- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.821
Bunu da deneyeyim canim cok sagolCanim bizimkiler alttan iki tane cikmis simdi usttekiler kasiniyo...doktorumuz distendir huysuzlugu dedi...ben kuru soganin bi kismini rendeleyip suyunu bi kenara suzuyom ve bu parmak dis kasiyiciyi batirip onun dislerini kasiyom 2dakikada inanilmaz sancisini aliyo...aklinizda olsun asiri faydali...dogal agri kesici hem de...les kokuyo sonra ama bebegime iyi geliyo....cevremdeki herkes oyle yapiyormus eskiden ben de duyup denedim
Kapkara odadaydim ama yine de uyuyamadim.valla. tamamdir cok sagolun humana iyi geceler cayi almistim keske aklima gelseydi de icseydimUyumadan once sicak bisiyler icin hafif bir cay tarzi veya rezene...los bi odada gozunuzu baglayin bi esarpla ben oyle uyuyabiliyorum yoksa zombi mod on...duzenimkz alt ust resmen
Tam olarak boyle benjmki de geri gelmiyorBizimki de döne döne gidiyor hatta döne döne geri gelmiyor mesela oyun halısının en ucuna dönerek gidip yol bitti diye sanırım ordan bağırıyor ben başlangıç noktasına geri alıyorum
MadammS bana demişti ki gün gelecek başa mı dönüyoruz olmuyo mu diyeceksin ama geçecek demişti istersen biraz daha sabret
Canım ben de uyku eğitimi vermeye çalışıyorum bilmiyorum alıyor gibi benim eğitmenimMadammS benim de ilk günler süperdi gündüz müthişti daha 2. Günden 2 dkda koyar koymaz uykuya geçiyordu şimdi biraz daha uyanıyor ama döndürmeye çalışıyorum uykuya. Ben 10. Güne biraz daha düzelir diyordum şu an bu yazdığına korktum dün gece bizim iyiydi bi gece öncesi kötüydü yani çok dalgalı bilmiyorum benim 5. Günüm daha haftaya cumaya kadar biraz düzelme umuyorum evde herkes nefesini tuttu uyuması mucize dediğim anlar da yaşanıyor. Bu akşam korkunç mesela sürekli uyanıyo
Uyuyana kadar yap canım uyuyunca açYa kızlar ben bebeğimi emziğe alıştırdım iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum sadece uyku için kullanıyoruz bir de dışarı çıkınca huysuzlanırsa o da sizin fikirlerinizi merak ediyorum bir de kundağı bırakmıştım ama bu sabah canıma tak edince battaniyesini üzerine örtüp kollarının altında sıkıştırdım kundak gibi ve gece 2 saat uyuyan kızım 6’dan 9’a 3 saat uyudu az önce de aynısını yapıp emziğini verdim kendi başına uyudu ama kundak da yapmamalısın diyor herkes(annem hariç o ben sizin kollarınızı yemeni ile de olsa sabitlerdim diyor) kafam çok karıştı
ben de anca görüntülü görüşüyorum o bile iyi geliyor. Her huzursuzluk/ düzen değişimi sonrası bir gelişme gerçekleşiyor sizin bebiş de emeklemeye geçecektir, emekleme denemelerinde elleri çok kasıyor, gevşemesi için eline parmaklarına ayaklarına masaj yapabilirsiniz. Asansör olsa her gün dışarı çıkarırım merdivenle çok zor oluyor, kar kış demeden gitmeniz çok iyi olmuş açık hava çok iyi hepimiz için.Evet ya gercekten oyle, anneme yakin degilim ama haftanin bir gunu mutlaka gidiyoruz kar kis dinlemedik gittik yine. Kayinvalideme keske daha da yakin olsaydim allah razi olsun ondan, yemegimi bile yapip gonderiyor bu zamanda. O sayede bebegime odaklanabiliyorum, zaten surekli mutfakta biyerleri acik unutmaya basladim surekli telas icinde olmaktan
Ya masallah bizimkinde henuz tık yok emekleme konusunda ama simdi genel yazilanlara bakinca erkenmis demekki, sizin bebis erkencilerden masallah
Benimki de uykuya dalarken alıyor ama doğru zamanda verirsem öyle emzik bağımlılığımız yok şu an ama gece uyuduktan 2 saat sonra uyandı diyelim o zaman emzik verirsem kıyameti koparıyor alıp emzirmiyorum diyeUyuyana kadar yap canım uyuyunca aç
Dönmeye başlayınca sorun olur diye biliyorum ama gözlemleyebileceksen öyle de kalabilir dönpte kendini tehlikeye atmasın diye aslında bıraktırıyorlar
Emzik bende aynı şekilde kullanıyorum uyanıkken dışarı bebek arabası vs hariç hiç vermedim hatta versemde o da çok tutmuyor
Uyurken ve huysuzluk anında alıyor sadece
Uyku arkadaşı gibi kullanınca bıraktırması daha kolay olur bence sürekli ağzında olması daha Farklı bir bağımlılık gibi düşünüyorum bide gece düşünce aramıyor emziği sadece uykuya geçerken ağzında sonra atıyor zaten bizde durum böyle
Normalde emzikle devam edebilir aslında emme reflex için ve uyurkende emzik vardı aslındaBenimki de uykuya dalarken alıyor ama doğru zamanda verirsem öyle emzik bağımlılığımız yok şu an ama gece uyuduktan 2 saat sonra uyandı diyelim o zaman emzik verirsem kıyameti koparıyor alıp emzirmiyorum diye
Yan döndükten sonrası kolay aslında, kendilerini birakivereceklerBizim de uan donuyo veya kafasini baya kaldiriyor kalkmaya calisiyo ama tam donemedi...endiselendim bi an...bizimki kilosu da fazla ondan mi diyorum kendi kendime ..gunde bi 10dakika kadar yuz ustu koyuyoruz veya destekli oturtuyoruz mutlaka ama dedigim gibi tam donemiyir
Benim de ilk başlarda süperdi daha 2. Günde beşiğe koyar koymaz uyuyordu gündüzleri şok olmuştum şimdi de gündüz o ilk günler gibi değil farkındalık sağlanıyor bebişler direnç koyuyor ama yine de nispeten iyi bizim bizi mahveden de geceCanım öyle oluyor demekki. Eğitmende dedi iniş çıkışlar olacak diye. Ama işte ben tam düzelirken bozulmasına üzülüyorum. Hele ki gündüz uykularını hiç düzene sokamadım malesef. 2 uyku yapıyor zorlaya zorlaya 1 er saat uyuyor.
İlk 2 gün çok zordu bizim. 3. Gece 10 dkda uyuyup gece boyu uyanmayınca dedim oldu bu iş :) ama o kadar kolay değilmiş
İnşallah senin bebişin çabucak kabul eder durumuUyku her şeymiş bunu çok iyi anladım valla. Gündüz 2 saat bile uyusa azıcık kafamı koyup yatabilmek lüksmüş meğer 5 aydır hiç yaşamamıştım bunu
Ben dönmeyi hep kendim öğrettim elini baş hizasına getir kolunu buraya koy hop dön gibiBizim de uan donuyo veya kafasini baya kaldiriyor kalkmaya calisiyo ama tam donemedi...endiselendim bi an...bizimki kilosu da fazla ondan mi diyorum kendi kendime ..gunde bi 10dakika kadar yuz ustu koyuyoruz veya destekli oturtuyoruz mutlaka ama dedigim gibi tam donemiyir
Canım senin bebiş kaç aylık 6 oldu mu bazı bebekler 6 olur olmaz 3 uykudan 2 uykuya geçiş yapabiliyor ve genelde 3. Uykuyu reddetmeyle belirti veriyorBenim de ilk başlarda süperdi daha 2. Günde beşiğe koyar koymaz uyuyordu gündüzleri şok olmuştum şimdi de gündüz o ilk günler gibi değil farkındalık sağlanıyor bebişler direnç koyuyor ama yine de nispeten iyi bizim bizi mahveden de geceuykuya geçene kadar ayrı sonrası ayrı sorun ama yine de 3 saat uyudu mesela çok rahat ettim ben daha şimdiden. Kitap okumaya başladım o kadar mutluyum ki umudumu kaybetmeyim diyorum bizim 3. Uyku yani şekerleme ve gece uykusu sorunlu ama çözeceğiz buna inanmayı çok istiyorum Ben de 5 aydır korkunç haldeydim çok iyi geldi bu kadarı bile bana da gündüz uykusu için karartma perden var mı belki ışıktan rahatsız oluyordur bebiş
30 ocakta 6 aylık oluyor canım bakayım ben kısa uyudu ama o olmasa iyice uykusuzluktan canı çıkabilir bi bakayım ben çok sağolCanım senin bebiş kaç aylık 6 oldu mu bazı bebekler 6 olur olmaz 3 uykudan 2 uykuya geçiş yapabiliyor ve genelde 3. Uykuyu reddetmeyle belirti veriyor
1 hafta boyunca 3. Uykuya direniyorsa 2 uyku zamanı geldi olarak açıklıyorlar
3 uykudan 2 uykuya geçiş yazılarına bi bak istersen belki sizde ki durum öyledir
2 uykuya düşünce uyku aralıkları açılması gerekiyor 3 saate 1 uyku gibi yine deneme yanılma tabi30 ocakta 6 aylık oluyor canım bakayım ben kısa uyudu ama o olmasa iyice uykusuzluktan canı çıkabilir bi bakayım ben çok sağol
Peki canım bebeğimizin iki uyku ihtiyacını nasıl anlarız eğer 3 saatte bir uyku yeterliyse çok ağlamadan dalıyorsa bu iki uykuya düşmemiz gerektiğini mi gösterir?2 uykuya düşünce uyku aralıkları açılması gerekiyor 3 saate 1 uyku gibi yine deneme yanılma tabi
6-8 ay arası 2 uyku
13-18 ay arasında da 1 uykuya düşüyorlar
3 yaş sonrası gündüz uykusu bitiyor sanırım
Höf bitsin daha iyi ya bi akşam uyutması olur işte oh mis
Canım senin bebiş kaç aylık 6 oldu mu bazı bebekler 6 olur olmaz 3 uykudan 2 uykuya geçiş yapabiliyor ve genelde 3. Uykuyu reddetmeyle belirti veriyor
1 hafta boyunca 3. Uykuya direniyorsa 2 uyku zamanı geldi olarak açıklıyorlar
3 uykudan 2 uykuya geçiş yazılarına bi bak istersen belki sizde ki durum öyledir
Benimkinin sorunu sana özelden de yazdım 30 dk içinde uyanıp ağlaması bu kaç gündür böyle başladığımdan beri. Karnı tok olsun diye mama da vermeye başladım gece için ama bilmiyorum ne sorunu var gündüzleri iyi aslında ama gece uykusunu yok kabul etmiyor2 uykuya düşünce uyku aralıkları açılması gerekiyor 3 saate 1 uyku gibi yine deneme yanılma tabi
6-8 ay arası 2 uyku
13-18 ay arasında da 1 uykuya düşüyorlar
3 yaş sonrası gündüz uykusu bitiyor sanırım
Höf bitsin daha iyi ya bi akşam uyutması olur işte oh mis
Karnının üstüne dönmeyi ben de senin gibi yaptım ve hemen döndü kendisi ama geri sırtının üstüne dönmeyi çalıştırmadım hala da yapmıyor ama iki üç gündür bildiğin şınav pozisyonu alıyor dizleri yerde üç beş gündür de nesneleri yere atmayı öğrendi kucağımdayken eline oyuncak veriyorum çaktırmıyormuş gibi aşağı atıyor bir de eğilip bakıyor arkasındanBen dönmeyi hep kendim öğrettim elini baş hizasına getir kolunu buraya koy hop dön gibi
Sonra alışmaya başladı sırtından itiyordum sadece sonra kendi döndü 2 tarafa dönüşte 2 şer günde tamamdı uyanıkken ful döndürüyordum ama sonra da güzel uyuyordu vücudu yorulduğu için tavsiye ederim
İllaki saatlere uydurmaya çalışma sinyallerini takip et normalde uyuttuğun saatlerde hala neşeli canlı duruyorsa beklePeki canım bebeğimizin iki uyku ihtiyacını nasıl anlarız eğer 3 saatte bir uyku yeterliyse çok ağlamadan dalıyorsa bu iki uykuya düşmemiz gerektiğini mi gösterir?
Ay mama da mı işe yaramıyor ben de sırf uzun uyusun diye mamaya mı başlasam diyordum gece yatmadanBenimkinin sorunu sana özelden de yazdım 30 dk içinde uyanıp ağlaması bu kaç gündür böyle başladığımdan beri. Karnı tok olsun diye mama da vermeye başladım gece için ama bilmiyorum ne sorunu var gündüzleri iyi aslında ama gece uykusunu yok kabul etmiyor
Canım mama verirken çok daldı uyuyacaktı baya uykusu geldi ama işte ona rağmen uyumuyor ilginç ben de anlamıyorum yine uyandı başını okşadım konuştum sakinleşti uykuya daldı ama gece çok sorunlu bizim ya ama şu an 3 saat bile uyuması mucize benim içinKarnının üstüne dönmeyi ben de senin gibi yaptım ve hemen döndü kendisi ama geri sırtının üstüne dönmeyi çalıştırmadım hala da yapmıyor ama iki üç gündür bildiğin şınav pozisyonu alıyor dizleri yerde üç beş gündür de nesneleri yere atmayı öğrendi kucağımdayken eline oyuncak veriyorum çaktırmıyormuş gibi aşağı atıyor bir de eğilip bakıyor arkasından
İllaki saatlere uydurmaya çalışma sinyallerini takip et normalde uyuttuğun saatlerde hala neşeli canlı duruyorsa bekle
Ay mama da mı işe yaramıyor ben de sırf uzun uyusun diye mamaya mı başlasam diyordum gece yatmadan
Evet canım doğru tespit gece uykusuna yarım saat kala ışıkları loş yapmak bile farkederCanım mama verirken çok daldı uyuyacaktı baya uykusu geldi ama işte ona rağmen uyumuyor ilginç ben de anlamıyorum yine uyandı başını okşadım konuştum sakinleşti uykuya daldı ama gece çok sorunlu bizim ya ama şu an 3 saat bile uyuması mucize benim içintam tamına saatlere uydurmuyoruz aslında minimum 1 saat diyor madams gündüz iki uyku için diğeri de 30-45 dklık şekerleme. Düşününce çok da değil gündüz çok uyuyor diyemem ama sorun çıkarmadan koyuyorum uyuyor geceyi de çözeceğim inşallah muhtemelen çok uyarana maruz kalıp yoruluyor benimki birazcık daha erkene çekicem mesela 10 dk fln belki çok yorulmaz olmadı diyorum son yarım saati karanlık odada geçirelim yatakta oynama kısık sesle konuşma belki çocuk direkt ışıklı salondan yatak odasına geçince afallıyor bu arada kucakta hafif dans edip ninni de söylüyorum mamadan çok medet umma bunların sorunu süt müt değil anacım etrafta keşfedecek çok şey var uykuya ne gerek var yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?