2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bizimde benzer kaşığı emmeye çalışıyor bakıyor meme gibi değil bu sefer ağzını kitliyor tam oturtamadı kafasında
Bir sey izletmek ya da oynatmayı önermiyorlar yemek yediğini anlaması gerekirmiş ama baya zorlandık bizde valla zamanla oturur inşallah beni yordu bu ek gıda 3 kaşık yicek diye 1 saat uğraşıyorum

Ben artik kafama gore mama veriyorum vallahi. Bugun brokoli havuc et suyu corbasi yaptim. Icine de mama kattim. Yedi afiyetle. Yogurt yaptim.. baya baya yiyor. O istedigi surece veriyorum yarim cay bardagi vs sinirlamiyorum. Zaten dr. Bir sey aciklamadi bana. Hero baby nin kayisi puresini de verdim. 2 gunde bitirdi.

Dis olblir..bizim de oyle

Kızlar oğlum 1-2 gündür ara ara öksürüyordu ama öyle çok değil günde 3 ya da 4 kez dir. Nedense bi pimpiriklendim dısardayken doktoruna götüreyim dedim. Doktorumuz iyi ki getirmişsin dedi rsv bronşiloit dedi. Ciğerlerini dinledi, rontgen çektirdik. Hafif ciğerlere inmiş. 1-2 dün daha geçse hastaneye alırdım dedi :/ Ateş fln yoktu, soğuk algınlığı değil az belirti ile hemen ciğerlere ilerliyor dedi. Evde kimse hasta değil anlamadık nerden bulaştı. Nebulizatör aldırdı, antibiyotik başladı Çok yaygın bi salgın varmış, aklınızda olsun.Öksürmeye başlarsa ihmal etmeyin kontrol ettirin.

Masallah herkes ek gidaya gecmis bi biz gecemiyoruzdoktorumuz onumuzdeki ay o da belki dedi..kilomuz ileri cikinca

Dis olblir..bizim de oyle

Sizin de saat basi uyaniyor mu? Bizim kiz her 45-50dk.lik uyku dongusunde uyaniyor sizde de mi oyle
Allah aşkına bu nasıl bir diş büyük kızımda hiç hatırlamıyorum böyle uykusuzluk eşim bile isyan etti bugün! ilk uyku 3-4 saat ama sonrası dakik bir şekilde 2 saatte bir uyanma hayır diş yerlerinde beyazlaşma vs bir şey de yok

Canım anneler merhaba. Emzirirken mamografi çektiren oldu mu aranızda? Birde doğumdan sonra smear testi yaptırdınız mı? Sağlık ocağındaki ebe bana şimdiye kadar yaptırmış olmalıydınız dedi fakat benim bir bilgim yok bu konuda.

Doğumdan sonraki 40. Gün kontrolünde smear alındı.
Sizin de saat basi uyaniyor mu? Bizim kiz her 45-50dk.lik uyku dongusunde uyaniyor sizde de mi oyle
Benimki de öyle doğumdan beri bu şekil bi de bana destek veren yok kendim bakıyorum zombilibilibili bom sadece ilk hafta annem gelebildi, eşim işte evde olunca bana hayrı pek yok, geri kalan herkes covit vb korkusundan eve giremiyor, baya zorlandığım zamanlar oldu orası ayrı tabi.
Şöyle motive ediyorum kendimi, 6 haftalık hamileyken midem korkunç duruma gelmişti doğuma kadar öyle gitti şimdi aklıma bile gelmiyor. Son dönemde nefes almak çok zordu sıcaklardan, oturarak uyumaya çalıştım uyuyamadım, sonra ameliyat ağrısından zorlandım vs derken Bu da geçici bir süreç, bitecek. bebeğimin bana ihtiyacı var o yüzden huzursuz. Dünyaya adapte oldukça bu durum düzelecek. Sonra başka aşamalara geçeceğiz. Uykusuzluk zor ama beni bıraksalar oğlum uyanmasa bile kendim uyanıp kontrol ediyorum bünye o şekilde adapte oluyor.
Ben böyle sakin yazınca sanıyorlar ki bebeği bıraktığım yerde duruyor, asla öyle değil ağlıyor kucakta durmak istiyor, iki saat uyuyup gün ağarmış gibi kalkıp iki saat uyumadan oynamak gezmek istiyor, yemek yerken sandalyesine bıraksam bile bi tabak yemeği yerken en az beş kere kucağıma alıp geri bırakıyorum bi elimde yemek öteki elimde oyuncak eyliyorum allahtan kangurum var da arada kolum dinleniyor yemek falan yaparken iyi oluyor. Söylediğim gibi tek başıma olduğum için bazen su içemiyorum bırakıp, karnımı doyuramıyorum. Ama geçecek. Geçen ayki fotoları ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var, büyüyorlar

Son düzenleme:
2. ay ilk kontrolde almıştı dr. Doğumdan sonraki ilk kontrolde alıyorlar mutlaka diye biliyorum

40. Gün kontrolünde smear alacaktı ama kanamam bitmediği için bitince gel alalım dedi, ben gitmedim kaldı öyle.

Kızlaar
Uyku eğitiminin 9. Günündeyiz biz
İlk 5-6 gün gece uykularımız iyi gidiyordu gündüzler hep kötüydü
Ama 2 gündür gece gündüz berbat durumda
Gece sürekli ama sürekliii uyanıyor. Emerek uyumaya alıştığı için mi bilmiyorum ama asla uykuya dönemiyor. Eğitim sürecinde rüya öğünü dışında emzirmemem gerekiyor ama dün gece kıyamadım emzirdim. Şimdi tekrar memeyle uyumayı hatırlamış oldu başa döndük
O kadar yıprandım ki bu süreçte. Sonu güzel olacaksa sabretmeye değer tabi ama şu an iyi giden bişey yok malesef. Sanırım ben beceremedim. Ama devam tabikii.
Benim kızım her şeye çok tepkilidir, çok fazla ağlar. Üzerini değiştirirken bile krize girer o derece. Dolayısıyla eğitimde de sevsemde konuşsam da ağlıyor ağlayarak uyuyor. Umarım bu da zamanla azalır çok üzülüyorum. Uykusunu alamadığı için 2-3 gündür çook huysuz. Bir de 5. Sıçrama döneminde onunda etkisi var
Offf çok zor günler Allah sabır versin cidden herkese

Mamografi cektirmefim zatena 40yas uzerine cektiriyorlar....meme ultrasonu oneriliyor 40yas altina...benim memede sut tikanmisti diye gottim doktora ultrason cekti sukur temizdi...ama agrim olmazsa gitmezdim...smear da yilda bi bakarim bu sene dogumdan dolayi bakamamistim gecen hafta gittim aldirdim daha sonucunu ogrenmedim

42 yim ondan mamografi dediler demekti. Herkese cevap için teşekkür ederim gidip yaptırayım bari testi

42 yim ondan mamografi dediler demekti. Herkese cevap için teşekkür ederim gidip yaptırayım bari testi
Ben de simdi ogrendim 40bitince smear alinmasi gerektiginitamamen bu sene almadim gidio alayim diye aldirdim tesadufen yoksa herkes 40i bitince mi smear baktirmis

Bende çok cahilim bu konularda sağlık ocağındaki ebe söylemese haberim yok doktorumda bahsetmedi hiç
Estagfurullah cehaletten degil bu..vebim de kanamam vardi 40im bitince aldiracaktim kontrole giderken...doktorum sonra aliriz dedi ama bana sonraki ay gel veya kanaman bitince gel demediginden ben de yeni dogan bebegime odaklaninca ancak 5.ayda vermek kismet oldu...sadece dogumdan sonra vermek lazim oldugunu bilmiyordum

Evet vermek gerekliymiş ebenin dediğine göre. Bir an önce mamografinizi de çektirin dedi. Şu ara tatilde halledeyim bari benim gibi birileri de varsa bir an önce yaptırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…