- 20 Mayıs 2020
- 1.857
- 3.244
- 83
- 33
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.541
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için bir de ikinci daha kolay olur derler. Allah sağlık sıhhat versin inşallah biraz uyuruz inşallah bi mucize olur inşallahÇok yazamıyorum ama inanın yalnız değilsiniz ve benim ikinci çocuğum ilkinde de aynı şeyleri yaşadık beş yıl çocuk düşünmedik hiç 2 yaşından sonra biraz uyumaya başlayınca hayat güzelmiş dediğimi hatırlıyorum.. Hamile iken çok dua ettim Allah'ım bu sefer uyusun benim çocuğum da diye ama yine eskiye döndük çok şükür ikisi de sağlıklı diyerek her gün kendimi teselli ediyorum.. Belki bir şeyi yanlış yapıyorum ama bilmiyorum ilk çocukta uyku eğitiminde başarısız olunca bunda o cesareti bir türlü bulamıyorum.. Belki bizler için de bir mucize olur da biraz olsun uyuruz
Çok güzel düşünmüşsünüz ben de çoğu kere eşime bırakıp uyuyorum ya da ona bırakıp içeride uyuyamasam da tek başıma müzk dinliyorum ruhuma iyi geliyor. Evet bana da çok kişi şu geçince düzelir dediler yok olmuyor bizim gaz sorunumuz geçmedi daha ve ek gıda geliyor o iş daha da kötü olacak diye şimdiden kendimi kuruyorum olumlu düşünme yetimi kaybettim uykusuzluk o boyutta önceden çok pozitif bi insandım belki de bu halim bebeğe yansıyo hissediyo belki de ben anneliğin bu yükünü kaldıramadım bilmiyorum evet destek alacağım artkk karar verdim Allah yardımcımız olsunSizi cok iyi anliyorum, ben de benzer durumdayim. Surekli 40i ciksin, 3ay gecsin dediler. Simdi de ek gidaya baslasin o zaman gece uyur diyorlar. Hic sanmiyorum artik, ek gidaya gecince de hazimsizlik kabizlik yine biseyler cikar kesin. Artik bebege degil kendime destek almaya karar verdim. Yarin emziricem, eşimle birlikte kayinvalideme gondericem, 2 3 saat evde takilicam. Esim cik disari gez diyor evde durma diyor. Evde bos bos durmayi bile o kadar ozledimki, bir an once yarin olsun diye bekliyorum. Biberon alsa daha uzun birakirdim valla o kadar yoruldum ki. İmkaniniz varsa destek alin gercekten baska turlu ayakta durmak cok zor. Annenin kaygi hali bebege yansiyor ve uyumayan bebek daha da uyumuyor.
Sana katılıyorum baksana önceden durmayan bebek huzurla mutlulukla oturuyor bi uyku eğitimi verdin diye güvenli bağlanma fln çöp olmuyor. Hiç mi hayır demicez hep mi isteklerini yapacağız bi yerde çocuk tabi ki anneyi protesto edecek. Kesinlikle sizin ilişkinize iyi gelmiş belliOlur mu hepimiz birbirimize destek olmak için aylardır bir aradayız neler neler paylaştık
Ama umutsuz olmayın kendinizi de daha fazla yıpratmayın her şeyin gerçekten bir çözümü var sağlık olsun yeterki gerisi inanın bizim elimizde ben de sürekli oturup ağlardım eve biri gelse de bebekle ilgilense diye gözüm kapıda olurdu annem bu gün gelmicem dediğinde dünya başıma yıkılmış gibi gelirdi tabiki bebeğimi çok seviyorum yıllarca bekledim onu ama sabır enerji kalmıyor ki yarım saat görme özlüyorsun o ayrı ama yeterrr artık diye ona bağırdığımı da biliyorum sonra bağırdım diye de ağlıyordum sarmala girmiş gibiydim
o yüzden kimse bana uyku eğitiminin zararlı olduğuna ikna edemez
Sevgimi verecek enerjim yoktu ağlaya ağlaya dandini söylerdim güvenli bağlanmanın asıl öyle devam etseydim zedeleneceğine inanıyorum.
annelik = uykusuzluk değil damardan girmeye gerek yok bu kadar
aç bırakmıyorum açıkta bırakmıyorum ilgisiz sevgisiz hiç bırakmıyorum sadece uykusunu düzenledim diye kötü anne olduğumu hele hiç düşünmüyorum
Yatağında suratıma gülücükler atarken uyuyan bir bebeğim var bence bebeğimde gayet mutlu
Çok çok teşekkür ederim evet tam olarak anlattığın gibiyim eşimi çok özlüyorum mesela o da beni ama hiç vaktimiz olmuyor buna da katılıyorum bak destek al deniyor psikolojik ama fiziksel olarak hayatım iyiye gitmezse o psikolojik destek işe yarar mı bilmiyorum. Çok teşekkür ederim yazdıkların içinYalnız değilsin canım ve asla kötü, yetersiz bi anne de değilsin. Bizde insanız nihayetinde. Yorulabilir, sıkılabilir,dayanamayabiliriz ki emin ol coğumuzda var bu. 4. aydan sonra oğlumla yalnız kaldık, gündüz sürekli birini yanında isteyen bir bebek ve memede uyumayı seviyor,gece uykusuna zar zor dalıyordu ( ki hala böyle ). Annem gidince kabus gibi oldu yalnız bırakamıyorum, kahvaltımı yapamıyorum. Dinlenemiyorum, gece memede uyumak istiyo, uyumazsa keyifsiz, ağlar, bağırır. Uykusuz geceler, eşimle oturamıyodum hiç, konuşacak, sohbet edecek halim kalmıyordu. Tuvalete gitmek bile lüks olmuştu gündüz yalnızken. O tükenmişliği o kadar iyi anlıyorum ki, yetersizlik hissi, istemeden de olsa yorgunluk, mutsuzluk bebeğe yansıyo ,sağlıklı ve kaliteli zaman geçiremiyoruz. Gece uyumayıp ağladıkça bikaç kez kızarak offladım poffladım korktu daha cok ağladı çok kötü olmuştum. Ben psikolojik destek almayı düşündüm ama ihtiyacım olan fiziksel destekti bunu anladım. Biraz uyumak, sabah kahvaltımı yapabilmek gün içinde yarım saat olsun özel ihtiyaçlarımla ilgilenebilmekti. Bu yüzden annemi çağırdım :) Şuan daha iyiyim, memede uyumasını eskiye göre azalttım, daha doğru yaklaşıyorum ve daha sağlıklı ilerliyoruz. Yardım alabiliyosan birinden yardım al.Haftada 1 gece olsun dinlen inan cok fark ediyor. Kendine asla kızma, birçoğumuz seninle aynıyız. Hepsi geçecek ama onları hayal et
Canım biz de düşünüyoruz o markayı bi isofixli bi isofizxsiz fiyatı var arada baya uçurum var sizinki isofixli mi aradaki farkı biliyo musunBende 9-18 olanı aldım böyle altında yatırma kolu var ya 3 kademe onu en yatığa getirip oturtuyorum sırt desteği vs olduğu için hiç sorun yaşamadım rahatsız olsa bizim kz asla durmaz
Tam oturmamış oluyor bide her taraftan destekli zaten kafası bile düşmüyor o kadar destekli ve yatık oluyor yani
Bunu okuduğum birçok yerde tahmini doğum tarihi olması gerektiği yazıyordu. Ben 38+6 da sezaryenle 30 temmuzda doğurdum ama tahmini doğum tarihim 7 ağustostu 7 ağustosa göre hesaplamam gerekiyormuşHanımlar Ek gıdaya 6.ayda baslayacak olanlar 180. Günde mi baslancak yoksa doğum tarihimi yani 6 ağustos doğumlu 6 subatımı bekliyim yoksa 180 gün sayarsam 2 şubat oluyor? Cok farkedermi bilmiyorum ama merak ettim
Çok fark eder mi bilmiyorum ama böyle bi bilgi edindim ben 7 şubatta başlayacağım tadımlara inşallahHanımlar Ek gıdaya 6.ayda baslayacak olanlar 180. Günde mi baslancak yoksa doğum tarihimi yani 6 ağustos doğumlu 6 subatımı bekliyim yoksa 180 gün sayarsam 2 şubat oluyor? Cok farkedermi bilmiyorum ama merak ettim
Öncelikle cevap için tesekkur ederim beklenen doğum tarihi 40.hafta mıdır? Ben 39+2de doğurdum 6 ağustostu eger 40.haftaysa 11ağustosumu baz almalıyımBunu okuduğum birçok yerde tahmini doğum tarihi olması gerektiği yazıyordu. Ben 38+6 da sezaryenle 30 temmuzda doğurdum ama tahmini doğum tarihim 7 ağustostu 7 ağustosa göre hesaplamam gerekiyormuş
İsofix değil bizimkiCanım biz de düşünüyoruz o markayı bi isofixli bi isofizxsiz fiyatı var arada baya uçurum var sizinki isofixli mi aradaki farkı biliyo musun
Evet 40+0 ı yani 11 ağustosu tavsiye ediyorlar sizin içinÖncelikle cevap için tesekkur ederim beklenen doğum tarihi 40.hafta mıdır? Ben 39+2de doğurdum 6 ağustostu eger 40.haftaysa 11ağustosumu baz almalıyım
Ay teşekkür ederim Baya yüksek di mi çocuğunuz etrafı görüyor mu bir de kemerle takıldığı için bir arabadan diğerine biz de takıp çıkarabilir miyiz kolay mı bu işlem biz sabit diye düşünüyorduk eşimin arabasına alacaktık ilk başta ama takıp çıkarılabiliyorsa benim arabama da olur ikincisini almak zorunda kalmaz mıyızİsofix değil bizimki
biri kemerle takılıyor biri koltuğa geçiyor farkı o
Ben kemerle takılanı aldım yani gayet sağlam ve sabit duruyor
Evet kesinlikle bebege yansiyor, hissediyor, ben gerginken uykuya direniyor babasina veriyorum uyuyor. Bugun o 3saat o kadar iyi geldiki bana, uzun uzun dus aldim, maske yaptim bakima girdim resmen, dogumdan sonra ilk defa yoga yaptim, yeniledi beni bu 3saat bile. Keske uykulari duzene girse uyur uyumaz boyle kendimi dinlendirirdim. Size de tavsiye ederim gercekten cok iyi geldi. Yarin pazar, bebek arabasinda uyuyorsa esinize verin gezdirsin biraz, yada babanne anneanne yakinsa onlardan destek alin mutlaka. Birde soyle bisey var benim kizim bende zor uyuyor resmen uykuyu reddediyor ama kayinvalidem uyuturken asla direnmiyor uzun surse de aglamadan kucakta uyuyor. Resmen naz yapiyor bana ama ona nazlanmiyor. Bununla ilgili bir yazi okumustum buraya ekleyeyim. Belki sizin de bebeginiz annenizde daha rahat uyurÇok güzel düşünmüşsünüz ben de çoğu kere eşime bırakıp uyuyorum ya da ona bırakıp içeride uyuyamasam da tek başıma müzk dinliyorum ruhuma iyi geliyor. Evet bana da çok kişi şu geçince düzelir dediler yok olmuyor bizim gaz sorunumuz geçmedi daha ve ek gıda geliyor o iş daha da kötü olacak diye şimdiden kendimi kuruyorum olumlu düşünme yetimi kaybettim uykusuzluk o boyutta önceden çok pozitif bi insandım belki de bu halim bebeğe yansıyo hissediyo belki de ben anneliğin bu yükünü kaldıramadım bilmiyorum evet destek alacağım artkk karar verdim Allah yardımcımız olsun
Ah kızlar bende de durum aynı hamileyken de içtim şuan emziriyorum yine içiyorum. Ne nalet bişey yaa bebeğim için bile bırakamadım şu illeti. Her içişimde vicdan azabı cekıyorum ama yine de irademe hakim olamıyorum.Ben hamileyken tuttum kendimi beta 1000 olsun bırakırım dedimbi tek doğuma girmeden sanırım 2 sigara 3 kadeh şarap içtim doktorum izin verdi nasıl keyifliydi ya baya sağlıklı bir doğum girişimi benimki hahahah ama çok rahatlattı normal doğumdu zaten o an doğursam güzeldi de sürdü 12 saat etkisi falan kalmadı
Bende suan içiyorum taşlanabilirim razıyımama demiştim zaten dışarı çıksın benim için tamamdır
emzirme sonrası içiyorum bir sonraki emzirmeye nikotin etkisi düşmüş oluyor bide artık 3-4 saatte 1 emdiği için çok takılmıyorum
İlk zamanlar sık emerkende uyuyunca içerdim
Kendimi mi avuttum bilemem ama böyle çözüm buldum tabiki bunu övünç kaynağı ya da bir taktik olarak önermiyorum.
Sigara dumanı solutmadığımız sürece sorun olacağını ben sanmıyorum herkesin kendi tercihi tabi
Gönül isterdi ki hayatımda hiç sigara içmemiş olsaydım içipde bu dönemde bırakan varsa da helal olsun
Tsbiki çıkıyor kemeri tak çıkar olarak düşün bizde de 2 araba var ama 1 koltuk aldık yeter vallaAy teşekkür ederim Baya yüksek di mi çocuğunuz etrafı görüyor mu bir de kemerle takıldığı için bir arabadan diğerine biz de takıp çıkarabilir miyiz kolay mı bu işlem biz sabit diye düşünüyorduk eşimin arabasına alacaktık ilk başta ama takıp çıkarılabiliyorsa benim arabama da olur ikincisini almak zorunda kalmaz mıyız
Canim ben daha cok yerde oyun matinda tutuyorum, dönüp duruyor, cingirakli oyuncaklari, dokun hisset kartlari ve hareketli kitaplari var onlarla oynuyor. Diger masal kitaplarini da ben okuyup gosteriyorum. Hoppla ve yurutec icin ayak ucuna basarak yurume aliskanligi yapiyor diyorlar, cok uzun sure tutmazsaniz sorun olmaz belki bilmiyorumKızlar bugün 5 aylık kontrolümüze gittik doktora benim bebiş biraz tombiş olduğu için ek gıdaya bir sonraki ay başlayalım dedi bende çok hevesliydim ek gıda için biraz üzüldüm ama neyse 1 ay daha beklerim artık. Myiron diye bir demir damlası verdi aranızda kullanan var mı acaba? Bir de ben yürüteç ve hoppalayı sordum bebeğimi evin içinde oyalayacak çareler arıyorum çünkü kucağımda 5 dk dan fazla tutamıyorum kollarım kopuyor yatağa koyuyorum durmuyor sürekli bebek arabasıyla gezdiriyorum evin içinde.la için alabilirsin zararlı değil dedi ama yürüteç için erken biraz dedi 2 ay sonra kullanabilirsin dedi. Sizler bebişleri gün içinde nasıl oyalıyorsunuz? Sevdiği oyuncakları fln neler? Piyanolu oyun matımız vardı artık ondan sıkıldı görmek dahi istemiyor dans eden kaktüs aldım yüzüne bakmıyor ne almalıyım bilemiyorum
Aynı mamayı 3 ay kullandık hic böyle bi problem yasamadık bizKızlar ben 10-15 gündür mama veriyorum
Hipp combiotic mama içtikten sonra ağız çevresi kızarıyor ama 1 saate geçiyor alerji böyle bir sey miönce biberon iz yapıyor heralde diye düşünmüştüm ama yanaklara doğru kızarıyor
Çabukta geçiyor anlamadım ne olduğunu
Doktoruna yazdım da daha dönmedi başına gelen var mı
Yere geniş bir oyun halisi serdim etrafında yastıklar var döne döne çıkıyor çünkü halıdan oyuzden etrafını kornaya aldım yakında çit vs alacağımKızlar bugün 5 aylık kontrolümüze gittik doktora benim bebiş biraz tombiş olduğu için ek gıdaya bir sonraki ay başlayalım dedi bende çok hevesliydim ek gıda için biraz üzüldüm ama neyse 1 ay daha beklerim artık. Myiron diye bir demir damlası verdi aranızda kullanan var mı acaba? Bir de ben yürüteç ve hoppalayı sordum bebeğimi evin içinde oyalayacak çareler arıyorum çünkü kucağımda 5 dk dan fazla tutamıyorum kollarım kopuyor yatağa koyuyorum durmuyor sürekli bebek arabasıyla gezdiriyorum evin içinde.la için alabilirsin zararlı değil dedi ama yürüteç için erken biraz dedi 2 ay sonra kullanabilirsin dedi. Sizler bebişleri gün içinde nasıl oyalıyorsunuz? Sevdiği oyuncakları fln neler? Piyanolu oyun matımız vardı artık ondan sıkıldı görmek dahi istemiyor dans eden kaktüs aldım yüzüne bakmıyor ne almalıyım bilemiyorum
Ay çok hoş ahhahahBen doğum maşasındayım yani çataldayım öyle düşünçocuk çıktı oh rahatlama geldi ten tene temas duygusal anlar flan sonra çocuğu alıyorlar testler kontrol vs
Doktor beni dikiyor o ara sohbet ediyor
gelmiş bana rahatlama tabi neyse bitti işi
dedi ki hadi kalk ne istersen yap dedi ne seviyorsan sipariş et pizza hamburger falan
çataldan atladım bildiğin atladımsigara istedim derin bi sessizlik oldu gülmeye başladılar bebek gelene kadar iç tamam dedi ama napim yani o an gerçekten tek isteğim oydu bide kimsede de yok yanımdakilerde sonra birinden bulup getirdiler annem eşim var manyak mısın diyor yok diyorum ya doktor izin verdi napim o iç dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?