2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Çize çize öğrenecek. Ben doğduğundan beri eldiven takmadım şu an hiç çizmiyor
Bende eldivene karşıyım.. yavrum sıkılınca ellerini avusturuyor onun pamuk ellerini izliyorum çok tatlı inşaAllah biran önce öğrenir kıyamıyorum yüzünü gözünü çizik içinde görmeye

Bebeği uyumayan arkadaşlar için bir kaç şey söylemek istiyorum. Bi 15 gün öncesine kadar ben de çok dertliydim bu konuda. Şimdi biraz toparladık. Ben çocuğu uyutmayı bilmiyormuşum. Üstüne üstlük uyku sinyallerini de almayı beceremiyormuşum.
Burda bi arkadaş 3 aylık bebek için günlük düzen listesi paylaşmıştı. Ben ona bakıp bakıp inanamamıştım böyle bişey nasıl olabilir diye bi sinir olmuştum hatta :) sonra ona baka baka ben de deneyeceğim kendime göre modifiye edip dedim. Şu an gündüz 4 uykusu var gerçekten. Ama uyutmak ciddi efor gerektiriyor.
Bir de esnemeleri kaçırmamak gerekiyor. İlk 1 2 esnemede uykuya geçişi yaptım yaptım 3.ye gelir ve hatta onu da kaçırırsam ( o anda müsait olmazsam vs bu şekilde anladım onu da ) sonra ağlama krizi başlıyor. Ben sebepsiz ağlıyor diyordum meğerse uykudan ağlıyormuş çocuk. Bir de kendini geri geri atmaya çalışıyor kucaktan. Esneme takibi önemli buna dikkat edin.
Her zaman olmuyor ama bazen göz temasını kesiyor, ne yapsak gözgöze gelmiyor. Bazen uzaklara dalıyor. Ama bunlar hep çok kısa 1 2 dakikalık şeyler. Yakalamak lazım.
Karnı tok altı temiz oyuncaklara karşı ilgisizse de uykusu gelmiş demek oluyor. (Gaz sıkıntımı vardı eskiden şimdi o çok azaldı gibi. Ya da kaka yapmaya çalışırken de sıkıntısı oluyor ama onda bariz ıkınma kıvrım kıvrım kıvranma hareketleri yaptığı için anlıyorım)
Yani benim için en önemli şey uyku geldi mi kaçırmamak.
Kaçırdığımızda da ağlıyor. Kucakta dolaştırıyoruz o zaman. Ama evde hızlı tempo yürüyerek. Emzik de bu dolaşmalara eşlik ediyor. Kucağa alındığında.zaten yüzünü ya göğsümüze ya da kol dirsek boşluğuna gömüyor. O da beni karanlık ortama götürün demek aslında.
Uyuturken de eskiden yapmazdım da şimdi ayakta bacakta sallıyoruz. Harhur değil ufak salınım vererek ama iyi geldi vallahi.
Bir de bebek ciyak ciyak ağlarken ona dünyanın en yumuşak sesiyle ninni söylemiyorum. Nitekim duyamıyor o şekilde beni. İlk olarak bebekle aynı frekansa gelicez. Bak annecim sen yükseksin ben de yükseğim seni anlıyorum, gel şimdi beraber sakinliğe düşelim gibi bir yaklaşım olması uygunmuş. Ben bağırmıyorum tabi ama daha duyulur şekilde daha hızlı gibi pışpış, e e, dansini dasdana ya da sevdiği bir kaç şarkı var onları söyliyorum. Sonra düşürüyoruz tempoyu.
En zor kısmı da uyuyunca bırakmak. Dizde sallarken doğrudan reflü yatağında sallıyoruz artık. Ama uygun ortam yoksa kucakta dolaşarak uyutuyoruz. O zaman da bebekle bir eğilip kalkarak yapıyoruz.kolay iş değil ama, hala daha uyutmak çok zor ve uzun sürüyor. Günde toplam 12 saat zor uyuyor ama 2-3 ay arası 7-8 saat uyuduğu dönemler oldu buna da şükür.

merhabalar. bebegi kusmadan once gulen var mi aramizda? :) benimki bazen kusmadan once gulmeye basliyor, biz bize guluyor saniyoruz, sonra arkasindan kusuyor. artik gulerken diyorum ki, kizim su an bize mi guluyosun yoksa kusma gulusu mu bu? :)

Tabloyu paylaşan bendim :)
Bende ilk çok şaşırmıştım ama deneyince oluyor cidden uyku aralığını kaçırmamak lazım ağlama başladı mı uyutması çok daha zor oluyor ağlamadan yakalarsam direnmiyorda çabuk uyuyor. Bizimki esnemiyor bide kulaklarını çekiyor gözlerini ovuşturuyor ya da ben esnemeyi kaçırıyorum hiç görmedim İyi gözlem yapmak gerekiyor bazen 45 dk bazen 2 saat ayakta kalabiliyor
Bizimki de bol bol uyuyor ama aynı şekilde uyutması dert
Şuan en hızlı kundaklayıp (yarım kundak)
Ayakta sallıyorum öyle haldur haldur değil tabi
Öyle uyuyor. Hatta ayağımdan bırakmazsam uyandıkça sallarsam 2 saat bile uyuyor bi uykusunu öyle yapıyorum telefondan bir sey izliyorum bende kulaklıkla napim o dinlensin diye
Şimdi uyku eğitimi için görüşmelere başladım kendi uyumayı öğrensin diye onu da başarırsak yazarım :)

merhabalar. bebegi kusmadan once gulen var mi aramizda? :) benimki bazen kusmadan once gulmeye basliyor, biz bize guluyor saniyoruz, sonra arkasindan kusuyor. artik gulerken diyorum ki, kizim su an bize mi guluyosun yoksa kusma gulusu mu bu? :)
Benimki öyle altını alırken çiş yapacağı zaman da gülüyor. Kaç kere gülüşüne bakarken çişlendim

Benim bebişte son 3 gündür emziğe alıştığından mı bilmiyorum sürekli emerek uyumak istiyor emziği düşünce uyanıyor ağlamaya başlıyor başında beklemem gerekiyor. Geceleri saat başı uyanır oldu 5-6 saat deliksiz uyuyan çocuk. Atak zamanı da geçti. Dişten mi neyden bilmiyorum çok huzursuz. Bizimki de esniyor emmek ya da emzik istiyor. Emzirip gazını çıkarıp holde yürüyünce uyuyor. Ama uykuya dalması saatler sürüyor. En ufacık sesten uyanıyor kimseye de gidemez oldum. Sesten çok çabuk uyanıyor misafirlikte uykusu bölününce de ağlıyor da ağlıyor. Bu durumu yaşayıp çözüm bulan varsa paylaşırsa sevinirim

4. Ay uyku gerilemesi bazı bebeklerde erken başlayabiliyor belki o yüzdendir
Ama benim asıl sorum emziğe nasıl alıştı 12 tane emzik var evde bir türlü başaramadık da

Yaaa canımmm o tabloyu tekrar lütfen paylasır mısınnnnn

Yaaa canımmm o tabloyu tekrar lütfen paylasır mısınnnnn
Ekledim
Bizim uyku saatlerimiz farklı mesela kendinize göre ayarlayabilirsiniz
Bizimki şöyle
Akşam 9 yatış sabah 9 kalkış
Bende 12 de yatıyorum yatarken uyku beslemesi yapıyorum
Sabah 6 -7 ye kadar uyuyor uyanınca emzirirken tekrar uyuyor ve saat 9 da beraber kalkıyoruz
Sonraki uykularımız ;
10:30 -11:30
13:00 - 15:00
17:00 - 18-00
Bazen 7-8 gibi de bir şekerleme yapıyor
9 tekrar gece uykusu saatler yarım saat ileri geri farklılık gösteriyor ama mutlaka ama max 1-2 saat ayakta tutuyorum hatta 2 saati pek bulmuyorum
Gündüz her 1 uykuda 2 saatten fazla da uyutmuyorum çünkü gece uykusundan çalıyor
Min 45 dk max 2 saat uyuyor bu şekilde

4. Ay uyku gerilemesi bazı bebeklerde erken başlayabiliyor belki o yüzdendir
Ama benim asıl sorum emziğe nasıl alıştı 12 tane emzik var evde bir türlü başaramadık da
Sanırım biz bayağı erken davrandık 2. Gün hastanede verdik etkisi olmuş mudur bilmiyorum ama eve gelince de kolik ataklarında kullandık. Bizi biraz rahatlattı

Saç dökülmesine çare bulan var mı kel kalıcam bu gidişle
+1
Şişkoluk yetmez gibi resmen kellik koşa koşa geliyor, böyle bir saç dökülmesi yok. Doktor çinko takviyesi kullan kemiklerin için de takviye al dikkat etmek lazım dedi. Kan Man vermeden başladım belki fayda eder…

Evet ne ilginç bende bana gülüyor sanardim peşine hep kusardi son zamanlar memedeyken yaptı bunu emerken yarıda bırakıp emmeyi Kendini memeden cikarip gülüyor peşine kusuyor

Kızlar bebeginiz saçı dökülmeye başladımı. Ben her gün kiyafetinde dökülmüş saçını görüyorum
Benim ki bayağı döküldü şimdi yer yer kısa saçlari çıktı

Normalde 2 saatte 1 sadece sütümü verirken de artmıyordu şimdi mama verirken sağdığımda o miktar çıkıyor zaten bi göğsümü emmediği için hemen hemen hiç dolmuyor
Emmese de sen sağmayı bırakma bir de ben 4litreden az su içince hemen azalmaya başlıyor sütüm geceleri kızım uyuyunca da power pump yapıyorum bir de onu dene istersen
Kizlar cocugum bi kac gundur meme emerken aniden memeyi agzindan cikarip agliyor .hem ac hem de meme istemiyor biberon da istemiyor eli surekli agzina goturmeye calisiyor benzer durum yaayan var mi?
Ben biberon verdiğim zamanlar yapıyor bunu
Nasıl hesaplıyoruz tam olarak bu atak haftalarını google’daki hesaplama aracını mı kullanıyorsunuz

Kızlar benim emzirme saatim gelince göğüslerim sızlardı bir de emzirirken süt inince diğer göğsüm sızlardı yine ama şimdi hissedemiyorum sizde de olan var mı böyle? Sütüm mü azalıyor acaba?! Bir de ödemi olan var mı emzirme bitince kızımı kaldırıyorum kulağının tüm çizgileri koluma çıkıyor resmen

Evet canim Google de atak haftası hesaplama yazınca çıkıyor, bebeğin doğduğu tarih değil de doğması beklenen tarihe göre hesaplamak gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…