri dedi çok kızdım biraz tartıştık. Evet önemli olan sağlıklı olması ama çok zayıf
Sütümün rengi açıldı ve yaramadığını düşünüyorum artık. Anne sütünü tamamen kesmeyi bile düşünüyorum midesini boşuna doldurmasın mama yesin diye
Ya da yarı yarıya mı beslesem diye düşünüyorum. Memeyi tam boşaltmadan mama mı versem ne yapsam kafam çok karışık ne yapacağımı bilemiyorum

Canım hangi mamayı kullanıyorsunuz. Biliyorsun bizimde aynıydı doktor mamasını değiştirdi 1 haftadır daha rahatız.

Sizin ebe zaten tutarsız davranmış başta sen ebeye bakma boşver zaten daha dürüst hesap bile yapamıyor

Bebeği kusanlar bebeğiniz günde kaç kez kusuyordur bir de kesik peynir gibi mi yoksa direk sütü mü çıkarıyor. Biz başından beri kusuyoruz bir azalmadı ne zaman azalacak acaba. Yıprandık hem bebek hem ben. Uyurkwn bile midesi ağzına geliyor uyanıyor kim bilir ne kadar rahatsız oluyordur

Ahh kızlar bende sizdenim.Benin oğlum da memede uyuyor bazen sallayarak uyutuyorum ama çoğunluk hep memedeyiz.Öyle olunca haliyle gazını çıkarmıyorum uyanmasın diye Öylece uyuyor.Aslinda uzun uyuduğu zamanlar oluyordu ama bu 3 ayda atak muhabbeti yüzünden mi bilmiyorum değişti düzeni şık uyanıyor çok uykusuz kalıyorum.Gazini artık kendi kendine çıkarıyor bazen yatakta debeleniyor ana genelde aciktiginda yapıyor bunu cunku emzirince geri uyuyor.Tabi belki gazda arada sıkıştırıyor olabilir ama genele baktığımızda gazli günleri geride bıraktık.Beni yoran sadece gün içinde sürekli memede vakit geçirmemiz arada oyun halısı ana kucağına bırakıyorum ama sıkıldığında yine memeye dönüyoruz ve ben çok bunaldim.Simdi birkaç gün sonra ise başlıyorum artık eşimin annesi bakacak artık kadın ne yapacak nasıl idare edecek bilmiyorum neyse ki 1 sene erken cikicam ama olmadigim saat dilimi içinde kayınvalidem nasıl oyalacak bebeğimi bilmiyorum...hadi ben memeye alıp susturuyorum ama bakalım şimdiden stres bastı.

Peki bebeginizde yan etkiler oldu mu.. kabızlık vs..

Bebek memede uyumuşsa napıyorsun peki
Ben uyandırmaya çalışıyorum, bir omzuma alıyorum bir yatiriyorum, gıdıklıyorum falan az da olsa gözünü açtığında zaman tekrar omzuma alıyorum ama bazen ne yapsam da uyanmıyor, o zaman da yapacak bisey yok yerine yatiriyorum.

Benimki de 3. Ayında 5200 takılmıyorum. 37. Haftada doğdu anne karnında da 3 hafta gerideydi alındı bebeğim 2200 dü doğduğunda. Ben şükrediyorum valla doktorum da iyi gidiyor gelişimi diyor. Küçük doğdu yapcak bir şey yok Allah sağlık versin Ne olursa olsun anne sütüne devam et herkesin sütü farklı renktedir ona takılma. Bebeğinin neye ihtiyacı varsa sütünde o var. Bu yüzden sütün yetiyorsa sadece ona devam et

Maşallah annesi çok iyi kilo almış bence de anormal bisey olsa hemşire söylerdi zaten, 2 hafta önce doktor kontrolümüz de vardı o da söylerdi.
Tesekkurler.
Aynen, muhakkak soylerler. Kafanı takma. Her bebegin fiziksel ozellikleri nasil farkliysa kilosu boyu da farkli olur.

Yani baska bisey aklima gelmiyor...adet oak dert olmamak dert bu donemde...ama yinde olmak isterdim insan rahatliyor...karnim sis geziyorum adet oncesi gibi ama tik yok hatta bazen adet agrisi oluyo ,oldum derken ne gelen var ne giden
Canım ben adet oldum ama hiç umutlanma değişen bişi olmuyo, yine ter basiyor yine afakanlar geliyor
Yalniz adetten tam 1 gün önce acayip gergindim. He ama iyi bir şey söyleyeyim normalde adetken ağrıdan komalık olan ben bu sefer ne agri ne sizi asla bişi hissetmedim. Doğum yapınca agrilarin geçer derlerdi de inanmazdim meğer doğruymuş

Kilo 6130gr boyumuz da 63.5cm çıktı bizim
Anne sütü mü alıyor 3 saatte bir? Bir de çişli bezleriniz dolu dolu mu oluyor? Benim kızımın bezi 3-4 oluyor gün içinde düzeni değişmezse günde bir de kaka yapıyor çiş rengi normal koyu değil durmaz ağlar hali de yok son ay 800gr aldı ama endişe ediyorum bez sayısı az mı diye

Ben ne yaptigimi yazayim canim. Hic yorulmuyorum boylelikle. Uyku duzenimde normal.
Gaz konusunda doktorun yazdigi Biogaia damlayi kullaniyorum. Beslenmesinden sonra hic gaz cikarmayla ugrasmiyorum. Bizimki kendiliginden cikariyor. Hem mama hem anne sutuyle besliyorum. Mama 2 saatte bir veriyorum. Memeyi de mamadan sonra ve diger istedigi zamanlarda ayrica uyutmak istedigimde veriyorum. Geceleri 2 kere kalkiyor. Gece sadece anne sutu veriyorum. Emerken tekrar uykuya daliyor zaten. Yani anlatmak istedigim. Uyutmak icin ya da emzirmek icin zorlama. O istiyorsa olur uyku ya da meme. O istemiyorsa zorla yapma. Kendi halina birak. Zaten bebis kendi duzenini olusturur. Benim tavsiyem bu. Sen mucadele ettikce isler daha da cikmaza girer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…