- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #36.301
Günlük hayatta ben de kullanmam ama tatilde regl olduysam adet geciktirici ilaç almaktan çok daha iyi en azından kullanmayı bırakınca o iğrenç ağrıyı çekmiyorsun ve çok da rahat ben havuzu denizi geçtim aquaparkta bile kullandım sıfır sıkıntı tavsiye ederim ama arkadaşın dediği gibi uzun süre tutmamalısınBen hic kullanmadim ama nirmalde de kullanimi cok inerilmiyor diye duymustum yani enfeksiyona cok acikmis tampon kullanimibi de cok merak ediyorum orayi genisletmiyormu gerci nasil kullanildigini dahi bilmiyorum
Bizimkide öyle eskisi gibi sulu değil . Bende zeytinyağı koyuyorum katı ama yaparken zorlanmıyo oyüzden sıkıntı yoktur diye düşündümKatı gıdaya geçen anneler bebeklerinizin kaka kıvamı nasıl? Bugün 4.günümüz katı gıdada dün yapmamıştı bugün kaka yaptı ve baya kıvamlıydı yaptıktan hemen sonra açtım altını beze geçmemişti poposuna yapışmıştı. Dün(havuç) ve bugün(havuç+kabak) birer yemek kaşığı yemiştir sizce çok mu vermişim? Her seferinde bir çay kaşığı zeytinyağı da ekliyorum nasıl olmalı ki kakası bana biraz katı geldi de
Bugün iki kez yaptı ikisi de aynıydı ıkınıyordu ama öyle ağlayıp bağırmadı yani. Acaba su mu versem yoksa miktarı mı azaltsam bilemedimBizimkide öyle eskisi gibi sulu değil . Bende zeytinyağı koyuyorum katı ama yaparken zorlanmıyo oyüzden sıkıntı yoktur diye düşündüm
Bizimki ek gıdadan sonra kakasinda çay gibi siyah siyah biseyler olmaya başladı ama kıvamı değişmedi, su verin mutlaka, günde birkaç kere teklif edin, bizimki 50- 60ml falan su içiyor.Bugün iki kez yaptı ikisi de aynıydı ıkınıyordu ama öyle ağlayıp bağırmadı yani. Acaba su mu versem yoksa miktarı mı azaltsam bilemedim
Su veriyorum ben . Nukun suluğunu aldım kendi istediği kadar içiriyorumBugün iki kez yaptı ikisi de aynıydı ıkınıyordu ama öyle ağlayıp bağırmadı yani. Acaba su mu versem yoksa miktarı mı azaltsam bilemedim
Bizimki ek gıdadan sonra kakasinda çay gibi siyah siyah biseyler olmaya başladı ama kıvamı değişmedi, su verin mutlaka, günde birkaç kere teklif edin, bizimki 50- 60ml falan su içiyor.
Ek gıdayı ne kadar veriyorsunuz peki kaçıncı gündesiniz? Suyu çok sevdi bardaktan verince çok güzel içiyor ama ben anne sütü alıyor diye su vermedim dün 30ml içti ama versem daha içerdi bugün de 10ml falan verdim her yerde anne sütü veya mamadan alır suyu bebekler diyordu yanlış mı yapıyorum yani (suluklarınızın resmini atabilir misiniz bir de rica etsem)Su veriyorum ben . Nukun suluğunu aldım kendi istediği kadar içiriyorum
Patates verirken zeytinyağı da ekleyin mutlaka kıvamını açmak lazım yoksa bebişler yutamıyor maalesef ya da tadım yaptırdığınız başka bir sebzeyle karıştrp o sekilde verebilirsinizKızlar bende dün başladım ilk defa patates haşladım ezdim kaşığın ucuyla verdim boğazına kaçti öksürdü baya gözünden yaş geldi filan psikolojim bozuldu bugun korkuorm açıkçası niye böyle oldu sizdede oldumu fazlamı verdim acaba? Çay kaşığının çeyreği kadardı oysaki?
Bugun okudum da 6 12 ay arası 100-250 ml arası su vermek gerekiyormuşEk gıdayı ne kadar veriyorsunuz peki kaçıncı gündesiniz? Suyu çok sevdi bardaktan verince çok güzel içiyor ama ben anne sütü alıyor diye su vermedim dün 30ml içti ama versem daha içerdi bugün de 10ml falan verdim her yerde anne sütü veya mamadan alır suyu bebekler diyordu yanlış mı yapıyorum yani (suluklarınızın resmini atabilir misiniz bir de rica etsem)
Bebek kucağımda uyuyo oyüzden internetten buldum bizim kullandığımızın fotosunu koyuyorum . Ben 5.5 aylık falandı başladım ilk 15 gün alışma süreci. Oldu pek yediği söylenemez yutamıyodu son zamanlarda baya yutuyo. Ben göz kararı yapıyorum yemek istemediği zaman bırakıyorum bıkmasın diye zorlamıyorum zaten anne sütü alıyo diye . Suyu da dediğim gibi teklif ediyorum istediği kadar içiriyorum benim eşim su konusunda biraz hassas aman çocuk susuz kalır diye :) ek gıdaya geçtiğimizden beri su veriyorum öncesinde anne sütü içiyo diye vermiyodum .Ek gıdayı ne kadar veriyorsunuz peki kaçıncı gündesiniz? Suyu çok sevdi bardaktan verince çok güzel içiyor ama ben anne sütü alıyor diye su vermedim dün 30ml içti ama versem daha içerdi bugün de 10ml falan verdim her yerde anne sütü veya mamadan alır suyu bebekler diyordu yanlış mı yapıyorum yani (suluklarınızın resmini atabilir misiniz bir de rica etsem)
Patatese ben biraz anne sütü katıyorum size de belki fikir olur :)Patates verirken zeytinyağı da ekleyin mutlaka kıvamını açmak lazım yoksa bebişler yutamıyor maalesef ya da tadım yaptırdığınız başka bir sebzeyle karıştrp o sekilde verebilirsiniz
Bu ek gıda olayı gerçekten çok zor. Herkes başka bir şey söylüyo. Doktor püre vermeyve ver vs diyo, sağlık ocağı meyve püresi meyve suyu diyo . İkiside benim için uygun değil oyüzden zordayım :) . Boş bulduğum vakitlerde sürekli ek gıda araştırıyorum kafam şişti valla.Ek gıdayı ne kadar veriyorsunuz peki kaçıncı gündesiniz? Suyu çok sevdi bardaktan verince çok güzel içiyor ama ben anne sütü alıyor diye su vermedim dün 30ml içti ama versem daha içerdi bugün de 10ml falan verdim her yerde anne sütü veya mamadan alır suyu bebekler diyordu yanlış mı yapıyorum yani (suluklarınızın resmini atabilir misiniz bir de rica etsem)
Ben robot kullanmıyorum bu kez ablasında kullanmıştım yemek yerken öğürmeleri 5 yaşı gördü resmen şu an çay süzgecim var büyük ondan geçiriyorum yarısını diğer yarısını onda eziyorum yine öyle veriyorumBu ek gıda olayı gerçekten çok zor. Herkes başka bir şey söylüyo. Doktor püre vermeyve ver vs diyo, sağlık ocağı meyve püresi meyve suyu diyo . İkiside benim için uygun değil oyüzden zordayım :) . Boş bulduğum vakitlerde sürekli ek gıda araştırıyorum kafam şişti valla.
20 gün falan oldu başlayalı, ilk verdiğim gidayı çay kasiginin ucuyla veriyorum sonraki gün yarım çay kaşığı sonra her gün yarım çay kaşığı artiriyorum. Her gidada bunu ayrı ayrı hesaplıyorum, sadece anne sütü veya mama alan bebeklerde suya gerek yok ama ek gıdaya başlayınca mutlaka su verilmesi lazım, ben suluk almadım henüz biberonla veriyorum canım.Ek gıdayı ne kadar veriyorsunuz peki kaçıncı gündesiniz? Suyu çok sevdi bardaktan verince çok güzel içiyor ama ben anne sütü alıyor diye su vermedim dün 30ml içti ama versem daha içerdi bugün de 10ml falan verdim her yerde anne sütü veya mamadan alır suyu bebekler diyordu yanlış mı yapıyorum yani (suluklarınızın resmini atabilir misiniz bir de rica etsem)
Benimde yeğenimde çok zorlandık o nedenle püreye karşıyım :) çatalla eziyorum pütürlü kalıyo zaten artık öğrendi ilk zamanlar çıkarıyodu öğürüyodu falan ama pes etmedim artık ağzında çiğner gibi yapıp yutabiliyo çok şükürBen robot kullanmıyorum bu kez ablasında kullanmıştım yemek yerken öğürmeleri 5 yaşı gördü resmen şu an çay süzgecim var büyük ondan geçiriyorum yarısını diğer yarısını onda eziyorum yine öyle veriyorum
Ben garanti olsun diye yakınındayken de takıyodum maskemi ama mesafeli olunca çıkarıyodum. Emzirirken sürekli elleri yıkayıp çift maske taktım. Ellerimi yıkamaktan çatladı hep sonra da eldiven takmaya başlamıştım. Çok şükür geçirmedi diye düşünüyorum. Sadece bir kere 38 oldu ateşi o da o gün çok sarmaladım ondan diye düşünüyorum.Evet öpememek koklayamamak çoook zornapalım iyi olsunlarda biraz daha dayanırım artık.. emzirirken mi maske kullandınız bir tek? Ben evde sürekli maskeyle dolaşıyorum acaba sadece emzirirken taksam yeterli olur mu? Zaten ateşlendi virüsü atlattı ama yine de korkuyorum
Canım bizim 20 gün falan oldu, yoğurt, patates, havuç, kabak, bal kabağı, elma ve muz tadımı yaptık şimdiye kadar, her birinde en fazla 1 tatlı kaşına kadar ilerleyebildim, 6. Ay kontrolünden sonra öğünlere geçeceğiz sanırım ama bazı besinler çok zorluyor öğürüp duruyor nasıl öğün olarak vercez bilmiyorum açıkçası.Kızlar siz tadım olarak neler verdiniz kaç gündür tattiriyorsunuz?
İlk ev yoğurdu ile başladim yoğurdu çok sevdi.
Kabağıda sevdi ama havucu öğürdü kustu bende vermeyi bıraktım o gün.Havucu babası haşlamıştı acaba dirimi geldi.
Dün avakado verdim biraz yokken vermek zorunda kaldım aslimda pek istemedi bugünde muz attım içine az sonradan yedi biraz neyseki.
Suluk almak gerekiyor mu ben biberonu ile şu veriyorum yada kaşıkla.
Çorbalara ne zaman geçiliyor.Ben yarında avakado verip sonra patates püresi yapıp devamında çorbaya geçmek istiyorum.
Balkabagifa var aklımda ama bu tadimlar uzadıkça uzuyor benim kafam çok karıştı
Birde meyve pureleri var tabi onlara çorbalarda sonri başlanmalı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?