2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Canım şimdi sadece tadımlık ilerleme en doğrusu olan, doyumluk vs olmayacak henüz. Bende yoğurtla başladım ekşi geldi başta istemedi agzini kitledi vs sonra yavaş yavaş aldı 2 gün,3.gün tekrar yoğurt verdim ve sonra patates verdim aynı gün, patatesi çok sevdi bir tatlı kaşığı kadar verdim az biraz da zeytinyağ damlatmıştım yedi. Pesinden su verdim aralarda da verdim ve memeye aldım sonrada az biraz mama yaptım içirdim. Yani kitabina gire gitmeyecek gibi bu ek gida süreci ben onu anladım. Bir tatlı kaşığını yarım saatte anca yedi yani ve üç gün kuralına çok uyamayacağız sanırım o yüzden takma kafana yemedi mi başka tadım ver aynı gün, yemediğini de ilerleyen zamanlarda verirsin

Ne guzel ya inşallah bndede öle olur kotu oldum diyenler olunca korkmuştum acıkçası Kaç ay arayla yaptırdınız
Ben ilk iki dozumu hamileyken yaptirdim ...gecen ay da 3.dozumu oldum..ortalama her doz arasinda 3ay vardi benim...sukru 3 nde de bi etki yapmadi...asiri yan etki yapanlar genelde covid gecirenlermis...ki gercekten de cevremde asidan kim etkilendiyse daha once kovit gecirenlerdi...veya kovit gecirdigini sonradan farkedenlerdivucut hastaligi tanidigi icin asiyi da canli virus zannedip tepkimeye yani kendini savunmaya geciyormus ...yan etki o yuzden fazla hissediliyormus tabi bilimsel tarafi nedir bilemem

Allah allah ilginç ama mantıklı geldi bende 9 ekimde olmuştum 2.dozu sımdı cıkmış olayım ozaman cesaretlendim

Mesajlarını okudum fırsat bulamadım yazmaya.. benımde bebegım kolık hala kucakdan inmez,, büyük oglumda öyleydı cok zor sartlarda büyüttük psikolojim alt üst olmusdu ama buyudu cok sukur 8 yasında ve okadar akıllı bır cocukkı yani geciyor hersey…bebegım gece gündüz kucagımda ilgi isteyen bır bebek ama bu bıle benı yormuyor artık okadar cocuga hasret insan varkı keske olsa gece gündüz baksak dıyen.. hastanelerde okadar hasta bebek varkı organ bekleyen acı çeken,, en azından dıyorimki cok şükür saglıklı ve kollarımda,, şimdi diş çıkarıyor huysuz yıne belli canı yanıyor,, en azından derdını bılıyorum dıyorum,,, yanı şükür etmek terapi gibi seve seve bakıyor insan:) cok şükür kollarımızda Allah isteyen herkese versin

Haklısın canım benim doktor tadım değil yiyecek dedii de insan evladını tanır yani hiç bilmedikleri yiyecekleri farklı bir şekilde yedirmeye calisiyoruz biz zorlanmaz miydik sanki Ben de cok zorlamadan yavaşça artırarak gideceğim bakalım. Suyu ne kadar veriyorsun? Günde kaç kere kaç cc gibi

Anneler bizim bugun kontrolumuz vardi. 2 hafta sonra ek gidaya baslayabilirsin. Simdi de tadimlara baslayabilirsin dedi. Siz tadimlara neyle basladiniz. Ben bugun biraz labne aksam da biraz elma puresi vermeyi planladim. Bir sakincasi olur mu. Henuz dogal mayam olmadigi icin yogurt veremicem. Ebebek e gittigimde alicam. Bir de bugun rotarix asimizin 2. Dozunu da olduk. Agizdan veriliyor bilirsiniz. Ama kusarsa sorun olur mu. Eli hep agzinda cunku. Geldigimizden beri engelleiyorum elini agzina goturmesini

3ayda bir yapiliyor simdi canim. Ben ilk 2dozu olduk 3.de 2hafta once cikti ama korkuyorum ben de. İlk dozda hicbirsey olmamisti, 2.de gece boyunca titreye titreye emzirdim bebegimi, mahvoldum. Simdi aynisi olacak diye korkuyorum. Benim bagisikligim dusuk heralde anlamadim aslinda tam tersi kolay kolay hasta olan biri de degilimdir neden oyle etki yapti anlamadim. Covid de gecirmedim daha once ama beni mahvetti. 3.yu olunca gece annemi ya da kayinvalidemi cagiricam bebekle ilgilensin diye. Simdi gece cok sık uyaniyor cesaret edemiyorum asi olmaya.

Doktora sormuştum 10 15 dakika kusmasın, alır o ilac o sürede dedi. Ben de 15 dakika beklemiştim muayenehanesinde.

Evet haklısınız benim eşimin 2.dozu cok agırdı ama 3.dozu daha hafifti sadece kol ağrısı oldu illa oda öle olcak değil tabi ama Bende korkuyorum banada dün cıkmış ama onlar eşim 6ay sonra oldular bize şimdi 3 ayda cıktı cok kısa süre olunca sanki ağır gelcekmiş gibi bilimsel olmayan bir düşünceye kapıldım

Benim esim de 3ay aradan sonra yaptirdi ama bisey olmadi ona. Hicbirinde hic bir yan etki olmadi aslinda onda ama ben baya o gun pert oldum. İns 3te agir yan etki olmaz

Kizlar ya bu aralar bebegim bana asiri duskun, besiginde yatmak istemiyor yanimda uyumak istiyor resmen, besiginde agliyor ama ben kendi yanima yatirinca boynuma sokulup uyuyor. Besikte anne yani yatagi yani oyle ayri da yatirmiyorum ustelik. Bir yandan hosuma da gidiyor tabii ama boyle de zor oldu ya. Gece uykularinda da cok sık uyanir oldu. Bazen saat basi uyaniyor hazimsizlik olmasin diye emzirmeyeyim diyorum ama nasil uyutacagimi sasiriyorum

Bende sanırım sizden duyup araştırıp almıştım joie mimzy Lx ama çocuğu oturtunca tepsi burnuna denk geliyor hiza olarak bi yerde ayarı var ben mi anlayamadım
Koltuk yatıp kalkıyor tepsi ileri geri gidiyor ama aradaki mesafe için bi ayar var mı ya

Tebrik ederim sizi umarım gönlünüzce olur
sanırım şuan hamile olduğumu öğrenmek en son isteyeceğim şey olurdu ne yalan söyliyim
Evet küçükken zor olacaktır mutlaka ama büyüdüklerinde yaş aralığı az olması çok güzel oluyor yemekleri uykuları oyunları vs ortak oluyor bi noktada çok güzel arkadaş gibi oluyorlar
Allah kolaylık versin

Evet koltugu da yukari asagi ayarlayabiliyorsunuz. Iki yaninda dugmesi var

Tadımlarda Bizim 4. Günümüz canım, ilk 3 gün elma verdim, ilk gün çay kaşığı ucuyla, 2. Gün yarım çay kaşığı, 3. Gün 1 çay kaşığı doktorum böyle vermemi söyledi, biraz zor oldu elma, suyunu emip posasını diliyle çıkarttı bugün de yoğurt verdim onu da 1 çay kaşığı ile başla 1 buçuk çay kaşığı, 1 tatlı kaşığı olarak arttır dedi, bugün 1 çay kaşığı verdim elmaya göre daha çok sevdi, yogurttan sonra havuç vermeyi düşünüyorum bakalım.

Kuzum aradan saatler geçmişini midesi sindirdi artık telaş etme.biz rotanın ilk dozunda yarisini içer içmez kustu yarısını içebildi hemşire biraz hızlı döktü bulandı midesi ama doktor onu bilerek fazla koyuyorlamis tüplere.biraz bile etki eder dedi 2.dozunuda evde kendim icirdim hiç sıkıntı çıkmadı .bugun kabak ike basladik ek gıdaya çok şükür sıkıntısız yedi arada bir ögürdü ama yuttu minnoş bence sebze ile başlayın tadımlara meyve ile tatli birşey ile başlayınca sebzeleri red edebiliyor bebekler

Dogru aslinda. Sabah labne verdim aksam elma puresi verdim. Yarin kabak vereyim ben de o zaman. Gerci bizimki cok istahli ne uzatsak agzini aciyor. Ama sebzelerden uzaklasabilir tatlinin tadini alinca haklisiniz

Bizim de bugun ilk gunumuzdu ama ben elma puresini kasik ucuyla bir kac kere verdim labneyi de ayni sekilde. Hatta labneyle yumurta sarisi da verdim cok az. Biraz abartmisim demek ki. Dr. Sag olsun ayrinti vermeyince ben de kafama gore davrandim. Zaten ozeller de devlet hastanesinden beter olmus. Doktorun yanina girmenle cikman.bir oluyor. Utanmasalar kolundan tutup cikaracaklar. Ben sordum da oyle cevapladi tadimlari falan. Neyse daha az vereyim o zaman. Peki yogurdu nasil yaptiniz. Hangi sut ve hangi mayayla? Ben ebebekten maya alip gunluk sut ya da devam.sutuyle mayalamayi dusundum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…