- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.521
Ne güzel kilo vermişsin işte benim hala 10kilo fazlam var aynada kendime bakmaktan nefret ediyorum emzirmesem en fazla 2 aya veririm kalıcı olarak ama zaten süt gıdı gıdına gidiyor korkumdan canım ne istese yiyorumBen64 le hamile kalmıştım 70 le doğurdum.Simdi 59 'um.Geceleri makarnalar,lahmacunlar yiyorum yok ekmek pilav tüketiyorum ama alamıyorum aksine dahada düşüyorum emzirmekten sanırım yada çok terliyorum ondan diye düşünüyorum.
Az önce kıpırdadı sağa çevirdim başını elimle tutup sola dönmesine izin vermedim 1dk uyudu öyle ama sonra uyandıKızlar bu boyun meselesi konuşulmuş benim kızım doğduğunda başını hep sola çevirip uyuyordu ben de sağına yatırdım hep sırtından destekle şimdi sağa da çeviriyor ama sırtüstü uyurken sola çevirirse yanağı yatağa tam deyiyor ama sağa çevirip yatarsa hafif eğimli kalıyor az önce de yüzüstü yatırdım sağa çevirdim kendisi yine sola çevirip uyudu bu şimdi problem olduğunu mu gösteriyor oyun halısında sola dönüp tv izlediğini gördüm ama bilemedim şimdi
Yüzüstü yatıyorsa şu şekil bir yastık kullanabilirsin, hem kusmuktan hem de nefessiz kalmaktan koruyor.Benim bebeğim sırt üstü yatmaktan hiç hoşlanmıyor en fazla 15 dakika yatıyor geri uyanıyor. Hep yüzüstü yatmak istiyorUyurken hep aklım onda ama doktor artık birşey olmaz dedi en son gittiğimizde yüz üstü yatarken de kafasını yan çeviriyor kolik olduğu ve reflüsü olduğu için karnının üstüne yatmak iyi geliyordur dedi rahatladım biraz.
Canım bizimki de öyle hep sağa çevirip yatıyor, sola çevirince eğreti duruyor, doktorumuz fizik doktoruna yönlendirdi, havaya kaldirdigimizda da hafif sağa düşüyor boynu, fizik doktoru da uyurken sola çevirseniz de tekrar sağa döndürür ama uyanıkken sola doğru egzersiz yaptırın düzelir o dedi, ocakta da tekrar kontrole götüreceğiz.Kızlar bu boyun meselesi konuşulmuş benim kızım doğduğunda başını hep sola çevirip uyuyordu ben de sağına yatırdım hep sırtından destekle şimdi sağa da çeviriyor ama sırtüstü uyurken sola çevirirse yanağı yatağa tam deyiyor ama sağa çevirip yatarsa hafif eğimli kalıyor az önce de yüzüstü yatırdım sağa çevirdim kendisi yine sola çevirip uyudu bu şimdi problem olduğunu mu gösteriyor oyun halısında sola dönüp tv izlediğini gördüm ama bilemedim şimdi
Kızlar maşallah bebeklerinize kiloları çok iyi. Sanırım en zayıf benim kızım var. 1 haftadır mama veriyorum anca 5250 oldu. Bütün kontrolümüz vardı doktor kabul edilebilir kiloda şimdi dedi.geçen hafta çok zayıf bulmuştu.
Bir arkadaşım bebeğin gelişimi geri dedi çok kızdım biraz tartıştık. Evet önemli olan sağlıklı olması ama çok zayıf
Sütümün rengi açıldı ve yaramadığını düşünüyorum artık. Anne sütünü tamamen kesmeyi bile düşünüyorum midesini boşuna doldurmasın mama yesin diye
Ya da yarı yarıya mı beslesem diye düşünüyorum. Memeyi tam boşaltmadan mama mı versem ne yapsam kafam çok karışık ne yapacağımı bilemiyorum
2. Ay kontrolunde doktor bebeğimin kilosunu düşük bulmuştu bir memeyi de reddediyodu tek memeyle ve sütümün azalmasıyla tam beslenemiyordu (2 saatte 1 sadece anne sütü veriyordum) doktor hemen mamaya başlattı ama emzirmeye de devam dedi yine 2 saatte 1 besledim 1 meme 1 mama şeklinde 1 haftada 400 gr alarak kilosunu toparladık, doktorunuza danışarak bu tarz bir beslenme şekli yapabilirsiniz belki. Hala azıcık sütüm var ama memeyi kesinlikle bırakmadık. Ben sağdığımda 15 ml çıkıyor varın siz düşünün 1 kaşık da olsa anne sütü hiçbirşeyin yerini tutmuyorKızlar maşallah bebeklerinize kiloları çok iyi. Sanırım en zayıf benim kızım var. 1 haftadır mama veriyorum anca 5250 oldu. Bütün kontrolümüz vardı doktor kabul edilebilir kiloda şimdi dedi.geçen hafta çok zayıf bulmuştu.
Bir arkadaşım bebeğin gelişimi geri dedi çok kızdım biraz tartıştık. Evet önemli olan sağlıklı olması ama çok zayıf
Sütümün rengi açıldı ve yaramadığını düşünüyorum artık. Anne sütünü tamamen kesmeyi bile düşünüyorum midesini boşuna doldurmasın mama yesin diye
Ya da yarı yarıya mı beslesem diye düşünüyorum. Memeyi tam boşaltmadan mama mı versem ne yapsam kafam çok karışık ne yapacağımı bilemiyorum
Mama verdiğin saatte sağım yapmayı denedin mi arttırırdı belki2. Ay kontrolunde doktor bebeğimin kilosunu düşük bulmuştu bir memeyi de reddediyodu tek memeyle ve sütümün azalmasıyla tam beslenemiyordu (2 saatte 1 sadece anne sütü veriyordum) doktor hemen mamaya başlattı ama emzirmeye de devam dedi yine 2 saatte 1 besledim 1 meme 1 mama şeklinde 1 haftada 400 gr alarak kilosunu toparladık, doktorunuza danışarak bu tarz bir beslenme şekli yapabilirsiniz belki. Hala azıcık sütüm var ama memeyi kesinlikle bırakmadık. Ben sağdığımda 15 ml çıkıyor varın siz düşünün 1 kaşık da olsa anne sütü hiçbirşeyin yerini tutmuyor
Nasıl egzersizler mesela? 4.30 gibi oyun halısında uyumuş kaldırmadım başı sağa dönük yarım saat uyudu çevirmeden bu iyiye işarettir herhalde ama video falan varsa egzersizler yaptırayım ben deCanım bizimki de öyle hep sağa çevirip yatıyor, sola çevirince eğreti duruyor, doktorumuz fizik doktoruna yönlendirdi, havaya kaldirdigimizda da hafif sağa düşüyor boynu, fizik doktoru da uyurken sola çevirseniz de tekrar sağa döndürür ama uyanıkken sola doğru egzersiz yaptırın düzelir o dedi, ocakta da tekrar kontrole götüreceğiz.
Benim kızım da hep sola dönük uyuyor geç farkettim , şimdi hep sol tarafına destek koyuyuroum tamamen yanağı yatağa değik uyuyordu. Şimdi destekleyince çok rahat uyumuyor ama olsun. Bir de çocuk doktorumuz fizik doktoruna yönlendirdi cuma günü gidicez bakalım hareketler falan gösterir dedi. Inşallah düzelir kuzularCanım bizimki de öyle hep sağa çevirip yatıyor, sola çevirince eğreti duruyor, doktorumuz fizik doktoruna yönlendirdi, havaya kaldirdigimizda da hafif sağa düşüyor boynu, fizik doktoru da uyurken sola çevirseniz de tekrar sağa döndürür ama uyanıkken sola doğru egzersiz yaptırın düzelir o dedi, ocakta da tekrar kontrole götüreceğiz.
Başını birkaç defa sol omzuna doğru yatırıyoruz, bir de mama verirken sola bakacak şekilde veriyoruz. Sağ taraftaki kas kısa kalmış biraz onu uzatmaya çalışıyoruz. Ama çok hafif bizimki, sola doğru rahat bakıyor.Nasıl egzersizler mesela? 4.30 gibi oyun halısında uyumuş kaldırmadım başı sağa dönük yarım saat uyudu çevirmeden bu iyiye işarettir herhalde ama video falan varsa egzersizler yaptırayım ben de
Biz hiç fark etmedik, doktor birkaç defa havaya kaldirdi, baktı boynu sağa düşüyor, o söyleyince dikkat ettik, sola yatırınca rahat edemiyor kendini yine sağa döndürüyor.Benim kızım da hep sola dönük uyuyor geç farkettim , şimdi hep sol tarafına destek koyuyuroum tamamen yanağı yatağa değik uyuyordu. Şimdi destekleyince çok rahat uyumuyor ama olsun. Bir de çocuk doktorumuz fizik doktoruna yönlendirdi cuma günü gidicez bakalım hareketler falan gösterir dedi. Inşallah düzelir kuzular
Bende yiyorum canım zaten emzirirken diyet yapılmaz.Ama metabolizma ile alakalı sanırım sütüm zaten iyi.Terleme ile ilgili soru sormuştum grupta daha önceden ben doğumdan sonra aşırı terliyorum su gibi oluyorum diye bence ondan kilo verdim birde yoğun tempo uykusuz günler,gecelerNe güzel kilo vermişsin işte benim hala 10kilo fazlam var aynada kendime bakmaktan nefret ediyorum emzirmesem en fazla 2 aya veririm kalıcı olarak ama zaten süt gıdı gıdına gidiyor korkumdan canım ne istese yiyorum
Başı kucağımıza aldığımızda hala sağa düşebiliyor ama solada rahat bakıyor o yüzden şimdi dillendirmedik doktora bunu.Emzirirken başı çok düşmesin diye elimle yukarda tutuyorum destek yapıyorum.Birde yatarak yan emziriyorum soldan sola doğru dönsün memeyi soldan alsın diye.InsAllah canım ya . Bizimkide düzelir . Daha artik başı sağa düşmüyor dimi . Çok sağol ya uzun uzun yazmissin içimi rahattın başı öyle sağa düşünce icim parcalaniyo hep öyle kalır diye . Peki geceleri nasıl pozisyon verdin uyurken
Ya oğlanlar aynıymışBizde memede uyuyoruzbaska nasıl uyur bulamadım bi çözüm, bazen ana kucağında sallanırken dalıyo iyi oluyor. Birde her gün öğlen uykusunu dısarda yaptırıyorum havalar soğumadan ,2 saat uyuyor arabasnda bende çay kahve içebiliyorum. Bikaç uyku danısmanı ile görüştüm zaten eğitim için erken bırak uyusun dedi . Çok arkadasım var sonradan düzene binen o yüzden stres yapma canım
En büyük sorunumuz şuan nerdeysekıyaget yıka ütüle yorulduk. Yetmiyo, sürekli ona alışveriş yapıyorum. Mutlaka 3-4 bazen 6-7 kez kusuyor. Doktor fazlalığı cıkarıyorz diyo
Ben bu tarz kullanıyorum çok memnunum, sıcacık kalıyor vücudu.Ev cok soğuk olmuyor, tog 1 yeterli geliyor.
Bizimkisinin öyle düşme olmuyor dik tutuyor normalde kafasınıBiz hiç fark etmedik, doktor birkaç defa havaya kaldirdi, baktı boynu sağa düşüyor, o söyleyince dikkat ettik, sola yatırınca rahat edemiyor kendini yine sağa döndürüyor.
Bende şuan sağ göğsümü sağip veriyorum biraz böyle olsun . Doktora gitsen hemen zaten insanı korkutuyorlar. Ben iki gün kendime gelemedim korkudan. Bizimkide sağa sola rahat döndürüyo sence çok korkmalimiyim. Doktor korkmana gerek yok 6 aya kadar düzelir dediBaşı kucağımıza aldığımızda hala sağa düşebiliyor ama solada rahat bakıyor o yüzden şimdi dillendirmedik doktora bunu.Emzirirken başı çok düşmesin diye elimle yukarda tutuyorum destek yapıyorum.Birde yatarak yan emziriyorum soldan sola doğru dönsün memeyi soldan alsın diye.
Tabi ki bilgilerimizi paylaşırızYa oğlanlar aynıymışŞu an soğuk burası ben çıkarmaya korkuyorum ama o şekilde uyusa bile bebek arabası durduğu an uyanıyor Evet canım şu an uyku eğitimi önerilmiyor sen alacağın zaman bana da söyler misin uyku danışmanını şu anlık yapacak bi şey yok bol bol emsin yatsın ilerde değişir durum belki çok teşekkür ederim
Normalde 2 saatte 1 sadece sütümü verirken de artmıyordu şimdi mama verirken sağdığımda o miktar çıkıyor zaten bi göğsümü emmediği için hemen hemen hiç dolmuyorMama verdiğin saatte sağım yapmayı denedin mi arttırırdı belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?