2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bizim ebeyi anlatmişin canim sinir oluyorum 150-200 gr düşüyor. Doktor düşmüyor. Geçen ay ebe dediki doktora götürmeye gerek yok ben özel aşılarını yaparim dedi. Mesaj attim rota aşısını yaparimda menenjit hic yapmadim istersen yine de getir yapiyim diyor. Hiç yapmadığı aşıyı yavrumda deneyecek gerek yok 300 tl muayene ucreti verir doktoruma yaptiririm dedim.

Bizde bugün olduk canim rota vr menenjit saat 9.30 da olduk 13.30 da ağrısı başladı calpol verdim uyudu akşam da ateşlenir gibi

Okuduklarina bakma bence. Her doktorun yorumu farkli oluyor. Bizim kilo 6610 61 cm boy olarak olculdu

Haklısın ama yaz ayında sadece çıtçıtlı atlet ile yeni değişmiş kuru bez ve ilk ay olduğu için anca 30 cc icebiliyorkende ayrıca hastanede çıplak 4000 kg ölçülüyor ken ertesi günü sağlık ocağında aynı kilo çıkıyor ama olmaz 3700 yazalım diyor bugün 3 ay kontrolümuz vardı ceket mont ayakkabı yok normal kıyafet çorap yeni kuru bez aşı için uyanmasını beklerken tok olmayan mideyle 7000 kg (MaşaAllah) geldi hemen 150 gr düşelim dedi 6600 yazalım dedi (matematik te sıfır )ses etmedim alıştım artık galiba birbirimize ısınamadık çünkü bu ebe yeni geldi buda oğluma denk geldi maalesef

Üstünde ne kıyafetler vardı acaba tartılırken

Kızlar ben her gün 3-4 saatlik uykuyla yaşıyorum 3,5 aydır. Bunun bi çözümü yok mu. Artık bıktım çok uykusuzum ve çok gerginim. Gündüz 0 uyku. Bildiğin 0 uyku. Emiyor gazını çıkarmaya çalışıyorum 15 dk pat pat yapıyorum sırtına çıkmıyor, yerine koyuyorum uyur diye 15 dk sonra uyanıyor gaz çıkarmak için bir daha da uyumuyır uykusu açılıyor. Kısır döngü. Sürekli aynı. Gazı çıkmıyor, önceden çıkartırdı(gerçi yine uyumazdı) artık çıkmıyor çıldırma noktasındayım. Siz napıyorsunuz? Gazını her seferinde çıkartıyor musunuz? Çıkıyorsa nasıl kaç dakikada çıkıyor, çıkmazsa sizinki de ağzından gaz çıkarmak için uyandırıyor mu kendini. Omzuma alıp çıkartmaya çalışıyorum gazını.

Az mı emiyor acaba az emince çıkmıyor ama çok emdiyse hemen çıkıyor veya mamadan sonra hemen çıkıyor.

Biz de öyleyiz şimdiye kadar kesintisiz bir defa 3 saat uyudu onun dışında uzun uyku yok. Bizimki zaten gazlı full kolik geçmedi de. Sadece tatlı anları artıyor gülümser anları arttı ama hala gaz devam. Uykuya dalmazsa gazını çıkarıyor ağızdan. Ama uykuya geçmişse ne kadar pat pat yapsam da ağızdan gaz çıkarmıyor. O zaman dediğin gibi bi süre sonra gaz oluyor ve ona uyanıyor tekrar emzirme tekrar gaz çıkar(a)mama tekrar uyku tekrar uyanış. Benimkinin mide gazı da çoook bağırsak gazı da. Uykudan hep çığlık atıp minik bi pırtla uyanıyor ve dahası var ıkınıyor ama çıkaramıyor. Belki diyorum gaz bitse uyur. Osman gönülal ın videosu vardı iki üç çeşit mide gazı çıkarma (ağızdan) şekli var hepsini deneyin olmazsa tamam öyle bırakın diyor.

Bizimkinin gazı da artık eskiye göre zor çıkıyor, omzuma alıp kalça altından değil de kalcadan tutuyorum, mideye biraz baskı olması lazım çünkü, göğsümle biraz sıkıştırıp öyle pat pat yapıyorum, olmazsa yüzüstü sert bir yere yatırıp sırtını sivazliyorum, hiç çıkmazsa yatiriyorum ama gaz benim bebeğimi de uyandırıyor.

Osman beyin videoları izliyorum da diyor ki omuzda çıkmıyorsa dizinize yatırın onları deneyin. İyi de uykulu çocuğu dizimde gaz pozisyonuna getirsem zaten uyanacak memede uyuyor çünkü.

Ağlama huyu yok da gazı çıkarcam diye irkilip kendi kendini uyandırıyor. Kendi kendine çıkarıyor ama bi seferde değil ıkıncak, bacaklar inip çıkcak öyle. Öksürürken çok kolay oluyor ama. Süt kaçıyor genzine öksürürken pırt pırt gidiyor öyle. Benimki de birkaç kez 3 saat uyudu o kadar.

Bebek memede uyumuşsa napıyorsun peki

Sorunumuz ne biliyor musun? Memede uyutmak. Ben de memede uyutuyorum çok sarsmıyorum sonra o mide gazı bağırsağa iniyor ve mahvediyor çocuğu. İki ucu boklu değnek hesabı. Çok pişmanım memede uyutmada gittikçe dalma süresi de uzuyor keşke hamileliğimde desteksiz uyku konusunu bilseydim. Uyku eğitimi için de vaktim yok sizin varsa en azından 6. Ayda başlayın ben çalışacağım yapamıyorum

Kizlar merhaba...bu hafta bebegimin uyku duzeni degisti sik uyuyup sik uyaniyir normal mj?atesinyok sukur burnu felan duzenli aciyorim yani hasta gorulmuyor ama gun icinde uyuma istegi daha da fazlalasti bu 3aylik atak dedikleri boyle bisey mi acaba

Bu yeşil olan ergopouch. Yeni modeli bu. Yürüyebilir olunca bacaklarının fermuarını ortadan ayırıp kullanacakmışız. Üst taraftaki fermuarı açıp bebişi içine koyuyoruz. Fermuarın batmasını önleyecek yeri baya iyi. Alt fermuarı açıp bebeği çıkarmadan bez değişimi oluyor. 3 yaş iddialı ama 2 yaşında giyer.

Beyaz olan owli. Bu kundaklı olan. Yani kolları içine konuluyor istenirse de çıkartılıyor. O kısım çıtçıtlı. Fermuarı çift yönlü, alt değimi için iyi. Bacak kısmı da yapmışlar. Yürüyecek çağa gelince kullanılacak. Bir de tulumu asansörlü gibi yapmışlar yandan fermuarı var onu açınca hacimleniyor. Yenidoğan dönemi için anlamlı. Ben yenidoğan için bunun sade 0-3 aylık olanını almıştım. Onu yaza uygun almıştım. Bunu kışlık aldım.

Ergo da bu da 1 tog değerinde. Ev ısısı 20-24 arasındaysa 1 tog, daha düşükse 2.5 tog öneriliyor. Bizim ev 20-22 civarında. Ben içlerine body ve ayaklı tulum giydiriyorum ince. Bu markalar özelinde yorumlarsam owli daha uygun fiyatlı ergoya o kadar para vermeye gerek yok gibi. Ama ergo daha yorganımsı owli kıyafet gibi. Bebiş çok kustuğu için iki taneye ihtiyaç oldu keşke birini daha kalın alsaydım dedim sonradan pişman oldum. Bir de bebeğiniz kolları içeri almaya tepki vermiyorsa owlinin kundak özelliği de iyi yani hem ısınması için hem de kendini uyandırma olayı azalır.

Bir üçüncü de markasız var. Kayınvalidem aldı. Tog değeri yok ama modeli çok kullanışlı. Yandan tamamen açılması giyimini çok kolaylaştırıyor. Giydirme konusunda zorlananlara böyle bi model öneriririm. Ama bu mevsimlik tamamen, hem ince hem askılı gibi.

Kizlar merhaba...bu hafta bebegimin uyku duzeni degisti sik uyuyup sik uyaniyir normal mj?atesinyok sukur burnu felan duzenli aciyorim yani hasta gorulmuyor ama gun icinde uyuma istegi daha da fazlalasti bu 3aylik atak dedikleri boyle bisey mi acaba
Atak haftası hesaplayıcı ile kontrol edebilirsiniz
Bizim bebekte atak zamanları ya çok uyuyor ya da 15dk 1 uyanıyor
8. Hafta atağında günde 20 kere unuttuğumu bilirim
12. Hafta atağında da top patlasa uyanmaz oldu dün 19 saat uyumuş total de
Bazı bebeklerde aksine sıfır uyku olabiliyor yine şanslıyız

Nasıl uyutmayacağımı bilmiyorum ki. Memeye gelince hemen gözler kayıyor kapanıyor yarım saat gözü kapalı emiyor emiyor yutuyor sonra tamamen doyunca kendini çekiyor uyumaya devam ediyor. Yani dakka 1 gözler kapalı emiyor. Ben hiç bilmiyorum napcam. O zaman uyandırcam demekki sürekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…