- 13 Aralık 2020
- 1.028
- 1.392
- 83
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.501
Aynen ben de cok yterliyorum ve sık aralıklar ile emziriyorum ondan sanırımBen64 le hamile kalmıştım 70 le doğurdum.Simdi 59 'um.Geceleri makarnalar,lahmacunlar yiyorum yok ekmek pilav tüketiyorum ama alamıyorum aksine dahada düşüyorum emzirmekten sanırım yada çok terliyorum ondan diye düşünüyorum.
Canim bizdede var boyun eğriliği sağa doğru. Ultrasyon çekildi temiz evde egsersiz yapıyoruz sana ne dedilerKızlar bebeğinin boynu eğri duran varmı aranızda yani hep bir tarafa eğmesi gibi boynunu.Bizimkin de farkettik hep boynu sağa doğru bükük resim video vs ..de öyle.
Boyun eğriliğinden şüpheleniyoruzda adı tortikolismiş.
Gecmis olsun canım.Ben o yazıyı yazdığımda doktor kontrolüne daha vardı evde oyun halisinda bıraktığımda TV ye soldan bakacağı şekilde ayarladım mamasını verirken biberonu solundan tuttum hep düzeldi yada sorun yoktu kendi kendine öyle yapıyordu ama düzeldigi için doktor randevusunu iptal ettim.Gayet rahat soldan bakiyor TV yeCanim bizdede var boyun eğriliği sağa doğru. Ultrasyon çekildi temiz evde egsersiz yapıyoruz sana ne dediler
Herkese merhaba ben birkaç şey sormak istiyordum. Öncelikle aramızda covid aşısı (biontech) olup sütünde azalma yaşayan var mı? Var ise ne zaman düzeldi ya da düzeldi mi? Bir de blok uykuya nasıl geçtiniz? Oğlum bugün tam 3 aylık oldu uykusu biraz düzene girmişti ki covid aşımdan sonra sık sık uyanmaları başladı. Bu durum atak ile mi covid ile mi ilgili ya da sütün azalması ile mi ilgili tam çözmüş değilim. Benzer şey başına gelen var mı ?
Ya benimkide sağa sola dönüyor sese dönüyor ama çok taktım peki kucağa alınca kafası dusuyormu . Gerçi biz şuan 42 gunlugüz . Bende soldan emziriyorum genelde sola doğru her şeyi yapıyoruz insAllah bizde düzeliriz insan ister istemez kafasına takılıyo. Peki şuan varmı hala o aliskanlikGecmis olsun canım.Ben o yazıyı yazdığımda doktor kontrolüne daha vardı evde oyun halisinda bıraktığımda TV ye soldan bakacağı şekilde ayarladım mamasını verirken biberonu solundan tuttum hep düzeldi yada sorun yoktu kendi kendine öyle yapıyordu ama düzeldigi için doktor randevusunu iptal ettim.Gayet rahat soldan bakiyor TV ye
Seninkide sağa dogrumu eğriydi. Oyun halısı bende alsammi acaba iyi gelirmi gelişimine 3 ayda düşünüyordumGecmis olsun canım.Ben o yazıyı yazdığımda doktor kontrolüne daha vardı evde oyun halisinda bıraktığımda TV ye soldan bakacağı şekilde ayarladım mamasını verirken biberonu solundan tuttum hep düzeldi yada sorun yoktu kendi kendine öyle yapıyordu ama düzeldigi için doktor randevusunu iptal ettim.Gayet rahat soldan bakiyor TV ye
Kızlar bebeğim battaniyesini yüzüne örterek uyuyor, ben açıyorum o örtüyor, ben açıyorum o örtüyor, bütün günümüz böyle geçiyor, battaniyeyi örtmeden uyuyamaz oldu, alışkanlık haline getirdi, korkuyorum nefes alamacak diye, o yüzden battaniyeyi bırakıp uyku tulumuna geçmek istiyorum ama kaç tog almalıyım bilemedim, siz ne tarz uyku tulumları kullanıyorsunuz?
Evet canım kucaktayken kafası hep sağa düşüyordu zaten eşim farketti bunun hep kafası niye sağa düşüyor diye..bende diyordum daha küçük ya basini kontrole edemiyor diyordum ama saga düşüyor hep diyordu tek taraflı yani sola düşürmüyor diyordu ve aynı şeyi babam flnda diyince benimde dikkatimi çekti kucağıma alırken kafasını düşürdüğü tarafa kafamı koyuyordum ki düşürmesin diye sonra you tubedan egzersizlerini gördüm çok yapamasam da mamayı fln inadına dönmediği taraftan verdim ve dediğim gibi oyun halisinda TV ye bakış açısını soldan yapacak şekilde ayarladım 1 hafta içinde aslında soldan da bakabildigini gördük başlarda bakmıyordu ama sol tarafına geçip birşeyler söylüyorduk dönüp bakmiyordu biz zorla tutup ceviriyorduk kafasını ...ama ilgilenmeyi bırakınca yine sağa yonelmeler başladı.Bazi bebekler anne karnında bazı şeyleri alışkanlık edermiş belkide ondan.Oyun halısı almasaniz bile yere kalın battaniye serin TV izliyorsa duruyorsa donmedigi tarafa ayarlayın.İnsallah duzelir..Ya benimkide sağa sola dönüyor sese dönüyor ama çok taktım peki kucağa alınca kafası dusuyormu . Gerçi biz şuan 42 gunlugüz . Bende soldan emziriyorum genelde sola doğru her şeyi yapıyoruz insAllah bizde düzeliriz insan ister istemez kafasına takılıyo. Peki şuan varmı hala o aliskanlik
Bizde memede uyuyoruzBen d
Meme müptelası demek ki… Ben de aynıyım nasıl uyutacağımj bilmiyorum bas bas bağırıyor desteksiz uyku fln hikaye bizim için. Bilmiyorum ya belki de bizimkiler uykuyu çok sevmiyor seven bebek uyuyor ben umudumu kaybettim valla üç yıl uyuma yok diyorlar uykuyu sevmiyorsa böyle gider ben de daha çocuk yapmam
En büyük sorunumuz şuan nerdeyseBebeği kusanlar bebeğiniz günde kaç kez kusuyordur bir de kesik peynir gibi mi yoksa direk sütü mü çıkarıyor. Biz başından beri kusuyoruz bir azalmadı ne zaman azalacak acaba. Yıprandık hem bebek hem ben. Uyurkwn bile midesi ağzına geliyor uyanıyor kim bilir ne kadar rahatsız oluyordur
Ben bu tarz kullanıyorum çok memnunum, sıcacık kalıyor vücudu.Ev cok soğuk olmuyor, tog 1 yeterli geliyor.Kızlar bebeğim battaniyesini yüzüne örterek uyuyor, ben açıyorum o örtüyor, ben açıyorum o örtüyor, bütün günümüz böyle geçiyor, battaniyeyi örtmeden uyuyamaz oldu, alışkanlık haline getirdi, korkuyorum nefes alamacak diye, o yüzden battaniyeyi bırakıp uyku tulumuna geçmek istiyorum ama kaç tog almalıyım bilemedim, siz ne tarz uyku tulumları kullanıyorsunuz?
en azından montuna sığabiliyorsunAllahımmmm beni de 54 kiloya düşür nolur nolur68 kiloda kaldım ben gram erime yok. Ama su içsem yarıyo maşallah montum bile düdük gibi duruyo üzerimde
InsAllah canım ya . Bizimkide düzelir . Daha artik başı sağa düşmüyor dimi . Çok sağol ya uzun uzun yazmissin içimi rahattın başı öyle sağa düşünce icim parcalaniyo hep öyle kalır diye . Peki geceleri nasıl pozisyon verdin uyurkenEvet canım kucaktayken kafası hep sağa düşüyordu zaten eşim farketti bunun hep kafası niye sağa düşüyor diye..bende diyordum daha küçük ya basini kontrole edemiyor diyordum ama saga düşüyor hep diyordu tek taraflı yani sola düşürmüyor diyordu ve aynı şeyi babam flnda diyince benimde dikkatimi çekti kucağıma alırken kafasını düşürdüğü tarafa kafamı koyuyordum ki düşürmesin diye sonra you tubedan egzersizlerini gördüm çok yapamasam da mamayı fln inadına dönmediği taraftan verdim ve dediğim gibi oyun halisinda TV ye bakış açısını soldan yapacak şekilde ayarladım 1 hafta içinde aslında soldan da bakabildigini gördük başlarda bakmıyordu ama sol tarafına geçip birşeyler söylüyorduk dönüp bakmiyordu biz zorla tutup ceviriyorduk kafasını ...ama ilgilenmeyi bırakınca yine sağa yonelmeler başladı.Bazi bebekler anne karnında bazı şeyleri alışkanlık edermiş belkide ondan.Oyun halısı almasaniz bile yere kalın battaniye serin TV izliyorsa duruyorsa donmedigi tarafa ayarlayın.İnsallah duzelir..
Kızlar benim oğlum bi aralar kafasını kaldırıyor ve kucatayken kendini kaldırıp oturur pozisyona geliyor ben düzeltsemde inatla yapıyor bir sakıncası olur mu oturur pozisyonda durmasinin
Ben de kollarını kapatmıyorum ama üzerindeki battaniyeyi tutup çekiyor kafasına, madem öyle istiyor diye muslin battaniye örtüyorüm yüzüne onu atıp yine üzerindeki battaniyeyi çekiyor, uyurken bile gözümü ondan ayıramıyorum uyanıp çeker yine diyeÜzerini örterken kollarını açıkta bırakıyorum. Kolları yukarda oluyor, koltukaltından boynunan kapatıyorum diğer türlü benimki de kapatıyor. Kollarını aşağıya alsam da kaldırıyor çünkü. Pes ettim ben. Uyku tulumu ben de düşünüyorum kış gelmeden
Ben de bu tarz tulumu bakayım canim teşekkür ederimBizde memede uyuyoruzbaska nasıl uyur bulamadım bi çözüm, bazen ana kucağında sallanırken dalıyo iyi oluyor. Birde her gün öğlen uykusunu dısarda yaptırıyorum havalar soğumadan ,2 saat uyuyor arabasnda bende çay kahve içebiliyorum. Bikaç uyku danısmanı ile görüştüm zaten eğitim için erken bırak uyusun dedi . Çok arkadasım var sonradan düzene binen o yüzden stres yapma canım
En büyük sorunumuz şuan nerdeysekıyaget yıka ütüle yorulduk. Yetmiyo, sürekli ona alışveriş yapıyorum. Mutlaka 3-4 bazen 6-7 kez kusuyor. Doktor fazlalığı cıkarıyorz diyo
Ben bu tarz kullanıyorum çok memnunum, sıcacık kalıyor vücudu.Ev cok soğuk olmuyor, tog 1 yeterli geliyor.
Anne, artık oturmaya hazırım diyor sanaKızlar benim oğlum bi aralar kafasını kaldırıyor ve kucatayken kendini kaldırıp oturur pozisyona geliyor ben düzeltsemde inatla yapıyor bir sakıncası olur mu oturur pozisyonda durmasinin
Canım peki Osman gönülal uyuma şeklyle ilgili sırt üstü öneriyor. Nasıl yatırıyorsunuz bebeklernizi?Ben 3. Aydan beri destekli oturtuyorum osman gönülal(youtubeda var) öyle önermişti. O doktor ne dese yapıyorum valla çok güveniyorum
Canım peki Osman gönülal uyuma şeklyle ilgili sırt üstü öneriyor. Nasıl yatırıyorsunuz bebeklernizi?
Benim bebeğim sırt üstü yatmaktan hiç hoşlanmıyor en fazla 15 dakika yatıyor geri uyanıyor. Hep yüzüstü yatmak istiyorSırt üstü yatırıyorum öyle dediği için. Düz kafa yastığıyla beraber. Bir şey olunca mesela bazen tükürüğü boğazna kaçıyor öksürüP çıkartıyor. Ya da kustu, yutuyor ya da öksürüyor. Ben bebek öksürürken son ana kadar bekliyorum. İçimin rahat olması için bunu yapmam gerekiyordu. Bebek kendi kendini kurtarabiliyor mu diye hiç dokunmadan bekliyorum. öksürüyor öksürüyor öksürüyor kendini kurtardığını görünce devam ettim sırt üstü yatırmaya. Önceden bi öhö dese müdehale ediyordum ilk zamanlar sonra bunun yanlış olduğuna karar verdim. Hem bebek kurtulmayı öğrensin hem ben bu stresten kurtulayım diye düşündüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?