- 6 Mart 2020
- 1.300
- 1.310
- 83
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #36.341
Bizim de öyle aniden dönüyor, kafasını sallıyor, kendini arkaya öne atıyor. Bence bir hareketi yaptığında hoşuna gittikçe devam ediyor hele bizde şaşırıp tepki verince daha da çok yapıyorlar.Kızlar bizde yaklaşık 3-4 gündür yeni bi güncelleme geldi
Durup dururken kafasını hızlı hızlı sağa sola sallıyor
Hatta bugün öpecektim o kadar hızlı salladı ki burnuma vurdu
Bu neden olur acaba ya bi anlamı var mı acaba?
6. Ayda bir öğün vermek gerekiyor dedi bizim doktorumuz. Sebzeleri çorba kıvamında verebilirsin demişti. Bizim alerjimiz olduğu için yumurta ve yoğurda geç başlatacak. 3 öğün bana çok garip geldi daha midesi bağırsakları alınmadan çok yüklenmiş olursunuz sanki.Kizlar kafam karisti benim yine, tadimlari yapiyorum ben gunde 1defa teklif ediyordum yemegi ama doktor 3defa verebilirsin öğün gibi dusun dedi kafami karistirdi. Siz nasil yapiyorsunuz, gunde 1defa tanitiliyor diye biliyorum hatta onu da yatma saatinden 3 4 saat once bitirmis olun diyorlar, gunde 3ogun nasil vercem anlamadimbirde bu tadim olayini ne zamandan sonra bitircez ben bu hafta da devam edip haftaya baya corbalara falan gecmeyi dusunuyorum.
Ek olarak yumurta sarisini verdiniz mi bebislere, iyice pisirip vericez ama sonucta cok kuru bisey oluyor pisince acaba tek basina degilde baska birseyle mi karistirmak lazim, avokado gibi?
Hiç bir belirtisi yoktu bende çift maske emzirdim olabildiğince yaklaşmamaya calıstım sürekli elimi yüzümü yıkadım eldiven ile müdahale ediyordum fakat yine de kaptıKızınız covid olduğunda belirtisi var mıydı? Ben dün pozitif çıktım bebeğim iyi yanında da hep maskeyle duruyorum. Maskeyle emzirebilirsin dediler ama yine de endişeleniyorum onun için.
Teşekkür ederim ben de sık sık ölçeyim o zaman ateşini.Hiç bir belirtisi yoktu bende çift maske emzirdim olabildiğince yaklaşmamaya calıstım sürekli elimi yüzümü yıkadım eldiven ile müdahale ediyordum fakat yine de kaptıBir gece inlemesine uyandım 40 drc ateşi vardı
Geçmiş olsun umarım geçmez ya da en az hasar iLe atlatırsınız.Teşekkür ederim ben de sık sık ölçeyim o zaman ateşini.
Benim de kafam çok karıştı.Doktor bize 4.gün 2 öğüne başlayın dedi.İlk verdiğim ne olursa olsun 7 gün tadım yaptırıyor.Biraz saçma ve gereksiz geldi ama bilemedim deKizlar kafam karisti benim yine, tadimlari yapiyorum ben gunde 1defa teklif ediyordum yemegi ama doktor 3defa verebilirsin öğün gibi dusun dedi kafami karistirdi. Siz nasil yapiyorsunuz, gunde 1defa tanitiliyor diye biliyorum hatta onu da yatma saatinden 3 4 saat once bitirmis olun diyorlar, gunde 3ogun nasil vercem anlamadimbirde bu tadim olayini ne zamandan sonra bitircez ben bu hafta da devam edip haftaya baya corbalara falan gecmeyi dusunuyorum.
Ek olarak yumurta sarisini verdiniz mi bebislere, iyice pisirip vericez ama sonucta cok kuru bisey oluyor pisince acaba tek basina degilde baska birseyle mi karistirmak lazim, avokado gibi?
Biz günde iki öğün tadım yapıyoruz canım, bir yeni besin bir de 3 gün kuralını tamamlamış besin şeklinde. 3 gün kuralını tamamlamış besinlerle çorba yaptım ben ama az verdim bir tatlı kaşığı ile bir yemek kaşığı arası bisey.Kizlar kafam karisti benim yine, tadimlari yapiyorum ben gunde 1defa teklif ediyordum yemegi ama doktor 3defa verebilirsin öğün gibi dusun dedi kafami karistirdi. Siz nasil yapiyorsunuz, gunde 1defa tanitiliyor diye biliyorum hatta onu da yatma saatinden 3 4 saat once bitirmis olun diyorlar, gunde 3ogun nasil vercem anlamadimbirde bu tadim olayini ne zamandan sonra bitircez ben bu hafta da devam edip haftaya baya corbalara falan gecmeyi dusunuyorum.
O kadar üzüldüm ki,bütün dualarım sizinle.Hep dualarımda olacaksınız.Dilerim eminiz deseniz de genetik testin sonucu farklı çıkar.Oğlunuz çok şanslı çok bilinçli bir annesi var.Ben eminim hepsinin üstünden geleceksiniz.Allah yardımcınız olsun.Arkadaşlar merhaba... Buraya yazıp yazmama konusunda kafam karışıktı ama yazsam daha iyi olacak gibi düşündüğüm için yazıyorum. Öncelikle amacım hiçkimseyi şüphelere düşürmek korkutmak değil. Oğlumda 5 aylıkken sütlü kahve lekeleri tespit ettim ancak ben hiç bilmediğim için bunu ilk başta kir mi diye düşündüm belki iyi liflemedim vs diye banyoda lifledik tabi lekeler çıkmadı. Ardından 6. Ay kontrolünde doktorumuz bunu fark etti ve bize sakin bi şekilde çocuk onkologuyla görüşmemizi tavsiye etti. Ve ben açıkçası yine korkmadım sadece randuvumuz yaklaştıkça uykularım kaçtı derken salı günü yani dün bir dizi doktora göründük. Onkoloji cildiye kardiyoloji göz radyoloji( ultrason) gezdik. Şüphelenilen hastalık 30000 de bir görülen nörofibromatozis hastalığı nf diye biliniyor. Genetik bir hastalık, vücutta ilk başta sütlü kahve lekeleri olarak ortaya çıkıyor bambaşka şekillerde etkileyebiliyor her hastanın seyri farklı kimi hayatında sadece lekeler yaşarken kimi için çok ağır geçebiliyor… gözde lisch nodülleri ortaya çıkabiliyor vücutta tekrarlayan tümörler olabiliyor ve daha birçok sorun ortaya çıkabiliyor gelişim geriliği zeka geriliği yaratabiliyor. Genetik test de yaptırdık 3-4 ay sürecek çıkması sonuçların. Ama yüksek ihtimalle eşimin de mesleği sebebiyle bu hastalıktan emin gibiyiz. Eşimde ve bende yok ama geçmiş atalarımızdan bile gelebiliyormuş ya da döllenme esnasında kendiliğinden de olabiliyormuş 17. Kromozomda. Velhasıl bebeklerinizde bu lekelerin( sütlü kahve) varlığı her zaman bu hastalık olacağı anlamına gelmiyor belki basit bir doğum lekesi ancak takibi gerekebiliyor. Çok nadir bir hastalık. Bu hastalığın bir ilacı bir tedavisi yok. Sadece vücutta tümör yaparsa tehlikeli bir yerde değilse o tümör ameliyatla alınabiliyor. Ancak gelişimini ağır seyrini engelleyecek bir tedavisi yok. İlacı faz 2 aşamalarını tamamlamış 2025 te erişimi mümkün olabilirmiş ancak tabi sma ilaçları gibi çok yüksek fiyattan piyasaya giriş yapacağı için bizim erişimimiz de mümkün olmayabilirmiş. Sizlerin her birinizden bu yazıyı okuyan her birinizden inancınıza göre dua, inanmıyorsanız da güzel dilekler bekliyorum aklınızdan bizi geçirip güzel dileklerinizi dualarınızı bekliyorum nolur nolur sadece vücutta lekeler olarak seyretmesi ve kötü ihtimaller gerçekleşmemesi için bize dualarınızı dileklerimizi yollayın nolur. Umarım hiçbirimiz sağlıkla sınanmayız, insan evladıyla sadece mutlu anları tecrübe etmek istiyor umarım her birimiz sağlıkla yaşlarını görme şansına sahip oluruz. Kendinize çok iyi bakın bebeklerinize de hoşça kalın sağlıkla hep inşallah
Öncelikle çok geçmiş olsun dualarım sizinle umarım yanlış teşhisdir ve test sonuçları lehinize sizi mutlu edecek şekilde çıkar. Çok üzüldüm gerçekten tüm kalbimle.. umarım ciddi bir şey değildirArkadaşlar merhaba... Buraya yazıp yazmama konusunda kafam karışıktı ama yazsam daha iyi olacak gibi düşündüğüm için yazıyorum. Öncelikle amacım hiçkimseyi şüphelere düşürmek korkutmak değil. Oğlumda 5 aylıkken sütlü kahve lekeleri tespit ettim ancak ben hiç bilmediğim için bunu ilk başta kir mi diye düşündüm belki iyi liflemedim vs diye banyoda lifledik tabi lekeler çıkmadı. Ardından 6. Ay kontrolünde doktorumuz bunu fark etti ve bize sakin bi şekilde çocuk onkologuyla görüşmemizi tavsiye etti. Ve ben açıkçası yine korkmadım sadece randuvumuz yaklaştıkça uykularım kaçtı derken salı günü yani dün bir dizi doktora göründük. Onkoloji cildiye kardiyoloji göz radyoloji( ultrason) gezdik. Şüphelenilen hastalık 30000 de bir görülen nörofibromatozis hastalığı nf diye biliniyor. Genetik bir hastalık, vücutta ilk başta sütlü kahve lekeleri olarak ortaya çıkıyor bambaşka şekillerde etkileyebiliyor her hastanın seyri farklı kimi hayatında sadece lekeler yaşarken kimi için çok ağır geçebiliyor… gözde lisch nodülleri ortaya çıkabiliyor vücutta tekrarlayan tümörler olabiliyor ve daha birçok sorun ortaya çıkabiliyor gelişim geriliği zeka geriliği yaratabiliyor. Genetik test de yaptırdık 3-4 ay sürecek çıkması sonuçların. Ama yüksek ihtimalle eşimin de mesleği sebebiyle bu hastalıktan emin gibiyiz. Eşimde ve bende yok ama geçmiş atalarımızdan bile gelebiliyormuş ya da döllenme esnasında kendiliğinden de olabiliyormuş 17. Kromozomda. Velhasıl bebeklerinizde bu lekelerin( sütlü kahve) varlığı her zaman bu hastalık olacağı anlamına gelmiyor belki basit bir doğum lekesi ancak takibi gerekebiliyor. Çok nadir bir hastalık. Bu hastalığın bir ilacı bir tedavisi yok. Sadece vücutta tümör yaparsa tehlikeli bir yerde değilse o tümör ameliyatla alınabiliyor. Ancak gelişimini ağır seyrini engelleyecek bir tedavisi yok. İlacı faz 2 aşamalarını tamamlamış 2025 te erişimi mümkün olabilirmiş ancak tabi sma ilaçları gibi çok yüksek fiyattan piyasaya giriş yapacağı için bizim erişimimiz de mümkün olmayabilirmiş. Sizlerin her birinizden bu yazıyı okuyan her birinizden inancınıza göre dua, inanmıyorsanız da güzel dilekler bekliyorum aklınızdan bizi geçirip güzel dileklerinizi dualarınızı bekliyorum nolur nolur sadece vücutta lekeler olarak seyretmesi ve kötü ihtimaller gerçekleşmemesi için bize dualarınızı dileklerimizi yollayın nolur. Umarım hiçbirimiz sağlıkla sınanmayız, insan evladıyla sadece mutlu anları tecrübe etmek istiyor umarım her birimiz sağlıkla yaşlarını görme şansına sahip oluruz. Kendinize çok iyi bakın bebeklerinize de hoşça kalın sağlıkla hep inşallah
Tüm iyi dileklerim dualarım Can için ♡ Dile kolay gelir biliyorum ancak lütfen gönlünüzü ferah tutun sonuçlar temiz gelsin varsın uyumasın kerata sağlıklı olsun yeter bize ☺Sürekli okuduğum ve tanımasam da çok sevdiğim anneler oldu bebişleri oldu keşke yazsada durumlarından haberdar olalım yüreğimize su serpilse dediğim zamanlar oldu.Bugün senin için, güzel haberlerin olsun, sen ve Can'ımiz için kalbimiz rahatlasınArkadaşlar merhaba... Buraya yazıp yazmama konusunda kafam karışıktı ama yazsam daha iyi olacak gibi düşündüğüm için yazıyorum. Öncelikle amacım hiçkimseyi şüphelere düşürmek korkutmak değil. Oğlumda 5 aylıkken sütlü kahve lekeleri tespit ettim ancak ben hiç bilmediğim için bunu ilk başta kir mi diye düşündüm belki iyi liflemedim vs diye banyoda lifledik tabi lekeler çıkmadı. Ardından 6. Ay kontrolünde doktorumuz bunu fark etti ve bize sakin bi şekilde çocuk onkologuyla görüşmemizi tavsiye etti. Ve ben açıkçası yine korkmadım sadece randuvumuz yaklaştıkça uykularım kaçtı derken salı günü yani dün bir dizi doktora göründük. Onkoloji cildiye kardiyoloji göz radyoloji( ultrason) gezdik. Şüphelenilen hastalık 30000 de bir görülen nörofibromatozis hastalığı nf diye biliniyor. Genetik bir hastalık, vücutta ilk başta sütlü kahve lekeleri olarak ortaya çıkıyor bambaşka şekillerde etkileyebiliyor her hastanın seyri farklı kimi hayatında sadece lekeler yaşarken kimi için çok ağır geçebiliyor… gözde lisch nodülleri ortaya çıkabiliyor vücutta tekrarlayan tümörler olabiliyor ve daha birçok sorun ortaya çıkabiliyor gelişim geriliği zeka geriliği yaratabiliyor. Genetik test de yaptırdık 3-4 ay sürecek çıkması sonuçların. Ama yüksek ihtimalle eşimin de mesleği sebebiyle bu hastalıktan emin gibiyiz. Eşimde ve bende yok ama geçmiş atalarımızdan bile gelebiliyormuş ya da döllenme esnasında kendiliğinden de olabiliyormuş 17. Kromozomda. Velhasıl bebeklerinizde bu lekelerin( sütlü kahve) varlığı her zaman bu hastalık olacağı anlamına gelmiyor belki basit bir doğum lekesi ancak takibi gerekebiliyor. Çok nadir bir hastalık. Bu hastalığın bir ilacı bir tedavisi yok. Sadece vücutta tümör yaparsa tehlikeli bir yerde değilse o tümör ameliyatla alınabiliyor. Ancak gelişimini ağır seyrini engelleyecek bir tedavisi yok. İlacı faz 2 aşamalarını tamamlamış 2025 te erişimi mümkün olabilirmiş ancak tabi sma ilaçları gibi çok yüksek fiyattan piyasaya giriş yapacağı için bizim erişimimiz de mümkün olmayabilirmiş. Sizlerin her birinizden bu yazıyı okuyan her birinizden inancınıza göre dua, inanmıyorsanız da güzel dilekler bekliyorum aklınızdan bizi geçirip güzel dileklerinizi dualarınızı bekliyorum nolur nolur sadece vücutta lekeler olarak seyretmesi ve kötü ihtimaller gerçekleşmemesi için bize dualarınızı dileklerimizi yollayın nolur. Umarım hiçbirimiz sağlıkla sınanmayız, insan evladıyla sadece mutlu anları tecrübe etmek istiyor umarım her birimiz sağlıkla yaşlarını görme şansına sahip oluruz. Kendinize çok iyi bakın bebeklerinize de hoşça kalın sağlıkla hep inşallah
Çok geçmiş olsun canım, hep dua edicemArkadaşlar merhaba... Buraya yazıp yazmama konusunda kafam karışıktı ama yazsam daha iyi olacak gibi düşündüğüm için yazıyorum. Öncelikle amacım hiçkimseyi şüphelere düşürmek korkutmak değil. Oğlumda 5 aylıkken sütlü kahve lekeleri tespit ettim ancak ben hiç bilmediğim için bunu ilk başta kir mi diye düşündüm belki iyi liflemedim vs diye banyoda lifledik tabi lekeler çıkmadı. Ardından 6. Ay kontrolünde doktorumuz bunu fark etti ve bize sakin bi şekilde çocuk onkologuyla görüşmemizi tavsiye etti. Ve ben açıkçası yine korkmadım sadece randuvumuz yaklaştıkça uykularım kaçtı derken salı günü yani dün bir dizi doktora göründük. Onkoloji cildiye kardiyoloji göz radyoloji( ultrason) gezdik. Şüphelenilen hastalık 30000 de bir görülen nörofibromatozis hastalığı nf diye biliniyor. Genetik bir hastalık, vücutta ilk başta sütlü kahve lekeleri olarak ortaya çıkıyor bambaşka şekillerde etkileyebiliyor her hastanın seyri farklı kimi hayatında sadece lekeler yaşarken kimi için çok ağır geçebiliyor… gözde lisch nodülleri ortaya çıkabiliyor vücutta tekrarlayan tümörler olabiliyor ve daha birçok sorun ortaya çıkabiliyor gelişim geriliği zeka geriliği yaratabiliyor. Genetik test de yaptırdık 3-4 ay sürecek çıkması sonuçların. Ama yüksek ihtimalle eşimin de mesleği sebebiyle bu hastalıktan emin gibiyiz. Eşimde ve bende yok ama geçmiş atalarımızdan bile gelebiliyormuş ya da döllenme esnasında kendiliğinden de olabiliyormuş 17. Kromozomda. Velhasıl bebeklerinizde bu lekelerin( sütlü kahve) varlığı her zaman bu hastalık olacağı anlamına gelmiyor belki basit bir doğum lekesi ancak takibi gerekebiliyor. Çok nadir bir hastalık. Bu hastalığın bir ilacı bir tedavisi yok. Sadece vücutta tümör yaparsa tehlikeli bir yerde değilse o tümör ameliyatla alınabiliyor. Ancak gelişimini ağır seyrini engelleyecek bir tedavisi yok. İlacı faz 2 aşamalarını tamamlamış 2025 te erişimi mümkün olabilirmiş ancak tabi sma ilaçları gibi çok yüksek fiyattan piyasaya giriş yapacağı için bizim erişimimiz de mümkün olmayabilirmiş. Sizlerin her birinizden bu yazıyı okuyan her birinizden inancınıza göre dua, inanmıyorsanız da güzel dilekler bekliyorum aklınızdan bizi geçirip güzel dileklerinizi dualarınızı bekliyorum nolur nolur sadece vücutta lekeler olarak seyretmesi ve kötü ihtimaller gerçekleşmemesi için bize dualarınızı dileklerimizi yollayın nolur. Umarım hiçbirimiz sağlıkla sınanmayız, insan evladıyla sadece mutlu anları tecrübe etmek istiyor umarım her birimiz sağlıkla yaşlarını görme şansına sahip oluruz. Kendinize çok iyi bakın bebeklerinize de hoşça kalın sağlıkla hep inşallah
Canım benim kızda yapıyordu hatta cok komik gözüküyordu ıkınıyor,kızarıyor baya gözleri bile yaşarıyordu gaz, kaka yapma falan sandım ben önce heralde zorlanıyor dedimKendim icin olsa tamam ama bebegi soz konusu olunca insan gercekten daha bir ozen istiyormus cunku normalde de evhamliyim ve bu durum beni daha da evhamlandiriyor
Ne yazacagimi bilemedim...okuyunca icimden bir parca koptuArkadaşlar merhaba... Buraya yazıp yazmama konusunda kafam karışıktı ama yazsam daha iyi olacak gibi düşündüğüm için yazıyorum. Öncelikle amacım hiçkimseyi şüphelere düşürmek korkutmak değil. Oğlumda 5 aylıkken sütlü kahve lekeleri tespit ettim ancak ben hiç bilmediğim için bunu ilk başta kir mi diye düşündüm belki iyi liflemedim vs diye banyoda lifledik tabi lekeler çıkmadı. Ardından 6. Ay kontrolünde doktorumuz bunu fark etti ve bize sakin bi şekilde çocuk onkologuyla görüşmemizi tavsiye etti. Ve ben açıkçası yine korkmadım sadece randuvumuz yaklaştıkça uykularım kaçtı derken salı günü yani dün bir dizi doktora göründük. Onkoloji cildiye kardiyoloji göz radyoloji( ultrason) gezdik. Şüphelenilen hastalık 30000 de bir görülen nörofibromatozis hastalığı nf diye biliniyor. Genetik bir hastalık, vücutta ilk başta sütlü kahve lekeleri olarak ortaya çıkıyor bambaşka şekillerde etkileyebiliyor her hastanın seyri farklı kimi hayatında sadece lekeler yaşarken kimi için çok ağır geçebiliyor… gözde lisch nodülleri ortaya çıkabiliyor vücutta tekrarlayan tümörler olabiliyor ve daha birçok sorun ortaya çıkabiliyor gelişim geriliği zeka geriliği yaratabiliyor. Genetik test de yaptırdık 3-4 ay sürecek çıkması sonuçların. Ama yüksek ihtimalle eşimin de mesleği sebebiyle bu hastalıktan emin gibiyiz. Eşimde ve bende yok ama geçmiş atalarımızdan bile gelebiliyormuş ya da döllenme esnasında kendiliğinden de olabiliyormuş 17. Kromozomda. Velhasıl bebeklerinizde bu lekelerin( sütlü kahve) varlığı her zaman bu hastalık olacağı anlamına gelmiyor belki basit bir doğum lekesi ancak takibi gerekebiliyor. Çok nadir bir hastalık. Bu hastalığın bir ilacı bir tedavisi yok. Sadece vücutta tümör yaparsa tehlikeli bir yerde değilse o tümör ameliyatla alınabiliyor. Ancak gelişimini ağır seyrini engelleyecek bir tedavisi yok. İlacı faz 2 aşamalarını tamamlamış 2025 te erişimi mümkün olabilirmiş ancak tabi sma ilaçları gibi çok yüksek fiyattan piyasaya giriş yapacağı için bizim erişimimiz de mümkün olmayabilirmiş. Sizlerin her birinizden bu yazıyı okuyan her birinizden inancınıza göre dua, inanmıyorsanız da güzel dilekler bekliyorum aklınızdan bizi geçirip güzel dileklerinizi dualarınızı bekliyorum nolur nolur sadece vücutta lekeler olarak seyretmesi ve kötü ihtimaller gerçekleşmemesi için bize dualarınızı dileklerimizi yollayın nolur. Umarım hiçbirimiz sağlıkla sınanmayız, insan evladıyla sadece mutlu anları tecrübe etmek istiyor umarım her birimiz sağlıkla yaşlarını görme şansına sahip oluruz. Kendinize çok iyi bakın bebeklerinize de hoşça kalın sağlıkla hep inşallah
Cok tesekkur ederim cevabiniz icinCanım benim kızda yapıyordu hatta cok komik gözüküyordu ıkınıyor,kızarıyor baya gözleri bile yaşarıyordu gaz, kaka yapma falan sandım ben önce heralde zorlanıyor dedim
Ama gaz ya da kaka da yapmıyorduda ağlamadığı için önemsemedim. 1 hafta içinde flaan kesti yapmayı.
Kontrolde doktora sordum gaz, kaka yapma kontrolünü farkedince bebek ilk keşfettiğinde denemeler yapıyormuş doktor öyle açıkladı
Numaradan öksürecek bile aynı şey dedi
Gelişimselmiş yani
Ben direk eklemiştim havuca eğer tadım sonrası eklemek istersen anne sütü ekle onunla aç patatesi ben öyle yaptım patates zyağı ve sütHaydi ya ondan demekki hep böle mi gidicek diye korktumn zeytinyağı şimd ilk denemede ekleyebiliyormyz ki üç gün kuralı patates bittikten sonra eklemem gerekiyor diye biliyorum oyuzden sımdılık suyla kıvamını açıyım dedm olur mu acaba? Yada dediğinz gibi değiştireym baska besine geçeyim
Öğlen tadım yapıyorum akşama doğru tadımı bitirdiğimden veriyorum yumurta sarısını sütünle açabilirsin birazKizlar kafam karisti benim yine, tadimlari yapiyorum ben gunde 1defa teklif ediyordum yemegi ama doktor 3defa verebilirsin öğün gibi dusun dedi kafami karistirdi. Siz nasil yapiyorsunuz, gunde 1defa tanitiliyor diye biliyorum hatta onu da yatma saatinden 3 4 saat once bitirmis olun diyorlar, gunde 3ogun nasil vercem anlamadimbirde bu tadim olayini ne zamandan sonra bitircez ben bu hafta da devam edip haftaya baya corbalara falan gecmeyi dusunuyorum.
Ben de sorun bende mi var diyordum 3 saatte bir uyanıp lıkır lıkır emip de az çişle uyandığı oluyor dün gece yine 3 saatte bir uyandı ama daha zayıf emdi çiş aşırı değildi ama az da değildi çok tuhafKızlar 2 gündür dikkatimi çeken bir durum var.
Bir çiş meselesi
Ben kuzumu 10 da yatırıyorum sabah 7 gibi de kalkıyor. Yatarken 150 Cc mama içip yatıyor gece 2 gibi onu uyandırmadan usulca bi 90 daha yediriyorum bu düzen hep böyle idi normalde bezi baya baya dolardı sabaha .. gece bez değişmiyorum kaka olmadığı sürece herneyse bu 2-3 gündür bezlerin önünde ki çizgi var ya , heh orada sarılık kalıyor hala yarım çizgi falan nerdeyse hemde .. belki bu bir sorun değil ama beni nedense tedirgin etti ? Bir fikri olan var mı
Ah canım benim gelişmelerden haberdar et bizi o kadar üzüldüm ki, Oğlunun ismi Can’dı sanırım, Allah ona da sana da güç kuvvet versin, en ufak şekilde seyretsin eğer hastaysa. bebeğine bir zarar gelmesin. En içten dileklerimle söylüyorum bunu. Olabildiğince güçlü kal annesi, sizin çok dana iyi mutlu güzel günleriniz kapıda bekliyorArkadaşlar merhaba... Buraya yazıp yazmama konusunda kafam karışıktı ama yazsam daha iyi olacak gibi düşündüğüm için yazıyorum. Öncelikle amacım hiçkimseyi şüphelere düşürmek korkutmak değil. Oğlumda 5 aylıkken sütlü kahve lekeleri tespit ettim ancak ben hiç bilmediğim için bunu ilk başta kir mi diye düşündüm belki iyi liflemedim vs diye banyoda lifledik tabi lekeler çıkmadı. Ardından 6. Ay kontrolünde doktorumuz bunu fark etti ve bize sakin bi şekilde çocuk onkologuyla görüşmemizi tavsiye etti. Ve ben açıkçası yine korkmadım sadece randuvumuz yaklaştıkça uykularım kaçtı derken salı günü yani dün bir dizi doktora göründük. Onkoloji cildiye kardiyoloji göz radyoloji( ultrason) gezdik. Şüphelenilen hastalık 30000 de bir görülen nörofibromatozis hastalığı nf diye biliniyor. Genetik bir hastalık, vücutta ilk başta sütlü kahve lekeleri olarak ortaya çıkıyor bambaşka şekillerde etkileyebiliyor her hastanın seyri farklı kimi hayatında sadece lekeler yaşarken kimi için çok ağır geçebiliyor… gözde lisch nodülleri ortaya çıkabiliyor vücutta tekrarlayan tümörler olabiliyor ve daha birçok sorun ortaya çıkabiliyor gelişim geriliği zeka geriliği yaratabiliyor. Genetik test de yaptırdık 3-4 ay sürecek çıkması sonuçların. Ama yüksek ihtimalle eşimin de mesleği sebebiyle bu hastalıktan emin gibiyiz. Eşimde ve bende yok ama geçmiş atalarımızdan bile gelebiliyormuş ya da döllenme esnasında kendiliğinden de olabiliyormuş 17. Kromozomda. Velhasıl bebeklerinizde bu lekelerin( sütlü kahve) varlığı her zaman bu hastalık olacağı anlamına gelmiyor belki basit bir doğum lekesi ancak takibi gerekebiliyor. Çok nadir bir hastalık. Bu hastalığın bir ilacı bir tedavisi yok. Sadece vücutta tümör yaparsa tehlikeli bir yerde değilse o tümör ameliyatla alınabiliyor. Ancak gelişimini ağır seyrini engelleyecek bir tedavisi yok. İlacı faz 2 aşamalarını tamamlamış 2025 te erişimi mümkün olabilirmiş ancak tabi sma ilaçları gibi çok yüksek fiyattan piyasaya giriş yapacağı için bizim erişimimiz de mümkün olmayabilirmiş. Sizlerin her birinizden bu yazıyı okuyan her birinizden inancınıza göre dua, inanmıyorsanız da güzel dilekler bekliyorum aklınızdan bizi geçirip güzel dileklerinizi dualarınızı bekliyorum nolur nolur sadece vücutta lekeler olarak seyretmesi ve kötü ihtimaller gerçekleşmemesi için bize dualarınızı dileklerimizi yollayın nolur. Umarım hiçbirimiz sağlıkla sınanmayız, insan evladıyla sadece mutlu anları tecrübe etmek istiyor umarım her birimiz sağlıkla yaşlarını görme şansına sahip oluruz. Kendinize çok iyi bakın bebeklerinize de hoşça kalın sağlıkla hep inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?