- 15 Ekim 2020
- 432
- 395
- 53
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.421
Bizim ebeyi anlatmişin canim sinir oluyorum 150-200 gr düşüyor. Doktor düşmüyor. Geçen ay ebe dediki doktora götürmeye gerek yok ben özel aşılarını yaparim dedi. Mesaj attim rota aşısını yaparimda menenjit hic yapmadim istersen yine de getir yapiyim diyor. Hiç yapmadığı aşıyı yavrumda deneyecek gerek yok 300 tl muayene ucreti verir doktoruma yaptiririm dedim.Bizim yarın rotarix zamanı 3 aya bir gün kala ölçümleri de yapılacak tabi ama bizim ebe hep kilosundan 200 250 gr düşüyor elbiseleri varmış yazın tek çıt çıtli atletle götürdüğüm de bile 200 gr düştü şimdi ki kıyafetlerle herhalde 500 gr düşer benim için 1 gr bile değerli kendi doktorumuz bile düşmüyor neyse onu söylüyor bir de ebe bezi ne zaman değişti diye soruyor ev yakın olduğu için değişip te gidiyoruz bezimizi 10 dk falan yani 1 saat desem oradanda düşecek kasıtlı mı yapıyor anlamadım..sizde de öylemi elbiselerden bezden gram düşüyor mu ebeniz veya dotorunuz?
Bizde bugün olduk canim rota vr menenjit saat 9.30 da olduk 13.30 da ağrısı başladı calpol verdim uyudu akşam da ateşlenir gibiBiz bugün gittik. Kilo 6045 boy 61 cm olmuş. Ben sütüm az diye endişe ediyordum. Saat başı emiyor az da ondan mı diye düşünür dururdum. Sağdığımda da ilk zamanlar 50cc ye yakınken şimdi max 35 cc çıkıyor. Ama demek ki sütüm yetiyor. Bir ayda 1200gr almışBu arada 2.ay aşılardan sonra ateş olmamıştı. Bugün menenjit aşısı oldu, gece ateşi çıktı. Dikkat edin nasılsa geçen çıkmadı demeyin. Ben de sanırım onun rahatlığı olduğu için kafam rahat uyudum. Ama 38.5 görünce altını değiştirince bir panik oldum. İyiki altını değiştirmeye kalkmışım
Anladim. Bunu soylemedi bizim doktor. TesekkurlerDistem once o disleri tutmasi icin damak sertlesmesi olurmus...damak sertlesme evresindeyken de kasinirmis...ellerini agzina o yuzden goturuyor demisti doktorumuz..hatta biE ellerinizi iyice yikayip bi parmaginizda damagini soz kasiyin demosti arada
Okuduklarina bakma bence. Her doktorun yorumu farkli oluyor. Bizim kilo 6610 61 cm boy olarak olculduKız bebeklerinizin 3 aylık kontrolünde boy kilosu ne kadar çıktı kızlar, yarın 3 aylık olacağız ama doktor izinde olacagi için bizi 4. Ay kontrolüne çağırdı, 3. Ay kontrolüne gitmeyeceğiz, az önce sağlık ocağında ölçtürdük ,kilo 5900 boy da 66cm çıktı, kilo normal de boy için üst sınırı 65 cm diye okudum, hemşire anormal bisey var falan demedi.
Haklısın ama yaz ayında sadece çıtçıtlı atlet ile yeni değişmiş kuru bez ve ilk ay olduğu için anca 30 cc icebiliyorkende ayrıca hastanede çıplak 4000 kg ölçülüyor ken ertesi günü sağlık ocağında aynı kilo çıkıyor ama olmaz 3700 yazalım diyorDüşmekte haklı çünkü o an 100 ml içtiği süt 100 gram farkettirir ya da dolu bez 150-200 gram. Bize de soruyor ben hep aynı kıyafet eşdeğerlerinde götürmeye çalıştım. Kendi doktorunuz ölçerken sadece beziyle ölçüyor asla kıyafetleriyle ölçmüyor ve soruyor ne zaman emdiğini. 200-300 gramlar büyük gramlar aslında kilo almadıysa elbiseden çişten dolayı fazla çıkarsa bu sefer yanlış ölçümden dolayı bebeğin sağlığını riske sokmak istemem.
Üstünde ne kıyafetler vardı acaba tartılırkenEbe 200 gram düşerek hesaplıyo bana da alt tarafı doktor da beze kadar çıkarttırıyorama şöyle ben geçen kıyafetler ile tarttım bebegi 6.700 çıktı, ertesi gün doktorda tamamen çıplak 6500 çıktı yani 200 gr eksiltmek doğru bi yaklaşım olabilir
Az mı emiyor acaba az emince çıkmıyor ama çok emdiyse hemen çıkıyor veya mamadan sonra hemen çıkıyor.Kızlar ben her gün 3-4 saatlik uykuyla yaşıyorum 3,5 aydır. Bunun bi çözümü yok mu. Artık bıktım çok uykusuzum ve çok gerginim. Gündüz 0 uyku. Bildiğin 0 uyku. Emiyor gazını çıkarmaya çalışıyorum 15 dk pat pat yapıyorum sırtına çıkmıyor, yerine koyuyorum uyur diye 15 dk sonra uyanıyor gaz çıkarmak için bir daha da uyumuyır uykusu açılıyor. Kısır döngü. Sürekli aynı. Gazı çıkmıyor, önceden çıkartırdı(gerçi yine uyumazdı) artık çıkmıyor çıldırma noktasındayım. Siz napıyorsunuz? Gazını her seferinde çıkartıyor musunuz? Çıkıyorsa nasıl kaç dakikada çıkıyor, çıkmazsa sizinki de ağzından gaz çıkarmak için uyandırıyor mu kendini. Omzuma alıp çıkartmaya çalışıyorum gazını.
Az mı emiyor acaba az emince çıkmıyor ama çok emdiyse hemen çıkıyor veya mamadan sonra hemen çıkıyor.
Anladım umarım düzelir en kısa zamanda çok zor uykusuzluk.Ama sonrasında çıkıyor uyuduktan 15 dk sonra
Maşallah annesi çok iyi kilo almışOkuduklarina bakma bence. Her doktorun yorumu farkli oluyor. Bizim kilo 6610 61 cm boy olarak olculdu
Biz de öyleyiz şimdiye kadar kesintisiz bir defa 3 saat uyudu onun dışında uzun uyku yok. Bizimki zaten gazlı full kolik geçmedi de. Sadece tatlı anları artıyor gülümser anları arttı ama hala gaz devam. Uykuya dalmazsa gazını çıkarıyor ağızdan. Ama uykuya geçmişse ne kadar pat pat yapsam da ağızdan gaz çıkarmıyor. O zaman dediğin gibi bi süre sonra gaz oluyor ve ona uyanıyor tekrar emzirme tekrar gaz çıkar(a)mama tekrar uyku tekrar uyanış. Benimkinin mide gazı da çoook bağırsak gazı da. Uykudan hep çığlık atıp minik bi pırtla uyanıyor ve dahası var ıkınıyor ama çıkaramıyor. Belki diyorum gaz bitse uyur. Osman gönülal ın videosu vardı iki üç çeşit mide gazı çıkarma (ağızdan) şekli var hepsini deneyin olmazsa tamam öyle bırakın diyor.Kızlar ben her gün 3-4 saatlik uykuyla yaşıyorum 3,5 aydır. Bunun bi çözümü yok mu. Artık bıktım çok uykusuzum ve çok gerginim. Gündüz 0 uyku. Bildiğin 0 uyku. Emiyor gazını çıkarmaya çalışıyorum 15 dk pat pat yapıyorum sırtına çıkmıyor, yerine koyuyorum uyur diye 15 dk sonra uyanıyor gaz çıkarmak için bir daha da uyumuyır uykusu açılıyor. Kısır döngü. Sürekli aynı. Gazı çıkmıyor, önceden çıkartırdı(gerçi yine uyumazdı) artık çıkmıyor çıldırma noktasındayım. Siz napıyorsunuz? Gazını her seferinde çıkartıyor musunuz? Çıkıyorsa nasıl kaç dakikada çıkıyor, çıkmazsa sizinki de ağzından gaz çıkarmak için uyandırıyor mu kendini. Omzuma alıp çıkartmaya çalışıyorum gazını.
Bizimkinin gazı da artık eskiye göre zor çıkıyor, omzuma alıp kalça altından değil de kalcadan tutuyorum, mideye biraz baskı olması lazım çünkü, göğsümle biraz sıkıştırıp öyle pat pat yapıyorum, olmazsa yüzüstü sert bir yere yatırıp sırtını sivazliyorum, hiç çıkmazsa yatiriyorum ama gaz benim bebeğimi de uyandırıyor.Kızlar ben her gün 3-4 saatlik uykuyla yaşıyorum 3,5 aydır. Bunun bi çözümü yok mu. Artık bıktım çok uykusuzum ve çok gerginim. Gündüz 0 uyku. Bildiğin 0 uyku. Emiyor gazını çıkarmaya çalışıyorum 15 dk pat pat yapıyorum sırtına çıkmıyor, yerine koyuyorum uyur diye 15 dk sonra uyanıyor gaz çıkarmak için bir daha da uyumuyır uykusu açılıyor. Kısır döngü. Sürekli aynı. Gazı çıkmıyor, önceden çıkartırdı(gerçi yine uyumazdı) artık çıkmıyor çıldırma noktasındayım. Siz napıyorsunuz? Gazını her seferinde çıkartıyor musunuz? Çıkıyorsa nasıl kaç dakikada çıkıyor, çıkmazsa sizinki de ağzından gaz çıkarmak için uyandırıyor mu kendini. Omzuma alıp çıkartmaya çalışıyorum gazını.
Biz de öyleyiz şimdiye kadar kesintisiz bir defa 3 saat uyudu onun dışında uzun uyku yok. Bizimki zaten gazlı full kolik geçmedi de. Sadece tatlı anları artıyor gülümser anları arttı ama hala gaz devam. Uykuya dalmazsa gazını çıkarıyor ağızdan. Ama uykuya geçmişse ne kadar pat pat yapsam da ağızdan gaz çıkarmıyor. O zaman dediğin gibi bi süre sonra gaz oluyor ve ona uyanıyor tekrar emzirme tekrar gaz çıkar(a)mama tekrar uyku tekrar uyanış. Benimkinin mide gazı da çoook bağırsak gazı da. Uykudan hep çığlık atıp minik bi pırtla uyanıyor ve dahası var ıkınıyor ama çıkaramıyor. Belki diyorum gaz bitse uyur. Osman gönülal ın videosu vardı iki üç çeşit mide gazı çıkarma (ağızdan) şekli var hepsini deneyin olmazsa tamam öyle bırakın diyor.
Bizimkinin gazı da artık eskiye göre zor çıkıyor, omzuma alıp kalça altından değil de kalcadan tutuyorum, mideye biraz baskı olması lazım çünkü, göğsümle biraz sıkıştırıp öyle pat pat yapıyorum, olmazsa yüzüstü sert bir yere yatırıp sırtını sivazliyorum, hiç çıkmazsa yatiriyorum ama gaz benim bebeğimi de uyandırıyor.
Sorunumuz ne biliyor musun? Memede uyutmak. Ben de memede uyutuyorum çok sarsmıyorum sonra o mide gazı bağırsağa iniyor ve mahvediyor çocuğu. İki ucu boklu değnek hesabı. Çok pişmanım memede uyutmada gittikçe dalma süresi de uzuyor keşke hamileliğimde desteksiz uyku konusunu bilseydim. Uyku eğitimi için de vaktim yok sizin varsa en azından 6. Ayda başlayın ben çalışacağım yapamıyorumOsman beyin videoları izliyorum da diyor ki omuzda çıkmıyorsa dizinize yatırın onları deneyin. İyi de uykulu çocuğu dizimde gaz pozisyonuna getirsem zaten uyanacak memede uyuyor çünkü.
Ağlama huyu yok da gazı çıkarcam diye irkilip kendi kendini uyandırıyor. Kendi kendine çıkarıyor ama bi seferde değil ıkıncak, bacaklar inip çıkcak öyle. Öksürürken çok kolay oluyor ama. Süt kaçıyor genzine öksürürken pırt pırt gidiyor öyle. Benimki de birkaç kez 3 saat uyudu o kadar.
Bu yeşil olan ergopouch. Yeni modeli bu. Yürüyebilir olunca bacaklarının fermuarını ortadan ayırıp kullanacakmışız. Üst taraftaki fermuarı açıp bebişi içine koyuyoruz. Fermuarın batmasını önleyecek yeri baya iyi. Alt fermuarı açıp bebeği çıkarmadan bez değişimi oluyor. 3 yaş iddialı ama 2 yaşında giyer.Merhaba aldığınız uyku tulumlarınızın görsellerini atabilir misiniz acaba memnun musunuz? Torba olan mı kullanışlı kundak olan mı yoksa normal olan mı bilemiyorum. Owlinin tulumlarına baktım fakat karar veremedim. Bir de tog değeri fln diyor o ne demek bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim..
Atak haftası hesaplayıcı ile kontrol edebilirsinizKizlar merhaba...bu hafta bebegimin uyku duzeni degisti sik uyuyup sik uyaniyir normal mj?atesinyok sukur burnu felan duzenli aciyorim yani hasta gorulmuyor ama gun icinde uyuma istegi daha da fazlalasti bu 3aylik atak dedikleri boyle bisey mi acaba
Sorunumuz ne biliyor musun? Memede uyutmak. Ben de memede uyutuyorum çok sarsmıyorum sonra o mide gazı bağırsağa iniyor ve mahvediyor çocuğu. İki ucu boklu değnek hesabı. Çok pişmanım memede uyutmada gittikçe dalma süresi de uzuyor keşke hamileliğimde desteksiz uyku konusunu bilseydim. Uyku eğitimi için de vaktim yok sizin varsa en azından 6. Ayda başlayın ben çalışacağım yapamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?