- 16 Eylül 2020
- 353
- 426
- 33
- 36
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.561
Bizim doktor bunu 4. Ayda yapmamizi söylemisti 3 gün kuralından hic bahsetmedi bile biz 2 3 gün aralıklarla denedik tabiki öğürdü istemedi 5. Ay kontorulunde yediremedigimi söyledim aç bırak yer dedi bırakmadım ama bu sefer de öyle bir liste verdiki kahvaltılı günde 3 ögün beslenmeli kıymayla çorbalar falan tabiki vermedim bana çok güvensiz geldi bu durum (verdigi liste de arastırdim farkli bir hastanenin yayınladığı listeydi kendisi bile zahmet edip liste olusturmamıs hastaneye sikayette bulunacağım bu durumu) sadece 5. Ayın ilk haftalarında denemeler yaptım ufak ufak kabız oldu bu sefer. Suan 5bucuk aylik olduk Simdi 3 gündür sadece mama veriyorum kesinlikle temkinli ilerlemekte fayda varKızlar bu arada biz de ek gıdaya geçiyoruz doktorum önce yoğurt sonra meyve ile başla dedi, su vereceğim kaynatmana gerek yok dedi kaç cc vereyim dedim istediğin kadar ver dedi elinii korkk alıştırma porsiyonlRda bir kase ver dedidoktoru böyle olan var mı aranızda ilk defa duyuyorum böyle bişey ilk gün 3-4 mama kaşığı ikinci günler bildiğin porsiyon ver dedi ya
Kıymalara falan genelde 7. Ay gibi geçiliyor diye biliyorum. Bugün ben de bebeğime avokdp tattirdim öğürdü, elma püresi yaptim istemedi falanBizim doktor bunu 4. Ayda yapmamizi söylemisti 3 gün kuralından hic bahsetmedi bile biz 2 3 gün aralıklarla denedik tabiki öğürdü istemedi 5. Ay kontorulunde yediremedigimi söyledim aç bırak yer dedi bırakmadım ama bu sefer de öyle bir liste verdiki kahvaltılı günde 3 ögün beslenmeli kıymayla çorbalar falan tabiki vermedim bana çok güvensiz geldi bu durum (verdigi liste de arastırdim farkli bir hastanenin yayınladığı listeydi kendisi bile zahmet edip liste olusturmamıs hastaneye sikayette bulunacağım bu durumu) sadece 5. Ayın ilk haftalarında denemeler yaptım ufak ufak kabız oldu bu sefer. Suan 5bucuk aylik olduk Simdi 3 gündür sadece mama veriyorum kesinlikle temkinli ilerlemekte fayda var
Aynı durumdayım iste canim basından beri yemiyor yok. Sürekli agzini kitleme durumu var kasığı görunce bu durumu benim yaptığımı düsünmüyorum çünkü ilk kaşık gördüğünden beri tepkisi bu. Kitaplar aldım okuyorum arastirmaya devam ediyorum ve et konusu kesinlikle baslanmaması lazım 7. Aya kadar, ben 15 gün bisey vermeden bekleyim belki unutur diyorum ama bilmiyorum kilosu da cok az 4. Ay kontorulunde 6 kilo oldugu icin baslatmisti doktorumuz 5. Ayda 6500 olmutu ama saglıklı bir bebek o yüzden bekleyebilirim 6 ayı neyse haberdar olalım birbirimizden bu konuda canımKıymalara falan genelde 7. Ay gibi geçiliyor diye biliyorum. Bugün ben de bebeğime avokdp tattirdim öğürdü, elma püresi yaptim istemedi falanZorlamadğm ben de. Halbuki doktorum hazır demişti ek gıdaya mesela. Benimki de açtı sabah emzirmesini yapmamıştım, ek gıdadan sonra memeye saldırdı bildiğin En iyisini annelrr biliyor yine. Acaba soğur mu yemek yemekten erken mi basladik diye kafama taktım şimdi. Kesinlikle çok haklısın bebeğe göre hareket etmek en iyisi yiyemiyorsa zorlamamalı..
Ay bu da harikaymışTsbiki çıkıyor kemeri tak çıkar olarak düşün bizde de 2 araba var ama 1 koltuk aldık yeter valla
Çocuk tavana değecek neredeyse okadar yüksekbayılıyor dışarıyı izlemeye kesinlikle tavsiye ederm canım
Tabi atarım bu gün dışarı çıkacağız zaten ozman çekerimAy bu da harikaymışSeni yormayacaksam müsait olduğunda fotoğraf atar mısın arabada nasıl durduğu ile ilgili Çok teşekkür ederim
Biz daha başlamadık ama eline sürekli kaşık veriyorum diş kaşıyıcı gibi kullanıyor slikon kaşık kaşığa alışsın diye böyle düşündüm en azından şuan boşta olsa ağzını açıyor belki sizde de işe yararAynı durumdayım iste canim basından beri yemiyor yok. Sürekli agzini kitleme durumu var kasığı görunce bu durumu benim yaptığımı düsünmüyorum çünkü ilk kaşık gördüğünden beri tepkisi bu. Kitaplar aldım okuyorum arastirmaya devam ediyorum ve et konusu kesinlikle baslanmaması lazım 7. Aya kadar, ben 15 gün bisey vermeden bekleyim belki unutur diyorum ama bilmiyorum kilosu da cok az 4. Ay kontorulunde 6 kilo oldugu icin baslatmisti doktorumuz 5. Ayda 6500 olmutu ama saglıklı bir bebek o yüzden bekleyebilirim 6 ayı neyse haberdar olalım birbirimizden bu konuda canım
Evet hergün elinde kaşığı diş kaşımaya gelince iş hoşuna gidiyor beyefendinin ama kaşık doluyken ıh ıhhBiz daha başlamadık ama eline sürekli kaşık veriyorum diş kaşıyıcı gibi kullanıyor slikon kaşık kaşığa alışsın diye böyle düşündüm en azından şuan boşta olsa ağzını açıyor belki sizde de işe yarar
Tabi canım yazabilirsin mesaj olarak her zaman doktorlar en iyisini bilir tabi ama bebiş tam hazır olmadan vermemen daha iyi olur. Vermemezlik yapma ufak ufak teklif et bence alışması da lazım sonuçta. İstemeyince zorlama sadece ama her gün 1-2 kaşık teklif ettikçe belki bunun bir rutin düzen olduğunu anlar. En çok düzenlerinin bozulması onları huzursuz ediyor çünkü ben bunu anladim. Kaşık görünce ağzını kitleme bende de var malesef şimdilik sana anlattigim şekilde deneyecegim ben de sonrasına bakicam. Bi de ben şöyle gitmeyi düşünüyorum doktor bana açken ver dedi ama çok aç ise asla istemez süte saldırır gibi yaparlar bence. Mamadan 1.5 sa sonra verebilirsin aşırı açlık huzursuzluğu da olmaz hem bence. Ayy inş böyle devam etmes yerler valla işimiz zorAynı durumdayım iste canim basından beri yemiyor yok. Sürekli agzini kitleme durumu var kasığı görunce bu durumu benim yaptığımı düsünmüyorum çünkü ilk kaşık gördüğünden beri tepkisi bu. Kitaplar aldım okuyorum arastirmaya devam ediyorum ve et konusu kesinlikle baslanmaması lazım 7. Aya kadar, ben 15 gün bisey vermeden bekleyim belki unutur diyorum ama bilmiyorum kilosu da cok az 4. Ay kontorulunde 6 kilo oldugu icin baslatmisti doktorumuz 5. Ayda 6500 olmutu ama saglıklı bir bebek o yüzden bekleyebilirim 6 ayı neyse haberdar olalım birbirimizden bu konuda canım
Haklısın , ben hep genelde mamadan 2 saat sonra bazen mamadan hemen önce veriyordum. 10 kere denediysem 2 sinde biraz istekli yemistir. Neyse kabızlığımız gecti yine en baştan başlayacağım bir de önce meyvelerle gidince sonradan sebzelerin tadını sevmeyebilirmis doktor bana da yoğurt ve meyveyle baslattı belki o yüzden sebzeleri hic sevmedi bu da aklında olsun canımTabi canım yazabilirsin mesaj olarak her zaman doktorlar en iyisini bilir tabi ama bebiş tam hazır olmadan vermemen daha iyi olur. Vermemezlik yapma ufak ufak teklif et bence alışması da lazım sonuçta. İstemeyince zorlama sadece ama her gün 1-2 kaşık teklif ettikçe belki bunun bir rutin düzen olduğunu anlar. En çok düzenlerinin bozulması onları huzursuz ediyor çünkü ben bunu anladim. Kaşık görünce ağzını kitleme bende de var malesef şimdilik sana anlattigim şekilde deneyecegim ben de sonrasına bakicam. Bi de ben şöyle gitmeyi düşünüyorum doktor bana açken ver dedi ama çok aç ise asla istemez süte saldırır gibi yaparlar bence. Mamadan 1.5 sa sonra verebilirsin aşırı açlık huzursuzluğu da olmaz hem bence. Ayy inş böyle devam etmes yerler valla işimiz zor
Bende 3 gündür brokoli veriyorum ama yiyemiyor ki bu ek gıda olayı büyük sıkıntıHaklısın , ben hep genelde mamadan 2 saat sonra bazen mamadan hemen önce veriyordum. 10 kere denediysem 2 sinde biraz istekli yemistir. Neyse kabızlığımız gecti yine en baştan başlayacağım bir de önce meyvelerle gidince sonradan sebzelerin tadını sevmeyebilirmis doktor bana da yoğurt ve meyveyle baslattı belki o yüzden sebzeleri hic sevmedi bu da aklında olsun canım
Ay evet sürekli sıvıya alıştıkları icin bu da ne böyle pütürlü diyip çıkarıyorlarBende 3 gündür brokoli veriyorum ama yiyemiyor ki bu ek gıda olayı büyük sıkıntıbiraz ezip birazda bütün şekilde önüne koyuyorum emip ağzından geri atıyo ama kakasında biraz brokoli gördüm umutluyum bugünde kabak vericem . Ben ezdiğim brokolinin içine bir çay kaşığı kadar zeytinyağı damlatıım tüm sebzelerde bunu yapmayı planlıyorum kabızlık vs olmadı
Malesef ben de iciyorum. Hamile oldugumu ogrendigimde birden biraktim. Ama dogurur dogurmaz tekrar basladim. Icmesek daha iyi tabi ama icmeyip stres olup bebege yansitmaktansa icip rahatlatip mutlu bir anne olmayi tercih ederim. Benim bebis dogdugundan beri mama ve meme ile beslendigi icin anne sutu agirlikli degildik o yuzden kafama taksam da cok sorun yapmadim. Bir de nikotin orani en dusuk olanla devam.ettim. Bebisin doktoruna sormustum. Icmemen tercihimiz ama az icmene de sukur demistiAh kızlar bende de durum aynı hamileyken de içtim şuan emziriyorum yine içiyorum. Ne nalet bişey yaa bebeğim için bile bırakamadım şu illeti. Her içişimde vicdan azabı cekıyorum ama yine de irademe hakim olamıyorum.
Ben sezeryan ameliyatim sirasinda sanirim biraz da narkozun etkisiyle doktoruma ne zaman sigara kahve keyfi yapabilriim diye sormusumKesinlikle bende övünmüyorum ama 31 yaşındayım, 17 yasından beri içiyorum. Çok denedim, çok uğraştım ama olmadı. en ağır sigarayı içiyordum yapabildiğim tek şey en ince 0.1 mg'a geçmek oldu. Benim ki sigaradan ziyade artık tiryakilik, bağımlılık gibi bir şey. Keşke hiç içmesek ama olmadı ne yapalım. Şükür ki evlatlarımız sağlıklı.
Hamile iken çok stres yapıyordm ama çok korkusu vardı içimde ya bir şey olursa diye ama brakamadm işte. Neler duydum vala neler söylediler yok evladnı sevmiosun vs... bir kulaktan girdi diğerinden cıktı .
Şaka gibi ama doğumdan çıktığımın 3. saati bana sigara verin diye aglıodum :)))) tövbeeee
Ben de dim be safe ama oturtuyorum yatik pozisyonda ..turn 360 serisinden ve bebegim inanilmaz keyif aliyor etrafi izliyor ,uyuyo,oyun oynuyoCanım merhaba konudan bağımsız, ben de besafe oto koltuk aldım ama henüz oturtmuyorum. 9 kgdan itibaren yazıyor. Bir de desteksiz tam oturamadiklari için oturtmaya çekindim açıkçası. Senin bebiş nasıl oturuyor rahat mı, memnun musun? Ben de koymaya baslasam mi acaba..
Gerci benim 0-18kg arasi aldimBen de dim be safe ama oturtuyorum yatik pozisyonda ..turn 360 serisinden ve bebegim inanilmaz keyif aliyor etrafi izliyor ,uyuyo,oyun oynuyo
Canım biz de düşünüyoruz o markayı bi isofixli bi isofizxsiz fiyatı var arada baya uçurum var sizinki isofixli mi aradaki farkı biliyo musun
Ben de yaptirdim 3.doz sukur bi yan etki yapmadi bende hafif kol agrisi disinda o da igmenin yapildigi yerdi agriyanKızlar banada 3.doz biontech aşı cıkmış 2.dozu daha ekimde yaptırmıştm.yaptıran varmı?? Araları cok kısa değilmi biraz daha mı beklesem doz arası şöle 4 5 ay mı olsa yan etki daha mı az yasanır acaba? Sanki arası kısa olınca yan etki daha cok olacakmış gibi geliyor
Ne guzel ya inşallah bndede öle olur kotu oldum diyenler olunca korkmuştum acıkçası Kaç ay arayla yaptırdınızBen de yaptirdim 3.doz sukur bi yan etki yapmadi bende hafif kol agrisi disinda o da igmenin yapildigi yerdi agriyan
Canım ben taşımlara başladım açken yeniyorlar önce emzir 15 dakika sonra tattır daha istekli oluyor birde siz yerken dene biz yemek yerken oda yemek istiyorKıymalara falan genelde 7. Ay gibi geçiliyor diye biliyorum. Bugün ben de bebeğime avokdp tattirdim öğürdü, elma püresi yaptim istemedi falanZorlamadğm ben de. Halbuki doktorum hazır demişti ek gıdaya mesela. Benimki de açtı sabah emzirmesini yapmamıştım, ek gıdadan sonra memeye saldırdı bildiğin En iyisini annelrr biliyor yine. Acaba soğur mu yemek yemekten erken mi basladik diye kafama taktım şimdi. Kesinlikle çok haklısın bebeğe göre hareket etmek en iyisi yiyemiyorsa zorlamamalı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?