2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ah ah nerdeyse her beslenmeden sonra her gaz çıkarışta altını değiştirirken her seferinde günde 3-4 kıyafet garanti değişiyor. Coğunlukla kesik peynir gibi, çok nadir de sütü olduğu gibi cikardiği oluyor. Ultrasonla baktirdim reflü falan yok dendi normal dendi. O kadar kusmaya nasıl kilo alabiliyo ben anlamıyorum valla.

Sakın sütünü kesme takviye gerekiyorsa yap elbet ama yaramiyo diye düşünme sonuçta bebegin kilo vermemiş , sadece yeterince alamamış. Hiç boşuna olur mu en değerli en kıymetlisi senin sütün, senin memendeki huzuru, keyfi sırf bunun için bile emzir canım moralini bozma meme mama gidersin kilo aldıkça bebiş senin de moralin düzelir sütün de çoğalır. Rengine de takılma benim de bildigin su gibi şeffaf geliyor bazen, bence bebegin ihtiyacına göre formu değişiyor.

Kesik peynir gibi kusan bebekler iyi besleniyor demekmiş bana öyle söylediler.

Hayatım ben de aynıyım inan 3-4 bez ve 2 tanesi hariç inan öyle dolu dolu olmuyor. Bizimkiler çiş mi tutuyo nedir anlamadim benimki de neşeli ağlamaz oyalanır güler uyur doyuyolar bi şekil demek ki boşver bu aydqn sonra da az kilo alcaklar zaten kafanı rahat tutttt. Bana da geliyolar arada sütüm yetmiyor mu acaba perileri ama bu işin sırrı kafaya takmamaya calismak.

Canım olur mu hiç, hangi mama anne sütünün yerini tutabilir, ben mamayla besliyorum diye çok üzülüyorum, anne sütü zekayı geliştirir, bağışıklığı güçlendirir, bebeklerin sadece kilo alması yeterli değil ki, doktorun gerekli tavsiyelerde bulunacaktır zaten, mama takviyesi ver derse verirsin ama bence sütten kesme yavrunu.

Kızlar bebeğimin tırnaklarını keserken parmağının derisi ufak kalktı minicik bir yerdi. Kulak çubuğunun başına biraz tentürdiyot damlatıp sürdüm. Bir dakika geçmeden hemen sildim. Çünkü doktora sormadığım aklıma geldi. Ne yapmalıyım?

Evet 2.5 -3 saatte bir anne sütü.. Bazen daha erkende olabiliyor ama genelde düzen bu şekilde.. genelde dolu oluyor bezler. Bazen koyu sarı gibi bazen normal renk hep aynı olmuyor.. günde 6-7 çiş oluyor ama kaka bizim 2-3 günde bir yapıyor her gün yapmıyor. En erken 2 gün.. Max 4 gün şeklinde.
Bize doktorumuz her ay 1 kilo diyoruz ama 700 gram ve üzeri yeterli düzeyde beslendiğini düşünüyoruz demişti. Bende aylık 500 gram falan diyorlar deyince hayır ayda 500 gram az en azından ilk 6 aylık dönemde 6 aya kadar en az 700 gram 6 dan sonra ise aylık 500-600 gram normal demişti.
Bebeginiz ağlamıyor ise huzurluysa mutluysa bence yeterli besleniyor demektir

Anne sütünü asla kesmemelisin.
Sütümun rengi açılabilir hep koyu olmaz bazen benimde çok duru su gibi geliyor.. badem, ceviz,marul, helva ye bol bol.. günde en az 3 lt su iç. Sakın kesme sütten yavrunu. Doktoruna danış mama da takviye et ama sütten tamamen kesme arkadaşım. Günde 5 öğün yiyorsa 3 öğün sütünü ver 2 öğün mama ver geceleri mama yedir mesela vs

Sütü kesmeyin bence, rengini belirleyen bir çok faktör olabilir rengi açık olması yetersiz hissettirmemeli sizi. Sağımla falan da uğraşmayın sapmakta bebeğin emdiği arasında dağlar tepeler kadar fark var. Bol bol beslenin, moralinizi düzeltin, uyumaya çalışın. Benim doktor bu faktörlerin süt kalitesini çok etkilediğini söylüyor. Canının çektiği ama yemediğin bir şey varsa süt kesilir demişlerdi bana. Aklıma geleni mideme atıyorum. Geçen gittiğimde doktora ben böyle tombiş tombiş gezmekten bunaldım dedim, o da 6 ayı çıkarıncaya dek tombiş gezmeye devam dedi. Diyet yapan varsa aramızda yapmasın diye yazıyorum, tek tombik ben kalmayayım burda. Baktınız süt gelmiyor o zaman tabi ki alternatif yöntemlere devam ama halihazırda varken kesmeyin size de günah, mastitle falan cebelleşeceksiniz.

Kızlar okuduğum kadariyla emerken uyuyan bebekler var benimkide öyle yapiyor. Bir yazi okumuştum sizinle paylaşmak isterim memedeki kokuyla anne karnindaki koku aynıymış bebekler o yüzden memede uyuma isteği olurmuş. Anne karnında hissederlermiş kendilerini. Önemli bir İşiniz gücünüz yoksa bırakın öyle uyusunlar

Bence siz doktor değiştirin derim ya da bi başka doktora da gidin içiniz rahatlasın
kilo alımı gayet normal benim kızımda 5400 şuan tam 3 aylık
Doğum kilosu 2900 hastaneden çıkış 2600dü
3 ayda 2800 gr almış aylık ort 950gr demek çocuğun ayda 2 kilo alacak hali yok ya
Doğum kilosu 4 olur çocuk 3 ay geçer hala 5 kilodur o sorun ama önemli olan aldığı kilosu
Ayrıca perisentil hesaplama tablosuna bakın googledan kilo için %100 veriyor yani aynı aydaki bebeklerin 100 ünden fazla kilosu demek
Benim doktorum gelişimi çok iyi diyor her seferinde, mama vs de hiç önermedi bile aynen devam dedi.

Kızlar bebeğim parmak emiyor ben bunun önüne nasıl geçebilirim. Emzik biberon falan artık almıyor. Başlarda alıyordu emzik de biberonda artık almıyor. Mama istemiyor ya beni emecek ya da parmağını. Uykusunda falan şapur şupur başparmağını emiyor sürekli.

Yazılanları okuyorum da çocuğun uyku beslenme vs rutinlerini kendilerine göre ayarlayabilenleri tebrik ediyorum :) bizim bebeğin herhangi bir şeyini kendimize göre ayarlamamız imkansız. Adam doğduğundan beri kendi istediği oluyor . Uyumak istiyosa uyuyo uyanmak isterse uyanıyo isterse çıt sesine uyanıyo istemezse yanında top patlasın uyanmaz . Allahtan geceleri uyumak gibi bir özelliği var 2. Ayından beri çalışıyorum. Ben yokken bazen 2 saate bir süt içiyo bazen ben gelene kadar (4 saat) içmeyip beni bekliyor . Kaç kere öyle sütün saati geçti içmediği için dökmek zorunda kaldık

Ben diyorum valla bazen kızım zorla üretiyorum neden diye
Benim eşim kızıyor kusunca, kızım annenin canı çıkıyor sana süt yapayım diye sen de utanmadan kusuyor musun yazık değil mi bu kadına diyor hele bugün akşam tam rahatça oturdum bir bardak çay doldurdum kendime hooop kaka yaptı evet yavrum bir tarafı hiç yer görmesin zaten annenin diyor çok şekerler ya
Ben danışmanlık aldım sabah ilk bez sarı gibi oluyor dedim gece çiş tutmaya başlamıştır dedi gün içindeki çişlerimiz normal şeffafa yakın ama ilk aylardaki emzirme sonrası dolan bezleri aramıyor değilim İnan 3 aydır nasıl emzirdiğimi bir ben bir Allah biliyor
Canım ben de derin kesip kanatmıştım baticonla temizledim kuruladım hemen gittim bebek törpüsü aldım pilli bir şey de olmadı tentürdiyotun zararlı olabileceği hiç gelmedi aklıma açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…