- 13 Aralık 2020
- 1.028
- 1.392
- 83
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.461
Yok canım 3. Ayın içinde yapılıyo bir ara götür yaptir derimSuan kizim 3.5 aylik ilk doz icin gec mi kaldik
Ah ah nerdeyse her beslenmeden sonra her gaz çıkarışta altını değiştirirken her seferinde günde 3-4 kıyafet garanti değişiyor. Coğunlukla kesik peynir gibi, çok nadir de sütü olduğu gibi cikardiği oluyor. Ultrasonla baktirdim reflü falan yok dendi normal dendi. O kadar kusmaya nasıl kilo alabiliyo ben anlamıyorum valla.Bebeği kusanlar bebeğiniz günde kaç kez kusuyordur bir de kesik peynir gibi mi yoksa direk sütü mü çıkarıyor. Biz başından beri kusuyoruz bir azalmadı ne zaman azalacak acaba. Yıprandık hem bebek hem ben. Uyurkwn bile midesi ağzına geliyor uyanıyor kim bilir ne kadar rahatsız oluyordur
Sakın sütünü kesme takviye gerekiyorsa yap elbet ama yaramiyo diye düşünme sonuçta bebegin kilo vermemiş , sadece yeterince alamamış. Hiç boşuna olur mu en değerli en kıymetlisi senin sütün, senin memendeki huzuru, keyfi sırf bunun için bile emzir canım moralini bozma meme mama gidersin kilo aldıkça bebiş senin de moralin düzelir sütün de çoğalır. Rengine de takılma benim de bildigin su gibi şeffaf geliyor bazen, bence bebegin ihtiyacına göre formu değişiyor.Kızlar maşallah bebeklerinize kiloları çok iyi. Sanırım en zayıf benim kızım var. 1 haftadır mama veriyorum anca 5250 oldu. Bütün kontrolümüz vardı doktor kabul edilebilir kiloda şimdi dedi.geçen hafta çok zayıf bulmuştu.
Bir arkadaşım bebeğin gelişimi geri dedi çok kızdım biraz tartıştık. Evet önemli olan sağlıklı olması ama çok zayıf
Sütümün rengi açıldı ve yaramadığını düşünüyorum artık. Anne sütünü tamamen kesmeyi bile düşünüyorum midesini boşuna doldurmasın mama yesin diye
Ya da yarı yarıya mı beslesem diye düşünüyorum. Memeyi tam boşaltmadan mama mı versem ne yapsam kafam çok karışık ne yapacağımı bilemiyorum
Kesik peynir gibi kusan bebekler iyi besleniyor demekmiş bana öyle söylediler.Ah ah nerdeyse her beslenmeden sonra her gaz çıkarışta altını değiştirirken her seferinde günde 3-4 kıyafet garanti değişiyor. Coğunlukla kesik peynir gibi, çok nadir de sütü olduğu gibi cikardiği oluyor. Ultrasonla baktirdim reflü falan yok dendi normal dendi. O kadar kusmaya nasıl kilo alabiliyo ben anlamıyorum valla.
Büyükler bana da öyle söyler ama üzülüyo insan o sütü üretmek için neler yiyip içiyoruz bebe ziyan etme diyesim geliyoKesik peynir gibi kusan bebekler iyi besleniyor demekmiş bana öyle söylediler.
Ben diyorum valla bazen kızım zorla üretiyorum neden diyeBüyükler bana da öyle söyler ama üzülüyo insan o sütü üretmek için neler yiyip içiyoruz bebe ziyan etme diyesim geliyo
Hayatım ben de aynıyım inan 3-4 bez ve 2 tanesi hariç inan öyle dolu dolu olmuyor. Bizimkiler çiş mi tutuyo nedir anlamadimKilo 6130gr boyumuz da 63.5cm çıktı bizim
Anne sütü mü alıyor 3 saatte bir? Bir de çişli bezleriniz dolu dolu mu oluyor? Benim kızımın bezi 3-4 oluyor gün içinde düzeni değişmezse günde bir de kaka yapıyor çiş rengi normal koyu değil durmaz ağlar hali de yok son ay 800gr aldı ama endişe ediyorum bez sayısı az mı diye
Onlar acıkınca zırlamayı biliyo basıyolar çığlığı biz de kusunca söylenelim ne yani analık hakkıdırBen diyorum valla bazen kızım zorla üretiyorum neden diye
Canım olur mu hiç, hangi mama anne sütünün yerini tutabilir, ben mamayla besliyorum diye çok üzülüyorum, anne sütü zekayı geliştirir, bağışıklığı güçlendirir, bebeklerin sadece kilo alması yeterli değil ki, doktorun gerekli tavsiyelerde bulunacaktır zaten, mama takviyesi ver derse verirsin ama bence sütten kesme yavrunu.Kızlar maşallah bebeklerinize kiloları çok iyi. Sanırım en zayıf benim kızım var. 1 haftadır mama veriyorum anca 5250 oldu. Bütün kontrolümüz vardı doktor kabul edilebilir kiloda şimdi dedi.geçen hafta çok zayıf bulmuştu.
Bir arkadaşım bebeğin gelişimi geri dedi çok kızdım biraz tartıştık. Evet önemli olan sağlıklı olması ama çok zayıf
Sütümün rengi açıldı ve yaramadığını düşünüyorum artık. Anne sütünü tamamen kesmeyi bile düşünüyorum midesini boşuna doldurmasın mama yesin diye
Ya da yarı yarıya mı beslesem diye düşünüyorum. Memeyi tam boşaltmadan mama mı versem ne yapsam kafam çok karışık ne yapacağımı bilemiyorum
Evet 2.5 -3 saatte bir anne sütü.. Bazen daha erkende olabiliyor ama genelde düzen bu şekilde.. genelde dolu oluyor bezler. Bazen koyu sarı gibi bazen normal renk hep aynı olmuyor.. günde 6-7 çiş oluyor ama kaka bizim 2-3 günde bir yapıyor her gün yapmıyor. En erken 2 gün.. Max 4 gün şeklinde.Kilo 6130gr boyumuz da 63.5cm çıktı bizim
Anne sütü mü alıyor 3 saatte bir? Bir de çişli bezleriniz dolu dolu mu oluyor? Benim kızımın bezi 3-4 oluyor gün içinde düzeni değişmezse günde bir de kaka yapıyor çiş rengi normal koyu değil durmaz ağlar hali de yok son ay 800gr aldı ama endişe ediyorum bez sayısı az mı diye
Anne sütünü asla kesmemelisin.Kızlar maşallah bebeklerinize kiloları çok iyi. Sanırım en zayıf benim kızım var. 1 haftadır mama veriyorum anca 5250 oldu. Bütün kontrolümüz vardı doktor kabul edilebilir kiloda şimdi dedi.geçen hafta çok zayıf bulmuştu.
Sütü kesmeyin bence, rengini belirleyen bir çok faktör olabilir rengi açık olması yetersiz hissettirmemeli sizi. Sağımla falan da uğraşmayın sapmakta bebeğin emdiği arasında dağlar tepeler kadar fark var. Bol bol beslenin, moralinizi düzeltin, uyumaya çalışın. Benim doktor bu faktörlerin süt kalitesini çok etkilediğini söylüyor. Canının çektiği ama yemediğin bir şey varsa süt kesilir demişlerdi bana. Aklıma geleni mideme atıyorum. Geçen gittiğimde doktora ben böyle tombiş tombiş gezmekten bunaldım dedim, o da 6 ayı çıkarıncaya dek tombiş gezmeye devam dedi. Diyet yapan varsa aramızda yapmasın diye yazıyorum, tek tombik ben kalmayayım burda. Baktınız süt gelmiyor o zaman tabi ki alternatif yöntemlere devam ama halihazırda varken kesmeyin size de günah, mastitle falan cebelleşeceksiniz.Kızlar maşallah bebeklerinize kiloları çok iyi. Sanırım en zayıf benim kızım var. 1 haftadır mama veriyorum anca 5250 oldu. Bütün kontrolümüz vardı doktor kabul edilebilir kiloda şimdi dedi.geçen hafta çok zayıf bulmuştu.
3 aylıkMerhaba bebeginiz kac aylik acaba
Bence siz doktor değiştirin derim ya da bi başka doktora da gidin içiniz rahatlasınKızlar maşallah bebeklerinize kiloları çok iyi. Sanırım en zayıf benim kızım var. 1 haftadır mama veriyorum anca 5250 oldu. Bütün kontrolümüz vardı doktor kabul edilebilir kiloda şimdi dedi.geçen hafta çok zayıf bulmuştu.
Kabızlık değil de aşı ile bağlantısı var mı bilmiyorum ama daha fazla kaka yapmaya başladı. Günde 1 kere ancak yapıyordu iki gündür 3-4 kere yapıyor.Peki bebeginizde yan etkiler oldu mu.. kabızlık vs..
Benim eşim kızıyor kusunca, kızım annenin canı çıkıyor sana süt yapayım diye sen de utanmadan kusuyor musun yazık değil mi bu kadına diyorBen diyorum valla bazen kızım zorla üretiyorum neden diye
Ben danışmanlık aldım sabah ilk bez sarı gibi oluyor dedim gece çiş tutmaya başlamıştır dedi gün içindeki çişlerimiz normal şeffafa yakın ama ilk aylardaki emzirme sonrası dolan bezleri aramıyor değilim İnan 3 aydır nasıl emzirdiğimi bir ben bir Allah biliyorHayatım ben de aynıyım inan 3-4 bez ve 2 tanesi hariç inan öyle dolu dolu olmuyor. Bizimkiler çiş mi tutuyo nedir anlamadimbenimki de neşeli ağlamaz oyalanır güler uyur doyuyolar bi şekil demek ki boşver bu aydqn sonra da az kilo alcaklar zaten kafanı rahat tutttt. Bana da geliyolar arada sütüm yetmiyor mu acaba perileri ama bu işin sırrı kafaya takmamaya calismak.
Canım ben de derin kesip kanatmıştım baticonla temizledim kuruladım hemen gittim bebek törpüsü aldım pilli bir şey de olmadı tentürdiyotun zararlı olabileceği hiç gelmedi aklıma açıkçasıKızlar bebeğimin tırnaklarını keserken parmağının derisi ufak kalktı minicik bir yerdi. Kulak çubuğunun başına biraz tentürdiyot damlatıp sürdüm. Bir dakika geçmeden hemen sildim. Çünkü doktora sormadığım aklıma geldi. Ne yapmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?