- 18 Aralık 2020
- 742
- 962
- 53
- 30
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.481
Bizdeki durumda aynı nasıl olacak bilmiyorum böyle ultrasonda bizde de bişe çıkmsdı. Bazen oluyor 1 kez kusuyor bazen 8-20 dan fazla. Bende sütüm yetsin diye neler neler yapıyorum ziyan oluyor kusuncaAh ah nerdeyse her beslenmeden sonra her gaz çıkarışta altını değiştirirken her seferinde günde 3-4 kıyafet garanti değişiyor. Coğunlukla kesik peynir gibi, çok nadir de sütü olduğu gibi cikardiği oluyor. Ultrasonla baktirdim reflü falan yok dendi normal dendi. O kadar kusmaya nasıl kilo alabiliyo ben anlamıyorum valla.
Mama kullanmıyoruz biz sadece anne sütü alıyor mama olarak ne kullanıyorsunuz gaza iyi mi geldiCanım hangi mamayı kullanıyorsunuz. Biliyorsun bizimde aynıydı doktor mamasını değiştirdi 1 haftadır daha rahatız.
Ben de 1 aralıkta başlıyorum işe ben de düşünüyorum bu çocuğu nasıl uyutup nasıl susturacaklar diye aynı durumdaymışız… zorlanacaklar ama alışacaklar ben artık öyle bi raddedeyim ki sütüm kesilsin diye yalvarıyorum beni salar belki memelerim yorgun bedenim yorgun zihnim yorgun. Kilosu da var bizimkinin BU ÇOCUK AÇ OLABİLİR Mİ diye soran oldu mu fıttırıyorum yahu günde kaç kaka çiş yapıyor kilo alıyor bu yüzden ağlamıyor diye diye dilimde tüy bitti. Uykudan ya gaz ile ya da meme arayışıyla uyanıyor diyorum meme bitse birkaç aya da gaz geçse belki rahat ederim. Merak etme kvalidene birkaç gün zor gelicek çocuk da alışacak artık hiç düşünme sen yokken naparlarsa yapsınlar işimize konsantre olmak zorundayız. Müzik açsınlar dans etsinler hoplatsınlar bi yolunu bulurlarAhh kızlar bende sizdenim.Benin oğlum da memede uyuyor bazen sallayarak uyutuyorum ama çoğunluk hep memedeyiz.Öyle olunca haliyle gazını çıkarmıyorum uyanmasın diye Öylece uyuyor.Aslinda uzun uyuduğu zamanlar oluyordu ama bu 3 ayda atak muhabbeti yüzünden mi bilmiyorum değişti düzeni şık uyanıyor çok uykusuz kalıyorum.Gazini artık kendi kendine çıkarıyor bazen yatakta debeleniyor ana genelde aciktiginda yapıyor bunu cunku emzirince geri uyuyor.Tabi belki gazda arada sıkıştırıyor olabilir ama genele baktığımızda gazli günleri geride bıraktık.Beni yoran sadece gün içinde sürekli memede vakit geçirmemiz arada oyun halısı ana kucağına bırakıyorum ama sıkıldığında yine memeye dönüyoruz ve ben çok bunaldim.Simdi birkaç gün sonra ise başlıyorum artık eşimin annesi bakacak artık kadın ne yapacak nasıl idare edecek bilmiyorum neyse ki 1 sene erken cikicam ama olmadigim saat dilimi içinde kayınvalidem nasıl oyalacak bebeğimi bilmiyorum...hadi ben memeye alıp susturuyorum ama bakalım şimdiden stres bastı.
Aptamil kullanıyorduk bıraktırdı ve bebelac lf diye bir mama verdi. Laktozsuz olduğu için gazında baya azalma oldu. Kusması da azaldı.Mama kullanmıyoruz biz sadece anne sütü alıyor mama olarak ne kullanıyorsunuz gaza iyi mi geldi
Ben iki haftadır emziren anne diyeti yapıyorum sütü etkilemiyor aslında ama canımın çektiği şeyler oldu dün ilk defa yemedim bol su içip takviye vitamin alıyorum önümüzdeki hafta tartılmaya götürücem bakalım kilo alımı nasıl eğer iyiyse diyete devamSütü kesmeyin bence, rengini belirleyen bir çok faktör olabilir rengi açık olması yetersiz hissettirmemeli sizi. Sağımla falan da uğraşmayın sapmakta bebeğin emdiği arasında dağlar tepeler kadar fark var. Bol bol beslenin, moralinizi düzeltin, uyumaya çalışın. Benim doktor bu faktörlerin süt kalitesini çok etkilediğini söylüyor. Canının çektiği ama yemediğin bir şey varsa süt kesilir demişlerdi bana. Aklıma geleni mideme atıyorum. Geçen gittiğimde doktora ben böyle tombiş tombiş gezmekten bunaldım dedim, o da 6 ayı çıkarıncaya dek tombiş gezmeye devam dedi. Diyet yapan varsa aramızda yapmasın diye yazıyorum, tek tombik ben kalmayayım burda. Baktınız süt gelmiyor o zaman tabi ki alternatif yöntemlere devam ama halihazırda varken kesmeyin size de günah, mastitle falan cebelleşeceksiniz.
Ben 1 aralıkta başlıyorum süt sağıp bırakıcam işyerinde de odamda sağım yapıp mini buzdolabı var ona koymayı düşünüyorum ama yine de doymama ihtimaline karşı 1 kutu mama alacaktım başlamadan önerdiğin çok çok iyi oldu onu alayımAptamil kullanıyorduk bıraktırdı ve bebelac lf diye bir mama verdi. Laktozsuz olduğu için gazında baya azalma oldu. Kusması da azaldı.
Rica ederim canım. Umarım iyi gelir size de.Ben 1 aralıkta başlıyorum süt sağıp bırakıcam işyerinde de odamda sağım yapıp mini buzdolabı var ona koymayı düşünüyorum ama yine de doymama ihtimaline karşı 1 kutu mama alacaktım başlamadan önerdiğin çok çok iyi oldu onu alayımÇok teşekkür ederim
Bebeğin zekası anne sütünden ziyade annenin zekasıyla ilgili. Mamayla beslenen bebekler zeka olarak geride gibi bir durum yok yaniCanım olur mu hiç, hangi mama anne sütünün yerini tutabilir, ben mamayla besliyorum diye çok üzülüyorum, anne sütü zekayı geliştirir, bağışıklığı güçlendirir, bebeklerin sadece kilo alması yeterli değil ki, doktorun gerekli tavsiyelerde bulunacaktır zaten, mama takviyesi ver derse verirsin ama bence sütten kesme yavrunu.
Katılıyorum zeka ile falan alakası yok aradaki tek fark antikor. Ben de mamayla beslendim gayet iyi bi üniversitenin iyi bi bölümünden mezunum. Çok takılmaya gerek yokBebeğin zekası anne sütünden ziyade annenin zekasıyla ilgili. Mamayla beslenen bebekler zeka olarak geride gibi bir durum yok yaniBen de mamayla besliyorum diye üzülüyorum ama sadece bağışıklığını yeterince destekleyemiyorum diye. Benim 2 kardeşim hiç anne sütü almadılar ikisi de fen lisesi ve odtü mezunu derece ile ve maşallah çok sağlıklılar Ben 6 ay sadece anne sütü almışım ama ne böyle başarılarım oldu ne de başım hastalıktan kurtuldu O yüzden çok da takmıyorum kafama, annelik uzun bir maraton, siz de çok üzülmeyin
Ben de anne sütü almamışım bir problemim yok şükür ama bana hastaneden verilen brosurde anne sütü zekayı arttırdığı yazıyordu, arama motorundan da aratinca evet böyle bir sonuç çıktı, ben doktorların yalancısıyımBebeğin zekası anne sütünden ziyade annenin zekasıyla ilgili. Mamayla beslenen bebekler zeka olarak geride gibi bir durum yok yaniBen de mamayla besliyorum diye üzülüyorum ama sadece bağışıklığını yeterince destekleyemiyorum diye. Benim 2 kardeşim hiç anne sütü almadılar ikisi de fen lisesi ve odtü mezunu derece ile ve maşallah çok sağlıklılar Ben 6 ay sadece anne sütü almışım ama ne böyle başarılarım oldu ne de başım hastalıktan kurtuldu O yüzden çok da takmıyorum kafama, annelik uzun bir maraton, siz de çok üzülmeyin
Beyin gelişimi 18 yaşına kadar devam eden bir süreç; belki anne sütü ile beslenme dönemi baz alınarak yapılan bir araştırma sonucu olabilirBen de anne sütü almamışım bir problemim yok şükür ama bana hastaneden verilen brosurde anne sütü zekayı arttırdığı yazıyordu, arama motorundan da aratinca evet böyle bir sonuç çıktı, ben doktorların yalancısıyımbelki sosyal zekadan bahsediliyor da olabilir, gün içinde defalarca ten tene temas
Bizim ana kucağımız var ona oturunca çok güzel çıkarıyor. Hem kakasını hem de gazınıKızlar ben her gün 3-4 saatlik uykuyla yaşıyorum 3,5 aydır. Bunun bi çözümü yok mu. Artık bıktım çok uykusuzum ve çok gerginim. Gündüz 0 uyku. Bildiğin 0 uyku. Emiyor gazını çıkarmaya çalışıyorum 15 dk pat pat yapıyorum sırtına çıkmıyor, yerine koyuyorum uyur diye 15 dk sonra uyanıyor gaz çıkarmak için bir daha da uyumuyır uykusu açılıyor. Kısır döngü. Sürekli aynı. Gazı çıkmıyor, önceden çıkartırdı(gerçi yine uyumazdı) artık çıkmıyor çıldırma noktasındayım. Siz napıyorsunuz? Gazını her seferinde çıkartıyor musunuz? Çıkıyorsa nasıl kaç dakikada çıkıyor, çıkmazsa sizinki de ağzından gaz çıkarmak için uyandırıyor mu kendini. Omzuma alıp çıkartmaya çalışıyorum gazını.
Bende kilo vermek istiyorum canim adet olunca göbekteki şişlik gitti de bacaklarim dan kilo almışım kendimi hic sevmiyorum böyle. gorumcemi istemeye gelecekler gitmek bile istemiyorum kıyafetlerim yakışmıyor. 69 doğuma girerken ki kilon muEmzirirken kilo veren var mı pekiNispet yapmak gibi olmasın da ben de çok kilo verdim 69dan 55e düştüm sabahları 54 bile oluyor. Ama sağlıksız geliypr gözüme eskiden de kilo verirdim de hani süzüldüm böyle. Normal de yiyorum eskisi gibi, porsiyonlarım da büyük. Ama yine de kilo alamiyorum 58e falan gelmek istiyorum ideal kilom. Var mı benim gibi olan siz neler yapiyorsunuz? Emzirme bitince mi alınır acaba
Allahımmmm beni de 54 kiloya düşür nolur nolurEmzirirken kilo veren var mı pekiNispet yapmak gibi olmasın da ben de çok kilo verdim 69dan 55e düştüm sabahları 54 bile oluyor. Ama sağlıksız geliypr gözüme eskiden de kilo verirdim de hani süzüldüm böyle. Normal de yiyorum eskisi gibi, porsiyonlarım da büyük. Ama yine de kilo alamiyorum 58e falan gelmek istiyorum ideal kilom. Var mı benim gibi olan siz neler yapiyorsunuz? Emzirme bitince mi alınır acaba
Emzirirken kilo veren var mı pekiNispet yapmak gibi olmasın da ben de çok kilo verdim 69dan 55e düştüm sabahları 54 bile oluyor. Ama sağlıksız geliypr gözüme eskiden de kilo verirdim de hani süzüldüm böyle. Normal de yiyorum eskisi gibi, porsiyonlarım da büyük. Ama yine de kilo alamiyorum 58e falan gelmek istiyorum ideal kilom. Var mı benim gibi olan siz neler yapiyorsunuz? Emzirme bitince mi alınır acaba
Evet canım 59 ile hamile kalmıştım 10 kilo aldim 13 kilo gitti anlamadım. Hastalık geçirdim idrar enfeksiyon üzerine grip o ara verdim ondan sonrada toparlayamadim. Öyle düsünme sen süt veren annesin toparlarsın elbetBende kilo vermek istiyorum canim adet olunca göbekteki şişlik gitti de bacaklarim dan kilo almışım kendimi hic sevmiyorum böyle. gorumcemi istemeye gelecekler gitmek bile istemiyorum kıyafetlerim yakışmıyor. 69 doğuma girerken ki kilon mu
Ayy inşallah canımEvet canım 59 ile hamile kalmıştım 10 kilo aldim 13 kilo gitti anlamadım. Hastalık geçirdim idrar enfeksiyon üzerine grip o ara verdim ondan sonrada toparlayamadim. Öyle düsünme sen süt veren annesin toparlarsın elbet
BenEmzirirken kilo veren var mı pekiNispet yapmak gibi olmasın da ben de çok kilo verdim 69dan 55e düştüm sabahları 54 bile oluyor. Ama sağlıksız geliypr gözüme eskiden de kilo verirdim de hani süzüldüm böyle. Normal de yiyorum eskisi gibi, porsiyonlarım da büyük. Ama yine de kilo alamiyorum 58e falan gelmek istiyorum ideal kilom. Var mı benim gibi olan siz neler yapiyorsunuz? Emzirme bitince mi alınır acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?