2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Saydiklariniz disinda meme 1dakika emip aniden memeyi hincla cikarip aglamaya basliyir...elini agzina sokuyi gazi vardir deyip gazini cikarmak icin dik tutugumda yanagimi agzina almaya calisiyor...acayip huzursuz 2-3gundur
Canım atak haftasında olabilir, onu Bi hesapla istersen, bizim de 3. Ay atağı çok zorlu geçti, o kadar sinirli ve huysuzdu ki, parmağı yetmedi bütün elini ağzına sokmaya çalıştı durdu, sürekli kendi kendine hırçın hırçın sesler çıkarttı 4 gün sürdü bizim, dün atlattı çok şükür.

Teşekkür ederim uzun uzun uğraşmışsınız anlatmışsınız Allah razı olsun çok sağolun

Canım peki Osman gönülal uyuma şeklyle ilgili sırt üstü öneriyor. Nasıl yatırıyorsunuz bebeklernizi?
Benim bebeğim sırt üstü yatmaktan hiç hoşlanmıyor en fazla 15 dakika yatıyor geri uyanıyor. Hep yüzüstü yatmak istiyor Uyurken hep aklım onda ama doktor artık birşey olmaz dedi en son gittiğimizde yüz üstü yatarken de kafasını yan çeviriyor kolik olduğu ve reflüsü olduğu için karnının üstüne yatmak iyi geliyordur dedi rahatladım biraz.
Benim bebeğimde yüzüstü uyuyor doğduğundan beri. Sırtüstü yatırdığım zaman 5 dk içinde uyanıyor. Yüzüstü daha uzun uyuyor. Hiç korkmayın bende başlarda tedirgindim boğulurmu gece uykusunda diye uyku uyumuyordum ama her defasında kendini kurtardı şimdi de zaten büyüdü hiç sorun yaşamadım. Gazını bile cıkarmama gerek kalmıyor yüzüstü yattığı için kendi kendine çıkarıyor. Ayrıca kafasının şekli de hiç bozulmadı top gibi kafası var kızımın

Kızlar ya benim bebeğim cok televizyon izliyor. Bütün gün bebekle birlikte oturma odasındayız e ben tv açıyorum mecburen bebeğim de benimle birlikte izliyor baya baya müge anlıyla başlıyoruz akşam haberleriyle bitiryoruz tabiki okdr uzun izlemesine müsade etmiyorum da önüne oyuncak koyuyorum oynatmaya calısıyorum ama hep gözü tv de başka birşey çok etkilemiyor onu. Bazen benim de işime geliyor evin işlerini yapıyorum da. Ama cok düşkün olduğu için de üzülüyorum. Acaba çok mu zararlı doktoruna soran oldu mu? Ben haftaya göz doktoruna götürücem sorucam mutlaka

Bunun tek yolu siz de izlemeyeceksiniz , benim de evde sürekli televizyon acıktı artık açmıyorum bebeklerle ilgilenirken. Çok fazla ekran maruziyeti bebekler için hiç iyi değil. Daha sonralarda odaklanma problemi, dikkat dağınıklığı yaşar bol bol. Hele müge anlı gibi programlarda ordaki insanların bağrış çağrıları, cinayet konuşulması çocukların bilinç altina işler, ılerde daha agresif bir çocugunuz olabilir.
Bir çocuk gelişimci olarak bilgilendirmek istedim

Bebeklere yastık kullanılmıyor diye biliyorum yani ben kullanmıyorum. Bu modelin yatağı olsa cok iyi olur valla
Evet boyundan yastık kullanmıyorlar ama bunlar büyük oluyor reflu yastığı gibi. Sırttan itibaren konulabilir, bizim kullandığımız gibi sadece başının altına koymak sakıncalı, boynu bükük kalmamalı.

Gözüne değil de zihin gelişimine zararlı, oyuncaklar ilgisini çekmezken ben de açıyordum bi 10-15 dk ama 18 aya kadar televizyonla tanistirmamak lazımmış, zaten televizyon da izlemiyoruz biz, o yüzden açmıyorum da. Sürekli televizyon açık bir evde çocuk da televizyona düşkün olur tabiki bence o uyurken izlemek daha iyi olur çünkü zararlı gerçekten.

Kesinlikle çok zararlı. Hatta ilk 2 yaşa kadar ekran görmemesi gerekir. Ekran günlük yaşamın aksine hızlı aktığı için dikkat eksikliği yaşamasına sebep olabilir .sizi korkutmak için söylemiyorum henüz erken şimdiden engel olabilirsiniz diye yazıcam son dönemlerde ekrana uzun süre maruz kalmış çocuklarda otizm olma olasılığının arttığına dair bir doktorun yazıSını okumuştum.

Merhaba kizlar konusu gecmis diye yazmak istedim..bizim cocuk doktorumuz izmirde baya taninan ve sevilen donanimli bir doktor..kendisi bize bebeginiz birakin tv izlesin demisti ne zaman bilinclemir oturur pepe izler veya su bunu acmanizi ister iste o zamam tehlikeli demisti...ama su evrede bebege sesli ve goruntulu uyaran verdigi icin bilakis faydali demisti sadeece izleme mesafesi en az 2metre olsun demsti..ilk 2.5aya kadar cok da onemsemedim tv aciyirdum ama artik bebegimin iyice dikkatini cektigini anladigim an izletmiyorum..ana kucagini Tv ye ters sekilde koyuyorum ve ben izliyorum bi yandan onhnla oynuyorum ama o tv yi gormuyor sadece sesleri duyuyo..bazen muzik aciyorum maksat ses olsun ve o uyuyo ...

Bebeğim doğduğundan beri televizyon açılmıyor evde. Mesleğim gereği televizyonun zararlarını çok iyi biliyorum çokça da gördüm maalesef . Bebeklerin gözlerinin o kadar yoğun pigmentasyonu kaldıramayacağını düşünüyorum. Zaten hiç birşey de öğrenmiyorlar. Tabi ki tercih sizin ama 2 yaşına kadar tv telefon tablet önermiyor uzmanlar.

Ben gazını çıkartırken bir dakika bakmasına bile izin vermiyorum otizmi tetikliyor 2 yaşa kadar çok önemli. Hamile kalmadan önce burda konular görüyordum çocuğum otizmli mi diye, doktora götürdüklerinde doktor tvye bağlamış. Tam iletişim kurmaya başlama dönemleri, tv izleyince tek taraflı bir şey oluyor iletişim olmuyor bu yüzden iletişim becerisini etkiliyor. Google da araştırsan da zaten çıkıyor otizmi tetiklediği. Benim yumurta yanaklı elime telefon alsam ona bile bakmaya çalışıyor napıyorum diye. Çok zor biliyorum ama uzak tutmak lazım.

Tv’ye artık inanılmaz dikkatle bakmaya başladı bizimki de, tv açık olurdu artık açamaz oldum Tv izleyen bebeklerin göz sağlığının bozulmasının yanında bir ciddi etkisi; zamanla göz teması kurmamaları, etrafa karşı tepkisizlik, iletişimsizlik… 2 yaşına kadar tv önermiyorlar bebişlere, mümkün mertebe izletmiyorum, ana kucağını tv’ye arkası gelecek şekilde oturtuyorum

Benim bebeğim ne yaptıysak tutmadı emziği ama ilk günden beri biberon alıyor.

Lansinohta denedim ben yok almıyo öğürüyo sütün tadına baktım gaywt iyi aklıma sadece kaşık biberon geliyor ınu denediniz mi siz

Hayırlı günler arkadaşlar
Konusu geçmiştir belki okuyamadım tüm geçmişi ama rota aşısı yaptırdınız mı?
Hangisini yaptırdınız?
Yan etkisi oldu mu?

Kızlar zeka kartıni nasil kullaniyorsunuz. Biz aldik ama nasil kullanacağız bebeğe kaç dakika göstereceğiz günde kaç kart gösteriliyor bikgisi olan varmi

Bizimki de çok meraklı tv ye dikkat ediyoduk çok fazla gözü takılıyo sürekli bıraksak izliyecek. Biz de tekrar izmire taşındık, sanırım doktorunuzdan memnunsunuz ben de doktor arayışındayım sizin doktorunuz kim acaba?

archerwoman canım sende mommy s bliss kullanıyordun demi ? Hiç biryerde bulamıyorum satış yok Bilgin var mı senin de ?
Evet canım ben artık kullanmıyorum ilk işe yarıyordu sonra alıştı mı noldu bilmiyorum işe yaramadı bıraktık biz, ben hep e-bebekten alıyordum bide instagramda resmi sayfaları var orada internet sitelerinin linki vardı bak oraya canım bi

Kızlar zeka kartıni nasil kullaniyorsunuz. Biz aldik ama nasil kullanacağız bebeğe kaç dakika göstereceğiz günde kaç kart gösteriliyor bikgisi olan varmi
Bir ya da 2 tanesini görebileceği yere koyuyoruz öyle dakika falan tutmuyorum biz yemek yerken falan bakıyor oyalanıyor bir süre sonra kendisi sıkılıp bırakıyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…