- 16 Eylül 2020
- 353
- 426
- 33
- 36
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.801
Doğumdan 2 ay sonra doktorum smear testi yapmıştıCanım anneler merhaba. Emzirirken mamografi çektiren oldu mu aranızda? Birde doğumdan sonra smear testi yaptırdınız mı? Sağlık ocağındaki ebe bana şimdiye kadar yaptırmış olmalıydınız dedi fakat benim bir bilgim yok bu konuda.
Tabii canim yazarim, henuz kullanmadim. Arkadasimin bebegi dis cikarmis calpol dene dedi dun gece calpol denedik, 40dk.da uyaniyordu ama dun gece 2-3saat uyudu cok sukurUmarım diştendir de kalıcı değildir bu huyları
Kullanınca bana da yazar mısın sonucu
Soylediginiz uyku saatleri icin ben sukreder oldum vallaAllah aşkına bu nasıl bir diş büyük kızımda hiç hatırlamıyorum böyle uykusuzluk eşim bile isyan etti bugün! ilk uyku 3-4 saat ama sonrası dakik bir şekilde 2 saatte bir uyanma hayır diş yerlerinde beyazlaşma vs bir şey de yok
Canım ben de uyku eğitimi vermeye çalışıyorum bilmiyorum alıyor gibi benim eğitmenimKızlaar
Uyku eğitiminin 9. Günündeyiz biz
İlk 5-6 gün gece uykularımız iyi gidiyordu gündüzler hep kötüydü
Ama 2 gündür gece gündüz berbat durumda
Gece sürekli ama sürekliii uyanıyor. Emerek uyumaya alıştığı için mi bilmiyorum ama asla uykuya dönemiyor. Eğitim sürecinde rüya öğünü dışında emzirmemem gerekiyor ama dün gece kıyamadım emzirdim. Şimdi tekrar memeyle uyumayı hatırlamış oldu başa döndük
O kadar yıprandım ki bu süreçte. Sonu güzel olacaksa sabretmeye değer tabi ama şu an iyi giden bişey yok malesef. Sanırım ben beceremedim. Ama devam tabikii.
Benim kızım her şeye çok tepkilidir, çok fazla ağlar. Üzerini değiştirirken bile krize girer o derece. Dolayısıyla eğitimde de sevsemde konuşsam da ağlıyor ağlayarak uyuyor. Umarım bu da zamanla azalır çok üzülüyorum. Uykusunu alamadığı için 2-3 gündür çook huysuz. Bir de 5. Sıçrama döneminde onunda etkisi var
Offf çok zor günler Allah sabır versin cidden herkese
Amin canım hepimizeKızlaar
Gece sürekli ama sürekliii uyanıyor. Emerek uyumaya alıştığı için mi bilmiyorum ama asla uykuya dönemiyor. Eğitim sürecinde rüya öğünü dışında emzirmemem gerekiyor ama dün gece kıyamadım emzirdim. Şimdi tekrar memeyle uyumayı hatırlamış oldu başa döndük
O kadar yıprandım ki bu süreçte. Sonu güzel olacaksa sabretmeye değer tabi ama şu an iyi giden bişey yok malesef. Sanırım ben beceremedim. Ama devam tabikii.
Benim kızım her şeye çok tepkilidir, çok fazla ağlar. Üzerini değiştirirken bile krize girer o derece. Dolayısıyla eğitimde de sevsemde konuşsam da ağlıyor ağlayarak uyuyor. Umarım bu da zamanla azalır çok üzülüyorum. Uykusunu alamadığı için 2-3 gündür çook huysuz. Bir de 5. Sıçrama döneminde onunda etkisi var
Kızlaar
Gerileme olur çünkü bebek yeni düzenin farkında oyüzden bi aydınlanma geliyor onlara da direnme başlıyor herkes böyle geçiriyor süreci bizde de aynı oldu :) hala bile 1 ayı geçtik direndiği zamanlar oluyor ama ertesi gün tekrar toparlıyorCanım ben de uyku eğitimi vermeye çalışıyorum bilmiyorum alıyor gibi benim eğitmenimMadammS benim de ilk günler süperdi gündüz müthişti daha 2. Günden 2 dkda koyar koymaz uykuya geçiyordu şimdi biraz daha uyanıyor ama döndürmeye çalışıyorum uykuya. Ben 10. Güne biraz daha düzelir diyordum şu an bu yazdığına korktum dün gece bizim iyiydi bi gece öncesi kötüydü yani çok dalgalı bilmiyorum benim 5. Günüm daha haftaya cumaya kadar biraz düzelme umuyorum evde herkes nefesini tuttu uyuması mucize dediğim anlar da yaşanıyor. Bu akşam korkunç mesela sürekli uyanıyo
Ya gercekten dogumdan beri saat basi mi uyaniyor surekli, gercekten cok zor ama o kadar dogru ki yazdiklariniz. Benim son zamanlarda uyku problemi olmaya basladi onun haricinde rahat sayilirdik, su an o kadar uykusuzum ki artik bunye uykuyu kabul etmiyo, bugun annemlerde 2saat yattim asla ama asla uyuyamadim, en azindan gozlerimi dinlendirdim diyip ciktim artik odadan. Yarin da kayinvalideme gidip denicem uyumayi bunye artik alisti galiba bas agrisindan ölüyodum ama asla da uyuyamadim. Mecbur parol ictim artik bebegime bakacak halim kalmamistiDoğumdan sonraki 40. Gün kontrolünde smear alındı.
Benimki de öyle doğumdan beri bu şekilbi de bana destek veren yok kendim bakıyorum zombilibilibili bom sadece ilk hafta annem gelebildi, eşim işte evde olunca bana hayrı pek yok, geri kalan herkes covit vb korkusundan eve giremiyor, baya zorlandığım zamanlar oldu orası ayrı tabi.
Şöyle motive ediyorum kendimi, 6 haftalık hamileyken midem korkunç duruma gelmişti doğuma kadar öyle gitti şimdi aklıma bile gelmiyor. Son dönemde nefes almak çok zordu sıcaklardan, oturarak uyumaya çalıştım uyuyamadım, sonra ameliyat ağrısından zorlandım vs derken Bu da geçici bir süreç, bitecek. bebeğimin bana ihtiyacı var o yüzden huzursuz. Dünyaya adapte oldukça bu durum düzelecek. Sonra başka aşamalara geçeceğiz. Uykusuzluk zor ama beni bıraksalar oğlum uyanmasa bile kendim uyanıp kontrol ediyorum bünye o şekilde adapte oluyor.
Ben böyle sakin yazınca sanıyorlar ki bebeği bıraktığım yerde duruyor, asla öyle değil ağlıyor kucakta durmak istiyor, iki saat uyuyup gün ağarmış gibi kalkıp iki saat uyumadan oynamak gezmek istiyor, yemek yerken sandalyesine bıraksam bile bi tabak yemeği yerken en az beş kere kucağıma alıp geri bırakıyorum bi elimde yemek öteki elimde oyuncak eyliyorum allahtan kangurum var da arada kolum dinleniyor yemek falan yaparken iyi oluyor. Söylediğim gibi tek başıma olduğum için bazen su içemiyorum bırakıp, karnımı doyuramıyorum. Ama geçecek. Geçen ayki fotoları ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var, büyüyorlar
Siz doktorunuza sordunuz mu dis falan bisey dedi mi? Ben yarin baska bir doktora daha gidecegim, artik bugun bas agrisindan parol icmek zorunda kaldim. Umarim distendir de gecerAynen oyle tum gun sersem gibiyim..gece boyunca yarim saatte uyaniyo
Bizimki de döne döne gidiyor hatta döne döne geri gelmiyor mesela oyun halısının en ucuna dönerek gidip yol bitti diye sanırım ordan bağırıyor ben başlangıç noktasına geri alıyorumKizlar bebislerde emekleyen var mi hicbenim kiz emekleme ihtiyaci hissetmiyo valla biseye uzanmasi gerekince agliyo ajajjdjfjs yuvarlana yuvarlana gidiyor heryere ya da agliyo eskiden emekleme cabasina girerdi simdi kilini kipirdatmiyo bile sadece dönüyo
Canim bizimkiler alttan iki tane cikmis simdi usttekiler kasiniyo...doktorumuz distendir huysuzlugu dedi...ben kuru soganin bi kismini rendeleyip suyunu bi kenara suzuyom ve bu parmak dis kasiyiciyi batirip onun dislerini kasiyom 2dakikada inanilmaz sancisini aliyo...aklinizda olsun asiri faydali...dogal agri kesici hem de...les kokuyo sonra ama bebegime iyi geliyo....cevremdeki herkes oyle yapiyormus eskiden ben de duyup denedimSiz doktorunuza sordunuz mu dis falan bisey dedi mi? Ben yarin baska bir doktora daha gidecegim, artik bugun bas agrisindan parol icmek zorunda kaldim. Umarim distendir de gecer
Bizimki de döne döne gidiyor hatta döne döne geri gelmiyor mesela oyun halısının en ucuna dönerek gidip yol bitti diye sanırım ordan bağırıyor ben başlangıç noktasına geri alıyorum
Bizimki de dönemiyor, sırtüstü iken yan dönüyor sadece.Bizimki daha donmuyor ya normai bilemedim simdi
Bizimki de elinden tutup hafif çekersem dönüyor, kendi tek başına aklına gelip dönmedi dahaBizimki daha donmuyor ya normai bilemedim simdi
Bizim de uan donuyo veya kafasini baya kaldiriyor kalkmaya calisiyo ama tam donemedi...endiselendim bi an...bizimki kilosu da fazla ondan mi diyorum kendi kendime ..gunde bi 10dakika kadar yuz ustu koyuyoruz veya destekli oturtuyoruz mutlaka ama dedigim gibi tam donemiyirBizimki de dönemiyor, sırtüstü iken yan dönüyor sadece.
Evet biz de bacagina destek verince donuyoBizimki de elinden tutup hafif çekersem dönüyor, kendi tek başına aklına gelip dönmedi daha
Uyumadan once sicak bisiyler icin hafif bir cay tarzi veya rezene...los bi odada gozunuzu baglayin bi esarpla ben oyle uyuyabiliyorum yoksa zombi mod on...duzenimkz alt ust resmenYa gercekten dogumdan beri saat basi mi uyaniyor surekli, gercekten cok zor ama o kadar dogru ki yazdiklariniz. Benim son zamanlarda uyku problemi olmaya basladi onun haricinde rahat sayilirdik, su an o kadar uykusuzum ki artik bunye uykuyu kabul etmiyo, bugun annemlerde 2saat yattim asla ama asla uyuyamadim, en azindan gozlerimi dinlendirdim diyip ciktim artik odadan. Yarin da kayinvalideme gidip denicem uyumayi bunye artik alisti galiba bas agrisindan ölüyodum ama asla da uyuyamadim. Mecbur parol ictim artik bebegime bakacak halim kalmamisti
Ya gercekten dogumdan beri saat basi mi uyaniyor surekli, gercekten cok zor ama o kadar dogru ki yazdiklariniz. Benim son zamanlarda uyku problemi olmaya basladi onun haricinde rahat sayilirdik, su an o kadar uykusuzum ki artik bunye uykuyu kabul etmiyo, bugun annemlerde 2saat yattim asla ama asla uyuyamadim, en azindan gozlerimi dinlendirdim diyip ciktim artik odadan. Yarin da kayinvalideme gidip denicem uyumayi bunye artik alisti galiba bas agrisindan ölüyodum ama asla da uyuyamadim. Mecbur parol ictim artik bebegime bakacak halim kalmamisti
Kizlar bebislerde emekleyen var mi hicbenim kiz emekleme ihtiyaci hissetmiyo valla biseye uzanmasi gerekince agliyo ajajjdjfjs yuvarlana yuvarlana gidiyor heryere ya da agliyo eskiden emekleme cabasina girerdi simdi kilini kipirdatmiyo bile sadece dönüyo
Evet ya gercekten oyle, anneme yakin degilim ama haftanin bir gunu mutlaka gidiyoruz kar kis dinlemedik gittik yine. Kayinvalideme keske daha da yakin olsaydim allah razi olsun ondan, yemegimi bile yapip gonderiyor bu zamanda. O sayede bebegime odaklanabiliyorum, zaten surekli mutfakta biyerleri acik unutmaya basladim surekli telas icinde olmaktanEvet zor zamanla bitecek. Ailelerinize yakın olmanız çok büyük şans yapayalnız olmak inanın çok zor bi taraftan da daha tetikte olmayı öğretiyor ayakta kalmam gerek diye direniyorum. Ben sallamaya hiç alıştırmadım yoksa dayanamazdım yüksek persentilde bebeğim, kanguru beyaz gürültü falan derken yatağında kendi uyuyor çok şükür. Onu yatırınca belim biraz yatak görüyor. Bugün uykusu iyice şaştı daha uykuya dalamadı. Yeni beceriler yolda diye düşünüyorum. İyiden iyiye emeklemeye başladı son zamanlarda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?